مشکلات رایج تغذیه ای و راهکار های آن

مشکلات رایج تغذیه‌ای و راهکار‌های آن
آفتاب نیوز :

فرزانه سینکایی در مورد مشکلات رایج تغذیه ای در ماه مبارک رمضان گفت: یکی از این مشکلات رایج در این ایام سوزش و ورم معده است که به علت افزایش سطح اسید در معده خالی اتفاق می افتد و از قسمت فوقانی معده شروع و تا ناحیه گلو گسترش پیدا می کند.

وی افزود: مصرف زیاد ادویه نوشیدنی های گازدار کافئین دار و ترشی این مشکلات را تشدید می کند. از این رو افراد دارای مشکلات گوارشی و زخم معده ضمن رعایت رژیم غذایی خود حتما باید برای روزه داری باید با پزشک خود مشورت کنند.

سینکایی ادامه داد: یک راهکار برای حل این مشکل گوارشی محدود کردن مصرف مواد غذایی محرک است. بهتر است که روزه داران بلافاصله بعد از صرف وعده افطار و سحر دراز نکشند. همچنین توصیه ما این است که بعد از این وعده ها حداقل به مدت ۱۰ دقیقه پیادروی داشته باشند.

وی گفت: بهتر است که حداقل بین مصرف وعده های غذایی ماه رمضان و خواب دو ساعت فاصله باشد و هر سه وعده غذایی در حجم متعادل خود مصرف شود چرا که حذف یا پرخوری در هر یک از این وعده ها مشکل گوارشی را تشدید می کند.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: مشکل دیگری که ممکن است روزه داران با آن مواجه شوند سردرد است که علت آن کاهش سطح مایعات بدن افت فشار خون عادت به نوشیدن مایعات کافئین دار خستگی و خواب کافی است.

سینکایی بیان کرد: برای درمان و بهبود این سردرد ها بهتر از چند هفته قبل از شروع ماه رمضان مصرف دخانیات و نوشیدنی های کافیین دار محدود شود و در وعده سحری از کربوهیدرات پیچیده مواد غذایی سبوس دار فیبر غلات و برنج قهوه ای استفاده کنند.

وی ادامه داد: بهتر است که از مصرف قند های ساده مثل زولبیا و بامیه خودداری شود چون بعد از مصرف این شیرینی ها سطح انسولین خون افزایش زیادی پیدا می کند و این خود باعث افت قند خون در طول روزه داری می شود.

این کارشناس تغذیه در مرکز بهداشت غرب کرج گفت: روزه داران باید خواب کافی داشته باشند. اگر سردرد به خاطر افت فشار خون ایجاد شود و فرد را دچار مشکل جدی کند فرد باید روزه خود را افطار کند.

سینکایی بیان کرد: علایم افت قند خون سرگیجه تعریق لرزش کاهش تمرکز تپش قلب ضعف و حالت غش است.

وی در مورد افزایش تشنگی در روزه داری گفت: برای رفع احساس تشنگی مصرف میوه و سبزیجات در فاصله بین افطار تا سحر توصیه می شود همچنین مصرف چای پررنگ در وعده سحر که باعث از دست رفتن آب بدن به علت مدر بودن و افزایش احساس تشنگی در طول روز می شود باید محدود شود.

سینکایی با تاکید بر محدود کردن مصرف نمک در وعده های غذایی یادآور شد: مصرف متعادل آب آب میوه طبیعی دوغ کم نمک و شیر در فاصله بین افطار و سحر باعث حفظ تعادل آب بدن و الکترولیت ها می شود.

وی گفت: همچنین خوردن مواد غذایی پر از پروتئین مثل کباب ها در وعده غذایی به ویژه سحر باید محدود شود چون باعث تشدید تشنگی در ساعات اولیه روز می شود.

سینکایی بیان کرد: یبوست یک مشکل شایع در روزه داری است که به علت مصرف زیاد غلات تصفیه شده بدون سبوس و کاهش آب دریافتی از طریق مصرف میوه و سبزیجات ایجاد می شود. از این رو روزه داران باید نان های سبوس دار سبزیجات میوه مصرف کرده و مایعات کافی از طریق غذاهایی چون سوپ و آش را دریافت کنند.

این کارشناس تغذیه گفت: مشکلات سوء هاضمه و نفخ هم در روزه دارن شایع است که به علت مصرف زیاد غذا های سرخ کردنی و پرچرب نوشیدنی گازدار ایجاد می شود. بهتر است سبزیجات نفخ دار به صورت بخارپز مصرف شود و نفخ حبوبات را با خیساندن در آب قبل از مصرف به مدت ۴۸ ساعت بگیرند. همچنین مصرف ادویه و چربی ها محدود شود و غذا ها به صورت آب پز یا بخار پز مصرف شود.

دکمه بازگشت به بالا