از فیلم‌های جشنواره فجر چه می‌دانیم ؟

فیلم‌های بخش مسابقه سینمای ایران در جشنواره چهل و سوم فجر پس از گمانه‌زنی‌های متعدد و حدود یک ماه بازبینی معرفی شدند با این ویژگی که نام فیلمسازان جدید بیشتر دیده می‌شود، فیلم‌هایی با سابقه رونمایی درجشنواره‌های خارجی حضور قابل توجهی دارند و ابوالفضل جلیلی هم پس از سال‌ها در این رویداد با یک فیلم شرکت کرده است.

به گزارش مجله تفریحی زیباروز، ۳۳ فیلم اعلام شده در بخش مسابقه جشنواره ترکیبی از آثاری با کارگردان‌های کهنه‌کار و کم‌تجربه‌تر در سینما است که بازیگران مطرحی همچون امین حیایی، شهاب حسینی، لیلا حاتمی، مریلا زارعی، سارا بهرامی، ساره بیات، مهدی هاشمی، حامد بهداد در آن‌ها بازی کرده‌اند.

همزمان با اعلام اسامی این فیلم‌ها آنچه تاکنون از آن‌ها به صورت رسمی منتشر شده، مرور می‌شود با یاداوری این نکته که شنیده می‌شد برای امسال بخش خارج از مسابقه هم تدارک دیده شده که تاکنون در این مورد اظهارنظر رسمی نشده است. البته تا همین جا هم با وجود چهار فیلم انیمیشن، تعداد فیلم‌هایی که قرار است در جشنواره باشند به ۳۷ اثر رسیده و مشخص نیست برنامه نمایش در صورت تنظیم بخش خارج از مسابقه به چه شکل خواهد بود.  

از فیلم‌های جشنواره فجر چه می‌دانیم ؟
خاتی

«خاتی»  

فیلم سینمایی «خاتی» به کارگردانی فریدون نجفی است که با نویسندگی احمد رفیع‌زاده و تهیه‌کنندگی محمد کمالی‌پور ساخته شده و از فیلم‌های راه یافته به جشنواره امسال است.  

در این فیلم سارا بهرامی، آناهیتا افشار، سعید آقاخانی، فرید سجادی حسینی، علی عامل هاشمی بازی کرده‌اند و در خلاصه داستان آن آمده است: «تراژدی وقتی آغاز می‌شود که محکوم به رفتن می‌شوی، آن هم وقتی همچون تنهاترین درخت جنگل بلوط ریشه در خاک دوانده‌ای.»

«ناتور دشت»

این فیلم که نامش ان برگرفته از رمان مشهوری از سلینجر است، به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان و تهیه‌کنندگی مهدی فرجی ساخته شده است.

فیلمنامه «ناتور دشت» با الهام از داستانی واقعی، توسط سیدمحمدرضا خردمندان و حمید اکبری خامنه به نگارش درآمده‌ و هادی حجازی‌فر و میرسعید مولویان زوج اصلی این فیلم هستند که برای اولین‌بار کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

«ناتور دشت» دومین ساخته سینمایی محمدرضا خردمندان پس از فیلم سینمایی «بیست و یک روز بعد» و تازه‌ترین محصول سازمان سینمایی سوره است.

از فیلم‌های جشنواره فجر چه می‌دانیم ؟
اسفند

«اسفند»

فیلم «اسفند» به نویسندگی و کارگردانی دانش اقباشاوی پاییز سال گذشته در آبادان کلید خورد و اگرچه تهیه‌کنندگی آن برعهده زنده یاد جلیل شعبانی بود اما ادامه مسیر تولید با مهاجر توحیدپرست پیگیری شد.

این فیلم روایتگر مقطع مهمی از زندگی شهیدعلی هاشمی از فرماندهان مطرح دفاع مقدس در شناسایی و طرح‌ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت است که با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی و موسسه هنری رسانه‌ای اوج ساخته شده است.

رضا مسعودی، مهدی زمین‌پرداز، یاسین مسعودی، محمد عسگری و محمدرضا عقدایی یزدی از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

«شاه نقش»

فیلمبرداری «شاه نقش» به کارگردانی شاهد احمدلو و تهیه کنندگی علی قائم‌مقامی آبان امسال انجام شد.  

در این فیلم که گفته می‌شود درباره سینماست،  بهرنگ علوی، هومن برق نورد، نسیم ادبی، مینا وحید، شهرام قائدی، سیروس میمنت، پوریا میاندهی، مجید علیزاده، مژگان صابری، محمد متوسلانی، عنایت بخشی، مهدی میامی بازی کره‌اند و رضا رویگری، شهین تسلیمی و پژمان بازغی هم در آن حضور افتخاری دارند.

از فیلم‌های جشنواره فجر چه می‌دانیم ؟
موسی کلیم الله

«موسی کلیم‌الله»

ابراهیم حاتمی‌کیا که مدتی است مشغول ساخت سریال «موسی کلیم‌الله» است، نسخه سینمایی از این فیلم را راهی جشنواره فجر کرده است تا پنج سال پس از «خروج» بار دیگر به جشنواره بیاید.

حاتمی‌کیا با استفاده از تکنولوژی تولید مجازی برای اولین بار در ایران، نسخه سینمایی و پیش‌نمایش «موسی کلیم‌الله (ع)» را برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده کرده است. مریلا زارعی در نقش مادر حضرت موسی (ع) از جمله بازیگران این فیلم معرفی شده است.

«چشم بادومی»

فیلم سینمایی «چشم بادومی» به کارگردانی ابراهیم امینی و تهیه‌کنندگی سجاد نصراللهی‌نسب از دیگر فیلم‌های حاضر در جشنواره است.

این فیلم اولین تجربه کارگردانی ابراهیم امینی است که داستان متفاوتی از یک درام اجتماعی دارد. ساره بیات، مهدی هاشمی، علی باقری و ستایش دهقان از بازیگران اصلی این فیلم معرفی شده‌اند.

«صیاد»

فیلم سینمایی «صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی ساخته شده که با تصویر برشی از زندگی شهید سپهبد علی صیاد شیرازی در جشنواره فیلم فجر رونمایی می‌شود.

این فیلم بعد از سال‌ها تحقیق و پژوهش توسط حسین تراب‌نژاد نگاشته شده است و در خلاصه داستان آن آمده: مدتی است این سوال رهایم نمی‌کند، چرا گلوله‌ها از کنارم می‌گذرند و نادیده‌ام می‌گیرند!؟

«صیاد» محصول بنیاد سینمایی فارابی و بنیاد شهید انقلاب اسلامی است که با حمایت سازمان عقیدتی سیاسی ارتش توسط موسسه فرهنگی هنری صاد تولید شده است.

علی سرابی و مارال بنی‌آدم در نقش این شهید و همسرش بازی کرده‌اند.  

«زیبا صدایم کن»

یکی دیگر از کارگردان‌های صاحب‌نام این دوره از جشنواره رسول صدرعاملی است که با فیلم «زیبا صدایم کن» در جشنواره حضور دارد.

این فیلم به تهیه‌کنندگی سید مازیار هاشمی ساخته شده و در حوزه سینمای نوجوان و در ادامه کارهای قبلی‌ این فیلمساز تعریف می‌شود. «زیبا صدایم کن» اقتباسی از کتابی به همین نام به قلم فرهاد حسن‌زاده است که کانون پرورش فکری کودک و نوجوان آن را منتشر کرده و البته در تولید این فیلم مشارکت دارد.  

تمام داستان این فیلم در خیابان ولیعصر اتفاق می‌افتد به‌طوری‌که از میدان راه‌آهن آغاز می‌شود و در یک صبح تا شب به تجریش می‌رسد.

امین حیایی از جمله بازیگران این فیلم ا است.

از فیلم‌های جشنواره فجر چه می‌دانیم ؟
تاکسیدرمی

«تاکسیدرمی»

فیلم «تاکسیدرمی» اولین اثر بلند محمد پایدار به نویسندگی محسن ملکی و محمد پایدار و تهیه‌کنندگی محمدجواد موحد است.

مجید صالحی با گریمی متفاوت در نقش یک شکارچی در این فیلم بازی کرده و حسن معجونی و هادی کاظمی هم در تلاش برای شکار گوزن زرد ایرانی در حال انقراض از دیگر بازیگران این فیلم فانتزی هستند.

«تاکسیدرمی» که از گزینه‌های احتمالی حضور در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر است، روایتی فانتزی دارد.

محمد پایدار پیش‌تر برای فیلم کوتاه «نوشابه مشکی» جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم از نگاه مخاطبان را از سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران دریافت کرده بود.

«شوهر ستاره»

جدیدترین فیلم ابراهیم ایرج‌زاد پس از «عنکبوت»، «شوهر ستاره» نام دارد که قصه‌ای زنانه را به تصویر می‌کشد.

در این فیلم که به تهیه‌کنندگی علی اوجی ساخته شده، حامد بهداد و فریبا نادری بازی کرده‌اند.  

از فیلم‌های جشنواره فجر چه می‌دانیم ؟
خدای جنگ

«خدای جنگ»

فیلم سینمایی «خدای جنگ» سومین فیلم حسین دارابی پس از «مصلحت» و «هناس» است.  

او این فیلم را براساس زندگی شهید حسن طهرانی‌مقدم جلوی ساخته و گفته شده روایتی حساس از یک اتفاق مهم معاصر را به تصویر می‌کشد.

در فیلم سینمایی «خدای جنگ» به تهیه‌کنندگی سعید سعدی و با مشارکت سازمان اوج، هیچ بازیگری کاراکتر شهید طهرانی مقدم را بازی نمی‌کند اما ساعد سهیلی نقش یکی از همرزمان شهید طهرانی‌مقدم را بازی می‌کند.

«آنتیک»

فیلم سینمایی «آنتیک» از فیلم‌های کمدی جشنواره امسال است که هادی نائیجی آن را کارگردانی کرده و محمودبابایی هم تهیه‌کنندگی آن را برعهده داشته است.

«آنتیک» قصه‌ای از دل تاریخ معاصر ایران را روایت می‌کند و پژمان جمشیدی و بیژن بنفشه‌خواه از جمله بازیگران آن هستند.

«رها»

فیلم «رها» که نخستین اثر بلند سینمایی حسام فرهمند است با بازی ‌غزل شاکری و شهاب حسینی ساخته شده است.  

تهیه‌کنندگی این فیلم را سعید خانی برعهده داشته که امسال با دو فیلم در جشنواره حضور دارد. این فیلم به عنوان یک ملودرام اجتماعی معرفی شده است.

«پیشمرگ»

علی غفاری که قبلا با فیلم «تک تیرانداز» در جشنواره حضور داشت، این بار با فیلم «پیشمرگ» راهی جشنواره می‌شود که برشی از زندگی شهید سعید قهاری سعید است و مهدی نصرتی نقش او را ایفا کرده است.  حسام منظور و الناز ملک دیگر بازیگران این فیلم هستند.

«داد»

ابوالفضل جلیلی پس از سال‌ها با فیلم «داد» در جشنواره حضور دارد آن را به همراه امیر سیدزاده تهیه‌ کرده و مدتی قبل در جشنواره ورشو هم نمایش داشت. در این فیلم ابوالفضل سلیمی، کاوه دارابی، مسعود ناجی، شهاب طباطبایی، محمد رضا بختیاری وحسین میرزایی بازی کرده‌اند.

از فیلم‌های جشنواره فجر چه می‌دانیم ؟
۱۹۶۸

«۱۹۶۸»

فیلم سینمایی «۱۹۶۸» به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری و تهیه کنندگی ایرج محمدی محصول سینمایی موسسه امام روح الله (ره) است که در هیأت انتخاب آن را پذیرفته‌اند.

ماجرای این فیلم به بازی فوتبال ایران و اسرائیل در جام ملت های آسیا ۱۹۶۸ (۲۱ اردیبهشت ۱۳۴۷) برمی‌گردد که در آن بازی ایران ۲ بر یک اسرائیل را شکست داد.

در این فیلم امیر نوروزی، امیراحمد قزوینی و پادینا کیانی بازی کرده‌اند و امسال دومین دوره جشنواره خواهد بود که یک فیلم فوتبالی پس از «پرویز خان» در این رویداد سینمایی به نمایش درمی‌آید.

«آبستن»

فیلم آبستن،» به کارگردانی مصطفی و محمد تنابنده در یک سکانس پلان ساخته شده و یکی دیگر از فیلم‌های رقابتی این دوره از جشنواره است.

توماج دانش بهزادی، عباس غزالی و سوگل خلیق از جمله بازیگران این فیلم هستند.

«بازی را بکش»

مصطفی کیایی که چند سالی در جشنواره فجر غایب بود امسال با فیلم «بازی را بکش» به کارگردانی ابراهیم عزیزی حضور دارد.

پروانه نمایش این فیلم شهریورماه امسال صادر شده بود و محسن کیایی، ‌هدی زین‌العابدین، محمد بحرانی و پوریا رحیمی‌سام از جمله بازیگران آن معرفی شده‌اند.

این فیلم براساس یک داستان واقعی ساخته شده و پیش‌تر در خبرها آمده بود که برای اکران پاییزی آن برنامه‌ریزی شده بود.  

«ترک عمیق»  

این فیلم به کارگردانی آرمان زرین‌کوب است ویه هههیه‌کنندگی محسن چگینی ساخته شده و  مدتی به قبل خبر حضور آن در جشنواره آسیایی بارسلون منتشر شده بود.

در خلاصه خط داستانی این فیلم سینمایی آمده است: «محمود از بیمارستان روانی مرخص می‌شود و فخری از آمدن محمود با خبر است. زمان زیادی از آمدن محمود به خانه نمی گذرد که مهمان ناخوانده‌ای به جمع آن‌ها اضافه می‌شود و رازهای تاریک به تدریج فاش می‌شوند.»

در «ترک عمیق» که نام قبلی آن «والس سه نفره» بوده رضا بابک، بابک انصاری، حمید رشید و گلچهره سجادیه بازی کرده‌اند.

از فیلم‌های جشنواره فجر چه می‌دانیم ؟
زمانی در ابدیت

«زمانی در ابدیت»

جدیدترین فیلم نیکی کریمی در مقام تهیه‌کننده «زمانی در ابدیت» نام دارد که به کارگردانی مهدی نوروزیان  ساخته شده است.

لیلا حاتمی، بابک حمیدیان، عباس غزالی، نوید پورفرج، ترنم کرمانیان، مرجان اتفاقیان و بیتا فرهی در این فیلم بازی کرده‌اند که در جنوب کشور فیلمبرداری شده است.

در بخشی از داستان‌ این فیلم آمده است: شوهر مریم (لیلا حاتمی) به‌طور مرموزی ناپدید شده و او و دختر ۱۲ ساله‌اش را در بلاتکلیفی رها کرده. آن‌ها امیدوارند که او زنده باشد.

«سونسوز»

فیلم «سونسوز» (روستای بدون کودک) دومین فیلم بلند رضا جمالی به تهیه‌کنندگی سلمان عباسی است که پیش‌تر در بخش اصلی رقابتی جشنواره فیلم سائوپائولو حضور داشته و حالا به جشنواره فجر رسیده است.

در این فیلم که به زبان آذری در استان اردبیل تولید شده است بازیگرانی همچون حمدالله سلیمی، بهروزالله وردی‌زاده، مریم مؤمن، صفت آهاری، ناصر محبی، رسول علی‌نژاد، ولایت خوبدل، احمد پروستان، محمد سیف، سیامک شاگردی، المیرا طاعتی، تعارف زمانی، حبیب شهبازی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «در زمان گذشته، مستندسازی به روستای کوچکی می‌آید و در مورد عقیم بودن زنان روستا مستندی می‌سازد، زنان برای دفاع از حیثیت خود فیلم مستند را می‌دزدند، اما…»

«شمال از جنوب غربی»

فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و تهیه‌کنندگی مهدی مددکار محصول انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح است که در جشنواره فجر امسال رونمایی می‌شود.

این فیلم که تجربه جدید زرگرنژاد پس از فیلم «شماره ۱۰» است، با فضایی اکشن و سیاسی معرفی شده و مصطفی زمانی، امیر آقایی و بهناز جعفری بازیگران اصلی آن هستند.

«صدام»

فیلم سینمایی «صدام» به کارگردانی پدرام پورامیری و به تهیه‌کنندگی مجتبی رشوند برای نمایش درجشنواره فیلم فجر آماده شده است.

در این فیلم پریناز ایزدیار، رضا عطاران، عباس جمشیدی‌فر و آزاده صمدی بازی کرده‌اند و در زمان تولید، انتشار عکسی از رضا عطاران که شبیه به صدام حسین بود، خبرساز شد.

از فیلم‌های جشنواره فجر چه می‌دانیم ؟
گوزن های اتوبان

«گوزن‌های اتوبان»

فیلم «گوزن‌های اتوبان» با بازی الناز شاکردوست، نوید پورفرج و صدف استهبدی با حضور افتخاری بهنوش بختیاری و پیمان قاسم خانی یکی دیگر از فیلم‌های جشنواره امسال است.

این فیلم به کارگردانی و تهیه‌کنندگی ابوالفضل صفاری با داستانی اجتماعی ساخته شده است.

«مرد آرام»

فیلم «مرد آرام» به تهیه کنندگی مهدی هاشمی و کارگردانی بهنوش صادقی ساخته شده است.
 

از فیلم‌های جشنواره فجر چه می‌دانیم ؟
ماریا

«ماریا»

فیلم سینمایی «ماریا» به کارگردانی مهدی اصغری ازغدی و تهیه‌کنندگی علی لدنی ساخته شده که در اولین حضور جهانی خود به بخش مسابقه آینده آسیا جشنواره فیلم توکیو راه پیدا کرده بود.

  «ماریا» با بازی صابر ابر، پانته آ پناهی‌ها، حسین محجوب، محمد صدیقی‌آنلاین و با معرفی دو بازیگر جدید با نام‌های کامیاب گرانمایه و مهشید خدادی ساخته شده است.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: «پخش شدن ناخواسته یک فیلم تمرین بازیگری از یک دختر جوان علاقه‌مند به بازیگری که نقش روسپی خیابانی را اتود می‌زده و با یک کلیپ واقعی توسط مردم در شبکه‌های مجازی اشتباه گرفته شده زندگی او و یک گروه فیلمسازی را وارد معمایی پیچیده کرده است.»

در میان فیلم‌های راه یافته به جشنواره فجر، «فریاد» که نامی مشابه با فیلمی به کارگردانی مسعود کیمیایی دارد و نیز «اشک هور» ساخته مهدی جعفری، «بچه مردم» و «دست تنها» به کارگردانی امیرحسین ثقفی هم هستند که اطلاعات دقیقی از آن‌ها به صورت رسمی منتشر نشده است.

همچنین فیلم‌هایی که پیش‌تر در جشنواره‌های خارجی شرکت کرده بودند در حالی وارد فهرست بخش اصلی رقابتی جشنواره فجر شده‌اند که پیش‌بینی می‌شد فیلم‌هایی همچون «پیر پسر» ساخته اکتای براهنی با شرایط مشابه در این بخش باشد اما این اتفاق رخ نداده و کارگردان این فیلم در پستی در فضای مجازی مدعی شده که هر هفت عضو هیأت انتخاب فیلمش را برگزیده بودند ولی در نهایت بیرون مانده است. البته ممکن است این فیلم‌ در بخش خارج از مسابقه به نمایش درآید که گمانه‌زنی‌هایی درباره برپایی آن در این دوره‌ شنیده می‌شود.

انتهای پیام 

دکمه بازگشت به بالا