فرهنگ و هنر

ناگفته هایی از روایت “عزیز” و ریسک هایش

کارگردان فیلم کوتاه “عزیز” که این روزها در “هنر و تجربه” نمایش داده می شود ، تأکید می کند که “فیلم کوتاه از توانایی ریسک پذیری بالایی برخوردار است”.

مهدی برزکی ، فیلمنامه نویس و کارگردان فیلم کوتاه “عزیز” که این روزها در گروه فیلم “هنر و تجربه” در حال نمایش است ، درباره ایده اصلی فیلم به مجله تفریحی زیباروز گفت: “ایده اصلی این فیلم سالها نگرانی من بوده است ، زیرا این س Iال را من در تجربه خودم دیدم و به دنبال فرصتی برای نمایش آن بودم. این فیلم بخشی از آئینی است که در آن مجموعه ای از قضاوت ها و اسرار باعث قطع روابط انسانی می شود که می تواند به درستی بین مردم تعریف شود.

در خلاصه داستان فیلم کوتاه کوتاه آمده است: “حضور زنی ناشناس در مراسم چهلم پدر خانواده ، مشکلاتی را برای اعضای خانواده آن مرحوم ایجاد می کند …”

این کارگردان همچنین در مورد خطر استفاده از بازیگران کمتر شناخته شده سینمایی و غیر بازیگری در فیلم خود گفت: اگر یک فیلمساز نسبت به خودش و کارش مطمئن نباشد و گزینه درستی نداشته باشد ، مطمئنا فیلمش تحت تأثیر قرار می گیرد و تأثیر خوبی نخواهد داشت. این انتخاب به تجربه و تجربه فیلمسازی که نقش ها را می شناسد برمی گردد و کارگردان می تواند براساس تجربه خود در این زمینه از غیر بازیگران استفاده کند. اگر یک فیلمساز ایمان و ایمانی به کار نداشته باشد و نداند که چه چیزی درست است و چه چیزی نیست ، نمی تواند اقدامات یک بازنده را بخوبی انجام دهد و شکست خواهد خورد. به همین دلیل ، برخی از فیلمسازان داستانی به سراغ بازیگرانی می روند که از بازی در مقابل دوربین خود راحت هستند و کمترین تلاش را برای بازی می کنند.

این فیلمساز جوان با بیان اینکه فیلم کوتاه توانایی ریسک پذیری بالایی دارد ، توضیح داد: فکر می کنم این یک چالش است و به نظرم لذت بخش است. این واقعیت که در یک فیلم کوتاه می توان یک فرد بازنده را به خطر انداخت و از آن سود برد ، و هرچه از عوامل و افراد غیرحرفه ای بیشتر استفاده شود ، به نظر من بیشتر دیده خواهد شد. زیرا یک فیلم بدنام ساخته می شود که حرفی برای گفتن دارد و در واقع توانایی های فیلمساز نشان داده می شود.

بارزوکی خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است که در فیلم کوتاه “عزیز” من از بازیگران محلی کاشان که زادگاه من است استفاده کردم و بسیار خوشحالم که این بازیگران در سطح رقابت با بزرگان در زمینه فیلم کوتاه بودند. بنابراین ، من استفاده از بازیگران و بازیگران حرفه ای را دوست دارم ، اما به خودی خود امتیاز و شرایط کافی برای موفقیت را به همراه ندارند ، زیرا هزینه های تولید فیلم نیز افزایش می یابد و می توان آنها را از رقابت کنار گذاشت.

وی تأکید کرد: یک فیلم کوتاه در بسیاری از موارد بازگشت سرمایه برای فیلمساز را در پی نخواهد داشت ، بنابراین به همین دلیل این منطقه محلی برای ریسک و کشف و نشان دادن استعداد است.

این فیلمساز جوان که برنده جایزه بهترین کارگردانی بهترین کارگردانی برای فیلم “عزیز” از سی و ششمین جشنواره فیلم کوتاه تهران شد ، درباره نگاه شخصی خود به سینما گفت: “نگاه من به سینما و سینمای شخصی من متفاوت است ، هنری و یک دید تجاری. من چنین نیستم. من به دنبال سینمای فکر و سینمای دارویی هستم ، سینمایی که مخاطب را به فکر بیندازد ، سینمایی که راه را به مخاطب نشان ندهد اما س questionsالاتی را مطرح کند. من سینما را محلی برای نمایش و شکوه نمی بینم و بنابراین هنوز هم همین کار را در “عزیز” انجام می دهم. “و سایر فیلمهای من. فیلم جدید من همین ویژگیها و س questionsالات را دارد؛ در فیلمی که مشغول کار آن هستم ، از بازیگران و بازیگران آماتور نیز استفاده کردم ، اما در این روند آماتورهایی مانند حرکت دادن دوربین ، میزانسن ، دکوپاژ و ایجاد و تنظیم فضا را نمی بینم.

وی همچنین درباره مشکلات ساخت فیلم کوتاه “عزیز” با بودجه اندک توضیح داد: پروژه “عزیز” پروژه دشواری بود زیرا تعداد زیادی از روزهای پیش تولید وجود داشت و بسیاری از مردم از فیلمبرداری اطلاع نداشتند. بازیگران ، به خصوص بچه هایی که سر کار بودند ، برای اولین بار جلوی دوربین آمدند ، بنابراین آنها فقط یک ماه کار ما را تماشا کردند تا با فضای کار آشنا شوند. ما در واقع آموزش های مربوط به شغل را برای آنها داشتیم ، یعنی آموزش دیدیم و منتظر ماندیم تا با آنها بازی کنیم تا لحن مناسب را بیان کنیم. تعداد زیادی از هنرمندان بومی نیز مورد استفاده قرار گرفتند که ساعات زیادی را به تمرین پرداختند و در شهری که تجهیزات و امکانات ضعیف بود و من توانایی پرداخت آنها را نداشتم ، همه اینها بخشی از کار سخت بود.

بارزوکی درباره لهجه های مختلف این فیلم نیز گفت: گویش مورد استفاده در “عزیز” گویش مشترک شهر ابوزیدآباد کاشان است و افراد زیادی از من درباره آن گویش س askedال کرده اند و برای آنها جالب بود. به نوعی می توان گفت که با این فیلم موفق به احیای این گویش و فرهنگ این منطقه شدیم.

وی در پایان درباره اکران فیلم های کوتاه در گروه فیلم “هنر و تجربه” گفت: این که گروه فیلم “هنر و تجربه” فیلم های کوتاه را به صورت بسته نمایش می دهد ، یک اتفاق امیدوار کننده برای سازندگان فیلم کوتاه است.

فیلم کوتاه “عزیز” به نویسندگی و کارگردانی مهدی برزوکی از 7 مردادماه و در قالب “بازگشت کوتاه” به همراه 5 فیلم دیگر در گروه سینمایی “هنر و تجربه” به نمایش در می آید. این فیلم کوتاه دومین تجربه بلند کوتاه و ششمین فیلم مهدی برزکی است که برنده جایزه بهترین فیلم ، بهترین کارگردانی ، بهترین صدا ، بهترین بازیگر زن و لوح افتخار گروه “هنر و تجربه” در سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه در تهران شد. آورده شده.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا