بحرانشناسی خاورمیانه – مجله تفریحی زیباروز
خلاقیت ، تازگی و نوآوری در بحث ها می خواست مرا به دانشجویان و محققان معرفی کند. نوآوری از این منظر که این نوع کارها معمولاً توسط محققان خارجی ترجمه می شود و ما با دیدگاه ایرانی کمتر به این امر توجه کرده ایم. این کتاب در هفت گفتار با الگوی قدرت اشکال اساسی زندگی نفتی ، قرارداد اجتماعی در خاورمیانه ، بازی تمایز و تعارض برای درک تاریخ ذهنیت رشد ، تاریخ ذهنیت رشد در غرب ، فراتر از ریاضیات رشد و تولد زیست فرهنگ ، پرداخته است.
آنچه از دیدگاه من بسیار قابل توجه است گفتمان دوم در مورد اشکال اساسی زندگی نفتی و گفتمان سوم در مورد قرارداد اجتماعی خاورمیانه است که در یک بحث بهم پیوسته به ایجاد خاورمیانه مبتنی بر هیدروکربن و مصرف روغن برای زندگی سیاسی می پردازد. بدون شک ، خواننده به راحتی می فهمد که هیدروکربن چگونه رفتارهای فردی ، جمعی و سیاسی را در خاورمیانه شکل داده است که برای مسائل ایدئولوژیک از اهمیت کمتری برخوردار است.
شاید اگر نفت نبود ، هیچ جنبش سیاسی و هیچ رهبر نظامی در این راه وجود نداشت. توجه به این نکته مهم است که نویسنده در گفتار سوم به بحران های استبداد نفتی ، مدینه فاضله و اقتدار در خاورمیانه پرداخته و راه حل های خود را برای حل این بحران از جمله تخفیف مالیاتی و مشروطیت مسئولیت پذیر بیان می کند. دیدگاه های این کتاب ، به ویژه با توجه به هزینه های دشوار و بی ربط برای اداره خاورمیانه و حتی جهان ، بینش و پرسش های جدیدی را ایجاد می کند.
بین حاکمان و نگاه سنتی به قدرت سیاسی و ملت شکاف عمیقی وجود دارد. این کتاب بازگشت به اخلاق سیاسی و سیاست یک وزیر فرزانه را توصیه می کند. خواندن این کتاب را به خصوص به دانشجویان ، جوانان و فقط دوستداران منافع ملی ایران ، عاشقانی که دائماً در جستجوی راههایی برای کاهش فقر ، غنی سازی مردم و اندازه واقعی کشور هستند ، توصیه می کنم و برای نویسنده متفکر و متفکر این کتاب آرزوی موفقیت می کنم. و می خواهم آثار برجسته تری بنویسم.
310311