«جمهوری افغانستان» بیشتر به شوخی شبیه بود

“جمهوری افغانستان بیشتر یک شوخی بود. یک حکومت قبیله ای فاسد نمی تواند قدرت داشته باشد. تا زمانی که آنها آمریکایی بودند ، مشکلات مشخص نمی شد ، اما پس از رفتن آنها ، این بادکنک خالی ترکید. افغانستان بار دیگر در حال ورود به یک دوره بحرانی جدید است که باید در روزهای آینده بیشتر مورد بررسی قرار گیرد. ”
به گزارش مجله تفریحی زیباروز ، روزنامه نگار عباس عبدی ، در یادداشتی در روزنامه اعتماد به نفس او نوشت: “حوادث در افغانستان همه ناظران را شگفت زده کرد.” چگونه اولین قدرت جهان می تواند بیست سال حضور مستقیم نظامی و سیاسی در یک کشور توسعه نیافته داشته باشد و تمام قدرت خود را برای تشکیل دولت بسیج کند و نزدیک به 8000 نفر را از دست داده و بیش از 2000 میلیارد دلار هزینه کند؟ آیا به محض خروج وی از این کشور بدون حتی درگیری مهمی ، آیا کل دولت و ارتش خالی آن قبل از ارتجاعی ترین جریان شکست خواهند خورد و به سرعت دولت را تحویل می دهند و آیا رئیس جمهور فرار را ترجیح می دهد؟
ریشه بحران افغانستان در مداخله خارجی است. در ابتدا ، اتحاد جماهیر شوروی می خواست یک جامعه سوسیالیستی و کمونیستی در روستاهای افغانستان ایجاد کند ، اما نتیجه آن چه بود؟ تشکیل مرتجع ترین گروه سیاسی و فکری در منطقه ، طالبان ؛ گروهی که به معنای واقعی کلمه واکنشی تر و خشن تر از سلفی های خاورمیانه است. کودتای شوروی هزینه زیادی را بر این ابرقدرت تحمیل کرد. بدون پیشرفت مردم افغانستان. این کشور افغانستان را بیش از دو دهه به جنگ داخلی کشانده است. نهادهای سیاسی افغانستان در طول جنگ تحت تأثیر قرار گرفتند و این کشور عقب ماند. اتحاد جماهیر شوروی نیز سقوط کرد. افغانستان به میدان بازی قدرت های جهانی تبدیل شده است. ایالات متحده ، بریتانیا و غرب از بدترین گروه هایی که رژیم کمونیستی را شکست دادند ، حمایت کردند ، گروه هایی که بعدها به طالبان معروف شدند. با فروپاشی زیرساخت های سیاسی و هجوم پول های کثیف خارجی و تجارت مواد مخدر برای تأمین مالی گروه های ضد کمونیستی ، اتحاد سیاسی در افغانستان غیرممکن شده است. کافی است بگویم که این گروهها بیشتر از دولت کمونیست یکدیگر را کشتند. در چنین فضایی ، طالبان به عنوان جریانی که از سوی عربستان سعودی ، امارات متحده عربی و پاکستان حمایت می شود وارد افغانستان شد و افغانستان را فتح کرد ، اما جهان آنها را به رسمیت نشناخت. افغانستان با حضور یک دولت مرتجع به لانه یک گروه تروریستی تبدیل شده است. 11 سپتامبر محصول شکل گیری چنین لانه ای در گوشه ای از جهان بود. ایالات متحده آمد و طالبان را در مدت کوتاهی منحل کرد ، اما نتوانست مفهومی به عنوان یک ملت ایجاد کند. جمهوری افغانستان بیشتر شبیه یک شوخی بود. یک حکومت قبیله ای فاسد نمی تواند قدرت داشته باشد. تا زمانی که آنها آمریکایی بودند ، مشکلات مشخص نمی شد ، اما پس از رفتن آنها ، این بادکنک خالی ترکید. افغانستان بار دیگر در حال ورود به یک دوره بحرانی جدید است که باید در روزهای آینده بیشتر مورد بررسی قرار گیرد. “
انتهای پیام