سیر سیاه در غذای هندی چطور به کار می‌رود؟

طرز تهیه انواع غذاهای خوشمزه با تمر هندی

  1. ماهی شوریده با تمبر هندی

سفارش سیر سیاه دکتر بیز: قلب یکی از مهم‌ترین اعضای بدن است. آخرین دستاوردهای پزشکی و البته علم تغذیه به این مهم دست یافته است که با خوردن مرتب ماهی می توان تا حدودی از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کرد.

به این دلیل امروز ، غذایی را به شما پیشنهاد کرده‌ایم که ماهی جزء اصلیآن است.

مواد لازم جهت تهیه ماهی شوریده با تمبر هندی

  • ماهی شوریده ۱ عدد
  • تمبر هندی ۱ بسته کوچک
  • تره، گشنیز، نعناع، جعفری و ریحان خرد شده ۱ پیمانه بزرگ
  • آرد ذرت یا گندم ۱ قاشق غذاخوری
  • کره ۵۰ گرم
  • سیر رنده شده ۳ حبه
  • گوجه ‌فرنگی خرد شده ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • نمک و ففل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه ماهی شوریده با تمبر هندی

  1. بعد از شستن ماهی، آن را از کمر باز می‌کنیم تا به شکم برسیم. داخل شکم ماهی را خالی می‌کنیم و می‌شوییم. به طوری که شکم ماهی باز نشود و شکل آن به هم نخورد.
  2. تمبر هندی را با نصف لیوان آب کاملا مخلوط و صاف می‌کنیم تا مایه ترش رنگ و غلیظی به دست آید.
  3. پیاز و سیر را نیز با کره تفت می‌دهیم. بعد سبزی‌ها را اضافه می‌کنیم. وقتی سبزی‌ها نرم شدند، آرد را می‌ریزیم و خوب مخلوط می‌کنیم. بعد هم مایع تمبر هندی را همراه نمک و فلفل به مواد می‌افزاییم.
  4. سپس می‌گذاریم تا مایه کاملا‌ غلیظ شود. آنگاه مواد را از کمر درون ماهی ریخته و با نخ و سوزن ماهی را می‌دوزیم و در کاغذ آلومینیوم می‌پیچیم.
  5. زمان پخت این ماهی یک ساعت و ده دقیقه در پنجره وسط فر و در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد است.
  1. تمبر هندی پلو

مواد لازم :

  • تمبرهندی یک بسته کوچک
  • تن ماهی یک قوطی
  • سبزی پلویی به میزان دلخواه (برای این میزان مواد، حدود نیم کیلو)
  • برنج ۴ پیمانه

 طرز تهیه تمبر هندی پلو

  1. قبل از هر کاری برنج رو خیس می کنیم. سپس تمبرهندی رو حدود نیم ساعت توی یه کاسه می ریزیم و روش تقریباً یک لیوان آب داغ می ریزیم و کنار می ذاریم.
  2. سبزی رو توی ماهیتابه می ریزیم و کمی تفت می دیم. تن ماهی رو با چنگال ریش ریش می کنیم و به سبزی اضافه می کنیم.
  3. تمبرهندی رو بعد از نیم ساعت که توی آب داغ بوده، حسابی چنگ می زنیم که خوب باز بشه و هسته هاش جدا بشه. روکش روی هسته هاش رو هم باید جدا کنیم.
  4. سپس از صافی رد می کنیم و به موادمون اضافه می کنیم. باید بگم که تمبرهندی برکت داره و هرچی چنگ بزنید و صاف کنید، بازم آب داره. اینها رو می ذاریم یه کم با هم بپزند.
  5. از اون طرف برنج رو صاف می کنیم. نکته مهم اینه که، هرچقدر هم که موادمون کم آب باشه، بازم باید برنج رو دون (زنده) برداریم. وگرنه خمیر می شه. آب مواد که خوب گرفته شد، مواد رو لابه لای برنج می ریزم.
  6. بهتره کف قابلمه رو نون نندازید. از همین برنج و مواد باشه بهتره. ته دیگش فوق العاده خوشمزه می شه. بعدش بذارید مثل همیشه دم بکشه.
  7. غذای جنوبی اصلی، داخلش سیر و سبزی سیر داره. به جای تن ماهی هم ، میگو می ریزند. البته شما می توانید هنگام خوردن این غذا، میگوسوخاری تناول فرمایید.
  1. سالاد با تمبر هندی

مواد لازم:

  • تخم مرغ: 4 عدد
  • کاهو: چند برگ درسته
  • روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
  • شکر قهوه ای: 25 گرم
  • سویاسس: 4 قاشق مربا خوری
  • آب: یک چهارم پیمانه
  • شیره ی تمبر هندی: 5 قاشق غذا خوری
  • شکر: 5 قاشق غذا خوری
  • سیر: یک حبه ،له شده
  • فلفل قرمز: یک عدد ریز خرد شده
  • روغن زیتون: 2 قاشق مربا خوری
  • پیازچه: 4 عدد
  • گشنیز: مقداری ،برای تزیین

طرز تهیه سالاد با تمبر هندی

  1. ابتدا تخم مرغ ها را آب پز کنید(ده دقیقه کافی می باشد).برگهای کاهو را بعد از شستن و خشک کردن به شکل درسته در ظرف زیبایی چیده و کنار بگذارید .
  2. تخم مرغهای پخته شده را به شکل درسته پوست گرفته و در روغن سرخ کردنی فراوان سرخ کنید تا کاملا طلایی رنگ شوند.
  3. برای تهیه ی سس تمبر هندی ،در ظرف دیگری شکر قهوه ای و سویا سس را مخلوط نموده هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.
  4. یک چهارم پیمانه آب را با یک دوم بسته تمبر هندی مخلوط و از صافی رد کرده، شیره آن را جدا کرده ،5قاشق غذاخوری شکر به آن افزوده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آمده و کمی غلیظ شود.در این هنگام سیر و فلفل را هم اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
  5. پس از خنک شدن سس،روغن زیتون را اضافه کرده و کنار بگذارید .پیازچه ها را کمی تفت دهید.تخم مرغ ها را به چهار قسمت تقسیم کرده روی کاهوها بگذارید و اطراف آن را با پیازچه های تفت داده شده بپوشانید .
  6. روی سالاد از سس تمبر هندی بریزید و با برگهای گشنیز تزیین کنید. در صورت تمایل می توانید مقدار روغن زیتون سس را هم افزایش دهید.
  1. میگو و قارچ با سس تمبر هندی

مواد لازم:

  • میگو: یک کیلو گرم
  • نشاسته ذرت: 3قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش: به مقدار لازم
  • سویا سس: 3قاشق غذاخوری
  • پیازچه: یک دوم پیمانه، خرد شده
  • فلفل دلمه ای: یک دوم پیمانه، خلالی
  • سیر خرد شده: 3حبه
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • نمک و ادویه مخلوط: به مقدار لازم(زردچوبه،دارچین،فلفل سیاه،گرد لیمو،فلفل قرمز)
  • قارچ: 300گرم
  • تمبر هندی خیس شده در آب ولرم و صاف: یک دوم پیمانه

طریقه مصرف سیر سیاه |قیمت سیر سیاه

طرز تهیه میگو و قارچ با سس تمبر هندی

  1. میگو را با نشاسته ذرت ،آب لیموترش،نمک و سس سویا مخلوط کنید. پیازچه ،فلفل دلمه ای و سیر را با کمی روغن تفت دهید سپس میگو و نیمی از ادویه را اضافه کنید.
  2. هنگامی که آب میگو کشیده شد قارچ را اضافه کنید و کمی تفت دهید، سپس مابقی ادویه را اضافه کنید.
  3. تمبر هندی را اضافه کنید سپس روی آن را پوشانده و اجازه دهید تا کاملاً سس آن غلیظ شود
  1. خوراک مرغ با تمرهندی

مواد لازم :

  • مرغ ترجیحاً کتف 750 گرم
  • زعفران دم کرده 2 قاشق سوپخوری
  • روغن 4 قاشق سوپخوری
  • فلفل دلمه ای رنگی 1 عدد
  • پیاز رنده شده 1 عدد
  • سیر رنده شده 1 عدد
  • زیره سیاه 1 قاشق چایخوری
  • گرم ماسلا 1 قاشق چایخوری
  • پودر کاری 1 قاشق چایخوری
  • پودر زنجبیل 1 قاشق چایخوری
  • تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
  • فلفل تند خشک 3 عدد
  • پودر هل نصف قاشق چایخوری
  • تمرهندی نصف بسته
  • آب 3 پیمانه
  • قرص عصاره مرغ 1 عدد
  • جعفری ، گشنیز ، شنبلیله
  • ماست خامه ای زده شده

طرز تهیه خوراک مرغ با تمبر هندی

  1. ابتدا ساق ها را با محلول زعفران آغشته کنید تا مزه دار شود . سپس اطراف ساق ها را در روغن تفت دهید . آنگاه به ترتیب فلفل دلمه ای نگینی شده و تفت داده شده ، پیاز و سیر رنده شده.
  2. ادویه ها را شامل : زیره ، گرم ماسلا ، پودر کاری ، پودر زنجبیل ، بذر گشنیز و فلفل خشک را بیفزایید و در قابلمه را بگذارید تا مرغ کمی پخته شود . تمرهندی را نیز با یک پیمانه آب مخلوط کنید.
  3. تا شیره ی غلیظی به دست آید . شیره را در صافی بریزید تا هسته ها جدا شود . یک عدد قرص عصاره ی مرغ نیز بهش یره ی تمرهندی اضافه کنید . در این مرحله سبزهای خرد شده.
  4. را بدون تفت دادن بیفزایید و بگذارید تا غذا کم آب شود و جا بیفتد . غذا را بچشید در صورت کم نمک بودن به آن نمک بزنید . در نهایت ماست زده شده به غذا اضافه کنید و غذا را در ظرف مورد نظر بکشید.

تمر هندی و نکات مربوط به استفاده از تمر هندی

  • تمبر هندی که از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی می باشد . تمبر هندی درختی است بلند که منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد .
  • برگهای آن متناوب و مرکب شامل 10 تا 20 جفت برگچه فشرده و نزدیک بهم است . گلهای آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شکل خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود .
  • میوه آن شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام و با کمی خمیدگی است . این غلاف به طول 10 سانتیمتر می باشد که در آن بین 3 تا 10 دانه قرار درد .
  • برای تهیه تمبر هندی ها میوه ها را شکافته و قسمت گوشتدار آنها را با هسته بیرون آورده و خشک می کنند .
  • خشک کردن تمبر هندی طرق مختلفی درد و در هر منطقه فرق می کند . مثلا در جزایر آنتیل قسمت گوشتدار آنرا در ظرف بزرگی که دارای شربت غلیظی در حال جوش است وارد می کنند تا شربت در منافذ میوه نفوذ کرده و آنرا حل کند .
  • قسمت گوشتدار میوه دارای کمی قند و پکتین و همچنین اسید سیتریک ، اسید مالیک ، تارتارات و اسید پتاسیم می باشد . در پوست درخت تمبر هندی مقدری تانن وجود دارد . سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدر زیادی ویتامین های گروه B می باشد.
دکمه بازگشت به بالا