اعتماد سازی؛ کلید پیشبرد مذاکرات «تهران» و «واشنگتن»
یک عضو هیات رئیسه مجلس دهم تاکید کرد: فارغ از اینکه مذاکرات چه نتیجه ای به دنبال داشته باشد آنچه که برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت است اثبات حقانیت خود به جامعه جهانی است.

به گزارش مجله تفریحی زیباروز دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا پس از یک هفته تعویق در روز یکشنبه هفته گذشته (21 اردیبهشت ماه) در شهر مسقط برگزار شد. سید عباس عراقچی وزیر امورخارجه کشورمان پس از پایان این دور از مذاکرات اعلام کرد که « این مذاکرات نسبت به سه دور قبلی جدی تر و صریح تر بود. ما اکنون درک بهتری از یکدیگر داریم و امیدواریم بتوانیم پیشرفت بیشتری داشته باشیم.»
بدر بوسعیدی وزیر خارجه عمان که میزبان هیات های ایرانی و آمریکایی بود تاکید کرد که «دور چهارم گفت وگوهای هسته ای شامل ایده های مفید و ابتکاری بود که نشان دهنده تمایل مشترک برای دستیابی به یک توافق محترمانه است.
وزیر امور خارجه عمان اعلام کرد که «دور پنجم مذاکرات پس از مشورت هر دو طرف با رهبرانشان برگزار خواهد شد.» با گذشت بیش از یک هفته از آخرین دور مذاکرات هنوز تاریخ و مکان برگزاری دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص نشده است.
آنچه که مذاکرات را به نتیجه می رساند اعتماد سازی است
غلامرضا کاتب در گفت وگو با مجله تفریحی زیباروز با اشاره به آخرین تحولات در مذاکرات ایران و آمریکا بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در طول سنوات گذشته همواره تاکید داشته است که فعالیت هسته ای ایران صلح آمیز است. ایران هیچ گاه به دنبال سلاح هسته ای نبوده و نیست. این موضع از ابتدا برای همه روشن بوده است. از نگاه بنده آنچه که سبب می شود تا مذاکرات به نتیجه برسد اعتماد سازی از سوی دو طرف است.
سرمایه گذاری اقتصادی راهکاری مناسب برای اعتماد سازی است
وی در ادامه اظهار کرد: باید از مسیر اعتماد سازی اثبات کنیم که ایران به دنبال استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است. باتوجه به روند مذاکرات از نگاه بنده یکی از راهکارها برای انجام این اعتماد سازی مشارکت و سرمایه گذاری اقتصادی است. آمریکایی ها و اروپایی ها می توانند در این حوزه سرمایه گذاری انجام دهند. ایران عبایی ندارد که از ظرفیت سرمایه خارجی برای توسعه فعالیت صلح آمیز هسته ای خود بهره ببرد.
ایران همواره در حوزه هسته ای شفاف و روشن گام برداشته است
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ایران برای اعتماد سازی جهانی حاضر است از ظرفیت سرمایه گذاری خارجی استفاده کند. ما فعالیت پنهانی در حوزه هسته ای از هیچ کشوری نداریم. ایران در حوزه هسته ای شفاف و روشن گام برداشته است. می توان از این ظرفیت برای اعتماد سازی استفاده کرد اما اظهار نظرهای متناقضی که از سوی مقامات آمریکایی مطرح می شود به نوعی بازی سیاسی است. کاملا مشهود است که در درون آمریکا نیز پیرامون مذاکرات اختلاف دیدگاه وجود دارد.
اختلاف نظر پیرامون مذاکرات طبیعی است
وی در ادامه تاکید کرد: در درون کشور ما نیز دیدگاه های مختلفی در خصوص مذاکرات وجود دارد. اما آنچه که مهم است این بوده که رئیس جمهور آمریکا و مقامات ایرانی صادقانه گام بردارند تا این اعتماد سازی شکل بگیرد. اختلاف نظر از نگاه بنده یک امر طبیعی است. اما نباید اجازه داد تاثیر منفی روی روند مذاکرات بگذارد. در هر صورت چه مذاکرات مثبت باشد و چه مذاکرات تحقق پیدا نکند ایران باید حقانیت خود را به اثبات برساند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره در راستای حقوق بشر گام برداشته و برای حقوق همه ملت ها احترام قائل هستیم. ایران دوست دارد که منطقه در صلح و آرامش باشد. ایران خواستار آشوب و درگیری در هیچ کجای دنیا نیست. آنچه که برای ایران در این مذاکرات خیلی مهم است اثبات حقانیت خود به دنیا است.
انتهای پیام