اجرای یک نمایش کودک در پکن و خبری از جشنواره تئاتر مقاومت
اجرای نمایش «دنیای خیالانگیز من» به کارگردانی بهناز مهدیخواه و از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پکن و انتشار اطلاعیهای درباره بخش مسابقه نمایشنامهنویسی جشنواره تئاتر مقاومت، معرفی نمایشهای بخش ایثار جشنواره تئاتر استان تهران و … از تازهترین رویدادهای نمایشی است.
نمایش «دنیای خیالانگیز من» به نویسندگی و کارگردانی بهناز مهدیخواه از تولیدات مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی پکن راه یافت.
به گزارش مجله تفریحی زیباروز به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این جشنواره با حضور سیزده گروه نمایشی از هشت کشور اسپانیا، بلغارستان، ایتالیا، هلند، ایران، فرانسه، اروگوئه و چین در شهریور ۱۴۰۳ (سپتامبر ۲۰۲۴) در شهر پکن برگزار خواهد شد.
نمایش «دنیای خیالانگیز من» در سه روز و سه نوبت متوالی در روزهای ۲۳ تا ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ (۱۳ تا ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۴) اجرا خواهد داشت.
در خلاصه این نمایش آمده است: «بازیگری با یک دامن خیلی بزرگ خودش را هنرمند معرفی میکند و میگوید با دنیای آدمها سرو کار دارد، آدمهایی که دنیای هر کدامشان یک رنگ است، اما دنیای خود او رنگ و وارنگ است، مثل رنگین کمان… او توضیح میدهد که وقتی بچه بود دنیایش یک جورایی سیاه و سفید بود و یک اتفاق باعث شد دنیایش رنگی شود؛ اتفاقی که در کودکیاش افتاد.»
عوامل نمایش «دنیای خیالانگیز من» عبارتند از: بازیدهنده و بازیگر: بهناز مهدیخواه، دستیار کارگردان: حمیدرضا حسینعلی، موسیقی: آرش سلگی، شاعر: آزاده فرهنگیان، طراح صحنه و دکور: مریم غلامی و بهناز مهدیخواه، طراح و سازنده عروسک: بهناز مهدیخواه، طراح پوستر و بروشور: یاسمن سلگی، طراح نور: محمدرضا شاملوفرد، طراح لباس: مریم غلامی، منشی صحنه: فاطمه صلواتیزاده، مدیر صحنه: مبینا افراسیابی، ساخت تیزر و افکت: فرزاد سلیمانی، حمیدرضا حسینعلی و علیرضا آقایی، عکاس: فرزاد سلیمانی، مهسا طهری و روابط عمومی: ریحانه مطهری.
نمایش «دنیای خیالانگیز من» سال ۹۸ بهعنوان نمایش برگزیده بخش خردسال مرکز ملی اسیتژ ایران معرفی شد. همچنین در بیستوششمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان نامزد دریافت جوایز بخش کارگردانی، بازیگری و طراحی صحنه شد و در پایان توانست عنوان بهترین بازیگر زن را از آن خود کند.
از دیگر موفقیتهای این نمایش میتوان به برگزیده بهترین طراحی لباس و تقدیر ویژه یونسکو در جشنواره کودک و نوجوان تفلیس (گرجستان) در سال ۲۰۲۲ و همچنین نمایش برگزیده جشنواره کودک و نوجوان بورسا (ترکیه) در سال ۲۰۲۲ اشاره کرد.
بهناز مهدیخواه در این جشنواره یک کارگاه تخصصی ساخت عروسک نیز برای گروه سنی نوجوان برگزار خواهد کرد.
اطلاعیه جشنواره تئاتر مقاومت درباره بخش مسابقه نمایشنامهنویسی
اطلاعیه شرکت هنرمندان برای حضور در بخش مسابقه نمایشنامه نویسی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت منتشر شد.
به نقل از روابط عمومی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت، اطلاعیه شرکت هنرمندان برای حضور در بخش مسابقه نمایشنامه نویسی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت روز یکشنبه یازدهم شهریور ماه منتشر شد.
مسابقه نمایشنامه نویسی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت در دو بخش «اقتباسی و زندگی نامه شهدا» و «کودک و نوجوان» برگزار میشود.
در بخش «اقتباسی و زندگی نامه شهدا» کتابهای منتشرشده از سوی انتشارات «روایت فتح» که اسامی آنها در متن اصلی فراخوان این بخش منتشر شده، به عنوان مبنای اقتباس نویسندگان متقاضی پیشنهاد شده است.
براساس تفاهم دبیرخانه نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت و انتشارات «روایت فتح» نویسندگان بخش مسابقه نمایشنامه نویسی جشنواره تئاتر مقاومت نیازی به دریافت مجوز از نویسندگان کتاب های معرفی شده از سوی جشنواره تئاتر مقاومت ندارند اما نویسندگان محترم در صورت استفاده از کتاب های معرفی شده از سوی نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت می بایست در صفحه اول نمایشنامه خود مشخصات کامل کتاب را ذکر کنند.
کتابهای پیشنهادی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت جهت اقتباس برای مسابقه نمایشنامه نویسی نیز در متن کامل اطلاعیه معرفی شدهاند. این در حالی است که متقاضیان جهت تهیه کتاب های معرفی شده از سوی جشنواره تئاتر مقاومت می توانند به سامانه اینترنتی انتشارات روایت به آدرس www.revayatfath.ir مراجعه کنند.
بخش «کودک و نوجوان» مسابقه نمایشنامه نویسی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت نیز براساس آفرینش نویسندگان بر مبنای «مفهوم مقاومت»، «شهدای نوجوان دفاع مقدس، محور مقاومت و فلسطین»، «حماسه آفرینی رزمندگان نوجوان دفاع مقدس، محوریت مقاومت و فلسطین» برگزار می شود.
ستاد برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت همان طور که در اطلاعیه های قبلی نیز منتشر کرده بود، با نظر هیات داوران به بهترین نمایشنامه که براساس موضوع کودکان غزه و کشتار بی رحمانه آنان توسط رژیم غاصب صهیونیستی شکل گرفته شده باشد، «جایزه ویژه شهید القدس اسماعیل هنیه» را به هنرمند منتخب اهدا می کند.
طبق زمان بندی اعلام شده ستاد جشنواره، آخرین مهلت ارسال آثار این بخش روز پنجم آذرماه ۱۴۰۳ اعلام شده و برگزیدگان نهایی این بخش نیز در مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت معرفی خواهند شد.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ به دبیری محمد کاظم تبار در تهران و شهرهای مختلف کشور میزبان مخاطبان و هنرمندان شرکت کننده خواهد بود.
علاقه مندان برای دریافت تازه ترین اخبار این رویداد می توانند به سامانه اینترنتی جشنواره به آدرس www.moghavemattheater.ir مراجعه کنند.
آثار راهیافته به بخش ایثار جشنواره تئاتر استان تهران معرفی شدند
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران، بخش ایثار این رویداد هنری با حمایت اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان های استان تهران برگزار میشود و هیئت انتخاب آثار این بخش متشکل از کامران شهلایی، محمد لارتی و احمد ندافی، پس از بازبینی ۲۹ اثر رسیده به دبیرخانه، ۷ نمایش را برای حضور در بخش مسابقه ایثار بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران معرفی کردند.
اسامی آثار راه یافته به این بخش، بدون اولویت به شرح زیر است:
«ریگ چاه» به نویسندگی و کارگردانی علی پیمان دوست از شهر تهران
«بوکسور» به نویسندگی و کارگردانی کیانوش احمدی از شهریار
«منطقه ۱۲ نقطه f » به نویسندگی محمد محمدی و کارگردانی شاهین سلطانی از پردیس
«تنها اتاق آیات زخم مرا میخواند» به نویسندگی لیلا احمدوند و کارگردانی سید محمد خالقی از شمیرانات
«هرکولس» به نویسندگی و کارگردانی محمد مهدی پازوکی از پاکدشت
«رویای خیس» به نویسندگی مهدی صالحیار و کارگردانی محمد احمدی از پاکدشت
«خاکریزهای شمالی» به نویسندگی علیرضا حنیفی و کارگردانی فرشید هدی از تهران (مشروط)
بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران به دبیری امیرحسین شفیعی آبانماه سال جاری برگزار میشود.
انتهای پیام