قرص برای درد پا چی خوبه؟
پا درد چیست؟ + خرید قویترین قرص مسکن پا درد
پا (منظور از مچ پا تا انگشتان است) از استخوانها، ماهیچهها، رباطها و تاندونها تشکیل شدهاست. این بخش از اندام همه وزن بدن را در تمام روز تحمل میکند؛ بنابراین قابل پیشبینی است که پا درد نسبتا شایع باشد. گاهی درد در قسمت رویی پاهایتان احساس میشود و در ایستادن و راه رفتن مشکل ایجاد میکند. پا درد ممکن است با توجه به علت و گستره آسیبی که وارد شدهاست، خفیف یا شدید باشد.
پا درد با چه علائمی میتواند همراه باشد؟
علل بسیاری میتوانند باعث ایجاد پا درد شوند؛ بنابراین علائم متعددی هم میتوانند همراه با آن دیده شود. درد می تواند محدود به ناحیه پا باشد یا به سمت بالا کشیده شود. همچنین ممکن است همراه با آن تغییرات ظاهری در پا به وجود آمده باشد، ممکن است تورم یا قرمزی در مفاصل وجود داشته باشد. گاهی ممکن است در کنار درد، سوزش یا بیحسی یا ضعف در پاها وجود داشته باشد. گاهی درد مفاصل بعد از یک دوره عفونت یا همزمان با آن دیده میشود و همچنین ممکن است درد مفاصل با ضایعات پوستی همراه باشد. و البته ممکن است پادرد تنها علامت موجود باشد.
علل پا درد چیست؟
درد قسمت رویی پا میتواند به علل مختلفی ایجاد شده باشد؛ رایجترین دلیل آن، استفاده بیش از اندازه از پاها در فعالیتهایی نظیر دویدن، پریدن یا ضربهزدن با پاها است.مشکلاتی که با استفاده بیشازحد از پاها ایجاد میشوند شامل موارد زیر هستند:
- تندینیت عضلات اکستانسور (التهاب تاندون عضلات باز کننده پا): این مشکل با استفاده بیش از اندازه از کفشهای تنگ ایجاد میشود. تاندونهایی که در طول قسمت رویی پا قرار گرفتهاند و پا را به سمت بالا میکشند تحت فشار قرار میگیرند و همین امر موجب میشود تاندونها ملتهب و دردناک شوند.
- سندروم سینوس تارسی: این سندرم نادر است و با التهاب سینوس تارسی، کانالی که بین پاشنه و استخوان قوزک پا قرار دارد، مشخص میشود. این مشکل باعث درد در قسمت رویی پا و بخش خارجی مچ میشود.
- شکستگیهای فشاری استخوانهای پاها: درد میتواند ناشی از شکستگیهای استخوان های متاتارسال، استخوانهایی که در قسمت رویی پا قرار دارند، باشد. این آسیب میتواند علامتی مانند تورم هم داشته باشد.
رایجترین دلیل درد پا، استفاده بیش از اندازه از پاها در فعالیتهایی مانند دویدن، پریدن یا ضربهزدن با پا است. سایر علل درد قسمت رویی پاها این موارد را شامل میشود:
- نقرس: میتواند باعث درد شدید ناگهانی در مفصل ریشهای انگشت بزرگ پا شود.
- زوائد استخوانی: زوائد رشد یافته دردناکی هستند که در کنار مفاصل، در مفاصل پا در کنار انگشتان، تشکیل میشوند.
- نوروپاتی محیطی: باعث درد، سوزش، یا بیحسی میشود که میتواند از پا به سمت بالا در اندام تحتانی گسترش پیدا کند.
- اختلال عصبی: اختلال عملکرد در عصب پرونئال مشترک، که اختلال عملکرد در شاخهای از عصب سیاتیک است و میتواند باعث درد و سوزش در قسمت رویی پا، همراه با ضعف پا یا اندام تحتانی شود.
- التهاب یا پارگی تاندون آشیل
- شکستگی پا یا انگشتان
- بونیونها: بونیونها که برآمدگیهای استخوانی هستند که در ریشه انگشت بزرگ پا تشکیل میشوند.
- بروسیتها: التهاب در مفاصل
- پینه: پینههای پوستی که لایه های ضخیم و مستحکم پوست هستند و هنگامی که پوست بخواهد در مقابل ساییدگی از خود محافظت کند ایجاد میشوند.
- صاف بودن کف پا
- نواقص ساختاری در پا
- کفش بد: کفشهای پاشنه بلند یا کفشهایی که بهخوبی اندازه نیستند.
- درد ناخن: ناخنهایی که به درون بافت انگشت رشد کنند.
- استئوآرتریت: بیماریای که باعث تخریب مفصل میشود.
- استئومیلیت: عفونت استخوانها
- روماتوئید آرتریت: روماتوئید آرتریت یا که بیماری التهابی مفاصل است.
- آرتروز عفونی: نوعی که باعث ایجاد عفونتی میشود که مفاصل را درگیر میکند.
- آرتریت واکنشی: درگیری مفصلی ناشی از واکنش بدن به بیماری عفونی در جای دیگری از بدن
- آرتریت سوریاتیک: نوعی درگیری مفصل که در بیماران مبتلا به بیماری پوستی سوریازیس (پسوریازیس) دیده میشود.
- فاسئیت پلنتار: التهاب غشاء کف پا
- زگیل کف پا
- بیماری پاژه استخوان: اختلالی است که در فرایند بازیافت مواد بافت استخوانی در بدن ایجاد میشود.
- بیماری رینود: اختلالی که در آن انگشتان به هنگام قرار گرفتن در سرما و یا استرس بیحس و سرد میشوند.
- مورتون نوروما: حالت دردناکی است که در اثر ضخیمشدن بافت اطراف یکی از اعصابی که به انگشتان میرود ایجاد میشود و فرد ممکن است سنگریزه زیر پا احساس کند.
- بورسیت رتروکالکانئال: التهاب ساختارهای موجود در پشت استخوان قوزک پا
- اختلال ساختاری انگشتان پا: مانند حالتی که انگشت حالت خمشده در بند نزدیک به ناخن (Mallet Toe) یا بند بعدی (Hammer Toe) دارد.
علت درد پا در قسمتهای مختلف پا
نمیتوان یک علت مشخص را برای درد پا عنوان کرد. درد در هر قسمتی از پا نشاندهندهی مشکلات مختلفی است. در ادامه علت ایجاد درد در قسمتهای مختلف پا را بررسی میکنیم.
علت درد استخوان پا
درد استخوان پا میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. علت شایع درد استخوان ضربه و شکستگی آن است. ممکن است در اثر افتادن یا تصادف استخوان آسیب ببیند. در خانمهای باردار درد استخوان لگن کاملا طبیعی است. معمولا تا زمان زایمان این درد ادامه دارد. اما میتوان با تمرینات و فیزیوتراپی تا حدودی این مشکل را برطرف کرد. کمبود برخی از مواد معدنی هم باعث درد استخوان پا میشود. افرادی کمبود کلسیم و ویتامین D دارند، دچار پوکیاستخوان هستند و در مراحل شدید آن قرار دارند، درد استخوان را تجربه میکنند. این نوع درد میتواند علاوه بر پاها در نقاط دیگر بدن هم احساس شود.
علت درد در ماهیچه ران پا
یکی از علل شایع درد ماهیچه پا کشیدگی عضلات است. زمانی که فیبرهای عضله بیشازحد کشیده یا پاره شوند، درد در این ناحیه حس میشود. افرادی که قبل از ورزش یا هر فعالیتی بهخوبی گرم نمیکنند یا بیشازحد از ماهیچههای خود کار میکشند، دچار این مشکل میشوند. دلیل دیگر این مشکل انقباض عضلات است. معمولا کمآبی بدن، خستگی عضلات و سطح پایین مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، سدیم و منیزیم باعث انقباض غیرارادی عضلات میشوند.
علت درد کف پا
یکی از مشکلاتی که باعث درد کف پا میشود، پیادهروی یا ایستادن بیشازحد است. در این شرایط کف پا دچار التهاب میشود و استخوانها، رباطها یا تاندونهای پا ملتهب میشوند. از علل شایع پادرد میتوان به آرتریت اشاره کرد. زمانی که به اعصاب پا آسیب میرسد، در کف پا حسی مانند سوزش شدید، بیحسی یا گزگز ایجاد میشود.
علت درد پاشنه پا
التهاب کف پا باعث ایجاد درد در پاشنه میشود. یک نوار سخت استخوان پاشنه را به انگشتان پا وصل میکند که ممکن است تحریک یا ملتهب شود. این عارضه معمولا در صبح پس از بیدارشدن، شدیدتر خود را نشان میدهد.
علت پا درد شدید
بسیاری از علل پادرد که به آنها اشاره شد، میتوانند در درازمدت و در صورت عدم درمان درد شدید ایجاد کنند. اما یکی از مواردی که درد بسیار شدید ایجاد میکند، شکستگی است. اگر در اثر تصادف یا سقوط درد شدید احساس کردید و کبودی شدید و تورم را مشاهده میکنید، احتمالا علت آن شکستگی است. گاهی ضربه حاد باعث رگبهرگ شدن و کشیدگی میشود. در این شرایط به ماهیچهها و تاندون فشار وارد شده و منجر به درد حاد در عضله ران میشود. اگر درد پایتان مداوم باشد یا اینکه شدید باشد، حتما باید برای تشخیص علت آن و درمان به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید با بهترین متخصص ارتوپد آشنا شوید، بهصورت تلفنی یا آنلاین با پزشکتان مشورت کنید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
درمان پا درد چیست؟
معمولا آسیبهای جزئی نیازی به درمان نداشته و با درمانهای ساده خانگی مشکل برطرف میشود. اما اگر درد پا شدید باشد یا تورم و علائم عفونت را روی پا مشاهده کنید، باید به پزشک متخصص ارتوپد یا مراجعه کنید. درمان به علت ایجاد درد بستگی دارد و میتواند موارد زیر را دربرگیرد:
- فیزیوتراپی: اگر درد ناشی از آسیب به عضلات یا ضعف در ماهیچهها باشد، این روش درمان مناسب است. میتواند به درمان مشکلاتی از جمله نوروپاتی محیطی، التهاب تاندون عضلات اکستانسور و آسیب عصب پرونئال کمک کند. حرکات کششی و تمرینات ورزشی را به شما آموزش میدهد تا هر روز آنها را تکرار کنید. همچنین در مورد استفاده از وسایل کمکی مانند عصا یا ویلچر، فیزیوتراپیست تصمیم میگیرد.
- گچ مخصوص: گچ یا بوتهای مخصوص راه رفتن، برای آسیبهایی نظیر شکستگی در استخوانها.
- دارو: داروهای NSAID (داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی) یا سایر داروهای ضدالتهاب که میتواند به کاهش التهاب کمک کند. معمولا از استامینوفن، ایبوپروفن یا آسپرین برای کنترل درد استفاده میشود. ممکن است باتوجهبه منبع درد پزشک از داروهای دیگری هم استفاده کند.
- عمل جراحی: برخی از مشکلات مانند شکستگی استخوان، تاندونیت آشیل، نوروپاتی ناشی از فشار فیزیکی و آرتروز زانو در شرایط حاد نیاز به جراحی دارند.
درمان درد ماهیچه پا
یکی از درمانهای خانگی برای رفع درد ماهیچه و عضلات، حمام آب گرم است. حمام آب گرم به آرامشدن عضلات کمک میکند. همچنین با تکرار حرکات کششی میتوان درد را بهمرور از بین برد. اگر درد مربوط به قسمت ساق پا است، میتوانید پاهای خود را بکشید، طوری که انگشتان شما کاملا کشیده شود. اگر در قسمت ران دچار درد ماهیچه هستید، خم شوید و انگشتان پا را لمس کنید. ۵ تا ۱۰ ثانیه در این حالت بمانید.
درمان درد پاشنه پا
درد در قسمت پاشنه معمولا با استراحت برطرف میشود. اگر درد شدید است، روزی دو بار ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یخ را روی پاشنه قرار دهید. سعی کنید کفش مناسبی انتخاب کنید که به پاشنه فشار وارد نشود. داروهای ضددرد هم در تسکین درد مؤثر هستند. درصورتیکه راهکارهای خانگی جواب نداد، باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. پزشک با انجام آزمایشهای مختلف مانند تصویربرداری اشعه ایکس مشکل را شناسایی میکند.
درمان خانگی پا درد
درمانهای خانگی میتوانند برای پادرد در بسیاری از موارد کمککننده باشند. بیمار باید استراحت کند و تا حد ممکن به پای درگیر استراحت دهد. همچنین میتواند به مدت بیست دقیقه و نه بیشتر، یخ روی محل قرار دهد. اگر بیمار مجبور است راه برود، کفشهایی که بهخوبی اندازهاند و پا را محافظت می کنند و تنگ نیستند، بپوشد. در بسیاری از مواقع دردپا موضوع جدی نیست و با چندین روش درمان خانگی میتوان آن را برطرف کرد. در ادامه تعدادی از راههای درمان این عارضه معرفی شدهاست. اگر با وجود انجام این روشها هنوز درد داشتید، حتما باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.
- حمام گرم: یکی از بهترین روشها است و میتوان با اضافهکردن نمک به آب و قراردادن پا در آن عضلات را تسکین داد.
- حرکات کششی: برخی از تمرینات کششی درد ماهیچهها را بهبود میبخشند. با کشیدن انگشتان میتوانید در تمام قسمتهای پا کشش را احساس کنید.
- تمرینات تقویتی: برای جلوگیری از درد باید عضلات قوی شوند. یکی از بهترین راهها برای تقویت عضلات پیادهروی منظم است. همچنین تمرینات قدرتی مانند استفاده از وزنه هم توصیه میشود.
- ماساژ پا: ماساژ باعث بهبود گردش خون میشود. لوسیون و روغن به روانشدن پوست کمک کرده و ماساژ را راحتتر میکنند.
- تعویض کفشها: برخی از کفشها غیراستاندارد هستند یا سایز مناسبی ندارند و باعث ایجاد درد میشوند.
- کمپرس یخ: این روش التهاب را کاهش میدهد. به مدت ۵ تا ۱۵ دقیقه یخ را روی قسمت دردناک قرار دهید تا به کاهش التهاب کمک کنید.
- داروهای مسکن موضعی: برخی محصولات بدون نسخه وجود دارند که با احساس خنکی و تسکین درد به شما کمک میکنند.
درمانهای خانگی میتوانند برای پا درد بسیار مفید باشند. تا جایی که میتوانید استراحت کنید و به مدت بیست دقیقه و نه بیشتر، از کمپرس یخ استفاده کنید.
حرکات اصلاحی برای درمان پادرد
برخی از حرکات باعث تقویت عضلات پا میشوند و به بهبود وضعیت آنها کمک میکنند. بهعنوانمثال هر روز چند بار پاها و انگشتان خود را بالا برده و کشش ایجاد کنید. حرکت دیگری که به شما کمک میکند، حرکت دوچرخه است. روی زمین دراز کشیده و به آرامی با پاها حرکت دوچرخه را انجام دهید تا گردش خون در پاها بیشتر شود. اگر برای درمان نیاز به حرکات اصلاحی داشته باشید پزشک شما را به فیزیوتراپیست ارجاع میدهد. فیزیوتراپیست حرکات اصلاحی مفید را به شما آموزش خواهد داد.
درد پاشنه پا و کمبود ویتامین
کمبود ویتامین و انواع مواد معدنی میتواند باعث ایجاد درد در هر ناحیه بدن بهخصوص پاها شوند. بهعنوانمثال کمبود کلسیم و ویتامین D باعث پوکیاستخوان میشود. درصورتیکه پتاسیم در بدن کاهش پیدا کند، اعصاب و عضلات بهدرستی کار نمیکنند و پاها دچار ضعف میشوند. از دیگر ویتامینهای ضروری بدن میتوان به ویتامین B12 اشاره کرد. کمبود ویتامین B12 هم باعث بیحسی و خستگی میشود. افرادی که رژیمهای بسیار سخت میگیرند یا گیاهخواری را انتخاب کردهاند، بیشتر در معرض این مشکل قرار دارند.