علائم سرطان لثه چیست
سرطان لثه از خانواده سرطان سرو گردن است و زمانی ایجاد می شود که سلول های لثه های بالایی و پایینی بیش از اندازه تقسیمات سلولی انجام بدهند و باعث ایجاد ضایع تومور مانندی بر روی لثه می شود. این بیماری می تواند بر روی عملکرد قسمت های دهان مانند لب ها، دندان ها، دوسوم جلویی بافت زبان و سقف دهان تاثیر گذار باشد این سرطان یکی از شایع ترین سرطان ها در بین مردم است. این سرطان از طریق دستگاه لنفاوی منتشر می شود و به قسمت های دیگر بدن منتقل می گردند.

ایجاد لکه و خال های سفید و قرمز در هر ناحیه از دهان ، خونریزی های بی علت از دهان، احساس مسدود شدن حلق و مری، تغییر شکل فک، نامنظم شدن ناگهانی دندان ها، کاهش وزن شدید، تورم لب و کام، تغییر بافت حفره دهان و لثه و زبان و لب و… بیشترین علائم برای تشخیص از طریق معاینه ی چشمی و انجام بیوپسی و نمونه برداری است.
سرطان لثه با التهاب لثه متفاوت است
سرطان لثه معمولا با التهاب لثه اشتباه گرفته می شود. منشا این بیماری شامل استخوان، و غدد لنفاوی می باشد. حدود ۹۰ درصد سرطان های حفره دهان را سرطان سلول سنگفرشی یا سرطانی که از لایه سطحی مخاط منشاء می گیرد، تشکیل می دهد.
معمولا سرطان لثه از طریق دستگاه لنفاوی منتشر می شود و توسط مایع لنف به قسمت های دیگر بدن منتقل می شود. این بیماری پس از تصادف، سکته های قلبی و مغزی و برخی از سرطان ها، یکی از ده علت شایع مرگ و میر در جهان محسوب می شود.
سلولهای سرطانی ابتدا در غدد لنفاوی نزدیک به گردن ظاهر میشوند. شیوع و بروز این سرطان ها بیشتر در افراد بالای ۴۰سال دیده می شود. احتمال بروز این بیماری با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کندکه علت این امر تجمع تغییرات ژنتیکی در فرد می باشد.
منشا سرطان لثه
سرطان لثه می تواند برای خود دهان باشد یا منشا دیگری داشته باشد و به صورت ثانویه در لثه ظاهر گردد. سرطان لثه مشابه دیگر سرطان ها بوده و علت مشخصی ندارد ولی یک سری عوامل خطر در بروز آن نقش دارند که مهم ترین عامل، است.
تقریبا ۸۰درصد از افرادی که تشخیص سرطان لثه برای آن ها داده شده است، افراد سیگاری بوده اند .همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که ریسک ابتلا به سرطان لثه در افراد مبتلا به بیماری کم خونی پلامر وینلسون ۲۰برابر بیشتر از سایر افراد می باشد.
همچنین ریسک ابتلا به این بیماری در افرادی که تحت پیوند سلول های خونی و سلول های بنیادی قرار گرفته اند،۱۴برابر بیشتر از دیگران است .به طور کلی هر عاملی که باعث ایجاد زخم در دهان شود و این زخم بیش از یک ماه در دهان شما باقی بماند، علامت خطر محسوب می شود و باید در اسرع وقت مرتفع گردد. هرچه دندانپزشک زودتر متوجه این بیماری شود، برای بیمار بسیار مفید فایده خواهد بود.
کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان با یک شبیه ساز 3بعدی کامپیوتری، وضعیت استخوان و اعصاب را بررسی میکند
این بیماری می تواند روی عملکرد قسمت های مختلف حفره ی دهانی شامل لب ها، دندان ها، دوسوم جلویی بافت زبان، قسمت هایی از دهان که در زیر زبان قرار گرفته اند و سقف دهان اثر بگذارد. سرطان لثه تظاهرات مختلفی دارد که این تظاهرات شامل ضخیم شدن پوست ناحیه، غده ای شدن پوست یا ایجاد زخم های مزمن است.
علائم سرطان لثه چیست؟
پیشگیری همیشه بهتر از درمان است ، بنابراین در صورتی که یکی از علایم زیر را دارید حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید ، این علایم عبارتند از :
- تورم قسمتی از لب، کام، لثه و داخل حفره دهان و ایجاد توده در دهان
- پوسته پوسته شدن و تغییر بافت بخشی از حفره دهان، لثه، زبان و لب
- ایجاد لکه و خال های سفید و قرمز در هر ناحیه از حفره دهان
- خونریزی های بی دلیل از دهان
- موضعی در دهان یا گردن یا در این نواحی
- ایجاد زخم در ناحیه دهان، صورت، گردن و لب و عدم بهبود تا دو هفته
- احساس مسدود شدن حلق و مری
- مشکل در بلع غذا و صحبت کردن
- خشن شدن صدا و به طور کلی تغییر صدا
- تغییر شکل فک
- نامنظم شدن ناگهانی دندانها
- کاهش شدید وزن
مراحل رشد سرطان لثه
در صورتی که به هر دلیلی به نشانه های این بیماری توجه نکنید ، ممکن است این بیماری در لثه و دهان شما گسترش چشمگیری پیدا کرده و مشکلاتی را به همراه داشته باشد ، مراحل رشد و گسترش این بیماری به صورت زیر اتفاق می افتد :
- مرحله ی اول: اندازه تومور کمتر از 2 سانتی متر می باشد و به گره های لنفاوی ناحیه ای سرایت نکرده باشد.
- مرحله ی دوم: اندازه تومور بیش از 2 سانتی متر و کمتر از 4 سانتی متر است و به گره های لنفاوی نرسیده باشد.
- مرحله ی سوم: اندازه ی تومور بیشتر از 4 سانتی متر است و فقط به سمتی که توده وجود دارد، سرایت پیدا می کند.
- مرحله ی چهارم: تومور در هر اندازه ای است و ممکن است توده یا غدد لنفاوی را نیز فرا گیرد و به بافت های اطراف لب و حفره های دهانی رسیده باشد.
تشخیص سرطان دهان چگونه است؟
این یک اصل کلی در تشخیص تمام انواع سرطان های دهانی است ، به عنوان بخشی از یک معاینه معمول دندانپزشکی، دندانپزشک شما یک معاینه غربالگری سرطان دهان را انجام می دهد. به طور خاص، دندانپزشک شما هر گونه توده یا تغییرات بافت نامنظم در گردن، سر، صورت و حفره دهان احساس خواهد کرد. هنگام بررسی دهان، دندانپزشک به دنبال زخم ها یا بافت های رنگی و همچنین بررسی علائم و نشانه های ذکر شده در بالا می پردازد.
برای تشخیص دقیق نواحی مشکوک انجام نمونه برداری لازم خواهد بود. انواع روش های مختلف بیوپسی وجود دارد و پزشک مشخص خواهد کرد کدام روش بهترین است. بسیاری از پزشکان از بیوپسی های برسی استفاده نمی کنند. زیرا در حالی که بسیار آسان هستند، اما همچنان به بیوپسی اکسترنال نیاز دارند تا نتایج دقیق بیوپسی را بدست آورند. همچنین انواع مختلفی از بیوپسی های اکسترنال وجود دارد که براساس آن، بخشی از قسمت مورد نظر جهت تعیین ماهیت آن برداشته می شود. از لیزر بافت نرم نیز برای انجام بیوپسی نیز استفاده می شود.
عارضه های دهان و دندان ناشی از درمان سرطان لثه
بسیاری از بیماران هنگامی که صحبت از درمان های شیمیایی و پرتویی میشود نگران عوارض به وجود آمده از طریق آنها هستند ، هرچند این عوارض میتواند ناراحت کننده باشد اما معمولا بعد از پایان دوران درمان نیز از بین میروند ، با این حال بهتر است شما عوارض این درمان ها را بشناسید و در طی درمان به دندانپزشک و پزشک خود اعتماد داشته باشید .
عوارض شیمیدرمانی
ضایعات ایجاد شده توسط شیمیدرمانی عبارتند از:
- زخمهای دهانی (موکوزیت)
- خونریزی دهان
- خشکی دهان (زروستومیا)
- و بیماریهای لثه
- عفونت دندان
- مشکل در بلع (دیسفاژیا)
- نوروتوکسیسیتی
- تغییر در رشد دندان های کودک
- سوءتغذیه یا کمآبی
عوارض پرتودرمانی
عارضههای دهانی ایجاد شده به وسیلهی پرتودرمانی عبارتند از:
- پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه
- زخمهای دهان (موکوزیت)
- عفونت لثه
- خشکی دهان (زروستومیا)/اختلال کارکرد غدد بزاقی
- مشکل در بلع (دیسفاژیا)
- تغییر چشایی
- تغییر رشد دندان در کودک
- سوء تغذیه یا کمآبی بدن
به خاطر داشته باشید
برای محافظت از سلامت دهان و دندان، و پیشگیری از انواع بیماری های دهان و سرطان ضروری است که هر روز به صورت مرتب و منظم به تمام توصیه های لازم برای ارتقاء بهداشت دهان و دندان خود عمل کنید. برخی از کارهایی که میتوانید در این خصوص انجام دهید عبارتند از:
- حداقل دو بار در روز دندانهای خود را با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.
- روزانه نخ دندان بکشید.
- یک رژیم غذایی سالم بخورید و مصرف میان وعده های غذایی شیرین و اسیدی را محدود کنید.
- هر سه تا 4 ماه مسواک خود را تعویض کنید و مسواک های با کیفیت و استاندارد بگیرید.
- به صورت منظم به دندان پزشک و کلینیک های دندانپزشکی خوب مراجعه کنید.
- به محض بروز مشکل بهداشت دهان و دندان با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
- به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از هندوستان تایمز، سرطان لثه اغلب با التهاب لثه اشتباه گرفته میشود. هم التهاب لثه و هم سرطان لثه دو چیز جداگانه هستند و هر دو باید جدی گرفته شوند.
- وقتی لثهها متورم و قرمز میشوند یا زمانی که رشد ناگهانی روی لثهها وجود دارد که قبلاً نبود، بهتر است افراد تعجب کند و پیگیر این موضوع باشند که آیا این نشانهها ممکن است سرطان باشد؟ ممکن است به دلیل لق شدن دندانها یا ضعیف شدن لثه، خونریزی و درد بدون دلیل در لثه ها را تجربه کنید که میتواند نشانهای جدی از نوعی سرطان دهان به نام سرطان لثه باشد.
- سرطان لثه از خانواده سرطان سرو گردن است و زمانی ایجاد میشود که سلولهای لثههای بالایی و پایینی بیش از اندازه تقسیمات سلولی انجام بدهند و باعث ایجاد ضایع تومور مانندی بر روی لثه میشود. این بیماری میتواند بر روی عملکرد قسمتهای دهان مانند لبها، دندانها، دوسوم جلویی بافت زبان و سقف دهان تاثیر گذار باشد.
- سرطان لثه که یکی از شایعترین نوع سرطانها است از طریق دستگاه لنفاوی منتشر و به قسمت های دیگر بدن منتقل میشود.
- لازم به ذکر است تورم یا قرمزی لثه حتما سرطان نیست، اما اگر بیش از 3 تا 4 هفته باقی بماند، نیاز به مراجعه به متخصص دارد؛ محققان توضیح میدهند: علائم قابل مشاهده اولیه میتواند ایجاد لکه و خال های سفید و قرمز در هر ناحیه از دهان، خونریزیهای بی علت از دهان، احساس مسدود شدن حلق و مری، تغییر شکل فک، نامنظم شدن ناگهانی دندانها، کاهش وزن شدید، تورم لب و کام، تغییر بافت حفره دهان و لثه و زبان و لب و… باشد؛ گاهی اوقات ممکن است پوست پوشاننده ضخیمتر احساس شود یا ممکن است در موارد پیشرفته زخم یا فرسایش مداوم وجود داشته باشد. در ابتدا مانند برآمدگی یا زخمی به نظر میرسد که خوب نمی شود. همچنین، دندانهای نزدیک زخم شروع به لق شدن میکنند و در برخی مواقع حتی دندانهای مصنوعی به خوبی روی هم قرار نمیگیرند.
- این سرطان اغلب با ژنژیویت اشتباه گرفته میشود که به دلیل تجمع پلاک ایجاد میشود؛ التهاب لثه و سرطان لثه دو چیز جداگانه هستند و هر دو باید جدی گرفته شوند و نیاز به مشاوره با متخصص دارند. افرادی که عادت به استعمال دخانیات دارند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهان یا سرطان مربوط به لثه هستند.
- علائم و نشانههای اولیه سرطان لثه به صورت خلاصه:
زخم دهانی که به مدت ۳-۴ هفته خوب نمیشود
● لکه سفید یا قرمز در داخل دهان
● لق شدن دندانها
● رشد یا توده در داخل دهان
● درد در دهان و گوش
● مشکل در جویدن و بلعیدن
● تورم یا ضخیم شدن، لکههای توده یا نواحی فرسایش یافته روی لبها، لثهها، گونهها یا سایر نواحی داخل دهان
● خونریزی یا بی حسی بی دلیل، از دست دادن احساس لبها یا درد و حساسیت در هر ناحیه از صورت، دهان یا گردن
● کاهش وزن بدون دلیل
متخصصان تاکید میکنند، سرطان لثه هر چه زودتر تشخیص داده شود، فرد جراحی سادهتر و بالاترین شانس بقا بعد از درمان را خواهد داشت. سرطان لثه قابل درمان است، بسرطان یکی از بیماریهایی است که اکثر افراد با شنیدن آن دچار ترس، استرس و اضطراب میشوند. اما داشتن اطلاعات کافی در مورد هر بیماری و مشکلی میتواند در تشخیص به موقع و در نتیجه درمان سریعتر آن به شما کمک کند. سرطان لثه یکی از بیماریهای مهم و جزو سرطانهای سر و گردن به حساب میآید. در این مقاله میخواهیم بدانیم سرطان لثه چیست؟ چه علائمی دارد و آیا راه درمانی برای این بیماری وجود دارد؟
سرطان لثه چیست؟
به طور کلی سرطان در نتیجه رشد و تکثیر بیش از اندازه سلولها اتفاق میافتد. سرطان لثه نیز زمانی تشکیل میشود که تقسیمات سلولی در لثه بالایی یا پایینی بیش از حد معمول باشد. تقسیمات بیش از اندازه سلولها باعث ایجاد ضایعه تومور مانند بر روی لثهها میشود.
این نوع بیماری یکی از شایعترین انواع سرطانهاست که از طریق دستگاه لنفاوی گسترش پیدا میکند و به سایر قسمتهای بدن انتقال پیدا میکند. منشا این سرطان غدد بزاقی، استخوانها و غدد لنفاوی است. در ابتدا سلولهای سرطانی در غدد لنفاوی نزدیک به گردن مشاهده میشوند و سپس توسط مایع لنفاوی به قسمتهای مختلف بدن برده میشوند.
علائم سرطان لثه
دانستن علائم کمک میکند تا بتوانید هر چه سریعتر این بیماری را تشخیص دهید و از پیشرفت و گسترش آن جلوگیری کنید. در زیر به چند مورد از رایجترین علائم این بیماری اشاره میکنیم:
- نامنظم شدن بدون علت و ناگهانی دندانها
- تغییر شکل تدریجی و یا ناگهانی فک
- بروز خالها و لکههای سفید و قرمز رنگ در نواحی مختلف دهان
- احساس انسداد و خفگی در ناحیه حلق و مری
- خونریزی بیدلیل دهان
- کاهش وزن شدید و ناگهانی
- تغییر بافت و شکل حفره دهانی، لثهها و لبها
- التهاب لثه، لب یا کام و مشاهده توده در دهان
- احساس بیحسی دهان، زبان و لبها
- احساس بیحسی در ناحیه گردن
ارتباط سرطان لثه با تحلیل لثه
البته اینها تنها نشانههایی از این بیماری است. برخی اوقات ممکن است فردی بیماریهای دیگری را با سرطان لثه اشتباه بگیرد، بنابراین برای تشخیص این بیماری حتما باید نزد دندانپزشک مراجعه کنید.
علتهای ایجاد سرطان لثه
نمیتوان برای سرطان لثه دلیل مشخص و دقیقی ارائه کرد. اما میتوانیم بگوییم برخی از افراد در معرض ابتلا به سرطان لثه هستند و امکان ابتلای آنها به این بیماری بیشتر است. از جمله این افراد عبارتاند از:
- افرادی که سیگار میکشند ؛استعمال دخانیات باعث افزایش رسوب در دهان، کاهش جریان بزاق و آسیب و و دندانها میشود. این افراد بسیار بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به انواع بیماریهای دهان و دندان، از جمله سرطان لثه هستند.
- افراد مبتلا به کم خونی؛ افرادی که به کم خونی شدید مبتلا باشند، 20 برابر بیشتر از دیگران در معرض سرطان لثه قرار دارند.
- افرادی که پیوند سلولهای بنیادی انجام دادهاند.
- افرادی که بیش از یک ماه است که به دلایل مختلف زخم در دهان دارند.
سرطان لثه یا التهاب لثه؟
نباید سرطان لثه را با التهاب لثه اشتباه بگیرید. اگر فردی بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکند، پلاک روی دندان سخت میشود و در صورت ادامه روند به جرم تبدیل میشود. جرم دندان باعث تحلیل رفتن لثهها و در نهایت بیماریهای لثه میشود.
در بیماری التهاب لثه، به علت وجود جرم، لثه ملتهب میشود و در هنگام خوردن غذاهای سفت و یا مسواک زدن دچار خونریزی میشود. در این موارد باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانهایتان را جرمگیری کند. بعد از انجام جرمگیری باید مراقبتهای لازم را انجام دهید و به بهداشت دهان و دندان خود برسید تا این التهاب درمان شود و دوباره به آن مبتلا نشوید.
درمان سرطان لثه
برای درمان بیماری سرطان لثه ابتدا باید از وجود آن مطمئن شوید، برای این کار باید به متخصص دندانپزشک خوب مراجعه کنید تا با کمک بیوپسی و نمونه برداری به طور قطع از وجود این بیماری اطمینان حاصل کند. در صورتی که وجود سرطان لثه قطعی شد پزشک متخصص از راههای زیر برای درمان استفاده خواهد کرد:
یکی از رایجترین روشهای درمان سرطان لثه انجام عمل جراحی برای خاج کردن تومور از لثه است. البته اگر سرطان پیشرفته باشد ممکن است لازم باشد تا غدد لنفاوی موجود در ناحیه گردن نیز انجام شود.
اگر توده کوچک باشد پزشک متخصص به کمک پرتو درمانی فقط سلولهای سرطانی را درمان میکند. اما اگر توده بزرگ باشد ممکن است پزشک ابتدا با استفاده از پرتو درمانی توده را کوچک کند، و سپس با جراحی توده را خارج کند.
در این روش داروها مستقیما به خون تزریق میشود، و ممکن است عوارضی مانند بروز زخم دهانی، بروز خونریزی دهان و غیره را داشته باشد.
سرطان لثه یکی از بیماریهایی است که میتوانید با مراقبتهای دهان و دندان از بروز آن پیشگیری کنید. برای و تشخیص هر چه سریعتر بیماریها با مشاهده اولین علائم به مراجعه کنید و یا با مراجعه دورهای به دندانپزشک از بروز طیف بسیار زیادی از بیماریها جلوگیری کنید.
شما عزیزان می توانید جهت ، پیله دندان و دیگر انواع بیماری های دهان و دندان به صورت آنلاین اقدام به اینترنتی کرده و به مراجعه فرمایید.
تشخیص سرطان با تست بزاق
با یک تست سریع و دقیق و در عین حال ساده میتوان بیومارکرهای سرطان ریه را در بزاق دهان تشخیص داد. این تست به زودی در بیماران مورد کارآزمایی بالینی قرار خواهد گرفت.
نمونه برداری مایع به عنوان یک روش غیر تهاجمی تشخیص سریع سرطانها و ردیابی آسانتر پیشرفت درمان است.
پروفسور دانگ در یک نشست خبری در نشست سالیانه 2016 انجمن پیشرفتهای آمریکا در واشنگتن به تشریح سازوکار این روش تشخیصی پرداخت.
دستگاه EFIRM محتویات اگزوسوم ها (کیسه های کوچک حاوی مولکول که توسط سلول آزاد می شود ) را آنالیز میکند. این دستگاه اگزوسوم ها را وادار به آزادسازی محتویاتشان می کند و بیومولکول های آزاد شده را از نظر زیست شناختی بررسی می کند.
این روش جدید در مقایسه با تکنولوژی تعیین توالی فعلی دقت بالایی دارد.
در مطالعه سال 2013 که توسط پروفسور وانگ و همکارانش منتشر شد، آنها با استفاده از EFIRM نشان دادند که علاوه بر خون، بزاق نیز حاوی اگزوسومهای تومور است.
پروفسور وانگ می گوید تست بزاق تنها ده دقیقه به طول می انجامد و به راحتی در مطب پزشک قابل انجام است.
پروفسور وانگ، این روش جدید را به عنوان یکی از ابزارهای تشخیصی سرطان در نظر می گیرد. به عنوان مثال اگر رادیوگرافی ریه، نودول ها مشکوکی را نشان دهد، پزشک می تواند با تست بزاق به سرعت بفهمد که احتمال سرطان وجود دارد یا نه. این تست موتاسیوهای پزشکی در پروتئین خاصی به نام گیرنده فاکتور رشد اپی درمال (EGFR) را شناسایی می کند. این پروتئین به رشد و تقسیم سلولها کمک می کند. اما بعضی از سلولهای سرطان ریه (NSCLC) حاوی مقدار زیادیEGFR هستند که سبب می شود سریعتر رشد کنند. با تشخیص NSCLC پزشک میتواند سریعاً داروهای مهارکننده EGER را تجویز کند.
پروفسور وانگ و همکارانش تحقیقات خود را در این زمینه ادامه می دهند تا بدانند آیا میتوان از تست بزاق برای شناسایی موتاسیونهای مرتبط با سرطانهای اوروفارنکس، دهان و خلف گلو استفاده کرد یا نه.
سرطان و سلامت دندان ها
سلامت دهان و دندان همیشه دارای اهمیت می باشد اما در زمانی که یک فرد جهت درمان سرطان مورد مداوا قرار می گیرد، رعایت بهداشت دهان و دندان اهمیت ویژه ای پیدا می کند.مطابق نتایج مطالعات پژوهشکده دندانی و کرانیوفاسیال ایالات متحده آمریکا در 1/3 افراد مبتلا به سرطان مشکلاتی ظاهر می شود که دهان و دندان را متاثر می سازد.شیمی درمانی و پرتو درمانی سبب بروز شرایطی در دهان می شوند که غذا خوردن را تحت تاثیر قرار می دهد. علاوه بر این درمان های رایج سرطان، از دیگر جهات نیز دهان و دندان را متأثر می سازد. به طور مثال، شیمی درمانی در بعضی از موارد سبب دردناک شدن دهان و گلو می شود.
از سوی دیگر، چون شیمی درمانی، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند میکروب هایی که به طور طبیعی در دهان شما وجود دارند سبب بروز عفونت زخم های دهانی می شوند. عفونی شدن نواحی آزرده دهان، بهبود و التیام آنها را دشوار می سازد. بنابراین لازم است تمام توان خود را به کار بگیرید تا از بروز این حالت جلوگیری کنید.
ارتباط بهداشت ضعیف دهان و دندان با سرطان لثه و دهان
یکی از مهمترین انواع سرطان هایی که ممکن است به دلیل عدم رعایت بهداشت و دندان ایجاد شود، سرطان دهان است. هنگامی که برخی سلول های موجود در دهان، از فعالیت طبیعی خود بازمیمانند، بدون از بین رفتن، شروع به رشد و تکثیر غیرطبیعی می کنند، سرطان دهان ایجاد می شود. این سلول های غیرطبیعی به دیگر سلول های سالم، حمله کرده و موجب آسیب رساندن به بافت اطراف آن ها می شوند.
دهان، درون و بیرون لب های انسان را دربرگرفته است؛ از درون گونه ها گرفته تا دندان ها و لثه ها، بخشی از زبان که اصلی ترین بخش آن است، قسمت انتهایی دهان و سقف دهان. سرطان دهان، عموما سه بخش اصلی را تحت تاثیر قرار می دهد: لب ها، درون دهان و زبان.البته این نوع سرطان، گاهی به گلو نیز آسیب می رساند؛ ناحیه ای در بخش پشت دهان که آن را حنجره می نامند. این نوع از سرطان را با عنوان سرطان گلو می شناسند. سرطان گلو عموما ناحیه پشت زبان، پشت سقف دهان، لوزه و بخش بالایی گلو را تحت تاثیر قرار می دهد.علائم سرطان دهان، شباهت زیادی به علائم سایر بیماری های دهان و دندان دارد؛ اما ازجمله مهمترین آن ها می توان به سوزشی اشاره کرد که متوقف نمی شود و یا غده ای در دهان که از بین نمی رود. درد مزمن دهان، دندان و فک، افتادن دندان، لکه های سفید یا قرمز در دهان یا گلو، مشکل در بلع یا جویدن، ایجاد غده در گردن یا بوی بسیار بد دهان نیز از دیگر علائم این بیماری به شمار می رود.
تحقیقات نشان می دهد که یکی از بزرگترین دلایل بروز سرطان دهان، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است؛ البته باید گفت که در میان افراد مستعد مبتلا به این بیماری، افرادی که احتمال ابتلایشان بسیار بیشتر بود، همان افرادی بودند که علاوه بر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، تنباکو را نیز به صورت جویدنی نیز مصرف می کردند. از طرفی نتیجه تحقیقات نشان می دهد که رعایت بهداشت دهان و دندان، مسواک زدن به موقع، استفاده از نخ دندان، مراجعه منظم به دندانپزشک و نیفتادن دندان ها از جمله عواملی است که خطر ابتلا به بیماری سرطان دهان را تا حد زیادی کاهش می دهد.
مراجعه به کدام کلینیک برای شما مناسب تر است :آیا شما بیمار جدید هستید :بهترین زمان جهت تعیین وقت مراجعه برای شما چه زمانی از روز است :بهترین زمان جهت تعیین وقت مراجعه برای شما چه زمانی از روز است :