نحوه پرداخت مالیات خانه در ترکیه

در سال های اخیر بسیاری از ایرانیان مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری یا مهاجرت دائم به ترکیه، خرید ملک و سرمایه گذاری در این کشور اروپایی-آسیایی در حال توسعه را مد نظر قرار داده اند، بنابراین باید قوانین دولتی و به خصوص سیستم را بدانند. اطلاعات کافی در مورد مالیات در ترکیه به دست آورید.

چه در حال خرید ملک در ترکیه باشید، چه در حال دریافت اجازه اقامت، شهروندی یا پاسپورت ترکیه، یا برنامه ریزی برای زندگی و کار در این کشور، باید به خوبی از سیستم مالیاتی ترکیه مطلع باشید. و آن را به درستی اعمال کنید. آن را دنبال کنید و به طور کامل اجرا کنید.

بر این اساس قصد داریم در موسسه مهاجرتی شاهان سیستم مالیاتی در ترکیه را به طور کامل توضیح دهیم و جنبه های مختلف آن را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

انواع مالیات در ترکیه

ترکیه مانند بسیاری از کشورهای جهان به شدت به مالیات و درآمد حاصل از صنایعی مانند گردشگری متکی است و مالیات را یکی از مهمترین ارکان اقتصاد این کشور می داند. میزان پرداخت مالیات در ترکیه بیشتر از ایران است و در این زمینه توجه و سختگیری بیشتری می شود.

به عبارت دیگر، شهروندان و ساکنان ترکیه (در صورت واجد شرایط بودن) باید هر 3 ماه یک بار اظهارنامه مالیاتی ارائه کنند و به تعهدات مالیاتی خود در این کشور عمل کنند.

به طور کلی انواع مالیات در ترکیه به 2 دسته زیر تقسیم می شود:

مالیات های مستقیم

مالیات غیر مستقیم

در ترکیه مالیات مستقیم به طور کلی بر درآمد و دارایی افراد و نوع آزاد از درآمد افراد یا مؤسسات تجاری اخذ می شود که هر گونه مالیات از حقوق کارمندان شرکت کسر می شود.

مالیات در ترکیه به صورت غیرمستقیم شامل کالاهایی مانند مالیات بر کالاهای فروخته شده نیز می شود که توسط شهروندان پرداخت می شود.

اما در یک دیدگاه ساده تر، مالیات در ترکیه شامل 3 عنصر زیر است:

مالیات بر درآمد

مالیات بر املاک

مالیات بر هزینه ها
پرداخت مالیات |مالیات
مالیات بر درآمد در ترکیه

این نوع سیستم مالیاتی ترکیه، افراد حقیقی را که در داخل ترکیه درآمد کسب می کنند ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد می کند. مالیات پرداخت شده با نرخ 15-40% بسته به درآمد فرد در ترکیه (شرکت های داخل کشور) محاسبه می شود.

این مالیات بر اساس حقوق دریافتی از کار در ترکیه، اجاره مسکن، سود حاصل از فروش امتیازات، سهام، حقوق مالکیت و موارد مشابه است.

به طور کلی مالیات بر درآمد در ترکیه شامل موارد زیر است:

درآمد کشاورزی در ترکیه

درآمد حاصل از خوداشتغالی در ترکیه

حقوق و دستمزد

درآمد کسب و کار در ترکیه

درآمد حاصل از اوراق بهادار ترکیه

درآمد املاک (اجاره) از ترکیه

لازم به ذکر است که مالیات بر درآمد شامل افرادی می شود که دارای اقامت طولانی مدت در ترکیه، تابعیت ترکیه و یا بیش از 6 ماه تا 1 سال اقامت در ترکیه هستند.

طبق وب سایت Tax Overview، آخرین نرخ های مالیات بر درآمد در ترکیه از اول ژانویه 2020 شامل نرخ های تصاعدی و غیر تصاعدی زیر است:

درآمد بین صفر تا ۲۲ هزار لیر ترکیه: ۱۵ درصد مالیات بر درآمد

درآمد از 22 هزار تا 49 هزار لیر در ترکیه: 20 درصد مالیات بر درآمد معادل 3300 لیر است.

درآمد بین 49 هزار تا 180 هزار پوند در ترکیه: 27 درصد مالیات بر درآمد معادل 8700 پوند

درآمد بین 180 تا 600 لیر در ترکیه: 35 درصد مالیات معادل 44070 لیر

درآمد بالای 600 هزار لیر در ترکیه: 40 درصد مالیات بر درآمد معادل 191070 هزار لیر

مالیات بر املاک در ترکیه

مالیات بر ثروت شامل اموال غیر منقول، اموال، ارث و میراث است و بسته به نوع دارایی بین 0.1 تا 0.6 درصد متغیر است. در سیستم مالیاتی ترکیه، اگر ملکی نزدیک به مرزها و مناطق شهری باشد، مالیات دو برابر میزان مذکور خواهد بود، در حالی که زمین و واحد مسکونی 0.2 درصد، واحد تجاری 0.4 درصد، زمین کشاورزی 0.2 درصد و زمین بایر 0.2 درصد است. . 0.6 درصد مالیات بر ثروت اعمال شد.

تمام مرزهای استانبول در ترکیه کلان شهر و شهرداری محسوب می شوند. طبق قوانین مالیاتی ترکیه، خریداران ملک تا یک سال پس از خرید ملزم به پرداخت مالیات املاک نیستند. در واقع هیچ مالیاتی در سال اول خرید ملک در ترکیه تعلق نمی گیرد و مالیات بر املاک نیز تعلق نمی گیرد. از سال دوم محاسبه می شود.

هنگام خرید ملک در ترکیه، باید 4 درصد مالیات خرید (سند) از ملک خریداری شده به دولت پرداخت شود که معمولاً به دو قسط 2 درصدی بین خریدار و فروشنده تقسیم می شود.

هنگامی که یک ملک جدید از یک توسعه‌دهنده در ترکیه خریداری می‌کنید، به طور مساوی مشمول تقسیم درصدی از مالیات معامله می‌شوید، اما خریدار معمولاً برای ملک دست دوم در ترکیه مالیات 4 درصدی می‌پردازد.

هنگام خرید ملک در ترکیه، مالیات دیگری به نام مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد که باید به دولت پرداخت شود، معمولا این مالیات بر روی کل قیمت خرید خانه محاسبه می شود. مالیات بر ارزش افزوده برای املاک و آپارتمان های زیر 150 متر مربع در ترکیه 1% و مالیات بر ارزش افزوده برای آپارتمان های بالای 150 متر مربع در ترکیه 18% می باشد.

مالیات بر هزینه در ترکیه

در ترکیه این نوع مالیات شامل مواردی مانند ارزش افزوده، بیمه، عوارض دولتی و مالیات بانکی است و از 1 تا 23 درصد متغیر است اما معمولاً 18 درصد محاسبه می شود.

مالیات بر هزینه شرکت های بیمه و خریدهای بانکی نیز محاسبه می شود و در صورت عدم پرداخت، مردم باید 5 درصد وام یا مالیات بیمه پرداخت کنند. لازم به ذکر است از جمله اوراق، قراردادها، قراردادها و صورت های مالی شرکتی و سرمایه گذاری مشمول حق تمبر و شامل مالیات 1% می باشد.

همزمان، مالیات بر ارزش افزوده برای خودروهای اجاره ای در ترکیه 23 درصد است. سایر خودروها 8 درصد و شرکت های داخلی ترکیه 18 درصد را به خود اختصاص داده اند.

اگر شرکت کاملا فعال و در ترکیه ثبت شده باشد، مالیات پرداختی به طور کامل محاسبه می شود، اما اگر شرکت شما خارج از ترکیه باشد و فقط دارای نمایندگی و شعبه در ترکیه باشد، بخشی از مالیات برای شما محاسبه می شود. تبدیل می شود

می توانید یک شرکت سهامی یا شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه راه اندازی کنید و 20 درصد مالیات بپردازید. بر اساس قانون اجتناب از مالیات که بین دو کشور ایران و ترکیه امضا شده است، هر ایرانی باید به ازای هر درآمدی که در هر یک از این دو کشور کسب می کند، فقط یک بار مالیات بپردازد.

دکمه بازگشت به بالا