ضرورت تجدیدنظر در حکمرانی آب

عضوکمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با بیان لزوم بازنگری در مدیریت آب، گفت: اگر دیر کنیم اتفاقات اصفهان به زودی به شهرهای دیگر هم سرایت می کند.
معین الدین سعیدی در گفت وگو با مجله تفریحی زیباروز درباره بحران آب در ایران، گفت: یک ماه پس از حضور در مجلس شورای اسلامی گفتم اگر مدیریت آب بازنگری نشود، بحران آب به یک فاجعه امنیتی تبدیل می شود. به هر حال کشور ما در منطقه ای گرم و خشک قرار دارد و البته برنامه ریزی ما باید متناسب با این منطقه باشد.
نماینده مردم چابهار گفت: میزان بارندگی سالانه ما رو به کاهش است. بر این اساس برتری نگاه سیاسی در اجرای پروژه های انتقال آب می تواند شرایط ما را بحرانی تر کند. پروژه های انتقال آب باید دارای زیرساخت حرفه ای بوده و جنبه های مختلف زیست محیطی قبل از اجرا مورد ارزیابی قرار گیرد.
باید به دیپلماسی آب توجه بیشتری شود
نماینده مردم چابهارا در مجلس در خصوص بحران آب در اهواز و موضوع اخیر استان اصفهان گفت: دیپلماسی آب باید از سوی مسئولان مربوطه یعنی وزارت امور خارجه و نیرو جدی گرفته شود. سهم ما از منابع آبی مشترک با سایر کشورها باید جدیتر گرفته شود.
سعیدی با اشاره به برنامه ششم توسعه به لزوم توسعه آب شیرین کن اشاره کرد و تاکید کرد: در سی و ششمین ماه از قانون برنامه ششم توسعه این مهم پیش بینی شده است. اگر دیر کنیم اتفاقی که در اصفهان افتاد به زودی به شهرهای دیگر هم سرایت می کند. انتقال نباید از منبع ناپایدار مانند زاینده رود باشد. انتقال آب از اقیانوس و دریا می تواند با در نظر گرفتن جنبه های زیست محیطی تنش آبی را کاهش دهد.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان گفت: انتقال آب از زاینده رود انتقال آب از یک استان به استان دیگر بود. طبیعی است که مردم بالادست زاینده رود احساس محرومیت کنند. ما باید به انتقال آب از اقیانوس توجه کنیم. در عین حال هر پروژه انتقال آب دارای ملاحظات فنی و زیست محیطی دقیقی است که باید توسط کارشناسان مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
انتهای پیام/