مکمل گلوتامین را چگونه مصرف کنیم؟
گلوتامین فراوان ترین آمینو اسید موجود در پلاسما و ماهیچه های اسکلتی است و بیش از 60 درصد از کل اسیدهای آمینه آزاد در ماهیچه ها را تشکیل می دهد. گلوتامین تا حد زیادی در ماهیچه ها سنتز می شود. گلوتامین یک آمینو اسید ضروری شرطی است! این بدان معناست که بدن ما می تواند آن را تولید کند، اما با این وجود، ممکن است همیشه نتواند به اندازه کافی از این اسید آمینه تولید کند. گلوتامین همچنین به عنوان یک ماده ذخیره کننده گلوتاتیون در نظر گرفته می شود و در صورت لزوم، گلوتاتیون از طریق تبدیل گلوتامات تولید می شود. گلوتاتیون یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان های بدن است که می تواند از آن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کند. به نظر می رسد مصرف گلوتامین می تواند ذخایر گلوتاتیون را افزایش دهد و منجر به افزایش قدرت آنتی اکسیدانی بدن شود.
مصرف گلوتامین یونیورسال نوتریشن ممکن است ایسکمی خونرسانی مجدد را کاهش دهد. ایسکمی؛ این وضعیتی است که در آن بافت ابتدا در اثر کمبود اکسیژن و مواد مغذی آسیب می بیند و سپس با افزایش جریان خون آسیب بیشتری می بیند. به نظر می رسد که افزایش بیش از حد جریان خون پس از ایسکمی ممکن است باعث التهاب و آسیب اکسیداتیو ناشی از استرس اکسیداتیو شود. اثرات مثبت گلوتامین بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش، بهبود زخم معده و مشکلات روده در چندین مطالعه نشان داده شده است. این ماده در شکل آزاد خود یعنی ال گلوتامین نیز در ضدعفونی و از بین بردن باکتری های مضر دستگاه گوارش نقش دارد.
اخیرا بر اساس یک پروژه تحقیقاتی، گلوتامین به عنوان یک مکمل آنتی اکسیدانی برای درمان برخی بیماری ها از جمله کبد چرب و سوختگی استفاده شده است. گلوتامین از گلوتامات و آمونیاک توسط آنزیم گلوتامین تولید می شود. بیشترین میزان تولید گلوتامین در ماهیچه ها اتفاق می افتد، اما مقدار کمی گلوتامین نیز توسط مغز و ریه ها آزاد می شود.
دوز گلوتامین چیست؟
استفاده از مکمل گلوتامین تنها زمانی ضروری است که سطح پلاسمایی آن کاهش یابد که بین 500 تا 750 میکرومول در لیتر است. معمولاً این وضعیت با تمرینات سخت و شدید اتفاق می افتد. دوز توصیه شده گلوتامین 0.1 تا 0.3 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است که بسته به شرایط زیر متفاوت است:
شدت ورزش
چیزی برای میان وعده
از مواد افزودنی دیگر استفاده می شود
موقعیت رقابتی یک بازیکن
بیماری مزمن کلیوی
روش استفاده از گلوتامین به شرح زیر است
در ادامه مهمترین و مفیدترین زمان های طلایی برای مصرف گلوتامین آورده شده است که هر کدام دلایل خاص خود را دارند. پس از فعالیت ورزشی شدید، بدن در حالت آسیب پذیر قرار می گیرد. ملتهب می شود، سیستم ایمنی ضعیف می شود و ماهیچه ها از بین می روند. مصرف گلوتامین می تواند تا حدی این روند را معکوس کند. از آسیب عضلانی جلوگیری می کند، سیستم ایمنی را تقویت می کند و با تسریع روند بهبودی التهاب را کاهش می دهد.
پس از بیدار شدن، بدن برای مدت طولانی مواد مغذی دریافت نکرده و به همین دلیل ماهیچه ها از بین می روند. خوردن یک صبحانه غنی از گلوتامین می تواند این روند را معکوس کند.
تحقیقات و شواهدی وجود دارد که نشان می دهد خوردن گلوتامین، آرژنین، پروتئین و غذاهای کم کربوهیدرات قبل از خواب می تواند ترشح هورمون رشد را افزایش دهد و سطح تستوسترون را افزایش دهد. بنابراین می توانید یک بار قبل از خواب از گلوتامین استفاده کنید.
بعد از تمرین
بعد از صبحانه
قبل از خواب
به عنوان یک قاعده، برای بدنسازان و مربیان قدرتی، یک وعده گلوتامین در صبح و بعد از صبحانه در روزهای تمرین. یک وعده دیگر بلافاصله بعد از تمرین استفاده می شود. در روزهای استراحت گلوتامین یک بار بعد از صبحانه و یک بار قبل از خواب مصرف می شود. دوز مکمل گلوتامین معمولاً 3 تا 5 گرم است و یک دوز در هر وعده کافی است.
به خاطر داشته باشید که اگر فردی بر اساس فاکتورهای غذایی، پروتئین، کربوهیدرات، چربی های مفید و انواع ریزمغذی های بدن خود را به اندازه کافی تامین نکند، مصرف گلوتامین به تنهایی تاثیر چندانی نخواهد داشت.
به گفته پوریا حسنی، موسس و مهندس موسس مجموعه بادی من، این دادخواست بدون ذکر منبع (بادی من) و استفاده تجاری از آن تنظیم شده است.