اسانس سیب ؛ چگونه عطر و طعم سیب تازه را به کیکها و دسرهای خانگی بیاوریم؟
سیب یکی از میوه هایی است که در کنار طعم بی نظیر بوی خوشایندی هم دارد. چه بهتر از اینکه این عطر و طعم تازه را بتوانیم به کیک ها و دسرهای خانگی مان بیاوریم؟ اسانس سیب خوراکی یکی از بهترین راهکارهاست. اگر شما هم علاقه مندید دسرهایتان را با طعم طبیعی سیب تازه تقویت کنید این مقاله حتماً به دردتان می خورد.
در این مقاله می خواهم تجربه های خودم در استفاده از اسانس سیب برای پخت کیک و دسرهای خانگی را با شما به اشتراک بگذارم. با هم یاد می گیریم که چگونه از این اسانس استفاده کنیم مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید و راه حل های آن ها را بررسی می کنیم.
چرا اسانس سیب؟
حتماً شما هم وقتی کیک سیب یا دسرهایی مثل پای سیب را می پزید انتظار دارید بوی تازه و خوشایند سیب در خانه بپیچد. اما آیا همیشه این اتفاق می افتد؟ خیلی وقت ها طعم و عطر سیب در حرارت پخت کمرنگ می شود. اینجاست که اسانس سیب به کمک شما می آید.
اسانس سیب طعم طبیعی سیب را بدون تغییر در بافت و رنگ دسر به شما می دهد و به دسر شما روح تازه ای می بخشد. مزیتش نسبت به سیب تازه این است که بدون نگرانی از خراب شدن ماندگاری بالایی دارد و با حجم کمتری می توانید عطر و طعم دلخواه تان را به دست آورید.
کجاها می توان از اسانس سیب استفاده کرد؟
- کیک های خانگی : فقط چند قطره از اسانس سیب به مواد اولیه کیک اضافه کنید و نتیجه شگفت انگیزی خواهید گرفت.
- دسرهای میوه ای : مثل ژله پای سیب یا حتی سالادهای میوه ای.
- مربا و کمپوت : عطر سیب تازه در مربا یا کمپوت خانگی تجربه ای تازه به شما می دهد.
- شیرینی ها و بیسکوییت ها : یک انتخاب عالی برای اضافه کردن کمی طعم سیب به شیرینی های خشک.
چگونه از اسانس سیب در کیک استفاده کنیم؟
یکی از اولین چیزهایی که یاد گرفتم این بود که اسانس ها بسیار قوی هستند. اولین بار که از اسانس سیب استفاده کردم به طرز عجیبی تمام کیکم مزه سیب مصنوعی می داد. این تجربه باعث شد که نکته مهمی را یاد بگیرم : مقدار اسانس را باید کنترل کنید. معمولاً فقط چند قطره کافی است.
مراحل استفاده :
- مقدار کم : به ازای هر کیک معمولی حدود ۳ تا ۵ قطره اسانس سیب کافی است.
- زمان اضافه کردن : بهتر است اسانس را در آخرین مراحل ترکیب مواد اضافه کنید تا عطر و طعمش بیشتر حفظ شود.
- آزمون و خطا : هر اسانس ممکن است از برند به برند دیگر متفاوت باشد. بهتر است با مقدار کم شروع کنید و کم کم اضافه کنید.
مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید
بوی مصنوعی :
گاهی ممکن است عطر اسانس سیب به جای بوی تازه مصنوعی به نظر برسد. دلیلش ممکن است کیفیت پایین اسانس یا استفاده زیاد از آن باشد. راه حل چیست؟ من همیشه توصیه می کنم از برندهای معتبر استفاده کنید و از مقدار خیلی کم شروع کنید. همین مقدار کم می تواند تاثیر زیادی داشته باشد.
مزه زیاد شیرین :
یکی از مشکلاتی که خودم با آن مواجه شدم شیرین تر شدن دسرها بود. اضافه کردن اسانس ممکن است باعث شود که طعم سیب شیرین تر از حد طبیعی باشد. پیشنهاد می کنم شکر را کمی کاهش دهید تا طعم طبیعی سیب حفظ شود.
چطور می توان کیفیت اسانس سیب را تشخیص داد؟
- بوی طبیعی : اسانسی که بوی طبیعی سیب داشته باشد بهتر است. اگر اسانس بویی شبیه به شربت های مصنوعی داشته باشد ممکن است کیفیت پایین تری داشته باشد.
- پشتوانه برند : حتماً از برندهای معتبر استفاده کنید. برندهای معروف معمولاً از مواد اولیه بهتری استفاده می کنند و کیفیت اسانس شان بالاتر است.
- غلظت و رنگ : اسانس های غلیظ تر معمولاً بهتر هستند اما دقت کنید که رنگ اسانس تغییر زیادی در رنگ دسر شما ندهد.
جدول : مقایسه اسانس طبیعی سیب با طعم دهنده های مصنوعی
ویژگی | اسانس طبیعی سیب | طعم دهنده های مصنوعی |
میزان استفاده | کم (چند قطره) | زیاد (چند قاشق چای خوری) |
طعم | طبیعی و دلپذیر | گاهاً مصنوعی و بیش از حد شیرین |
تأثیر روی رنگ | بدون تغییر | احتمال تغییر رنگ زیاد |
ماندگاری | بالا (با کیفیت خوب) | بسته به نوع برند |
دستور کیک سیب با اسانس سیب
مواد لازم :
- ۲ پیمانه آرد
- ۱ پیمانه شکر
- ۱ پیمانه شیر
- ۳ عدد تخم مرغ
- ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع
- ۴ قطره اسانس سیب خوراکی
- ۱ قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- نصف قاشق چای خوری دارچین (اختیاری)
طرز تهیه :
- مواد خشک (آرد و بیکینگ پودر) را با هم مخلوط کنید.
- تخم مرغ ها را به همراه شکر و روغن مایع هم بزنید تا کرم رنگ شود.
- شیر را به مخلوط تخم مرغ اضافه کرده و به آرامی مواد خشک را به آن بیفزایید.
- در نهایت اسانس سیب را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
- خمیر را در قالب بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد بپزید.
نتیجه گیری : چرا اسانس سیب خوراکی؟
استفاده از اسانس سیب در پخت کیک ها و دسرهای خانگی تجربه ای است که عطر و طعم طبیعی سیب را به آشپزی شما می آورد. با رعایت نکات مربوط به استفاده صحیح از اسانس و انتخاب اسانس با کیفیت می توانید دسرهایی متفاوت و خوشمزه تهیه کنید که حتماً مورد استقبال اعضای خانواده و مهمان ها قرار می گیرد.
پرسش و پاسخ :
آیا می توان از اسانس سیب در مربا هم استفاده کرد؟ بله اسانس سیب می تواند عطر طبیعی تری به مربای خانگی بدهد اما مراقب باشید مقدار آن کم باشد تا طعم مربا مصنوعی نشود.
آیا اسانس سیب خوراکی برای همه دسرها مناسب است؟ بله اما بهتر است در دسرهایی استفاده شود که طعم سیب به خوبی با آن ها هماهنگ باشد.
چقدر اسانس سیب باید به کیک اضافه کنم؟ معمولاً ۳ تا ۵ قطره کافی است اما این مقدار می تواند بسته به حجم کیک و سلیقه شما تغییر کند.
من همیشه مشکل دارم با اینکه طعم سیب تو کیکم به خوبی حس نمیشه. این دفعه با استفاده از اسانس سیب امتحان کردم عالی بود ولی به نظرم اگه مقدارش بیشتر بود یه کم مصنوعی می شد.
کسی تا حالا برای مربا از این اسانس استفاده کرده؟ من تو کیک امتحان کردم خوب بود ولی نگرانم تو مربا طعمش مصنوعی بشه.
من هر چی از اسانس سیب استفاده می کنم بوی سیب نمی پیچه توی خونه! شاید زیاد استفاده می کنم یا برند درستی نمی خرم نظرتون چیه؟
واقعاً عالی بود! با فقط ۴ قطره اسانس سیب عطر کیکم فوق العاده شد. ولی فکر کنم نباید بیشتر از این اضافه کنم چون ممکنه بویش زیادی تند بشه.
من از برند خاصی استفاده کردم ولی احساس می کنم عطرش طبیعی نبود. کسی مارک بهتری پیشنهاد داره؟
چرا وقتی از اسانس سیب استفاده می کنم رنگ کیک یکم تغییر می کنه؟ ممکنه از کیفیت اسانس باشه؟
من به کیک اسفنجی ام اسانس سیب زدم ولی حس می کنم مزه اش بیشتر شبیه آب نبات سیب شده بود! شاید نباید اینقدر زیاد می ریختم.
من به کیک اسفنجی ام اسانس سیب زدم ولی حس می کنم مزه اش بیشتر شبیه آب نبات سیب شده بود! شاید نباید اینقدر زیاد می ریختم.
تو دسر ژله ام استفاده کردم عالی شد! ولی وقتی توی کیک به کار بردم عطرش خیلی قوی بود و دیگه بوی سیب تازه رو نداشت. چطور می تونم تنظیمش کنم؟
همیشه با کاهش طعم سیب تو پخت مشکل داشتم ولی این دفعه با توصیه های شما خیلی خوب شد. البته دفعه بعد شاید یکم کمتر اسانس بزنم.
چرا اسانس های مختلف انقدر تفاوت طعم دارن؟ من دو نوع خریدم و یکیش اصلاً بوی سیب نمی داد.
به نظر من اسانس سیب خیلی برای شیرینی های خشک مناسبه. امتحان کنید! البته پیشنهاد می کنم کمتر از مقدار پیشنهادی تو مقاله بریزید.
اولین بار که از این اسانس استفاده کردم فکر کردم کیکم خراب شده چون بوی زیادی داشت. ولی بعداً فهمیدم باید کم استفاده می کردم.
از وقتی این مقاله رو خوندم توی پای سیبم هم اسانس می زنم و نتیجه خیلی بهتر شده. البته یه بار زیاد ریختم و بوی سیب طبیعی از بین رفت.
به نظرم اگه از اسانس سیب استفاده کنید دیگه نیازی به اضافه کردن خود میوه به کیک نیست. خیلی راحت تر و خوشمزه تر میشه.