چرا باید دانه‌های قهوه را آسیاب کنیم؟

فرقی نمی‌کند شما از چه روشی برای آماده‌سازی استفاده می‌کنید، به هر حال یکی از نکات بسیار مهمی که حتما باید به خاطر ، آسیاب دانه‌ها درست قبل از شروع دم‌آوری است. اهمیت این موضوع به حدی است که بسیاری از متخصصان قهوه حتی آن را مهم‌تر از استفاده از دستگاه قهوه‌ساز حرفه‌ای می‌دانند. پس اگر دوست دارید مانند یک قهوه درست کنید و از تمامی طعم‌های موجود در نوشیدنی مورد علاقه خود لذت ببرید، تا انتهای این مقاله با کافی یار همراه باشید.

قهوه

هدف از آسیاب قهوه چیست؟

هدف از آسیاب قهوه، خرد کردن دانه‌های کامل قهوه به قطعات کوچک‌تر است تا تمام ترکیبات معطر موجود در آن، با آب ترکیب شده و فرآیند استخراج طعم‌ها اتفاق بیفتد.

در واقع آسیاب دانه‌ها موجب افزایش سطح شده و این سطح بزرگ‌تر ظرفیت بسیار بالاتری را برای انتقال تمام ذرات موجود در دانه به آب فراهم می‌کند.

به بیان ساده اگر یک دانه قهوه را در آب داغ خیس کنید، مواد مغذی موجود در لایه بیرونی آن به راحتی وارد آب می‌شوند، اما ترکیبات و مواد معطری که در لایه داخلی قرار دارند باید از لایه بیرونی عبور کنند تا به آب برسند، به همین دلیل دانه‌ها را آسیاب می‌کنند تا قسمت‌های داخلی دانه قهوه، در تماس مستقیم با آب قرار گرفته و طعم‌های آن‌ها استخراج شود.

آزاد کردن طعم‌های موجود در لایه داخلی دانه قهوه، دقیقاً همان کاری است که هنگام آسیاب کردن انجام می‌دهید.

آسیاب دانه‌ها، درست قبل از شروع دم‌آوری

بهترین راه برای اطمینان از اینکه تمامی مواد معطر و روغن‌های پیچیده موجود در قهوه به نوشیدنی شما راه پیدا کنند استفاده از قهوه تازه آسیاب شده است.

دو دلیل علمی برای استفاده از قهوه تازه آسیاب شده وجود دارد:

  • طی فرآیند آسیاب قهوه، روغن‌ها و مواد معطر موجود در دانه‌ها آزاد شده و بلافاصله فرآیند اکسیداسیون آغاز می‌شود، پس برای انتقال تمامی این مواد معطر و خوش طعم به نوشیدنی خود، بهتر است فرایند دم‌آوری را سریعا شروع کنید.
  • علاوه بر این، آسیاب کردن دانه‌ها درست قبل از شروع دم‌آوری، باعث می‌شود شما کنترل بیشتری بر طعم نهایی نوشیدنی خود داشته و دانه‌ها را به اندازه دلخواه خرد کنید. (هر روش دم‌آوری به اندازه آسیاب خاصی نیاز دارد)

چه زمانی برای آسیاب قهوه مناسب‌تر است؟

قهوه آسیاب شده خیلی سریع‌تر از دانه‌های کامل کهنه می‌شود و طعم و عطر خود را از دست می‌دهد، این موضوع به قانون فیزیک بازمی‌گردد که هرچه ذرات کوچک‌تر باشند، سطح بیشتری در معرض هوا قرار می‌گیرد و این موضوع دقیقا همان چیزی است که در نهایت موجب کهنه شدن قهوه می‌شود.

قهوه حدود ۱۰ دقیقه پس از آسیاب شدن در بهترین حالت خود قرار دارد و یک نوشیدنی غنی و قوی تولید می‌کند، پس بهتر است تا دیر نشده فرآیند دم‌آوری را شروع کنید.

نکته: اگر به هر دلیلی ناچار به آسیاب دانه‌های قهوه از شب قبل شدید، حتما آن را در جای خنک، خشک و تاریک نگهداری کنید.

چرا باید آسیاب قهوه بخریم؟

در حال حاضر، تنها راه برای تهیه یک قهوه حرفه‌ای به سبک باریستا این است که دانه‌های کامل قهوه را درست قبل از استفاده آسیاب کنید و خرید یک آسیاب مناسب آسان‌ترین و سریع‌ترین راه برای انجام این کار است.

البته دلایل زیادی برای خرید آسیاب قهوه وجود دارد که که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اول اینکه روش‌های مختلفی دم‌آوری به آسیاب‌های متفاوتی نیاز دارند و شما با خرید آسیاب قهوه ، به راحتی می‌توانید قهوه خود را متناسب با روش دلخواه آسیاب کنید.
  • دوم اینکه، ذرات قهوه حدود ۱۰ دقیقه پس از آسیاب شدن بیش از نیمی از طعم و عطر خود را از دست می‌دهند، پس برای نوشیدن یک قهوه حرفه‌ای حتما باید آسیاب مناسب داشته باشید.
  • سوم اینکه، هیچ قهوه خوبی هرگز به صورت آسیاب شده فروخته نمی‌شود و قهوه‌های گرایند شده معمولاً دانه‌های با کیفیت پایین یا حتی کاسنی هستند.

به نظر می‌رسد دو دلیل وجود دارد که بیشتر مردم درست قبل از دم کردن کردن قهوه آن را آسیاب نمی‌کنند:

  • اولین دلیل، کافی‌شاپ‌ها و رستری‌های محلی هستند که با ارائه آسیاب رایگان، این عادت بد را ایجاد می‌کنند. آن‌ها این کار را به عنوان خدمات مشتری انجام می‌دهند، اما در واقع هیچ لطفی به شما نمی‌کنند. اگر آسیاب‌ها به‌طور مرتب تمیز نشوند و در آن‌ها آثاری از قهوه‌های قدیمی وجود داشته باشد کیفیت قهوه تازه شما را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
  • دومین دلیل هزینه بالای خرید آسیاب است، زیرا اکثر آسیاب‌های باکیفیت ارزان نیستند و شما برای خرید آن‌ها حداقل باید ۱۰۰ دلار بپردازید، اما به محض این‌ که دست به کار شوید، قطعا تفاوت را می‌چشید و از طعم بی‌نظیر قهوه با کیفیت لذت می‌برید.

انتخاب گریندر مناسب

حتی نوع آسیابی که برای گرایند دانه‌های قهوه استفاده می‌کنید تاثیر فوق‌العاده‌ای بر طعم نوشیدنی شما خواهد داشت و این حقیقتی است که حتی بسیاری از عاشقان قهوه به آن توجهی نمی‌کنند.

در واقع بسیاری از آسیاب‌های ارزان قیمت و بی‌کیفیت موجود در بازار قهوه را به‌طور ناهموار آسیاب می‌کنند که این امر به طور قابل توجهی آزاد شدن طعم‌های قهوه را مختل کرده و حتی می‌تواند تأثیر مخرب‌تری نهایی نسبت به آسیاب کردن قهوه در شب قبل داشته باشد. (البته این بدان معنا نیست که تمامی آسیاب‌های قهوه ارزان به طور کامل قهوه را خراب می‌کنند)

اساساً دو نوع آسیاب قهوه وجود دارد:

  • آسیاب‌ دستی که به عنوان آسیاب ادویه جات مورد استفاده قرار می‌گیرد و عمدتاً به دلیل هزینه پایین (معمولاً تا ۲۵ دلار) بسیار محبوب است. ( این آسیاب دانه‌های قهوه را بطور ناهموار خرد می‌کند)
  • آسیاب برقی که برای ایجاد ذرات همگن قهوه از دو تیغه رو به روی هم در فاصله ثابتی استفاده می‌کند و قیمت آن‌ از ۲۵ دلار و انواع باکیفیت تر که آسیاب‌های قهوه با فرز مخروطی نام دارند از ۷۵ دلار شروع می‌شود.

ویژگی آسیاب خوب

یک آسیاب خوب، قهوه را به قطعات مساوی (و نه کمتر) با کمترین مقدار گرد و غبار باقی مانده آسیاب می‌کند.

خوشبختانه آسیاب‌های خانگی دارای تیغه‌های با دوامی هستند که تا سال‌ها با دوام می‌مانند و پس از پایان عمر آنها به راحتی قابل تعویض خواهند بود.

خرید قهوه آسیاب شده، خوب یا بد؟

همانطور که گفته شد، پودر قهوه طی یک زمان نسبتاً کوتاه در معرض هوای اطراف قرار گرفته و به سرعت طعم خود را از دست می‌دهد.

البته قهوه‌ آسیاب شده‌ای که از فروشگاه خریداری می‌شود پس از آسیاب شدن به سرعت داخل بسته‌بندی قرار می‌گیرد تا حد امکان طعم خود را حفظ کند، با این حال شکی وجود ندارد که قهوه تازه آسیاب شده دم نوش غنی تر و خوش طعم تری به شما می‌دهد. (قطعا دلیلی وجود دارد که بسیاری از دوستداران قهوه، آن را درست قبل از دم‌آوری آسیاب می کنند)

برای بررسی تفاوت میان قهوه تازه آسیاب شده و قهوه بسته بندی می‌توانید این دو قهوه را مقایسه کرده و طعم‌ هر یک را بصورت جداگانه بچشید. (اگر هیچ تفاوت قابل توجهی برای شما وجود ندارد، پس شاید لازم باشد تازگی دانه‌ها را بررسی کنید)

 

دکمه بازگشت به بالا