عمومیکسب و کار ایرانی

تفاوت سرفیس بوک ۲ و ۳

نقد و بررسی مایکروسافت سرفیس بوک 3، قدرت بیشتر و مشکلات بیشتر

به گفته تیم تعمیرات مایکروسافت سرفیس بوک 3، هنوز هم یک لپ تاپ خاص برای مخاطبان خاص است. من حدود 2 تا 3 سال منتظر سرفیس بوک 3 بودم. مدل 15 اینچی سرفیس بوک 2، از هر جهت نسبت به نسل اول بهتر بود (که حدود 5 سال قبل عرضه شده بود). به همین خاطر منتظر بودم تا مایکروسافت، تغییراتی اساسی در سرفیس بوک 3 ایجاد کند.

اما صد افسوس که این لپ تاپ آمد و هیچ تغییر بزرگی در کار نبود. اگر سرفیس 2 و 3 را در کنار هم قرار دهیم، متوجه تفاوت چندانی نمی شویم. همه تغییرات به امکانات داخل لپ تاپ بر می گردد، که در سال 2020 از یک لپ تاپ انتظار می رود: کارت گرافیک قوی تر، آخرین نسل پردازنده های اینتل، تا 32 گیگابایت حافظه رم و حافظه SSD سریع تر در برخی مدل ها.

من هفته گذشته این شانس را داشتم که زمانی را با سرفیس بوک 3 مدل 15 اینچی بگذرانم. این لپ تاپ 15 اینچی، از قیمت 2299 دلار شروع می شود، اما مدلی که در اختیار ما بود، 2799 دلار قیمت دارد و به 32 گیگابایت حافظه رم و حافظه داخلی 512 گیگابایت مجهز است. مایکروسافت می گوید آن ها در مدل جدید فقط بر روی قدرت دستگاه تمرکز کرده اند. مایکروسافت این دستگاه را برای توسعه دهندگان و افراد خلاقی ساخته که به دنبال لپ تاپی قدرتمند و انعطاف پذیر هستند که صفحه نمایش آن قابل جدا کردن است.

من واقعاً نمی دانم که چند نفر از این قابلیت استفاده می کنند، اما به نظر من، همین مسئله جدا شدن صفحه نمایش است که باعث شده سرفیس بوک 3، یک لپ تاپ عالی و تمام عیار نباشد. اما سرفیس بوک همیشه یک لپ تاپ منحصر به فرد برای کاربران بوده است و سرفیس بوک 3 هم از این قاعده مستثنی نیست.

آنچه دوست داشتیم

  • کیبورد عالی
  • صفحه نمایش 3:2 تقریباً 4K
  • عملکرد گرافیکی عالی

آنچه دوست نداشتیم

  • خبری از Thunderbolt 3 نیست
  • مشکلات جدا شدن صفحه نمایش و گرافیک
  • عمر باتری

هنگام تعمیر تبلت سرفیس متوجه می شویم که سرفیس بوک 2 کاملاً شبیه به نسل اول سرفیس بوک بود و سرفیس بوک 3 نیز از این قاعده پیروی کرده و مهندسان مایکروسافت برای استفاده از یک طراحی جدید، هیچ گونه سختی به خود راه ندادند. همان صفحه نمایش تقریباً 4K (وضوح 3240 در 2160) که در سرفیس بوک 2 وجود داشت با همان نسبت ابعاد 3:2، در اینجا نیز وجود دارد.

این یک صفحه نمایش عالی برای کار با اسناد، ویدیو ها و تصاویر است، اگرچه قابلیت تنظیم خودکار نور صفحه نمایش، گاهی نور را به اشتباه تنظیم می کند. این صفحه نمایش به بخش اصلی متصل می شود، جایی که صفحه کلید، تاچ پد و کارت گرافیک مجزا در آن قرار دارند.

سرفیس بوک 3 نیز همانند اجداد خود، بهترین تجربه تایپ کردن را به کاربر می دهد و خدا رو شکر که مایکروسافت تصمیم نگرفت، کیبورد پروانه ای یا یک چیز کاملاً جدید را بر روی این لپ تاپ آزمایش کند. کیبورد این لپ تاپ عملکرد بسیار خوبی را ارائه می دهد. البته انتظار داشتیم که تاچ پد لپ تاپ، کمی عریض تر شود. مایکروسافت هم این فرصت را داشت تا مانند دل و اپل، از یک تاچ پد عریض تر در مدل 15 اینچی استفاده کند. در مجموع، عملکرد تاچ پد در محیط ویندوز کاملاً قابل قبول است. فقط ای کاش کمی بزرگ تر بود.

امیدوار بودیم Thunderbolt 3 را در سرفیس بوک 3 ببینیم، اما ناامید شدیم. مایکروسافت هیچ دلیل محکمی برای عدم استفاده از این پورت به میان نیاورده، جز این که کاربران سرفیس نیازی به Thunderbolt 3 ندارند. یکی از کارمندان مایکروسافت، اخیراً فاش کرده بود که دلیل عدم استفاده از Thunderbolt در لپ تاپ جدید سرفیس، مسائل امنیتی بوده است. در هر صورت، این پورت غایب است و اگر امیدوار بودید که کارت گرافیک جداگانه ای را به لپ تاپ خود متصل کنید، باید بگوییم شرمنده، امکانش نیست!

به جای پورت Thunderbolt، دو پورت عادی USB 3.1، یک پورت USB-C 3.1، ورودی هدفون، ورودی کارت اس دی و پورت Surface Connect وجود دارد. ورودی هدفون هنوز هم در بالای صفحه نمایش قرار دارد. پس همیشه یک سیم هدفون از بالای نمایشگر آویزان است، که جلوه زیبایی به لپ تاپ شما خواهد بخشید!

 دیگر تغییرات سرفیس بوک 3

کلیه تغییرات سرفیس بوک 3، به داخل لپ تاپ خلاصه می شود. مدل 15 اینچی حداکثر با 32 گیگابایت حافظه رم و حافظه M.2 2280 SSD سریع تر در اندازه های 1 یا 2 ترابایتی عرضه می شود. مدل 15 اینچی به طور پیش فرض با کارت گرافیک GeForce GTX 1660Ti Max-Q عرضه می شود، اما گزینه ای برای Quadro RTX 3000 نیز وجود دارد. این حافظه رم بالا، انتخابی هوشمندانه بود تا به توسعه دهندگان و کسانی که کارهای سنگین انجام می دهند کمک کند. اما مشکل اصلی به پردازنده مربوط می شود و باعث می شود، سرفیس بوک 3 نتواند در اوج قله قرار بگیرد.

مایکروسافت برای لپ تاپ جدید خود، از پردازنده Core i7-1065G7 استفاده کرده است. یک چیپست 15 واتی چهار هسته ای. شرکت های رقیب مانند دل و اپل، از پردازنده های 45 واتی با شش یا حتی هشت هسته استفاده می کنند و لپ تاپ هایی با قیمت و سایز مشابه دارند. این که این لپ تاپ در دنیای واقعی چه عملکرد پردازشی از خود نشان می دهد، به برنامه هایی که استفاده می کنید بستگی دارد.

ما در تست خود از برنامه Adobe Premiere Pro استفاده می کنیم که تاکنون بر روی لپ تاپ های مختلف تست کردیم. این یک پروژه 5.5 دقیقه ای 4K است. سرفیس بوک 3 توانست آن را در 4 دقیقه و 28 ثانیه اجرا کند که دقیقاً 6 دقیقه سریع تر از پردازنده هشت هسته ای 45 واتی Core i9 و Radeon Pro 5500M در مک بوک پرو 16 بود که سال گذشته تست کردیم.

همچنین، سرعت اجرا در این لپ تاپ، 2 برابر سریع تر از سرفیس بوک 3 مدل 13 اینچی بود. بدون شک، تغییرات اخیر در کدگذاری ویدئو ها توسط ادوبی، استفاده از شتاب دهنده گرافیکی Nvidia در محیط ویندوز و کارت گرافیک قدرتمند سرفیس بوک 3 باعث شده که در این تست، این لپ تاپ رقیبان را پشت سر بگذارد.

بدون شک برنامه هایی نیز وجود دارند (مانند برنامه هایی که با تصاویر زیاد سر و کار دارد)، که بسیار متکی به پردازنده بوده و عملکرد خوبی را در این لپ تاپ نشان نمی دهند. از طرف دیگر برنامه هایی وجود دارند که بیشتر به کارت گرافیک وابسته هستند و عملکرد خوبی را از خود نشان خواهند داد.

امیدوار بودم که انتخاب این پردازنده باعث شود که حداقل در بخش باتری، سرفیس بوک 3 سربلند باشد، اما صد افسوس. با یک شارژ کامل و روشنایی 200 نیت، این لپ تاپ فقط توانست حدود 7 ساعت با اجرای چند برنامه ساده دوام بیاورد. البته مدل 13.5 اینچی، عملکرد نسبتاً بهتری را ارائه داده بود. اگر از برنامه هایی مانند Discord یا Zoom استفاده کنید یا برنامه های سنگین تر مانند Premiere Pro یا Photoshop، باتری حتی زودتر از این رقم، تمام خواهد شد. زمانی که از برنامه های سنگین استفاده کردم که بیشتر به گرافیک و پردازنده فشار می آورد، دستگاه توانست حدود 5 ساعت مرا همراهی کند.

زمانی که من با سرفیس بوک 2 بازی می کردم، باتری دستگاه با برخی بازی ها مشکل داشت و به سرعت خالی می شد. حتی زمانی که به شارژر وصل می کردم. اما به نظر می رسد این مشکل در مورد سرفیس بوک 3 وجود ندارد و در لپ تاپ جدید از باتری بهینه تر و شارژر سریع تری استفاده شده است.

مایکروسافت، سرفیس بوک 3 را با درایور Nvidia Studio عرضه کرده است و قرار است به زودی، درایور های جدید انویدیا برای آن منتشر شود. عدم وجود درایور های بهینه باعث می شود که نتوانیم تست دقیق داشته باشیم. اما باز هم عملکرد این لپ تاپ بسیار خوب بود. با وضوح 4K این لپ تاپ، بازی Shadow of the Tomb Raider با سرعت 21 فریم در ثانیه اجرا شد و بازی جدید تر Call of Duty: Warzone نیز با سرعت 25 فرم در ثانیه با وضوح 4K لپ تاپ اجرا شد.

بهترین روش برای انجام بازی بر روی سرفیس بوک

بهترین روش برای انجام بازی بر روی سرفیس بوک 3 این است که آن را بر روی وضوح 1080p بازی کنید. در این وضوح، بازی Apex Legends با سرعت 100 فریم در ثانیه، Overwatch با سرعت 120 فریم در ثانیه و Destiny 2 با سرعت 40 فریم در ثانیه اجرا شد.

به طور طبیعی، در هنگام بازی و اجرای برنامه Premiere Pro برای رندر گرفتن، صدای فن ها کمی افزایش یافته بود. این صدا هنگام بازی خیلی آزار دهنده نبود. اما اگر می خواهید ساعت های طولانی به بازی یا انجام کارهای گرافیکی بپردازید، استفاده از هدفون توصیه می شود.

همانطور که مشاهده کردید، کارت گرافیک این دستگاه عملکرد قابل قبولی را از خود نشان داد. اما در این بازه قیمتی، لپ تاپ هایی هستند که عملکرد گرافیکی و پردازنده بسیار بهتری دارند. اگر از برنامه های بسیار سنگین مانند Visual Studio استفاده می کنید یا باید همزمان از چند برنامه استفاده کنید، شاید سرفیس بوک 3، بهترین گزینه برای شما نباشد. به عبارت ساده، بحث سر انتخاب بین پردازنده قدرتمند و صفحه نمایش قابل جداسازی است. باید ببینیم به کدام یک علاقه بیشتری دارید.

مایکروسافت خود را در شرایطی قرار داده که به دلیل مسائل گرمایشی، نمی تواند از پردازنده قدرتمند 45 واتی در سرفیس بوک 3 استفاده کند. چون پردازنده و چندین قطعه دیگر در پشت نمایشگر قرار دارد. در واقع سرفیس بوک 3 یک تبلت با پشتیبانی از قلم است که به یک پایه کیبورد که کارت گرافیک و باتری دوم را در خود دارد، متصل می شود.

در طول بررسی، من به ندرت از سرفیس بوک 3 به عنوان یک تبلت استفاده کردم. به عنوان تبلت، این دستگاه حدود 1 کیلوگرم وزن دارد و برای کار کردن بر روی مبل چندان سبک و راحت نیست. همچنین هیچ پایه ای برای آن تعبیه نشده است. به همین دلیل برای طراحی کردن باید آن را به کیبورد متصل کنید. علاوه بر این، در حالت تبلت، شما حداکثر می توانید روی 3 ساعت عمر باتری حساب کنید. به نظرم اگر طراحی کردن برای شما مهم است، سرفیس پرو می تواند گزینه بسیار بهتری باشد.

قابلیت جدا شدن صفحه در سرفیس بوک همیشه مشکلاتی را به وجود آورده است. گاهی زمانی که با سرفیس بوک 2 کار می کردم، کارت گرافیک از کار می افتاد. متاسفانه سرفیس بوک 3 نیز با مشکل مشابهی روبر است. گاهی اوقات لپ تاپ را از حالت اسلیپ خارج می کردم و می دیدم که کارت گرافیک Nvidia دیگر در لیست Device Manager وجود ندارد. البته تا زمانی که شروع به بازی نکنید، متوجه این فاجعه نمی شوید. در این حالت، گرافیک مجتمع اینتل آیریس به کار می افتد و همه چیز به هم می ریزد.

من متوجه شدم که جدا کردن صفحه نمایش و اتصال دوباره آن، می تواند کارت گرافیک را به زندگی بازگرداند. اما همین جدا کردن و وصل کردن صفحه نمایش هم، داستان دیگری برای خود دارد. گاهی اوقات با این خطا که “صفحه نمایش به پایه متصل نشد” مواجه می شدم.

مایکروسافت ادعا می کند که سرعت جدا شدن صفحه نمایش بهبود یافته، اما هنوز هم این کار با تأخیر انجام می شود. کمی سرعت کار بهتر شده، اما هنوز هم زمانی که صفحه را متصل می کنید، باید چند ثانیه منتظر بمانید تا تاچ پد و کیبورد فعال شود. همچنین متوجه شدم که در هنگام استفاده از برنامه Zoom یا یوتیوب، زمانیکه صفحه را جدا می کنم، صدا چند ثانیه قطع می شود.

به نظر می رسد این مشکلات با به روز رسانی های نرم افزاری حل می شود. اما برای لپ تاپی که حداقل 2299 دلار قیمت دارد، نباید شاهد چنین مشکلاتی در هنگام عرضه باشیم.

من هنوز با تکان های صفحه نمایش بر روی کیبورد، مشکل دارم و احساس می کنم خوب چفت نمی شود. زمانی که لپ تاپ را روی پا قرار می دهم، صفحه نمایش سنگین تر از کیبورد است که باعث تعادل نامناسب می شود.

سرفیس بوک 3 همانند نیاکان خود، یک دستگاه خاص است، اما قابلیت استفاده از آن به عنوان تبلت، دیگر چندان جذاب و کاربردی نیست. این لپ تاپ طرفداران خاص خود را دارد. آخر چه کسی XPS 15 یا XPS 17 دل و یا لپ تاپ گیمینگ Razer’s Blade 15 را رها می کند و این لپ تاپ را انتخاب می کند؟ پول خود را در هر جای دیگر هزینه کنید، نتیجه بهتری می گیرید. مگر آن که جدا شدن صفحه نمایش برای شما بسیار مهم باشد. در آن صورت، گزینه دیگری وجود ندارد.

مرجع مقاله: سان سرویس

دکمه بازگشت به بالا