۵ اشتباه رایج برای کاهش وزن
راههای زیادی برای کاهش وزن سریع وجود دارد و ممکن است برخی از آنها اثر طولانیمدت داشته باشند و شما را لاغر نگه دارند. اما اکثر روشهای کاهش وزن در بهترین حالت بیاثر هستند و در برخی موارد میتوانند عواقب خطرناکی برای سلامتی داشته باشند. به یاد داشته باشید که اضافهوزن، حاصل سبک زندگی نادرست طی ماهها یا سالهاست، نباید انتظار داشته باشید که یکشبه وزن خود را کم کنید.
برای اینکه در روند کاهش وزن و کسب نتیجه مطلوب موفق باشید، باید از انجام این کارها بپرهیزید:
۱) حذف وعدههای غذایی
حذف صبحانه، ناهار یا شام ممکن است سادهترین راه برای کاهش کالری دریافتی باشد اما انجام این کار نتیجه معکوس دارد. یک مطالعه حیوانی نشان داد موشهایی که فقط یک وعده غذا در روز میخوردند، در دیگر ساعات روز به دلیل گرسنگی بیموقع، پرخوری میکردند و چربی شکمشان افزایش پیدا میکرد.
ترجیحاً مقدار کمتری در هر وعده غذا بخورید، اما وعدههای غذایی خود را حذف نکنید.
۲) نوشیدن سرکه سیب قبل از هر وعده غذایی
برخی از یافتهها نشان میدهند که سرکه به حفظ قند خون نرمال و ایجاد احساس سیری کمک میکند، اما از آنجا که مصرف مایعات اسیدی مثل سرکه میتواند گلو و معده را تحریک کند، نباید این کار را انجام داد.
میتوانید از سرکه سیب به عنوان یک جایگزین سالم برای سس در سالاد استفاده کنید.
۳) مصرف نوشابههای رژیمی
شاید فکر کنید که جایگزین کردن نوشابههای رژیمی، به جای نوشابههای شیرین و پرکالری یک راه مؤثر در کاهش وزن است، اما باید بگوییم که خودتان را گول نزنید! نوشیدنیهای رژیمی نیز مضرات بسیاری دارند. مطالعات نشان میدهد افرادی که به واسطه نوشابههای رژیمی و سایر نوشیدنیها، قند مصنوعی دریافت میکنند، با افزایش وزن و چربی شکمی مواجه میشوند. اگر خیلی به نوشابه علاقه دارید، بهتر است مقدار مصرفی خود را کاهش دهید و به مرور زمان مصرف نوشابه را ترک کنید.
۴) ورزش بیش از حد
ورزش بیشتر به معنای سوزاندن کالری بیشتری است، اما طبق مطالعات، افزایش سطح فعالیت موجب گرسنگی و پرخوری میشود و تمام زحمات شما در زمینه رژیم و ورزش را به باد میدهد.
بعد از ورزش به منظور ترمیم و بازسازی عضلات لازم است بدن با پروتئینهای کمچرب و کربوهیدراتهای سالم تغذیه شود، اما نباید در خوردن زیادهروی کنید.
۵) مصرف سفیده تخم مرغ
اگرچه زرده تخم مرغ حاوی کالری بیشتری نسبت به سفیده تخم مرغ است، اما جالب است بدانید زرده حاوی ۴۳ درصد از کل پروتئین تخم مرغ و تقویتکننده متابولیسم است. این توپ زرد رنگ مجموعهای از مواد مغذی و ویتامینهای محلول در چربی، اسیدهای چرب ضروری و مهمتر از همه کولین (ویتامین ب ۴) را در خود دارد که به مکانیسم ژنی حمله میکند و بدن را وا میدارد تا چربی را در اطراف کبد ذخیره کند. کولین برای متابولیسم و سوزاندن چربی در بدن لازم است. اگر مقدار کولین در بدن خیلی کم باشد، چربی اضافی در داخل کبد جمع میشود.
افرادی که میخواهند کالری و چربی کمتری مصرف کنند، میتوانند فقط سفیده تخم مرغ را بخورند. اما وقتی شما فقط سفیده تخم مرغ را میخورید، مواد مغذی موجود در زرده آن را از دست میدهید.