علمی و پزشکیکسب و کار ایرانی

عوارض عمل بینی چیست؟

عوارض عمل بینی و ۲۱ توصیه برای آن

گرایش به زیبایی و زیبا آفرینی امری فطری در وجود انسان است. در سایه پیشرفت های علم پزشکی جراحی زیبایی نیز مانند هر پدیده دیگری در عصر طلایی خود رونق یافته است و هر روز عده بیشتری به این سمت رو می آورند. بعد از هر نوع عملی معمولا عوارضی برای شخص ایجاد می شود ،عمل زیبایی بینی نیز از این قاعده مستثنی نیست. هنگام جراحی بینی باید روند مناسبی طی شود تا به نتیجه ای مطلوب رسید و این امر بدون مراقبت های پزشک و بیمار امکان پذیر نمی باشد. ما در این مطلب سعی داریم با بیان نکاتی که باید قبل و بعد از جراحی بینی رعایت شود به شما کمک کنیم تا اگر به هر دلیلی تصمیم خود را برای انجام این اقدام مهم گرفته اید ، بهترین نتیجه ممکن را از عمل خود بگیرید.

آیا عمل بینی خوب است |عکس عوارض عمل بینی

عوارض عمل بینی

جراحی زیبایی بینی صرفا به معنای کوچک شدن آن نیست، بلکه به معنای ایجاد تناسب بینی گوشتی و یا استخوانی با قسمت‌های مختلف آن و دیگر اجزای چهره نیز می باشد. کوچک‌شدن بینی تا زمانی مطلوب است که عملکرد تنفسی بینی به مخاطره نیفتد. از دیگر عوارض عمل بینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش حس بویایی
  • خونریزی
  • سوراخ شدن تیغه بینی
  • کوچکی سوراخ های بینی
  • عفونت
  • آسیب به بافت های عمقی
  • کرختی پوست
  • مرگ در اثر ماده بیهوشی
  • افزایش تنفس دهانی

قبل از جراحی بینی چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

آمادگی لازم برای عمل بینی یکی از مراحل اصلی و ضروری در این اقدام مهم است . گاهی با رعایت نکاتی ساده میتوان تا حدود بسیار زیادی عوارض عمل بینی را کاهش داده و در نهایت نتیجه رضایت بخش تری از عمل خود کسب کنید.

  • دو هفته قبل از عمل ، از مصرف هرگونه قرص بپرهیزید: از استفاده قرص هایی از قبیل آسپرین، ایبوبروفن، ویتامین ای و مکمل‌های گیاهی پرهیز کنید.
  • استفاده از هر گونه نیکوتین را کاملا قطع کنید: زیرا نیکوتین موجود در سیگار، شدیدا روند درمان و ترمیم بینی شما را کند می‌کند.
  • به تعداد کافی مرطوب کننده لب و نوشیدنی های خنک به همراه خود داشته باشید: در طول عمل به علت تنفس از دهان، لب‌ها و گلویتان بسیار خشک خواهد شد ، استفاده از نوشیدنی های خنک و مرطوب کننده های لب به این مسئله کمک می کند.
  • مشاوره با دکتر قبل از عمل: برای اینکه بعد از عمل از فرم جدید بینی خود لذت ببرید ، قبل از آن به دکترتان بگویید که دوست دارید بینی تان چه شکلی باشد و با مشورت با دکتر خود به نتیجه ای واحد برسید.
  • به ترس و استرس خود نسبت به عمل غلبه کنید: برای حفظ آرامش خود سعی کنید فقط با دکترتان صحبت کنید ، مطمئن باشید تجربه او در کاهش استرس و اضطراب شما بسیار موثر خواهد بود.
  • به همراه داشتن لباس مناسب

نکات توصیه شده بعد از عمل جراحی بینی

بعد از عمل جراح بینی برای کاهش درد تزریق و یا درمان خاصی وجود ندارد، بلکه نکات و توصیه هایی وجود دارد که رعایت آن ها سبب تسریع روند درمان و کاهش عوارض عمل بینی می شود. که در ذیل به این موارد اشاره می کنیم :

  • سر خود را به مدت طولانی پایین نگه ندارید :در روز اول بعد از جراحی باید سر خود را به مدت طولانی پایین نگه ندارید و در حالیکه سر، بالا قرار دارد،استراحت کنید. این عمل در کاهش تورم موثر است. (به این منظور چند عدد بالش زیر سرتان قرار دهید)
  • کمپرس آب سرد و کمپرس آب گرم : تا ۴۸ ساعت اول جراحی قبل از دراوردن تامپون ها هر ۲ ساعت یک بار به مدت ۲۰ دقیقه از کمپرس آب سرد و در ۴۸ ساعت دوم جراحی بعد از دراوردن تامپون ها ، برای کم کردن کبودی و تورم به همان ترتیب قبل از کمپرس آب گرم استفاده شود.
  • استفاده مکرر دارو های تجویز شده توسط پزشک : تا دو هفته پس از عمل، از مصرف قرص های آسپرین و بروفن (یا ترکیبات حاوی آنها) استفاده ننمایید ، همچنین از مصرف دارو های اضافی جدا خودداری کنید.
  • از انجام فعالیتهای جسمی خودداری کنید: مانند ورزش کردن ، بلند کردن اجسام سنگین.
  • از خوردن غذاهای سفت که به جویدن زیادی نیاز دارد اجتناب کنید: از غذاهای نرم سریع الهضم و مایعات سرد ، استفاده شود.
  • از فین کردن خودداری کنید: در صورت ایجاد ترشح یا خونابه با یک دستمال کاغذی نرم بینی خود را پاک کنید ، ولی نباید به بینی دست زده شود.
  • برای مسواک زدن از مسواک کودک که بسیار نرم میباشد آرام و با ملایمت استفاده کنید: هنگام مسواک زدن از دستکاری لب بالا (برای جلوگیری از حرکت بینی) بپرهیزید.
  • ازعینک استفاده نکنید: تا حداقل ۲ ماه پس از جراحی بینی از استفاده از عینک بپرهیزید.
  • از دوش گرفتن جدا خودداری نمایید: قبل از برداشتن گچ بینی در صورتی که نیاز ضروری به استحمام دارید ، از وان استفاده کرده و یا با ظرف روی بدنتان آب بریزید همچنین قسمت‌هایی از صورت را که خارج از قسمتی است که چسب زده شده ، می‌توانید با پنبه مرطوب تمیز کنید ولی چسب‌ ها نباید خیس شوند و به مدت یک ماه از شنا کردن بپرهیزید.
  • از اعمالی که باعث تحریک شدید عضلات صورت می شوند خودداری کنید: مانند خندیدن ، گریه کردن ، صحبت زیاد ، با دهان باز عطسه کردن و حرکات اضافی صورت حداقل به مدت دو هفته بپرهیزید.
  • از مکالمات تلفنی و فعالیتهای اجتماعی طولانی مدت اجتناب کنید: حداکثر به مدت دو هفته پس از جراحی بینی
  • تا زمانی‌که پزشک صلاح بداند باید گچ یا قالب روی بینی در محل خود باقی بماند: لذا آن را خشک نگه داشته و به آن دست نزنید.برای خارج کردن پانسمان داخل بینی ، در زمان تعیین شده آن به دکتر جراح بینی مراجعه نمایید. پانسمان پایین بینی را در صورت کثیف شدن تا وقتی که ترشحات بینی قطع شود، تعویض نمایید.
  • از لباس دکمه داراستفاده کنید : حداقل به مدت یک هفته اول بعد از عمل، از لباس‌هایی که از عقب یا جلو باز می‌شوند، استفاده نمائید.
  • استفاده از مرطوب کننده هوا و شستشوی بینی با سرم : تا ۲ هفته بعد از عمل توصیه می شود.
  • از مقاربت جنسی تا ۱۰ روز بعد از عمل پرهیز کنید.

برای کاهش عوارض عمل بینی  تا حدود بسیار زیادی می توان با رعایت نکاتی که به آنها اشاره کردیم از بروز این عوارض جلوگیری کرد اما انتخاب پزشکی حاذق در روند عمل و نتیجه آن بسیار تاثیر گذار و مهم می باشد.

استحمام کردن بعد از رینوپلاستی

بهداشت صحیح برای سپری کردن یک دوره ریکاوری خوب، الزامی می باشد ؛ به همین دلیل است که بهترین جراح بینی تهران دستورالعمل های دقیقی را در خصوص مراقبت های پس از جراحی بینی و حتی انجام اقدامات و به حداقل رساندن سطح مشکلات و عوارض جانبی می باشد. به این ترتیب به بیمار کمک می شود تا درک صحیحی از اهمیت آماده شدن برای جراحی و ریکاوری به دست آورد.

یکی از موضوعاتی که بعد از جراحی در خصوص آن دچار دغدغه می شویم، استحمام بعد از عمل جراحی بینی است. این موضوع ساده به نظر می رسد، ولی دستورالعمل های خاصی برای استحمام کردن بعد از روند رینوپلاستی وجود دارد که باید با آنها آشنا شویم.

چرا باید بعد از جراحی برای دوش گرفتن یا استحمام کردن اندکی دست نگه دارید؟

دوش گرفتن در فاصله کوتاهی بعد از جراحی پلاستیک برخی خطرات را به همراه دارد. یکی از آنها، خیس یا مرطوب شدن ناحیه جراحی می باشد و همین امر می تواند باعث ایجاد حساسیت و نیز بالا رفتن خطر ایجاد عفونت شود. بعلاوه، حرارت و بخار ناشی از دوش گرفتن یا استحمام کردن، خود می تواند باعث ایجاد التهاب شود و تاثیر منفی بر روی بهبود زخم بر جای گذارد. بخار آب برای برش ایجاد شده در ناحیه درمان، خطرناک است. حتی آب ولرم هم می تواند بر روی بخیه ها و چسب اثر گذاشته و باعث باز شدن برش شود.

در طول دوره بهبود، بدن خود را با اسفنج تمیز کنید:

بمنظور پیشگیری از بروز مشکلات و عوارض جانبی و در عین حال رعایت بهداشت، بهترین جرا بینی تهران در راستای دستور العمل مراقبت های پس از جراحی بینی تاکید می کند که از اسفنج های مخصوص حمام کردن بعنوان بهترین گزینه برای تمیز کردن بدن خود در طول دو تا چند روز اول بعد از جراحی استفاده کنید. حتماً در زمان تمیز کردن بدن، از آب ولرم استفاده کنید. شما باید در موقع شستشوی موها، مراقب باشید تا موها زیاد تحت کشش قرار نگیرند چون این امر می تواند بر روی ناحیه برش داده شده اثر منفی بر جای گذارد.

اولین دوش گرفتن بعد از جراحی

شما می توانید 48 تا 72 ساعت بعد از روند جراحی، دوش بگیرید. البته اولین دوش گرفتن ها یا حمام کردن ها بعد از جراحی باید اندکی متفاوت باشد تا از بروز خطر عفونت، جلوگیری به عمل آید. اندکی طول می کشد تا شما بتوانید روند عادی دوش گرفتن یا حمام کردن خود را از سر بگیرید.

مراقبت های پس از جراحی بینی – خوردنی و نخوردنی ها

تغذیه صحیح ، بخش مهم پروسه ریکاوری بوده و دنبال کردن توصیه ها ، دستیابی شما به یک روند در حال پیشرفت را تضمین می کند.

·         روز اول بعد از جراحی

در روز جراحی ، قبل از اجرای فرایند از شما خواسته می شود به مدت 8 الی 12 ساعت چیزی نخورید و ننوشید. استراحت دادن به شکم در طول بیهوشی ، بسیار حائز اهمیت است. شروع به میل کردن غذا بعد از تکمیل فرایند رینوپلاستی ، با غذاهایی شروع می شود که هضم آن برای معده شما آسان باشد. از خوردن هر غذایی که باعث ایجاد حالت تهوع شود و هر غذایی که بسیار سرد یا بسیار داغ باشد ، اجتناب کنید. پاستا ، برنج ، ماهی و مرغ گزینه های غذایی ایده الی محسوب می شوند.

·         هفته اول بعد از عمل

در طول اولین هفته مراقبت های پس از جراحی بینی ، هنوز باید مراقب غذاهایی که می خورید باشید. بینی هنوز حالت گرفتگی دارد و باید از خوردن غذاهایی که این انسداد را تشدید می کند ، خودداری کنید. نباید غذاهایی میل کنید که به علت تند بودن باعث تشدید تورم شوند. غذاهای نرم مانند تخم مرغ و سوپی که از گوشت و سبزیجات تهیه شده است را میل کنید. سیب زمینی ، سالاد ، پاستا که نیاز به جویده شدن زیاد ندارند ، گزینه های خوبی هستند.

غذاهای پر از فیبر نیز برای کمک به پیشگیری از بروز یبوست ، توصیه می شود. میوه و سبزیجات تازه یا پخته شده ، برنج قهوه ای و غلات کامل نیز مثال های خوبی در این خصوص می باشند. در طول این چارچوب زمانی، بهترین جراح بینی تهران در مورد مراقبت های پس از جراحی بینی نوشیدن مقدار زیاد مایعات را توصیه می کند. البته این مایعات شامل نوشیدنی های کافئین دار، مثل چای، قهوه یا نوشابه نمی شود. این نوشیدنی ها باعث آب زدایی یا دهیدراسیون بدن می شوند. به جای این نوشیدنی ها، از سالم ترین نوشیدنی یعنی آب ، استفاده کنید.

·         هفته دوم بعد از عمل جراحی

در هفته دوم بعد از جراحی ، می توانید غذاهای جامد بیشتری میل کنید. البته هنوز گرفتگی بینی رفع نشده است و عاقلانه عمل کردن در انتخاب گزینه های غذایی که تورم را تشدید نکند، هنوز حائز اهمیت است. می توانید رژیم غذایی غنی از پروتئین از قبیل محصولات لبنی مثل شیر یا پنیر، گوشت پرندگان یا ماهی را در رژیم غذایی تان بگنجانید.

هنوز باید از خوردن غذاهای تند که باعث بروز درد می شود، خودداری کنید. همچنان ، نمک مصرف نکنید. خوردن غذاهای سالم و حفظ وزن در سطح ایده ال برای ریکاوری در این مرحله بسیار اهمیت دارد. فست فود میل نکنید. غذاهای فراوری شده باعث بروز التهاب در بینی می شوند.

دکمه بازگشت به بالا