کتاب من میترا نیستم اثر معصومه رامهرمزی انتشارات آوای کتاب پردازان
ارائه کتاب «من میترا نیستم» برای معرفی شهیده «زینب کمایی»
در راستای ترویج فرهنگ و معارف فاطمی، الگو دهی به دختران نوجوان و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کتاب«من میترا نیستم» به همت امور فرهنگی خواهران آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها به دختران نوجوان و جوان در کانال مجازی آستان مهر معرفی شد. خرید کتاب من میترا نیستم به تمام بانوان توصیه می گردد. کتاب «من میترا نیستم» روایتی است از زندگی دختری نوجوان و انقلابی به نام زینب کمایی که در ابتدای دهه شصت و در کوران تحرکات شوم سازمان منافقین به دلیل فعالیتهای مذهبی و سیاسیاش مورد خشم و کینه اعضای این گروه قرار می گیرد. او شهیدی است که تنها به جرم داشتن حجاب و شرکت در راهپیمایی علیه بدحجابی توسط منافقین به شهادت رسید.
این کتاب متن تکمیلشده «راز درخت کاج» اثر خانم معصومه رامهرمزی است.خانم رامهرمزی کتاب اول را در سال ۱۳۸۸ با اطلاعاتی کلیتر به چاپ رسانده بود، اما بعد از نوشتن زندگینامه شهید کمایی به دلیل ابهامات موجود در کتاب پس از گذشت یک دهه از چاپ آن مجدداً به تحقیق و پژوهش پیرامون زندگی شهید زینب کمایی پرداخته و پس از تکمیل اطلاعات کتاب «من میترا نیستم» را تدوین کرده است. شهید زینب کمایی نوجوانی اهل خودسازی و برنامهریزی برای رشد و تعالی روح و جسم خود بود که از این جهت میتواند نمونه و الگویی مناسب و قابل درک برای سایر نوجوانان قرار گیرد.
مادر شهید کمایی درباره خودسازی دختر نوجوان خود اینگونه روایت میکند: «زینب در دفتر خودسازی خود جدولی کشیده بود که ۲۰ مورد داشت، نماز بهموقع، یاد مرگ، همیشه با وضو بودن، خواندن نماز شب، نماز غفیله، نماز امام زمان (عج)،ورزش صبحگاهی،قرآن خواندن بعد از نماز صبح، حفظ کردن سورههای قرآن کریم ،دعا کردن در صبح و ظهر و شب،کمتر گناه کردن تا کم خوردن صبحانه ناهار و شام دخترم جلوی این موارد ستونهایی کشیده بود هر شب بعد از محاسبه کارهایش جدول را علامت می زد.».
یکی از نکات قابلتوجه شرح زندگی این شهید این است که شهادت جنسیتی نیست و جهاد در راه خدا زن و مرد ندارد چرا که مادر شهید روایت می کند :«باور شهادت یک دختر ۱۴ ساله برای خیلی از مردم سخت بود، بعضیها حتی سختشان بود که زینب را شهید بخوانند کسانی که میشنیدند دخترم شهید شده است با تعجب میپرسیدند مگر شهید دختر هم داریم»
مطالعه زندگینامه شهید زینب کمایی همان گونه که میتواند برای نوجوانان و جوانان مایه امید باشد و الگویی از یک زندگی کوتاه و درعینحال سراسر عرفان و معرفت را به نمایش بگذارد اما این شرح زندگی و نگرش به دنیاو مافیها برای افراد میانسال و کهنسالی مایه غبطه و حسرت است.
یکی از ویژه برنامههای مهم رواق نوجوان قبل از شیوع گسترده ویروس منحوس کرونا اجرای ویژه برنامه کتابخوانی« نوجوان فهمیم ـ نوجوان کتابخوان» بود که با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی برنامههای رواق نوجوان این ویژه برنامه هم مانند دیگر برنامههای حضوری آستان مقدس بانوی کرامت تعطیل شد؛ اما با آغاز فعالیت امور فرهنگی خواهران در فضای مجازی و در قالب کانال مجازی « آستان مهر» این ویژه برنامه رواق نوجوان و بخش معرفی کتاب نیز در لیست برنامههای کانال مجازی آستان مهر قرار گرفت و در طول ماه با توجه به مناسبتها کتابهای ویژه کودکان و نوجوانان دختر به آنها معرفی شده و سعی میشود فرهنگ کتابخوانی و مطالعه با توجه به حضور بیشتر کودکان و نوجوانان در خانه در میان آنها ترویج شود.
مشخصات کتاب من میترا نیستم
|
معرفی کتاب من میترا نیستم
این اثر با 224 صفحه در قطع رقعی با کاغذی خاص که شبیه دفترهای سادۀ مشق است و حتی خطکشیهای دفتری هم دارد، دورنگ چاپ شده و جلوۀ ساده و صمیمانهای دارد. کتاب من میترا نیستم بازنویسیشدۀ همان کتاب راز درخت کاج، اثر همین نویسنده یعنی خانم رامهرمزی است. معصومه رامهرمزی در سال ۱۳۸۸ راز درخت کاج را با صلاحدید خودش کلیتر روانۀ بازار کرده بود. بهگفتۀ نویسنده در مقدمۀ کتاب، وقتی بعد از نگارش و چاپ این اثر چند بار بین خوانندگان قرار میگیرد و ابهامات خوانندهها دربارۀ آن را میشنود، دوباره بعد از سالها به بررسی و پژوهش دربارۀ زندگی شهیده زینب کمایی میپردازد. وقتی اطلاعاتش کاملتر میشود، کتاب جدید را با نام فعلی قلم میزند. این فرایند، یکی از ویژگیهای برجستۀ کتاب است که نشان میدهد:
- خوانندههای این کتاب برای نویسنده چقدر مهم بوده و هستند که برای پاسخگویی به سؤالاتشان به اینهمه مطالعه و بازبینی میپردازد؛
- برای کسب اطلاعات لازم، هر منبعی را که فکر میکردهاند کمترین اطلاعات را ممکن است داشته باشد، پیگیری و پیدا و از آن کسب اطلاعات میکرده است.
از پیامهای مهمی که داستان و سرگذشت میترا کمایی یا همان شهید زینب کمایی در بر دارد، سختیها و مشکلات زن ایرانی در آن دوران است. این نکات را رامهرمزی با ریزبینی و زیرکی از زبان مادر زینب بیان کرد است.
کتاب صوتی من میترا نیستم
شما با خرید کتاب من میترا نیستم، نسخۀ صوتی آن را هم در اختیار خواهید داشت.
با این توضیح که در داخل کتاب یک کیو آر کد QRCode درج شده که با اسکن آن، فایل کتاب صوتی من میترا نیستم شروع به دانلود میشود.
اینکه این دختر نوجوان اصرار داشته به او نگویند میترا، زینب خطابش کنند، از همین جهت است. البته یک دلیل امنیتی هم داشته است که وقتی کتاب را بخوانید متوجهش میشوید.
او یکی از افراد بسیار فعال در قبل از انقلاب بوده است و به دست منافقین ترور شده.
نکتۀ جالتترش که حتماً حیرت شما را هم مثل من برمیانگیزد، این است که خانواده و دوستان او هم بعد از شهادتش متوجه شدهاند که زینب کمایی چه شخصیت مهم و اثرگذاری بوده!
زینب، دختری 14ساله بوده است که در شب اول فروردین سال 1361، وقتی از مسجد به خانه باز میگشته، ربوده میشود.
خانواده و بهویژه مادرش سهشبانهروز بهدنبال او میگردند. بعد از سه روز از طرف منافقین جانی نشانی جنازۀ دخترش را به او میدهند.
مادر زینب، گلدختر نازنینش را در حالی پیدا میکند که چادرش را دور گردنش پیچیده او را خفه کرده بودند.
مثلاً در داستان کتاب میخوانید که مادر زینب بعد از شهادت دخترش روحیهای مبارز و انتقامجو پیدا میکند، درحالیکه در زمان حیات زینب، یک مادر ساده و آرام بوده است.
او از شدت داغ و درد و غمی که بر دل دارد، به دنبال کسب سواد و دانش میرود و در آن سن! در پی افزایش مهارتهایش گام برمیدارد. عشق او به فرزند شهید و غیرت او به او اجازه نمیدهد مادری باشد که حتی نتواند وصیتنامۀ دختر شهیدش را بخواند!
این، یکی از رنجهای مادر بزرگوار شهید زینب کمایی بوده است. این تحجر، گاه تا جایی پیش میرفته که برخی بعد از شنیدن خبر شهادت زینب، با تعجب میپرسیدهاند که مگر شهیدِ دختر هم داریم؟!
خرید این کتاب مناسب چه کسانی است؟
به نظر ما برای این دسته افراد مناسب است:
- اول از همه برای دختران نوجوان که بهدنبال الگو گرفتن و حرکت در مسیر درست هستند؛
- مربیان و معلمانی که به تربیت و الگوسازی برای دختران نوجوان هم توجه و در این زمینه دغدغه دارند؛
- پدران و مادرانی که نگران الگوهای نامناسب برای فرزندشان هستند و بهدنبال الگوسازی مناسب میگردند.
شما با خرید کتاب من میترا نیستم با خواندن دوران کودکی زینب کمایی در خوزستان، به تصویری از وضعیت زندگی در این شهر را قبل از دوران جنگ پی میبرید. همچنین، مطالعۀ سرگذشت و روحیات شاد دخترک سرزندۀ خوزستانی، میترا کمایی را بهخوبی درک میکنید.
ضمن اینکه لطفات متن و عمق جنایت منافقین هم بیشتر آشکار میشود که چطور با خوبی و زلالی یک دخترک مشکل داشته و تصمیم میگیرند او را به قتل برسانند!
خرید کتاب من میترا نیستم و مطالعه آن مخصوصاً 40 صفحۀ آغازین آن، بهویژه برای دختران نوجوان بسیار جذاب است. آنها میتوانند زندگی و وضعیت روحی و فکری فعلی خودشان را با زینب مقایسه کنند و بسنجند.
اوج مظلومیت زنان ایرانی را در این نکته از کتاب من میترا نیستم میتوانید ببینید که بعضی افراد جامعه، نه درکی از شهیدشدن یک دختر نوجوان داشتهاند و نه پذیرشی که آن را قبول کنند.
در صفحه ای از کتاب می خوانید :
شب اول فروردین سال 1361 زینب بلند شد چادرش را سر کرد و برای نماز جماعت به مسجد المهدی در خیابان فردوسی رفت . او معمولا نمازهایش را در مسجد می خواند . تلویزیون روشن بود و شهلا و شهرام برنامه سال تحویل را تماشا می کردند .
دلم نیامد با زینب مخالفت کنم و از او بخواهم که مسجد نرود . زینب مثل همیشه به مسجد رفت .
بیشتر از نیم ساعت از رفتن زینب به مسجد گذشت و او برنگشت . نگران شدم . پیش خودم گفتم ” حتما سخنرانی یا ختم قرآن به خاطر اول سال تو مسجد برگزار شده و به همین خاطر زینب دیر کرده . “
بیشتر از یک ساعت گذشت . چادر سرم کردم و به مسجد رفتم . نفهمیدم چطور به مسجد رسیدم . در دلم غوغا بود . وارد مسجد شدم هیچ کس در حیاط و شبستان نبود . نماز تمام شده بود و همه نمازگزارها رفته بودند. با دیدن مسجد خالی دست و پایم را گم کردم : ” یعنی چی ؟ زینب کجا رفته؟ “
هوا تاریک بود و باد سردی می آمد . یعنی زینب کجا رفته بود ؟ او دختری نبود که بی اطلاع من جایی برود. بدون اینکه متوجه باشم و حواسم به دور و برم باشد خیابان های اطراف مسجد را گشتم . چشمم دنبال یک دختر چادری باریک و بلند بود.
خرید کتاب من میترا نیستم
شما با خرید کتاب من میترا نیستم با داستان زندگی شهید زینب کمایی آشنا میشوید که با همۀ اختصار و کوتاهیاش، برای دختران نوجوان الگویی بزرگ و زنده است و برای مادران، کلاس درسی ارزشمند.