فواید نوشیدن قهوه برای خانم‌ها

قهوه، تنها یک نوشیدنی ساده نیست و نوشیدن آن می‌تواند خواص زیادی داشته باشد، در این مقاله به تاثیرات قهوه در خانم‌ها و نقش آن در رژیم غذایی و سلامتی زنان می‌پردازیم.قهوه در حالت کلی بدون در نظر گرفتن جنسیت دارای خواصی مانند؛ کاهش احتمال آلرژی، افزایش انرژی، کاهش ابتلا به بیماری‌های کبدی و …. است.در این مقاله به فواید قهوه برای زنان می‌پردازیم، مصرف قهوه در زنان و سیستم فیزیولوژیک آن‌ها، مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج قابل توجه‌ای از این مطالعات بدست آمده است. که در ادامه به تعدادی از آنها پرداخته‌ایم.

قهوه |نوشیدن قهوه

یک فنجان قهوه حاوی مواد مغذی زیر است:

تأمین‌کننده‌ی ۱۱ درصد از میزان لازم روزانه‌ی ویتأمین ب۲

تأمین‌کننده‌ی ۶ درصد از میزان لازم روزانه‌ی ویتأمین ب۵

تأمین‌کننده‌ی ۳ درصد از میزان لازم روزانه‌ی منگنز و پتاسیم

تأمین‌کننده‌ی ۲ درصد از میزان لازم روزانه‌ی ویتأمین ب۳

به همین دلیل اگر روزانه ۳ یا ۴ لیوان قهوه بنوشید میزان این مقادیر بیشتر نیز می‌شود.اما باید در نظر داشته باشیم که مصرف بی رویه و بیش از حد نیز میتواند آسیب هایی نیز به همراه داشته باشد.

تأثیر قهوه بر پوست:

نوشیدن یک الی سه فنجان قهوه در روز، خطر ابتلا به برخی مشکلات پوستی مانند التهاب‌های پوستی را کاهش می‌دهد زیرا قهوه حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با قرمزی پوستی مبارزه می‌کند. همچنین مصرف به اندازه قهوه به طور مرتب بر شادابی پوست اثرگذار است و در درازمدت موجب شفافیت در پوست خواهد شد.

کاهش ابتلا به سرطان تخمدان:

قهوه یکی از بزرگترین منابع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی است. سطوح بالای آنتی اکسیدان در قهوه می‌تواند از بدن شما در برابر بسیاری از رادیکال‌های آزاد مضر محافظت کند. آنتی اکسیدان‌هایی مانند اسید کلروژنیک، اسید هیدرو سینامیک و پلی فنول‌های موجود در قهوه می‌توانند به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های ناشی از استرس اکسیداتیو از جمله بیماری قلبی و سرطان دهانه رحم کمک کنند.

کاهش ابتلا به سرطان دهانه رحم:

مؤسسه ملی سرطان ایالات متحده آمریکا، تخمین‌زده است که بیش از ۴۶۰۰۰ مورد جدید سرطان دهانه رحم در سال ۲۰۱۱ گزارش شده است. یکی از علت‌های ابتلا به این بیماری، بالا رفتن استروژن و انسولین است که به افزایش خطر ابتلا به این بیماری کمک می‌کند. این در حالی‌ست که پژوهشگران گروه تغذیه در دانشکده هاروارد پی‌برده‌اند که این هورمون‌ها در زنانی که زیاد قهوه مصرف می‌کنند نسبت به آن‌هایی که قهوه نمی‌نوشند یا کم مصرف می‌کنند کمتر است.

کافئین موجود در قهوه احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرطان اندومتر) را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. در بررسی‌های انجام شده توسط دانشمندان ژاپنی تأثیر مصرف قهوه و ارتباط کافئین با سرطان رحم نتایج جالبی بدست آمد.

طبق این پژوهش قهوه ارتباط مستقیم با هورمون‌های جنسی زنان دارد و مستقیماً بر روی یائسگی و علائم ناخوشایند آن تأثیر می‌گذارد همچنین دانشمندان بر این باورند که مصرف ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز باعث می‌شود تا ریسک ابتلا به سرطان رحم در زنان به میزان ۵۰ درصد کاهش پیدا کند

تاثیر قهوه در تناسب اندام:

یکی از خواص قهوه چربی‌سوزی است که در کنار ورزش می‌تواند تاثیر خوبی داشته باشد.پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد، مصرف روزانه قهوه به علت تاثیری که بر سیستم مغزی می‌گذارد، باعث سیری کاذب در نتیجه کم شدن میزان کالری مصرفی خواهد شد. این عمل در کنار بالا رفتن سوخت و ساز بدن و در اثر مصرف قهوه در کنار کاهش میزان کالری دریافتی در نهایت موجب کاهش وزن خواهد شد.

کافئین با تحریک سیستم عصبی باعث ارسال سیگنال شکستن چربی به سلول‌ها است. همچنین آدرنالین خون را بالا می‌برد و بدن را در برابر فشار‌های فیزیکی آماده می‌کند. با این وجود کافئین عملکرد فیزیکی را به اندازه‌ی میانگین ۱۱ یا ۱۲ درصد بهتر می‌کند.

قبل از سفارش یک قهوه با خامه و شکر اضافی، آگاه باشید که مصرف بالای قند و چربی خواص کلی قهوه را از بین خواهد برد. یوجین محقق آمریکایی می‌گوید: «بر اساس شواهد علمی مصرف زیاد قند و چربی موجب افزایش وزن و مقاومت بدن در برابر انسولین است و این عمل موجب آسیب به سیستم بدن می‌شود. بنابراین افرادی که در کنار قهوه خود، شکر یا خامه زیاد مصرف می‌کنند ممکن است از خواص قهوه بی‌نصیب بمانند. »

به زبان ساده‌تر این‌که قهوه قابلیت پیشگیری از ابتلا به تعدادی از بیماری‌های مزمن را دارد. تحقیقات انجام شده در سال‌های گذشته نیز حاکی از آن است که مصرف قهوه ممکن است در برابر دیابت نوع ۲، بیماری پارکینسون، سیروز کبد، افسردگی در زنان و سرطان‌های دیگر تهاجمی محافظت کند.

با این‌حال این محققان معتقدند تحقیقات در مرحله‌ای نیست که به زنانی که اهل قهوه نیستند٬ لزوماً مصرف قهوه توصیه شود. آن‌ها می‌گویند: «مطالعات بیشتری باید برای روشن شدن نقش قهوه در میان زیرگروه‌های مختلف انجام شود. اما زنانی که قهوه مصرف می‌کنند باید مطمئن باشند که قهوه در کل نوشیدنی مضری نیست و حتا ممکن است برای سلامتی مفید هم باشد. » در این مقاله سعی کردیم به نکاتی از فواید قهوه برای زنان  بپردازیم.

مضرات قهوه برای زنان

اگرچه خواص قهوه بسیار ارزشمند است و مصرف روزانه آن به اکثر زنان و مردان توصیه می‌شود، اما از عوارض احتمالی آن نمی‌توان چشم‌پوشی کرد.

نوشید‌ن زیاد قهوه اثرات نامطلوبی هم برای زنان و مردان در پی دارد که مهم‌ترین مضرات قهوه برای زنان شامل موارد زیر است:

  • شکستگی استخوان: برخی از مطالعات نشان داده‌اند زنانی که زیاد قهوه می‌نوشند، بیشتر در معرض خطر شکستگی استخوان قرار دارند.  در حالیکه این خطر در مردان کمتر مشهود است.
  • عوارض دوران بارداری: مصرف قهوه در دوران بارداری کاملا هم بی‌خطر نیست. در واقع، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف زیاد قهوه باعث سقط جینن، وزن کم جنین هنگام تولد و زایمان زودرس می‌شود.
  • اندومتریوز: خطر ابتلا به اندومتریوز در بین زنانی که قهوه می‌نوشند بیشتر از سایر افراد است. البته شواهد کافی برای تایید این مسئله وجود ندارد.

اثرات جانبی قهوه

اگرچه مصرف کافئین فواید چشمگیری برای سلامتی دارد، داشته باشد، اما مصرف افراسی آن عوارض جانبی منفی نیز در پی دارد. مهم‌ترین عوارض جانبی قهوه شامل موارد زیر است:

  • تداخلات نامطلوب با داروهای خاص مانند داروهای روانپزشکی خاص، داروهای تیروئید، داروهای سوزش معده و آنتی‌بیوتیک‌ها
  • اثرات منفی روی جنین در حال رشد، مانند وزن کم هنگام تولد برای زنانی که در دوران بارداری قهوه زیادی می‌نوشند
  • کاهش احتمالی استخوان ستون فقرات در زنانی که بیش از ۳۰۰ میلی‌گرم در روز مصرف می‌کنند
  • تحریک‌پذیری و بی‌خوابی در نوزادان شیرده در صورت مصرف قهوه در دوران شیردهی
  • بدتر شدن علائم برخی از بیماری‌های روانی مانند اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی
  • افزایش خطر بیماری قلبی در صورتی که فرد در حین ورزش قهوه مصرف کند
  • مسمومیت با کافئین (یا مصرف بیش از حد)
  • اختلال خواب ناشی از کافئین (یا بی‌خوابی)
  • اختلال اضطراب ناشی از کافئین
  • افزایش خطر خودکشی
  • مشکلات گوارشی
  • افزایش فشار خون
  • مشکلات باروری
  • کم‌آبی بدن

 

دکمه بازگشت به بالا