هزار و ۲۶۰ کانون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی فعال هستند | آغاز کار «باشگاه رشد استعدادهای هنری ادبی جوان»

گروه استانی خبرگزاری آنا؛ فعال سازی مراکز فرهنگی، هنر و اجتماعی یکی از برنامه های اداره کل فرهنگی و اجتماعی معاونت دانشجویی دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد در واحدهای دانشگاهی است ، مراکزی که با کار گروهی دانشجویان علاقمند در زمینه های مختلف فعال هستند و از نظر اجتماعی منطقه فرهنگی فعال و پویا آنها همچنین از خدمات خود بهره مند می شوند.

1260 مرکز ابتکار در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد

مراکز دانشجویی یکی از مهمترین و م effectiveثرترین اشکال فعالیت های دانشجویی است که با هدف ایجاد زمینه مناسب برای مشارکت دانشجویان در اجرای برنامه های مذهبی ، انقلابی ، فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده است. این امر بیشتر در مراکز دیده می شود ، البته می تواند منجر به فعالیت با کیفیت بهتر و واکنش بیشتر به سلیقه های مختلف شود.

یکی از اهداف اداره کل مراکز فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی جدید تنوع فعالیت ها و توجه متوازن به همه زمینه های فعالیت در ایجاد کانون های دانشجویی است.یکی از رویکردهای مهم معاون دانشجویی فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ، اهمیت دادن به فعالیت های فرهنگی دانشجویی با تسهیل ، تعمیق و گسترش مراکز است که با اصلاح آیین نامه اجرایی دانشگاه در دستور کار قرار گرفت. مراکز و در سپتامبر 1999 منتشر شد. دپارتمان امور فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی سراسر کشور نیز از فعالیت مراکز فرهنگی اجتماعی حمایت کرده و امکانات و تجهیزات لازم را تا حد امکان در اختیار آنها قرار می دهد.

در حال حاضر ، بیش از 1260 مرکز فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور فعال هستند و دارای مجوز ، اساسنامه ، منشی و اعضای خاصی هستند.

خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارش ها و مصاحبه هایی با دبیران مراکز فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور ، به بررسی عملکردها ، فعالیت ها و ماموریت های این مراکز می پردازد.

در این شماره گفتگویی با سید کاظم یکانی ، مدیرکل دانشگاه اسلامی آزاد ، به عنوان کمیسر ارشد سیاستگذاری ، برنامه ریزی و نظارت بر فعالیت مراکز فرهنگی اجتماعی در حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ، که در زیر می خوانیم

توجه به فعالیتهای فرهنگی دانشجویی با توانمندسازی ، تعمیق و گسترش مراکز دانشجویی

آنا: عملکرد مراکز فرهنگی اجتماعی را به عنوان فرمانده ارشد واحدهای دانشگاهی چگونه ارزیابی می کنید و برای فعالیت بهتر و با کیفیت تر مراکز چه چیزی را ضروری می دانید؟

واحد: مراکز دانشجویی یکی از مهمترین و م effectiveثرترین اشکال فعالیت های دانشجویی است که با هدف ایجاد زمینه مناسب برای مشارکت دانشجویان در اجرای برنامه های مذهبی ، انقلابی ، فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده است. این امر بیشتر در مراکز دیده می شود ، البته می تواند منجر به فعالیت با کیفیت بهتر و واکنش بیشتر به سلیقه های مختلف شود.

توجه به فعالیتهای فرهنگی دانشجویی با تسهیل ، تعمیق و گسترش مراکز فرهنگی اجتماعی دانشجویان ، یکی از رویکردهای مهم معاون دانشجویی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی است که Has را در دستور کار قرار داده است.

آنا: دستورالعمل ها و مقررات و اساسنامه مربوط به باشگاه های دانشجویی چقدر م andثر است و به فعالیت با کیفیت دانش آموزان کمک می کند؟

واحد: در بازنگری در مقررات مراکز فرهنگی اجتماعی ، بر دو نکته تأکید شد و به عبارت دقیق تر ، اجرای صحیح این نکات می تواند منجر به بهره وری بیشتر فعالیتها شود.

یکی از این نکات این است که استخدام استاد مشاور در هر یک از مراکز بستگی به تخصص و تجربه اعضای هیئت علمی دانشگاه دارد که علاوه بر تأثیرگذاری در تصمیم گیری و اجرای برنامه ، می توانند تجربه و تعهد کارشناسان را به دانشجویان منتقل کنند. استفاده از تخصص دانش آموزان در فرایند اجتماعی شدن باید مطلوب باشد.


بیشتر بخوانید:

تشکیل کار گروهی در مراکز دانش آموزی

پویایی و تحرک دانشجویان ، تصویر دانشگاه را بهبود می بخشد


نکته دوم امکان ایجاد شبکه های جهانی مراکز است. در این راستا ، در قوانین ذکر شده است که اگر 30 مرکز با دامنه یکسان متقاضی ایجاد شبکه ملی مراکز با یک نهاد باشند ، این امکان به آنها داده می شود. هدف این ویژگی توانمندسازی اعضای شبکه و گسترش دامنه فعالیت های آن در سطح ملی است.

دستورالعمل دیگر مربوط به حوزه مراکز فرهنگی اجتماعی واحدهای دانشگاهی ، دستورالعمل های جشنواره ملی رشد است که امسال به دلیل نقاط قوت و ضعف ، برای اولین بار در بیش از 30 حوزه تخصصی برگزار شد. و مروری کوتاه بر سال جدید اعلام و اجرا می شود.

توجه متوازن به حوزه های فعالیت در ایجاد مراکز دانشجویی

آنا: چند مرکز فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاهی و در چه زمینه هایی فعالیت می کنند؟

واحد: در حال حاضر بیش از 1260 مرکز در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور فعال هستند و دارای مجوز ، اساسنامه ، منشی و اعضای خاصی هستند. بیش از 60 درصد از این مراکز برای انتصاب استاد مشاور اقدام کرده اند و ما مصمم هستیم که تا آغاز سال تحصیلی جدید ، تمام مراکز موجود اقدامات کاملی را برای اجرای مقررات مراکز فرهنگی اجتماعی انجام دهند.

حوزه های فعالیت مراکز فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی «فرهنگ و تمدن» با موضوعات است. مطالعات فرهنگی ، ایثار و شهادت ، تمدن اسلامی معاصر ، زمینه های دانش و غیره ، “اجتماعی” با موضوعات ؛ جهاد یاوری ، هلال احمر ، گردشگری ، کارآفرینی ، خیریه و غیره ، “هنر و ادبیات” با موضوعات ؛ هنر انقلابی ، شعر و ادبیات ، نویسندگی ، فیلم و عکاسی ، هنرهای تجسمی و غیره ، “مذهبی” با موضوعات ؛ اسلام شناسی ، عفاف و حجاب ، تقریب مذاهب ، برخورداری از خیر و نهی از منکر و … ، «انقلاب اسلامی» با موضوعات ؛ اندیشه های امام انقلاب ، اندیشه های شهید مطهری و … “رسانه و فضای مجازی” با موضوعات؛ محصولات مجازی ، رسانه ها ، رادیو و … گنجانده شده است.

یکی از اهداف اداره کل مراکز فرهنگی اجتماعی معاونت دانشجویی فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی جدید تنوع بخشیدن به فعالیت ها و توجه متوازن به همه زمینه های فعالیت در ایجاد مراکز دانشجویی است.

آنا: نقاط قوت و ضعف فعالیت مراکز چیست و نقش دانشگاهیان در این زمینه چیست؟

واحد: توجه ویژه معاونت دانشجویی فرهنگی در کلیه واحدهای دانشگاهی به فعالیت کانون های دانشجویی ، ایجاد فضای هم افزایی و تعامل شورای فرهنگی دانشگاهها و مراکز از طریق حضور دبیر مرکز در جلسات ، فعالیتهای چشمگیر مراکز هلال احمر ، فضای مجازی و دانش در سالهای اخیر. می توان یکی از نقاط قوت فعالیت مراکز فرهنگی اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی دانست.

باشگاه استعدادهای ادبی جوان با شناسایی استعدادهای دانش آموزان و تقویت و آموزش مناسب آنها ، دانش آموزان را با جامعه هدف مرتبط می کند.یکی از نقاط ضعف مراکز فرهنگی اجتماعی را می توان سلیقه نمایندگان و شرکای فرهنگی مسئول مراکز در اولویت بخشیدن به پروژه های دانشجویی و بودجه اختصاص یافته آنها دانست که از اولویت های مراکز در سال تحصیلی جدید است.

آنا: نیازهای فرهنگی اجتماعی و اجرایی مراکز بسته به نیاز آنها تا چه اندازه برطرف می شود؟ و آیا سیستم های موجود نیازها را برطرف کرده است؟

واحد: بر اساس آیین نامه اجرایی مراکز فرهنگی اجتماعی ، به منظور رفع نیازهای فرهنگی اجتماعی و اجرایی مراکز ، علاوه بر شورای هماهنگی مراکز در واحدهای دانشگاهی و استانی ، شورای تخصصی در زمینه فرهنگی مشاهده شد. معاونین

در همه زمینه های فرهنگی ، یکی از کارشناسان مسئول امور مراکز است؛ همچنین در استان و در محدوده ستاد ، اداره مراکز فرهنگی و دانشجویی مطالبات دانشجویان را پیگیری می کند. از سوی دیگر ، به منظور ثبت اطلاعات و دریافت کلیه مشخصات و اسناد مراکز ، سیستم مدیریت مرکز فعال بوده و دائماً تحت نظارت است.

“باشگاه پرورش استعدادهای ادبی جوان” ؛ چشم اندازهای امید

آنا: محتویات مراکز فرهنگی دانشجویی برای ایجاد روابط کاری با سایر نهادهای فرهنگی و دانشجویی چیست؟

واحد: یکی از چشم اندازهای چشم انداز در زمینه مراکز فرهنگی اجتماعی که هدف آن تکمیل زنجیره فعالیت مراکز و توانمندسازی اعضای آن و در نهایت معرفی آنها به حوزه های فرهنگی و اجتماعی مرتبط است ، ایجاد “باشگاه توسعه استعدادهای ادبی جوان “در مراسم اختتامیه جشنواره رشد، رئیس دانشگاه اسلامی آزاد را اعلام کرد و شروع به کار کرد.

باشگاه پرورش استعدادهای ادبی جوان با شناسایی استعدادهای دانش آموزان و تقویت و آموزش آنها به شیوه مناسب آنها را با جامعه هدف مرتبط می کند.

آنا: برگزاری جشنواره های مختلف مانند جشنواره ملی رشد و … چقدر در رشد ، توسعه و عملکرد مراکز فرهنگی دانشجویی مثر است؟

واحد: از جمله اهداف جشنواره رشد ، توجه به فعالیت های دانشجویی در حوزه مراکز ، شناسایی آنها ، شناسایی و تشویق استعدادهای دانشجویی ، ایجاد انگیزه در بینندگان دانشگاه و گسترش فعالیت های گروهی است.

برای اولین بار در سالهای اخیر ، تولیدات فرهنگی و هنری مراکز ، نتایج تلاشها و خدمات معلمان و اعضای مراکز در محیط رقابتی و در جشنواره هایی مانند جشنواره های “رشد” و “قلم” بررسی شده است ؛ زیرا معرفی و تشویق این مراکز باعث پویایی و حرکت جدیدی در فعالیت های آنها می شود و دانشجویان جدید را به دانشگاه ترغیب می کند.

جشنواره ملی رشد مراکز فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با ثبت 3 هزار و 252 نفر و ثبت 1200 اثر برگزار شد. پس از داوری ، 400 اثر برتر از انواع زمینه های فرهنگی و هنری از جمله عکاسی ، نقاشی ، خوشنویسی ، فیلمنامه نویسی ، پادکست ، ایده های برتر و … و شرکت کنندگان در سراسر کشور مقام های اول تا سوم را کسب کردند.

در جشنواره ملی رشد و در بخش سرپرستان استانهایی که به امور مرکز رسیدگی ویژه ای داشتند ، سه استان بالاترین مقام را کسب کردند و دو استان شایسته احترام بودند. نمایندگان مجلس شناخته می شوند

در قسمت کارشناسان فرهنگی مسئول مراکز جشنواره ملی رشد که امور مراکز را در واحدهای دانشگاهی زیر نظر دارند ، به سه کارشناس عالی رتبه و دو کارشناس فرهنگی ارزشمند در کشور جوایزی اهدا شد.

در بخش مراکز فرهنگی اجتماعی ، سه مرکز مقام برتر را کسب کردند و دو مرکز نیز قابل تقدیر شناخته شدند. سه نفر در بخش خاصی به نام ایده های برتر رتبه بندی می شوند.

انتهای پیام / 4062 /

دکمه بازگشت به بالا