میزبانی ۳ شبکه بینالمللی علم و فناوری
دومین اجلاس علمی و فناوری کشورهای اسلامی به میزبانی امارات متحده عربی با حضور روسای متعدد و روسای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برگزار شد که هدف آن بررسی برنامه دوم ده ساله علوم ، فناوری و نوآوری کشورهای اسلامی با 205 شرکت کننده به صورت آنلاین در آن شرکت کردند.
پس از ارائه گزارش رئیس جمهور قزاقستان به عنوان میزبان اولین نشست ، روسای جمهور تعدادی از کشورهای عضو ، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی ، وزرای علوم کشورهای اسلامی صحبت کردند و سپس اعضا برنامه علمی ده ساله دوم را بررسی کرد. همکاری علمی بین المللی
دکتر. منصور غلامی ، وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری که از طریق اینترنت در این نشست شرکت کرده بود ، ضمن تشکر از سازمان همکاری اسلامی برای تشکیل و برگزاری این نشست گفت: بدون شک برگزاری چنین جلسه ای باعث وحدت و هم افزایی بیشتر مردم مسلمان شده است. “نقص بسیار مهمی در تقویت روابط برادرانه بین کشورها خواهد بود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی از سازمان همکاری اسلامی (OIC) افتخار همکاری با کشورهای اسلامی و به اشتراک گذاشتن تجربیات و ظرفیت های خود را دارد.
دکتر. غلامی گفت: “من افتخار می كنم كه اعلام كنم نتایج تحقیقات گسترده یكی از تیم های تحقیقاتی علمی ایران فعال در زمینه تولید انبوه واكسن تاج در ایران موفقیت آمیز بوده است و مجوز واكسن تاج ایرانی (كوایران بركت) را نیز دارد. صادر شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که این واکسن پس از تأمین نیازهای داخلی بتواند برخی نیازهای دیگر کشورهای مسلمان و عرصه بین المللی را برآورده کند.
وی افزود: معتقدم همه این دستاوردها و پیشرفت های شکل گرفته در هر یک از کشورهای مسلمان متعلق به کل جامعه بشری به ویژه مسلمانان جهان است.
وزیر علوم با ابراز خرسندی از اینکه جمهوری اسلامی ایران میزبان سه شبکه بین المللی کمیته دائمی همکاری علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (Comastek) است ، گفت: شبکه فناوری نانو ، دانشگاه های مجازی و شبکه علوم و پارک های فناوری در جهان اسلام که ایران میزبان آنها خواهد بود.
طبق گفته وزارت علوم ، توجه ویژه به نقش پارکها و مراکز رشد علم و فناوری در دستیابی به فناوریهای جدید از طریق شرکتهای دانش بنیان ، توجه به نوآوری باز به عنوان منبع جدید نوآوری ، توجه به نقش ویژه تکنسینهای مبادله ، تکنسین ها و دانشجویان جوان کشور اسلامی ، بررسی و به روزرسانی اسناد مشترک در مورد همکاری بین نهادهای دانشگاهی کشورهای اسلامی ، برگزاری رویدادهای مشترک علمی بین المللی مانند وبینارها ، سمینارها ، کارگاه های آموزشی دانش و مهارت ها ، مدارس تابستانی و … همکاری و تعامل بین کشورهای عضو و کمک به کشورهای کوچکتر. عضو کنترل همه گیر ویروس کرونا یکی از موضوعات مورد بحث وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری بود.