راهی آسان برای کم کردن درد مفاصل
اگر شما هم جزء افرادی هستید که به طور مداوم دچار التهاب و دردهای مفصلی و گهگاه دچار حملات دردناک مفصلی میشوید، ممکن است دلیل خاصی داشته باشد که یکی از آنها شیوه تغذیه شما باشد. دلایل مختلفی برای دردهای مفصلی وجود دارند که شایعترین آنها آرتروز است.
شاید تصور کنید که آرتروز تنها یک بیماری واحد است غافل از این که بیش از ۱۰۰ نوع آرتروز وجود دارد که با دردها و بیماریهای مفصلی مرتبط اند. با وجود این که این بیماری بسیار طاقت فرساست، اما راههایی هم برای کاهش این دردها وجود دارد که میتوانید به کمک آنها درد را کنترل کنید. یکی از آنها رعایت سبک تغذیهای است. مصرف برخی موادغذایی دفعات بروز دردهای مفصلی را افزایش میدهد.
شکر افزوده: محققان توصیه میکنند که افراد مبتلا به آرتروز باید مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده و شکر افزوده را به حداقل برسانند یا از مصرف آن خودداری کنند. این مواد قدرت التهابی بالایی داشته و باعث شعله ور شدن علائم آرتروز و تشدید دردهای مفصلی میشوند.
در مطالعهای که روی بیماران مبتلا به التهاب روماتیسمی مفاصل انجام شده، دسر و نوشیدنیهای شیرین شده با شکر جزء مواردی هستند که باعث تشدید دردهای مفصلی بیماران میشود.
گلوتن: برای افرادی که مبتلا به آرتروز نیستند، غذاهای حاوی گلوتن کاملا ایمن و مناسب اند، اما همین موادغذایی در افراد مبتلا به دردهای مفصلی میتواند شروع کننده این دردها باشد.
گلوتن و مواد حاوی گندم یکی از عوامل بروز التهاب مفصلی در گذر زمان به شمار میروند. بررسیها نشان میدهد که یک رژیم غذایی گیاهی عاری از گلوتن تأثیر مثبتی روی کاهش علائم آرتروز و دردهای مفصلی دارد.
اما این ماده غذایی برای افراد سالم نه تنها مشکل زا نیست بلکه حاوی مقادیر بالای فیبر است که میتواند برای سلامت مفید باشد.
غذاهای فرآوری شده: مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده ممکن است خوشمزه و لذیذ باشد، اما همین غذا حاوی عوارض جانبی منفی متعددی است و میتواند درد و التهاب مفصلی را در مبتلایان به دردهای مفصلی افزایش دهد. غذاهای فرآوری شده با توجه به این که باعث افزایش وزن و افزایش التهاب میشود، تشدید علائم آرتروز را به همراه دارد.
شاید امکان حذف کامل این غذاها از رژیم غذایی امکان پذیر نباشد، اما محدود کردن مصرف آنها تا حد زیادی به کاهش و مدیریت دردها و التهاب مفصلی کمک میکند.
گوشت قرمز: تغییر رژیم غذایی از گوشت قرمز و فرآوری شده به سمت پروتئینهای گیاهی به کاهش التهاب و علائم دردناک آرتروز کمک میکندمصرف بالای گوشت قرمز با افزایش التهاب رابطه مستقیم دارد.
طبیعتا خداحافظی با این موادغذایی برای همیشه معمولا امکان پذیر نیست، اما کاهش چشمگیری مصرف این مواد، به کاهش علائم و کیفیت بهتر زندگی کمک میکند.