انتخابات لبنان و صفآرایی احزاب
مقدمات انتخابات پارلمانی لبنان با 1043 نامزد از احزاب مختلف برای کسب 128 کرسی پارلمان ثبت شده است، در حالی که احزاب وابسته به غرب و رژیمهای عربی شکست جریانهای نزدیک به مقاومت اسلامی را آغاز کردهاند.
حزب آینده به رهبری سعد الحریری، نخست وزیر سابق لبنان، از حامیان خود خواست انتخابات را تحریم کنند، در حالی که رسانه های مرتبط با عربستان تلاش های سازمان یافته خود را برای منزوی کردن دو جریان قدرتمند شیعی، حزب الله و جنبش امل، تشدید کردند. دوستت دارم.
ویژگی مهم این دوره از انتخابات پارلمانی لبنان افزایش تعداد نامزدها است که تعداد نامزدهای آن نسبت به انتخابات سال 2019 30 درصد افزایش یافته است.
بر اساس برنامه انتخابات پارلمانی، مارونی ها 34 کرسی، شیعیان و سنی ها 56 کرسی، ارتدوکس ها 14 کرسی، بخیه ها 8 کرسی، مسیحیان کاتولیک 8 کرسی، مسیحیان ارمنی 5 کرسی، علوی ها 2 کرسی و مسیحیان دارای 2 کرسی هستند. اقلیت ها 1 کرسی او خواهد داشت.
اگرچه المستقبل از سنی های لبنان خواست انتخابات را تحریم کنند، اما در کمال تعجب ناظران سیاسی، دو شخصیت برجسته عرصه سیاسی این کشور به نام های نجیب میقاتی و فواد سنیوره به عنوان نخست وزیر فعلی و سابق لبنان ثبت نام کرده اند.
حزب الله لبنان و جنبش امل به رهبری نبیه بری، رئیس پارلمان، طرح اقتصادی منسجم و مشترکی را ارائه کردند و از حامیان خود خواستند در انتخابات 25 می شرکت کنند.
از سوی دیگر، با تلاش رسانه های سعودی و عربی برای خدشه دار کردن وجهه مرتبطان با مقاومت اسلامی، اتحادیه اروپا از هم اکنون هیئتی را برای نظارت بر انتخابات پارلمانی لبنان تشکیل داده است تا مدیریت مهندسی انتخابات لبنان را بر عهده بگیرد.
این نشان می دهد که اگر دو جنبش امل و حزب الله که پایگاه بسیار محبوبی در جنوب دارند، بعلبک و حومه جنوبی بیروت، اکثریت کرسی های پارلمان را داشته باشند، می توانند نقش بیشتری در تشکیل دولت آینده داشته باشند.
یکی از مشکلات پیش روی دولت آینده لبنان خروج از بحران اقتصادی، افزایش درآمدهای ملی، مبارزه با پولشویی و فساد سازمان یافته، کاهش بیکاری، بازگشت لبنان به عنوان یک کشور توریستی و خدماتی و افزایش نفوذ لبنان در حوزه منطقه ای است. آشتی عربی و بین المللی میان احزاب و قبایل سیاسی لبنان، ممنوعیت تهاجم رژیم صهیونیستی به میادین نفت و گاز لبنان در دریای مدیترانه، بهبود روابط با سوریه و محور مقاومت و کاهش مداخله برخی رژیم های مرتجع.
بر اساس گمانه زنی ها و نظرسنجی های انجام شده به دلیل رفتار منطقی و سیاست های سیاسی معتدل دو جریان شیعی حزب الله و امل، این دو جریان بیش از نیمی از کرسی ها را در انتخابات آتی به دست خواهند آورد.
به این ترتیب این دو جریان می توانند دولت آینده را تشکیل دهند، اما تشکیل دولت پیوند خورده با مقاومت اسلامی قطعا با مشکلات جدی تری در عرصه داخلی، منطقه ای و بین المللی مواجه خواهد شد.
تحریمهای بینالمللی بر دولت بعدی، فشارهای اقتصادی و کاهش بودجه در آمریکا، غرب، صندوق بینالمللی پول و برخی کشورهای عربی خلیج فارس، خروج از بنبست سیاسی و اقتصادی کنونی را برای دولت بعدی لبنان دشوار خواهد کرد.
از این رو، انتخابات پارلمانی پیش رو در لبنان به دلیل همسویی احزاب، جریان ها و قبایل موجود بسیار حساس است و جریان های نزدیک به محور مقاومت باید نتیجه شکست سیاسی اخوان المسلمین مصر در انتخابات 2012 و … حزب اسلامی تونس در تونس. یک چالش سیاسی را قبول کنید و درس بگیرید.
311311