فاطمه ئیل یاسیان – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

استان: سمنان

حوزه انتخابیه: دامغان

شعار انتخاباتی: بانوی توانمند، مشارکت حداکثری، سرزمین مادری


پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری آنلاین با عنوان «با آنلاین انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

فاطمه ئیل یاسیان یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر روزمه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات آنلاین در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

– فاطمه ئیل یاسیان نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس می‌باشد که خود کفایی شهر خود را در نظر دارد

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

به نظر من، یکی از مهم‌ترین آسیب‌های کارکردی مجلس شورای اسلامی این است که بوضوح نظرات و نیازهای مردم را به خوبی نمایندگی نمی‌کند. بسیاری از نمایندگان مجلس به جای تلاش برای حل مشکلات و رفع نیازهای جامعه، به دنبال منافع شخصی یا گروهی خود هستند. علاوه بر این، فشارها و تحقیرات سطح قدرت در کشور باعث شده است که بعضی از نمایندگان تصمیم‌گیری‌های خود را با توجه به منافع سطح قدرت بگیرند و به جای پاسخگو بودن به مردم، پاسخگو باشند به فشارها و دستورات سطح قدرت. این مسئله باعث ضعف دولت‌ها و عقب‌افتادگی کشور در حل مشکلات عمده جامعه شده است.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود، یک مجلس باید اقدامات زیر را انجام دهد: ۱. تعیین استانداردها و قوانین دقیق برای عملکرد اعضا و کارکنان مجلس. ۲. ارتقا فرآیندهای نظارتی و تقنینی برای جلوگیری از فساد و سو استفاده. ۳. برگزاری دوره‌های آموزشی و آموزش‌های مستمر برای اعضا و کارکنان مجلس در زمینه‌های نظارت و تقنین. ۴. افزایش شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها و عملکرد مجلس به منظور جلب اعتماد عمومی. ۵. همکاری با سازمان‌ها و نهادهای مستقل برای تحقق هدف‌های نظارتی و تقنینی. ۶. اعمال پاداش و تشویق به عضوانی که در نظافت خود عالی عمل کنند. با انجام این اقدامات، مجلس قادر خواهد بود نقش نظارتی و تقنین خود را بهبود داده و به صورت کامل عمل کند.

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

اسیر تجمل گرایی شدن برای یک نماینده می‌تواند منجر به از دست دادن اعتماد مردم و افزایش فاصله بین او و جامعه شود. این موضوع می‌تواند باعث کاهش کارآمدی و تأثیرگذاری نماینده در حل مسائل و مشکلات جامعه شود. برای پرهیز از اسیرتجمل گرایی، نماینده باید به موارد زیر توجه کند: ۱. صادقانه بودن: نماینده باید همواره صادق و رک باشد و از استفاده از تجاوز به حقیقت و تحریف حقایق خودداری کند. ۲. پذیرش نظرات مخالف: نماینده بی‌طرفانه باید نظرات مخالف خود را هم قبول کند و به آن‌ها گوش فرا دهد. ۳. عمل به علاقه‌ها و نظرات جامعه: نماینده باید به علاقه‌ها و نظرات جامعه توجه کند و سعی کند در راستای آن‌ها عمل کند. ۴. پاسخگو بودن: نماینده باید همواره پاسخگو باشد و به سوالات و ابهامات جامعه پاسخ داد.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها می‌تواند تأثیر بسیار مثبتی بر پیشرفت کشور داشته باشد. این همکاری و همراهی بهبود فرآیندهای تصمیم‌گیری، افزایش شفافیت، کاهش فساد، تقویت حکمرانی خوب و تأمین رضایت عمومی را از جمله اثرات آن محسوب می‌شود. به نظر من، مهم‌ترین تجلی گاه این همکاری و همراهی، احترام به نظرات و دیدگاه‌های گروه‌های مختلف است. احترام به نظرات دولت، مجلس، قوا و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی باعث خلق چارچوب مناسب برای همکاری و همزبان شدن بین این گروه‌ها خواهد شد. احترام به نظرات دیدگاه‌های مختلف باعث پذیرش تنوع فکر در فضای سیاسی کشور خواهد شد که در نتیجه آن پروژه‌‎ پروژه پیاده کشور به صورت کامل تحقق یابد.

*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

مسئولیت پذیری در قبال مردم به معنای احترام و توجه به نظرات، نیازها و مشکلات آنها است. اگر نمایندگان این مسئله را نادیده بگیرند، می‌تواند منجر به افزایش نارضایتی و عدم اعتماد مردم به سیاست‌مداران شود. همچنین، عدم توجه به نظرات و نیازهای مردم می‌تواند باعث بروز تضاد و تقابل در جامعه شود و منجر به بروز اختلافات و تنش‌های اجتماعی شود. بنابراین، نمایندگان باید همواره به مسؤلیت پذیری در قبال مردم توجه داشته باشند و سعی کنند با گوش دادن به نظرات و نیازهای آنها، روابط خود را با مردم بهبود دهند. این کار باعث افزایش اعتماد و همکاری مردم با سیاست‌مداران خواهد شد و بهبود عملکرد سیاسی و اجتماعی کشور را تضمین خواهد کرد.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

برای تحقق خصیصه مردمی بودن در نماینده، او باید به مردم گوش دهد و نظرات آن‌ها را جدی بگیرد. او باید با مردم در ارتباط باشد، به مشکلات و نیازهای آن‌ها توجه کند و سعی کند بهترین راه حل‌ها را برای حل این مسائل پیدا کند. برای جلوگیری از ورود به عوام زدگی، نماینده باید از منابع قابل اعتماد و صحیح استفاده کند و دقت کافی را در تحقیقات خود داشته باشد. همچنین، او باید از شعارزنی و تبلیغات سطحی پرهیز کرده و به جای آن، به مسائل عمده و واقعی کشور توجه کند. به علاوه، نماینده باید با شفافیت عمل کرده و به مردم گزارش دادگان خود را منتشر کند. همچنین، او باید در تصمیم‌گیری‌های خود به نظرات مختلف گروه‌های جامعه گوش دهد.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

برای تحقق این اصل و جلوگیری از بخشی زدگی، نماینده باید به موارد زیر توجه کند: ۱. حفظ حقوق مردم: نماینده باید به حفظ حقوق و آزادی‌های شهروندان ایران توجه کند و در قبال هر گونه نقض حقوق مردم اقدام مناسب را انجام دهد. ۲. پیشرفت و توسعه کشور: نماینده بیانیه‌ها و اقدامات خود را به منظور پیشرفت و توسعه کشور و بهبود شرایط زندگی مردم ایران انجام دهد. ۳. مبارزه با فساد: نماینده باید در جلوگیری از فساد، فروپاشی ساختارهای قانونی و هر گونه بخشی زدگی در کشور تلاش کند. ۴. شفافیت: نماینده باید در همکاری با دولت و سایر نهادها به منظور تضمین شفافیت در عملکردها و تصمیمات خود، تلاش کند.

  • سوالات استانی:

*عدم توسعه و تقویت گمرک‌ها و بازارچه‌های مرزی یکی از مسائل استان اردبیل است. برای بهره گیری از ظرفیت این حوزه چه برنامه‌ای دارید؟

برای افزایش توان آبی استان سمنان می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید: ۱. احداث سدها و تالاب‌ها: احداث سدها و تالاب‌ها به منظور ذخیره آب باران و جلوگیری از رواناب و خشکسالی می‌تواند به افزایش توان آبی استان کمک کند. ۲. بهره‌برداری بهینه از منابع آب: استفاده بهینه از منابع آب شامل کاهش هدررفت آب، استفاده از روش‌های نوین آبیاری و بهره‌برداری از منابع زیرزمینی می‌تواند به افزایش توان آبی استان کمک کند. ۳. حفظ جنگل‌ها و بقایای گیاهی: حفظ جنگل‌ها و بقایای گیاهی باعث حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش خاک می‌شود که در نتیجه باعث افزایش توان آبی استان می‌شود. ۴. ترویج فرآورده‌های کم آب: ترویج فرآورده‌های کم آب مثل گلاب، عرق گلاب، عسل و … محصولات باارزش دامنه دسترسی قرار داد.

*دست کم ۳۰ درصد جمعیت اردبیل در بافت‌های فرسوده، تاریخی و غیر رسمی سکونت دارند. برای حل معضل حاشیه‌نشینی و نوسازی ابنیه استان، چه تدابیری باید اندیشیده شود؟

برای رفع عقب ماندگی استان در زمینه جذب سرمایه در زمینه معدنی و صنعتی و گردشگری، برنامه‌های متنوع و جامعی باید اجرا شود. این برنامه‌ها شامل موارد زیر می‌تواند باشد: ۱. توسعه زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه، از جمله ایجاد پارک‌های صنعتی و معادن، بهبود شبکه حمل و نقل، فراهم کردن خدمات بهینه برق، گاز و آب. ۲. تشویق سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی در صنایع مختلف از جمله معدنی، صنعتی و گردشگری با ارائه تسهیلات مالی، کاهش مالیات و تسهیلات دولت. ۳. ترویج استفاده از فناوری‌های نوین در صنایع مختلف به منظور بهبود کارآفرینان و رقابت پذیر بودن استان. ۴. توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی استان به بازارهای خارج از کشور با هدف افزایش درآمدها. ۵. ترویج گردشگری در استان با ساخت منطق‌های گردشگری، فروش نقطه علاقه‌های توریستی ۶. همکاری با دولت ۷. رابطہ با سازمان‌های بین الملی ۸. رابطہ با دولت خارجی ۹. رابطہ با سازمان‌های منطقه.

*رعایت الگوی کشت با توجه به منابع و ظرفیت‌ها، یکی از خلاءهای موجود در استان اردبیل است. برای این موضوع به خصوص جلوگیری از کشت محصولات آب‌بر چه برنامه‌ای دارید؟

برای حل مسئله فرسودگی و کمبود مدارس، اقدامات زیر را می‌توان انجام داد: ۱. سرمایه‌گذاری در ساخت و ساز مدارس جدید: با تخصیص بودجه‌های لازم برای ساخت و تجهیز مدارس جدید، می‌توان از کمبود مدارس و فرسودگی آن‌ها جلوگیری کرد. ۲. بازسازی و بهبود تجهیزات مدارس قدیمی: با انجام تعمیرات و بازسازی‌های لازم در مدارس قدیمی، می‌توان از فرسودگی آن‌ها جلوگیری کرده و شرایط آموزش و پرورش را بهبود بخشید. ۳. تعظیم استفاده از فضای خالی: استفاده بهینه از فضای خالی در شهر برای ساخت مدارس جدید چنین رابطه نقش بسته است. ۴. همکاری با نهادهای خصوصی: همکاری با نهادهای خصوصی برای ساخت و تجهیز مدارس جدید، بهبود شرایط آموزش و پرورش را تضمین کنده و کمک به حل مشکلات فرسودگی در مدارس می‌باشد.

دکمه بازگشت به بالا