عمومی

واکنش کیهان به احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات

کیهان سردبیر روزنامه نوشت: “بدیهی است در صورت رد صلاحیت برخی از نامزدهای اخیر ، اگر” ضوابط قانونی “کاملاً برآورده شود ، موضوع بسیار متفاوت از آنچه در سال 1984 اتفاق افتاده است ، و البته ادامه داستان با 1984 متفاوت خواهد بود. “او بود”.

به گزارش مجله تفریحی زیباروز ، در یک ستون روزنامه روزانه هیهان حسین شریعتمداری در مورد صلاحیت ها به شرح زیر می نویسد: “روز گذشته نتیجه نهایی بررسی صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری توسط هیئت امنا به وزارت کشور و آقایان اعلام شد. عبدالناصر همتی و نامزدهای ریاست جمهوری. ضرغامی و هاشمی با تحسین اعلام کرد که آنها نتیجه اعلام شده را پذیرفته اند.

با این حال ، اعلام نتایج نهایی استعلامات هیئت امنا ، اندکی پس از انتشار خبر ، با واکنش های مثبت و تقریباً منفی قابل توجهی روبرو شد. ارزش دارد نگاهی گذرا به چند نکته در این زمینه بیندازیم.

1. تأیید صلاحیت نامزدها و اینکه آیا آنها شرایط لازم برای یک موقعیت حساس و حیاتی رئیس جمهور را دارند ، وظیفه هیئت امنا است. هیئت امنا مشخصات ، سوابق ، عملکرد و غیره نامزدها را مطابق با شرایط تعیین شده توسط قانون بررسی و ارزیابی می کند و اگر شرایط و ویژگی های آنها مطابق با قانون باشد ، صلاحیت آنها تأیید می شود. پیشنهاد و معرفی به عنوان یک نامزد واجد شرایط به عبارت دیگر ، دست شورای نگهبان به سلیقه شخصی برای عمل گره خورده است – خدای ناکرده.

2- برخی از نامزدها که صلاحیت ریاست جمهوری را ندارند – و سایر وظایف مانند وزارتخانه ، مجلس و غیره را ندارند – ممکن است با نظر یا کار هیئت امنا مخالفت کنند. در این حالت دو امکان وجود دارد. اولین مورد این است که شورای معتمد دلایل عدم موفقیت در این امر را برای عموم منتشر کند! به منظور محافظت از ناموس داوطلبان و حفظ حریم خصوصی آنها ، هیئت امنای این کار ممنوع است و ثانیاً به اطلاع خود داوطلبان می رساند که هیئت امنا دلایل فوق را اتخاذ کرده و مسیر وی توسط کاندیدا مسدود نشده است. !

3- انتظار می رود هیئت امنا برای هر یک از جناح ها و سلایق سیاسی در کشور کاندیدایی معرفی کند که این وظیفه قانونی هیئت امنا برای تعیین صلاحیت نامزدهای ثبت شده است – صرف نظر از وابستگی حزب آنها. بنابراین ، یک داوطلب واجد شرایط ابتدا باید ثبت نام کند و سپس منتظر صلاحیت بماند! وظیفه هیئت امنا این نیست که امور گروهها و احزاب را تنظیم کند!

4- برخی نیز بر ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات آینده تأکید کرده و ابراز می دارند که رد صلاحیت برخی نامزدهای یک فراکسیون ممکن است به حداکثر مشارکت آسیب برساند! در این رابطه باید گفت:

الف- فراکسیون مذکور نامزدهای واجد شرایطی با خود دارد و اگر معتقدند نامزدهای اصلی آنها ثبت نام نکرده اند ، باید پاسخ دهند و این اشتباه یا سهل انگاری هیچ ارتباطی با شورای نگهبان ندارد.

ب- مشارکت حداکثری در حالی که یک ضرورت و ضرورت حیاتی است ، مسئولیت آن با هیئت امنا نیست. این شورا نمی تواند بیانیه گفته شده را به شرایط لازم داوطلب اضافه کند! و مصلحت اساساً از عهده هیئت امنا خارج است. چرا؟ از آنجا که مصلحت مقوله ای کیفی است و تا زمانی که به یک مقدار و پیشنهاد کمی تبدیل نشده است ، قابل اندازه گیری نیست و می تواند پایه و مقدمه عدم موفقیت در صلاحیت یک نامزد باشد.

ج – فراهم كردن زمينه مشاركت حداكثري به عهده مسئولين به ويژه افسران اجرايي كشور و تأثير مثبت يا منفي آنها است. به عنوان مثال ، کسانی که با سهل انگاری و سهل انگاری مردم را به صف مرغ می فرستند ، به صف رای گیری صدمه می زنند! این سکه اما جنبه دیگری دارد. خواندن!

د- نامزدهای نامزد شده برای ریاست جمهوری از مریخ که نیامده اند! آنها مسئولیت های قبلی خود را انجام داده اند که برای مردم کاملاً شناخته شده است و از درجه دلبستگی یا بی احتیاطی و عدم تعهد نسبت به مشکلات آگاه هستند. بنابراین ، اگر آنها در میان کاندیداها افرادی را ببینند که نشانه های مثبت و سوابق دلسوزی ، پاکدامنی و پاکی خود را داشته باشند ، با میل بیشتری به پای صندوق های رای می آیند.

5- همچنین لازم به ذکر است که برخی اظهارنظرها انجام شده و در سال 1984 ، در جریان انتخابات ریاست جمهوری نهم ، آقای حداد عادل (رئیس جمهور وقت مجلس شورای اسلامی) نامه ای را به رهبر معظم انقلاب ارسال کرده و از هیئت رئیسه خواسته است. معتمدان ، بنا به صلاحدید خود ، توصیه می کنند که حلقه ای از کاندیداهای واجد شرایط را باز کنید. در نامه آقای حداد عادل به حضرات آقا آمده است:

“همانطور که می دانید ، شورای نگهبان اسامی شش نامزد ریاست جمهوری را اعلام کرده است که صلاحیت آنها توسط آن شورا تأیید شده است. اگرچه هیئت امنا همیشه سعی کرده است وظیفه خطیر خود را مطابق با شرع و قانون انجام دهد ، اما گاهی رهنمودهای عالیجناب آن. اکنون ، در مورد اخیر ، از آنجا که شما فکر می کنید بررسی مجدد این موضوع مصلحت است و مشارکت عمومی را تقویت می کند ، که جناب عالی به طور خاص در انتخابات ریاست جمهوری مورد توجه قرار دادند ، شورای محترم نگهبان را برای گسترش حلقه نامزدهای واجد شرایط خطاب می کند … “

رهبر معظم انقلاب در پاسخ به این درخواست در نامه ای خطاب به آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان نوشتند:

“با سلام و تشکر از زحمات این شورای محترم در تلاش برای احراز صلاحیت نامزدهای دوره نهم ریاست جمهوری ، مطابق با موازین قانونی در این زمینه ، زیرا مطلوب است که همه افراد با سلیقه های مختلف سیاسی فرصت حضور داشته باشند. “به نظر می رسد صلاحیت های دکتر مصطفی معین و مهندس مهرعلیزاده در حال تجدید نظر است.”

داستان فوق الذکر حاکی از آن است که رهبر معظم انقلاب بر ایجاد طیف وسیعی از صلاحیت ها با شرط لازم “رعایت موازین قانونی” تأکید دارند. بدیهی است که در صورت رد صلاحیت برخی از نامزدهای اخیر ، اگر “معیارهای قانونی” کاملاً رعایت شود ، موضوع با آنچه در سال 1984 اتفاق افتاده بسیار متفاوت است و البته ادامه داستان با سال 1984 متفاوت خواهد بود.

“سرانجام ، ما در این مورد چیزهای بیشتری برای گفتن داریم که به تعویق می اندازیم.”

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا