آیا مصرف خوراکی‌های چرب باعث کاهش تمرکز می‌شوند؟

طبق این گزارش شفافاین مطالعه که در ژورنال آمریکایی Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است ، شواهد بیشتری در مورد ارتباط روده و مغز ارائه می دهد. این مطالعه همچنین دلیل دیگری برای کاهش مصرف چربی های اشباع در رژیم غذایی ارائه می دهد.

چربی های اشباع شده

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده به افراد توصیه می کند که میزان مصرف چربی های اشباع شده از منابع حیوانی مانند گوشت گاو ، مرغ و لبنیات را کاهش دهند.

یک مطالعه 2018 در ژورنال BMJ در مورد نقش چربی ها در سلامت انسان منتشر شد که با جایگزین کردن چربی های اشباع شده با چربی های اشباع نشده (از جمله روغن های گیاهی) می توان خطر ابتلا به بیماری عروق کرونا قلب را کاهش داد.

علاوه بر این ، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ارتباطی بین روده فرد – به خصوص معده و روده – و مغز فرد (و عملکرد شناختی) وجود دارد. آنچه دانشمندان محورهای روده و مغز می نامند.

غذاهای پرچرب

در این مطالعه ، محققان تأثیر چربی های اشباع بر غلظت های کوتاه مدت فرد را مورد مطالعه قرار دادند. محققان برای بررسی این مطالعه به داده های جمع آوری شده از مطالعه دیگر در مورد تأثیر رژیم غذایی پر چربی اشباع بر التهاب و خستگی در زنان مبتلا به سرطان پرداختند.

در روز ارزیابی ، هر یک از 51 شرکت کننده یک آزمایش عملکرد مداوم را برای تعیین میزان غلظت انجام دادند. در این آزمایش میزان تمرکز ، توجه مداوم و زمان واکنش اندازه گیری شد.

شرکت کنندگان در این مطالعه یکی دو غذا ، سوسیس بوقلمون و سوپ را خوردند. هر دو غذای حاوی 60 گرم (گرم) چربی هستند – یکی حاوی چربیهای بسیار اشباع و دیگری حاوی روغن آفتابگردان است که چربی اشباع کمی دارد. بعد از گذشت پنج ساعت ، شرکت کنندگان آزمایش عملکرد مداوم دیگری را انجام دادند ، پس از گذشت یک تا چهار هفته ، شرکت کنندگان برای انجام آزمایشات بازگشتند ، اما این بار مصرف مواد غذایی خود را تغییر دادند.

قبل از روز ارزیابی ، شرکت کنندگان سه وعده غذایی استاندارد خوردند و به مدت 12 ساعت قبل از خوردن یک وعده غذایی پرچرب میل نکردند. محققان همچنین عوامل مخربی را كه می تواند بر میزان نسبی عملکرد شناختی فرد تأثیر بگذارد ، در نظر گرفتند.

عملکرد شناختی کاهش یافته است

محققان دریافتند افرادی که غذاهای پر چربی اشباع می خورند از عملکرد ضعیف تری در تست های عملکرد منظم برخوردار هستند. براساس آنالیز مادیسون ، نویسنده اصلی این مطالعه و دانشجوی فارغ التحصیل روانشناسی بالینی در دانشگاه ایالتی اوهایو ، این مطالعه نشان داد که تأثیر خوردن غذاهای پر چربی اشباع بر عملکردهای شناختی بیشتر از مصرف رژیم غذایی کم چربی بود. محققان همچنین به بررسی تأثیر مشکلات روده بر غلظت افراد بعد از مصرف غذاهای چرب پرداختند.

برای رسیدن به این هدف ، آنها سطح مارکرهای اندوتوکسیک در خون شرکت کنندگان را بررسی کردند. به نظر می رسد که این نشانگرها هنگام سلامت روده فرد در خون وجود دارند. در حالی که این مطالعه توضیح نمی دهد که چرا غذاهای پر چربی اشباع بر عملکردهای شناختی تأثیر منفی می گذارند ، مادیسون متذکر می شود که مصرف آن غذاها می تواند التهاب را افزایش دهد ، که این نیز بر عملکرد مغز تأثیر می گذارد. به گفته مدیسون ، اسیدهای چرب به طور مستقیم با مغز ارتباط برقرار می کنند.

منبع: اخبار پزشکی امروز

دکمه بازگشت به بالا