علمی و پزشکیکسب و کار ایرانی

خواص جوانه گندم برای باردار شدن نی نی سایت

جوانه گندم مسئول رشد و نمو جوانه گیاه جدید است و اگرچه بخش کوچکی از گندم را تشکیل می‌دهد، اما منبع عالی تیامین، فولات، منیزیم، فسفر و روی بوده و همچنین، سطوح بالایی از پتاسیم، آهن، روی، کلسیم، فسفر و سلنیوم را در خود دارد. این ویژگی‌ها نشان می‌دهد جوانه گندم برای زنان یک انتخاب هوشمندانه و مفید محسوب می‌شود.

علاوه‌براین، اگر روغن جوانه گندم روی پوست ماساژ داده ‌شود، خون‌رسانی به رگ‌های خونی پوست را افزایش می‌دهد.  به‌این‌ترتیب موادمغذی بیشتری به پوست رسیده و پوست را بانشاط و شاداب جلوه می‌دهد. ویتامین E موجود در جوانه گندم اغلب با رشد مو مرتبط است. یک مطالعه نشان داده است مکمل‌های حاوی مقادیر بالای ویتامین E باعث افزایش تعداد موها و رشد موهای جدید در داوطلبان مبتلابه آلوپسی و سایر بیماری‌های ریزش مو می‌شوند. برخی از فواید پودر سبوس برنج قهوه ای برای مو، عبارتند از:

  • تغذیه پوست سر
  • مرطوب‌کننده مو
  • افزایش استحکام و قابلیت ارتجاعی تارهای مو

تیامین بدن را تشویق می‌کند غذا را به انرژی تبدیل نموده و سلامت سیستم عصبی را حفظ می‌کند. فولات بدن را به تولید گلبول‌های قرمز ترغیب نموده و به‌ویژه برای زنان باردار حیاتی است، زیرا به جلوگیری از نقایص مادرزادی جنین کمک می‌کند. ویتامین B6 نیز در تولید هموگلوبین و حمل اکسیژن به سلول‌های خونی نقش دارد. این مقاله به‌طور اختصاصی به بررسی خواص جوانه گندم برای پوست، مو، جوانی، باروری، تغذیه و یائسگی در زنان پرداخته است.

خواص جوانه گندم برای پوست و مو

جوانه گندم و پودر و روغن آن، حاوی غلظت بالایی از ویتامین E هستند که می‌تواند برای کمک به بهبود سلامت و رشد مو مفید باشد. این ماده مغذی برای سلامت پوست و جلوگیری یا اصلاح مشکلاتی مانند خشکی پوست، تبخال، اگزما و درماتیت کاربرد دارد. همچنین، ویتامین E آن یک آنتی‌اکسیدان شناخته شده است که از پوست دربرابر ناهنجاری‌های ظاهری مانند کشش و چین‌وچروک نیز محافظت به‌عمل می‌آورد. اسیدهای چرب اجزای سازنده جوانه‌های گندم اثر مرطوب‌کننده و محافظتی روی پوست دارند.

استفاده مداوم از جوانه گندم برای زنان، یک راه عالی برای کمک به حداکثر رساندن رشد مو و سلامت آن است. راه‌های مختلفی برای استفاده از جوانه گندم برای کمک به بهبود سلامت مو وجود دارد؛ مثلا می‌توان آن را به‌شکل کپسول مصرف کرد، همراه با غذا خورد یا به‌عنوان روغن روی پوست سر و مو استفاده نمود. فهرست زیر حاوی چند پیشنهاد برای گنجاندن این ماده مغذی در رژیم غذایی است:

  • طبق دستور روزانه، یک قاشق از بسته پودر جوانه گندم مصرف کنید.
  • روغن جوانه گندم را با انگشتان یا برس روی پوست و ریشه مو ماساژ دهید.
  • پودر جوانه را با اسموتی یا شیک پروتئینی مخلوط کرده و میل کنید.
  • از پودر جوانه به جای آرد برای پخت شیرینی، کیک و نان استفاده کنید.
  • جوانه گندم را در کوکوها یا کتلت‌ها استفاده کنید.
  • پودر جوانه گندم را به ماست اضافه کنید.
  • از روغن جوانه گندم در ، سس یا برای پخت‌و‌پز استفاده کنید.
  • جوانه‌ها را روی نان تست کنار تخم‌مرغ، پنیر یا آووکادو بپاشید.
  • جوانه را می‌توانید با برنج، سوپ یا برشته میل کنید.

جوانه گندم برای زنان یک انتخاب هوشمندانه و مفید محسوب می‌شود. علی‌رغم این‌که راه‌های زیادی برای افزودن جوانه گندم به برنامه غذایی روزانه‌ وجود دارد، اما برخی از غذاها نیز حاوی این ماده مغذی هستند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • نان های حاوی پودر جوانه گندم
  • نان گندم کامل (سبوس‌دار)
  • بیسکوییت‌های سبوس‌دار
  • پاستا و نودل سبوس‌سدار
  • گرانولاهای حاوی جوانه گندم

جوانه گندم در برگه رتبه‌بندی ایمنی EWG، نمره 1 می‌گیرد که به این معنی است که هیچ خطری برای سرطان، مسمومیت، آلرژی یا مسمومیت ایمنی ندارد. با توجه به این رتبه‌بندی، مصرف جوانه گندم یا پودر آن برای سلامت مو و پوست اکثر افراد بی‌خطر تلقی می‌شود.

خواص جوانه در ناباروری زنان

گاهی ناباروری به‌دلیل سطوح پایین ویتامین E در بدن ایجاد می‌شود. روغن جوانه گندم حاوی مقادیر بسیار بالایی ویتامین E است، بنابراین می‌تواند مشکلات ناباروری را حل کند. علاوه‌براین، روغن جوانه گندم از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و اثر آنتی‌اکسیدانی آن غشاهای مخاطی واژن زنان و اسپرم مردان را محافظت می‌نماید. علاوه‌براین، روغن جوانه گندم تولید هورمون‌های بدن زنان را متعادل می‌کند تا محیط واژن و وضعیت تخمک‌ها در وضعیت خوبی برای جنین قرار بگیرند. مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری بزرگ (یعنی حدود 10 میلی‌لیتر) روغن جوانه گندم، می‌تواند نیازهای ویتامین E بدن زنان را تامین کند.

چه برای بارداری طبیعی و چه برای کمک باروری، روغن جوانه گندم یکی از بهترین مکمل‌ها برای آماده‌سازی و ضخیم‌کردن پوشش رحم است. ویتامین E موجود در روغن جوانه گندم از تولید استروئیدهای جنسی حمایت می‌کند و بنابراین برای باروری مردان و زنان مفید است. همچنین یکی دیگر از برای زنان این است که این ماده مقوی، مملو از اسیدفولیک است که عامل مهمی در تضمین سلامت مادر و جنین به‌شمار می‌رود. مطالعات نشان می‌دهد احتمال ابتلای جنین زنانی که از سطوح مناسب فولات در بدن خود برخوردارند، به نقص لوله عصبی و سایر بیماری‌ها بسیار کمتر است.

خواص جوانه بر جوانی در زنان

جوانه گندم مملو از موادمغذی و ویتامین‌هایی است که می‌توانند اثرات قابل توجهی بر کاهش روند پیری پوست و ریزش مو داشته باشند. به‌عنوان یک مکمل غذایی، جوانه‌ها یک راه طبیعی برای به‌دست آوردن این مزایا هستند، اما برخی از افراد نیز محصولات مرتبط با جوانه را ترجیح می‌دهند و از عصاره آن به‌طور مستقیم استفاده نموده یا آن را با کرم‌های آرایشی خود مخلوط می‌کنند. پروتئین‌ها و ویتامین‌های موجود در جوانه گندم، وقتی به‌طور منظم مصرف شوند، می‌توانند تأثیر مثبتی بر افراد مبتلابه بیماری‌هایی مانند ، آفتاب‌سوختگی، اگزما، چین‌وچروک، کدورت چهره و کاهش خطوط پوست داشته باشند.

تحقیقات اخیر نشان داده است جوانه گندم دارای سطوح بالایی از اکتاکوزانول طبیعی و خواص ارگوژنیک ویژه است. این بدان معناست که وقتی به‌عنوان بخشی از یک رژیم غذایی معمولی مصرف شود، می‌تواند استقامت و عملکرد بدن در ورزش را با تنظیم مسیرهای بیوشیمیایی که انرژی تولید می‌کنند، افزایش دهد. این موضوع، صرفه‌جویی در ذخایر انرژی بدن و ایجاد نشاط جوانی را ساده می‌کند. علاوه‌براین، مصرف جوانه گندم به‌عنوان یک منبع غنی از آنتی‌اکسیدان، برای بازسازی سلول‌های پوست مفید است. به‌عبارت دیگر با مصرف این ماده غذایی، بدن دچار کمبود سلول‌های سالم جدید، به‌ویژه سلول‌های پوست نخواهد شد.

به‌همین دلیل است که مصرف جوانه گندم برای زنان پوستی سالم و درخشان را به ارمغان می‌آورد که نوید جوانی دوباره است. یکی دیگر از کاربردهای مهم جوانه برای جوان‌سازی و لایه‌برداری پوست، استفاده از پودر آن به‌عنوان ماسک برای خلاص‌شدن از شر سلول‌های مرده در سطح پوست است. مصرف جوانه گندم برای زنان پوستی سالم و درخشان را به ارمغان می‌آورد. جوانه گندم با وجود فواید مختلفی که دارد، اما غذایی نیست که به تنهایی خورده شود. بااین‌حال همان‌طور که گفته شد، راه‌های مختلفی وجود دارد که بتوانیم آن را در رژیم غذایی‌مان بگنجانیم. در ادامه به برخی از فواید این گیاه مغذی اشاره شده است.

این ماده مغذی دارای سطوح بالایی از ویتامین E است. ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان است که به محافظت از مواد حاوی چربی در بدن کمک می‌کند. نمونه‌هایی از این مواد سلول‌های مغز، غشای سلولی و کلسترول هستند که ویتامین E از آن‌ها در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. این آسیب‌ها می‌تواند منجربه بروز بیماری‌های جدی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی شود. حفظ عملکرد طبیعی بدن : جوانه گندم حاوی انواع موادمعدنی، مانند روی، منگنز، فسفر و منیزیم است که به عملکرد بهتر بدن کمک می‌کنند.

روی به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با ویروس‌هایی مانند سرماخوردگی کمک می‌کند. منیزیم در تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت قلب و استخوان‌ها نقش دارد. فسفر کنار کلسیم به ترمیم و رشد بافت کمک می‌رساند و منگنز نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها و حفظ سیستم ایمنی دارد. افزایش انرژی : یکی از بهترین فواید جوانه گندم برای زنان این است که حاوی بسیاری از ویتامین‌های ضروری است که ممکن است از طریق برنامه غذایی معمولی دریافت نشوند. به‌عنوان نمونه، ویتامین‌های گروه B مانند فولات، تیامین و B6 در تبدیل مواد مغذی از کربوهیدرات‌ها، لیپیدها و گلوکز به انرژی قابل مصرف برای سلول‌ها نقش دارند.

تیامین همچنین می‌تواند با اختلالات متابولیک مانند چاقی مزمن مبارزه کند. عملکرد بالاتر متابولیسم به معنای انرژی طبیعی بیشتر، کاهش وزن، قدرت و هوشیاری بیشتر است. ویتامین‌های B را می توان در بسیاری از و همچنین در جوانه گندم یافت. یکی از بهترین فواید جوانه گندم برای زنان این است که حاوی بسیاری از ویتامین‌های ضروری است. پیشگیری از سرطان‌ : جوانه‌های گندم منبع عالی پروتئین گیاهی هستند. پروتئین علاوه‌بر انجام عملکردهای ضروری بدن، مانند ساختن و ترمیم عضلات، به زنان کمک می‌کند طی روز کمتر احساس گرسنگی کنند.

اگر فردی به‌دنبال افزایش وزن باشد، با مصرف این خوراکی مقوی می‌تواند به خود کمک کند. 30 گرم جوانه حاوی 101 کالری است. بنابراین مصرف آن با هر وعده غذایی می‌تواند به افزایش کالری دریافتی کمک نموده و درطول زمان منجربه افزایش وزن شود. مصرف پودر چند غله دکتر بیز برای چاقی صورت و افزایش وزن زنان مفید است. اثر جوانه گندم بر بیماران دیابتی : وجود سطوح بالای اسیدفولیک در جوانه‌های ترد گندم برای افراد درمعرض خطر دیابت یک اثر ثانویه دارد. اسیدفولیک روی ترکیبی به نام «هوموسیستئین» در بدن که ارتباط نزدیکی با برخی بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی و دیابت دارد، اثر معکوس ایجاد می‌کند.

موارد استفاده از جوانه گندم

به‌طورکلی از هسته گندم عمدتاً برای آرد استفاده می‌شود، اما در فرایند آسیاب‌کردن دانه‌ها سبوس و جوانه دور ریخته شده و آرد سفید تولید می‌شود که ارزش غذایی کمی دارد، ولی برخی از آردها مانند آرد جوانه یا آرد سبوس‌دار از ارزش غذایی بالاتری برخوردارند. بنابراین، اگر فرد دوزهای نرمال این ماده غذایی را به برنامه روزانه خود اضافه کند، می‌تواند به کاهش سطح هموسیستئین در بدن کمک نموده و احتمال ابتلابه این شرایط خطرناک یا کشنده را کاهش دهد.

روغن جوانه گندم نیز دارای فواید زیادی برای مصرف خوراکی یا موضعی (درمحصولات آرایشی) است. این روغن اغلب در پخت‌و‌پز یا استفاده برای سالاد یا سس پاستا کاربرد دارد، اما نباید به‌عنوان روغن سرخ‌کردنی استفاده شود، زیرا نقطه دود آن پایین است و بیشتر موادمغذی آن با حرارت‌دادن از بین می‌روند. آرد جوانه نیز می‌تواند به‌عنوان یک افزودنی در دسرها یا اسموتی‌ها یا حتی به‌عنوان جایگزینی برای آرد سوخاری یا آرد سفید در بسیاری از دستورالعمل‌ها به‌کار رود و مزایای تغذیه‌ای فراوانی را برای کسانی که آن را به رژیم غذایی خود اضافه می‌کنند، به همراه داشته باشد. از جوانه گندم می‌توانید در سالاد و دسر‌ها استفاده کنید.

کشت جوانه گندم

اعتقاد بر این است که منشا جوانه گندم، ممکن است در جنوب غربی آسیا باشد، اما برخی از اولین بقایای این محصول در سوریه، اردن و ترکیه یافت شده است. آثار استفاده اقوام بدوی از گندم امروزی در برخی از قدیمی‌ترین حفاری‌های جهان در شرق عراق کشف شده است که قدمت آن به 9000 سال قبل می‌رسد. سایر یافته‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهد گندم حدود 5000 سال قبل از میلاد در دره نیل و همچنین در هند، چین و حتی انگلستان، تقریباً در همان زمان کشت می‌شده است. جوانه گندم برای اولین بار در سال 1602 در جزیره‌ای در سواحل ماساچوست در ایالات متحده کشف شد.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا