عمومیکسب و کار ایرانی

ژنراتور خانگی (سیار) در مقایسه با ژنراتورهای صنعتی

انواع موتور ژنراتور طبق چه عواملی ایجاد شده است؟

عوامل متعددی انواع موتور ژنراتور را به وجود می آورند. بر همین اساس است که هر فردی طبق نیاز خود باید مناسب ترین نوع موتور ژنراتور را برای خود تهیه کند. در واقع یکی از مهم ترین نکات در زمان خرید موتور ژنراتور دقت در رابطه با همین موضوع است. چرا که هر کدام از انواع مختلف موتورهای برق نیازمندی ها، خصوصیت ها، عملکردها، کارایی ها و توانایی های ویژه خود را دارا هستند.

کوچک ترین اشتباه هنگام خرید موتور برق علاوه بر تحمیل هزینه های سنگین، باعث می شود در انجام کارهای شما نیز اختلال ایجاد شود. در واقع حتی امکان دارد برای تهیه وسیله ای هزینه کنید که به هیچ وجه از کارایی لازم برای انجام کارهای شما برخوردار نیست. بنابراین مشاوره گرفتن از کارشناس های مجموعه هایی مثل بهترین اقدام پیش از خرید خواهد بود. با انجام این مشاوره ها قادر خواهید بود با صرف کم ترین هزینه، مناسب ترین نوع از انواع موتور ژنراتور را تهیه کنید

به عنوان نمونه با تهیه یک موتور برق کوچک خانگی نمی توانید کارهای صنعتی خود را انجام دهید. چون کارهای صنعتی نیازمند نیروی برق قوی و بسیار زیاد است که موتور برق های کوچک خانگی قادر به تأمین آن ها نخواهند بود. همین تفاوت ها با توجه به نیاز افراد و صنایع مختلف باعث به وجود آمدن انواع موتور ژنراتور شده است. برخی از معیارهایی که انواع متفاوت این نوع دستگاه ها را به وجود می آورد، عبارت هستند از :

  • نوع سوخت مصرفی
  • نوع کاربرد خاص آن ها
  • عملکرد و کارایی موتور برق ها
  • میزان قدرت و توان آن ها
  • نوع مصرف خانگی و صنعتی
  • داشتن موتور ژنراتورها
  • ثابت و یا قابل حمل بودن آن ها
  • نوع سیلندر موتور ژنراتور
  • نوع سیستم روشن و خاموش شدن موتورهای برق
  • قیمت موتور برق ها

Home (portable) generator compared to industrial generators

آشنایی با انواع موتور ژنراتور از نظر سوخت آن

انواع موتور ژنراتور با توجه به سوختی که برای انجام فعالیت خود مورد استفاده قرار می دهند، دارای ۳ نوع مختلف هستند. تفاوتی که بین این ۳ نوع موتور ژنراتور وجود دارد بیش تر به نوع سوخت آن ها مربوط می شود. یعنی از لحاظ عملکرد تقریباً مشابه یکدیگر هستند و تنها از نظر قدرت می توانند کمی متفاوت با دیگری عمل کنند. بنابراین انتخاب بهترین نوع سوخت به این معنی است که منابع سوختی در دسترس تر را در نظر بگیرید و موتور برق خود را انتخاب کنید. این ۳ نوع موتور ژنراتور عبارت هستند از:

ژنراتور گازوئیلی (دیزل ژنراتور)

یکی از انواع موتور ژنراتور که مزیت های زیادی دارد، موتور ژنراتور گازوئیل سوز یا دیزل ژنراتور است. این نوع موتور ژنراتور در مقایسه با دو نوع دیگر پر کاربردترین دستگاه به حساب می آید. همان طور که از نام این نوع دستگاه ها مشخص است، سوخت مصرفی آن ها گازوئیل است. دلایلی که برای مصرف این نوع سوخت می توان ذکر کرد شامل موارد زیر می شود:

  • تولید حرارت کم تر
  • طولانی تر کردن عمر دستگاه
  • داشتن قدرت بیش تر از سوخت های دیگر (بنزین و گاز)
  • پایین تر بودن قیمت

این نوع از انواع موتور ژنراتور دارای مزیت های بسیار زیادی به خصوص در مقایسه با انواع دیگر موتور برق هستند. برخی از این مزیت ها عبارت از موارد زیر می شوند:

  • دارای قدرت و توان بسیار بالاتری هستند.
  • از نظر قیمت یک سوخت بهینه و مقرون به صرفه را مورد استفاده قرار می دهند.
  • این نوع دستگاه ها با داشتن این نوع سوخت امکان در اختیار داشتن یک انرژی همیشگی و بی وقفه را دارا هستند.در واقع یک سوخت همیشه در دسترس است و احتمال معطل ماندن دستگاه و در نتیجه توقف کارها به وجود نمی آید.
  • نگهداری از این نوع دستگاه ها در مقایسه با دو نوع دیگر اقتصادی تر است.
  • عمر مفید بالاتری نسبت به سایرین دارند.

این نوع از انواع موتور ژنراتور یکی از بهترین گزینه ها بعد از موتور برق های دیزلی برای مصارف سیار است. به دلیل ویژگی هایی که موتور ژنراتورهای بنزینی دارا هستند، پیشنهاد مصرف آن ها را به ۳ گروه زیر می دهند:

  1. مشتریان خانگی که عموماً به یک موتور ژنراتور کوچک و جمع و جور نیاز دارند.
  2. مغازه ها و کسب و کارهای کوچک که مصرف برق آن ها کم است.

افرادی که در مصارف سیار مثلاً مسافرت ها به چنین دستگاه های مولد برقی احتیامعمولاً کاربرد هر تکنولوژی در مصارف صنعتی با مسکونی متفاوت است و هم از این قاعده مستثنی نیستند؛ اما انواع صنعتی هم مشخصه‌های متفاوتی مانند سایز، وزن، سوخت مورد نیاز و توان حاصله در مقایسه با یکدیگر دارند.در این مقاله، ما و را در مصارف صنعتی در نظر گرفته و نکاتی مفید در این باره ارائه می‌دهیم تا یک انتخاب هوشمندانه داشته باشید.

ژنراتورهای صنعتی با مدل‌های مسکونی بسیار تفاوت دارند. این ژنراتورها باید توان استفاده افراطی در مدت‌زمان‌های طولانی و در شرایط غیر ایده‌آل را داشته باشند. در حالیکه سایز خروجی این ژنراتورها بین 20 تا 2500 کیلووات برای موتورهای 150 تا 4000 اسب بخار متفاوت است، نوع ژنراتورهای صنعتی هم متفاوت هستند. شما باید نوع مناسب را انتخاب کنید تا حداکثر استفاده برای نیازهای صنعتی خود را داشته باشید.

کاربرد های تجاری و صنعتی :

ها برای برطرف نمودن نیازهای تجاری کوچک و متوسط در صنعت طراحی شده‌اند. ژنراتور یک محصول انقلابی است که برق آماده باش پاک و قابل استانداردی را در اختیار میلیون ها شرکت ، موسسه های تجاری کوچک ، و خانه‌ها قرار می‌دهد. کاهش هزینه برق پشتیبان و آسان نمودن در این دوره در حال رواج است. شرکت های تجاری در هنگام قطعی ناگهانی برق و تعطیلی، متضرر می‌شوند. با در نظر گرفتن اثر ضرر مالی قابل توجه، طرح اقتصادی سرمایه گذاری برروی برق پشتیبان، متقاعد کننده به نظر می‌آید.

به این مثال توجه کنید: اگر یک تجارت خرده‌فروشی به طور متوسط 1000 دلار در ساعت درآمد داشته‌ باشد، ضرر درآمد در طول ساعات طولانی خاموشی بسیار زیاد خواهد بود. همین‌طور هزینه داشتن کارمندان بیکار در آن ساعات نیز وجود دارد. اما ژنراتورهای برقی دیزل، ریسک خاموشی را حذف می‌کند. با افزودن برتری مشغول بودن به کار، زمانی که رقیبان دچار خاموشی شده اند، تحلیل منافع مخارج نتایج بهتری را ارائه می‌کند. سرمایه‌گذاری برروی راه ساده‌ای برای حفاظت از درآمد، حفظ امنیت، پیش‌گیری از خسارات، و محافظت از خط آخر است.

بیشتر های مدرن، برای تأمین نمودن نیاز برق اضطراری تهیه شده‌اند. این واحدها به طور پیوسته برروی جریان الکتریکی نظارت می‌نمایند. در صورت قطعی برق شروع به کار می‌کنند و نیز به محض برقراری مجدد، خاموش می‌شوند. در طی فرآیندهای حیاتی در صنعت، ها میتوانند برق اضطراری را برای همه بارهای حیاتی مورد نظر تأمین کنند. این نوع کیفیت منجر به استفاده وسیع از ژنراتورهای برقی دیزل در کاربردهای صنعتی ، ارتباطات ، تجاری ، مسکونی ، و تفریحی می گردد.

امروزه بیشتر شرکت‌های معادن، صنایع بزرگ، امکانات اضطراری، مراکز داده، ساختمان‌های تجاری، ادارات مخابرات، واحدهای تولیدی، مراکز برون‌سپاری ، فرآیندهای تجاری، هتل‌ها، و بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها، مراکز خرید و … نیازمند برق بدون خاموشی هستند و مجهز به دیزل ژنراتورهای پشتیبان می‌باشند.

الزامات برقی

ژنراتورهایی که در دسترس هستند، تولید می‌کنند و ولتاژ 12 تا 480 ارائه می‌دهند. کاربردهای صنعتی معمولاً نیاز به با ولتاژ 480 دارند. ژنراتورهایی که الزامات چندگانه دارند شامل مدل‌هایی می‌شوند که ولتاژ 120-208 یا 277-480 ارائه می‌دهند. برخی از کارخانه‌های ژنراتورهای صنعتی شامل: ، ، ، ، و می باشند.

ژنراتورهای دیزلی

بابت استقامت، عمر طولانی و تعمیر و نگهداری کم ، معروف هستند. یک موتور دیزلی با 1800 دور در دقیقه می‌تواند بین 12000 تا 3000 ساعت بین سرویس‌های اصلی کار کند درحالی‌که موتور بنزینی مشابه شاید بعد از 6000 تا 10000 ساعت نیاز به سرویس اساسی داشته باشد. سوخت دیزلی از بنزین سردتر می‌سوزد که باعث کاهش گرما و اصطکاک موتور می‌شود. برق تولیدی از می‌تواند به دلیل بازده بیشتر و چگالی انرژی بالاتر سوخت دیزلی، هزینه کمتری داشته باشد. با وجودی که دیزل رسماً یک سوخت «کثیف» محسوب می‌شد، پیشرفت‌هایی که در تکنولوژی موتور به وجود آمده است آلودگی‌های دیزل را کمتر کرده است. ترکیباتی که 20% دارند، می‌توانند به‌صورت امن در موتورهای معمولی دیزلی استفاده شوند.

ژنراتورهای سیار صنعتی

این ژنراتورها نسخه نصب شده بر روی تریلی هستند که شما نمی‌توانید با خود حمل کنید! ژنراتورهای بزرگ سیار یک انتخاب عالی برای استفاده در پروژه‌های ساخت‌وساز هستند که هنوز برق ندارند. این ژنراتورها به‌صورت مستمر توسط نیروهای امداد در مکان حادثه که برق زیادی نیاز دارد، استفاده می‌شوند.

ژنراتورهای دریایی

ژنراتورهای تجاری یا صنعتی دریایی به این منظور طراحی شده‌اند که شرایط سخت آب و هوایی را تحمل کنند. کاترپیلار، کهلر و کامینز، 3 کارخانه اصلی هستند که ژنراتورهای اختصاصی دریایی تولید می‌کنند. این نوع از ژنراتورها برای استفاده در مجاورت آب ‌شور لازم هستند و برای سکوهای نفتی و کشتی‌های بزرگ پیشنهاد می‌شوند. در حالیکه ژنراتورهای دریایی با سوخت بنزینی یا دیزلی در دسترس هستند، دیزل انتخاب مناسب برای مصارف صنعتی است.

ژنراتورهای نفت سنگین

این ژنراتورها در مقایسه با هزینه سوخت دیزلی، صرفه‌جویی فراوان در مصرف سوخت دارند. سایز کلی ژنراتور به دلیل استفاده از موتور پرسرعت کوچک اغلب کوچک‌تر است. وارسیلا یک کارخانه تولیدکننده ژنراتور نفت سنگین است. این سوخت در گروه نفتی شماره 5 یا 6 قرار می‌گیرد و در هنگام انتخاب این نوع ژنراتور باید در دسترس بودن سوخت نفت سنگین در نظر گرفته شود.

سایز ژنراتور

برای  باید کل نیاز به برق در کیلووات را در نظر بگیرید. نوع تجهیزاتی که استفاده خواهید کرد هم یک فاکتور مهم در این معادله است. تجهیزاتی که موتور یا کمپرسور دارند برق بیشتری برای روشن شدن در مقایسه با حالت کار کردن مصرف می‌کنند. اگر این نکته را در محاسبه نیاز کلی در نظر نگیرید، خیلی راحت ممکن است که از ژنراتور بیش از اندازه برق بگیرید. به‌عنوان یک قانون عمومی، حداکثر نیاز برق خود را تعیین کنید و 20% هم برای اطمینان خاطر به آن اضافه کنید.

  1. ج پیدا می کنند

از بین انواع موتور ژنراتور نوع آن برای مکان هایی که دارای گاز شهری هستند، بهترین گزینه محسوب می شود. یعنی مناطق شهری و مسکونی چون یک سوخت آسان و ارزان در اختیار دارند، برای این نوع موتورهای برق بهترین فضا را ایجاد می کنند. البته مشخص است که در این صورت باید از موتور برق های ثابت استفاده کنید. به این ترتیب، برای مصارف خانگی و کسب و کارهای کوچکبه خاطر داشته باشید که با مدیریت صحیح می توان از یک ژنراتور کوچک برای انجام هر کار بزرگی استفاده کرد. زیرا هرگز تمامی ابزارآلات و مصرف کننده های برقی در یک زمان کار نمی کنند. هنگام محاسبه توان بایستی آمپر مورد نیاز برای استارت اولیه را مد نظر قرار داد و سپس وسایل دیگر را اضافه نمود.

قانون اهم:

  • وات= ولتاژ * آمپر
  • آمپر= ولتاژ / وات

برای تعیین دقیق ولتاژ لازم، معمولا باید با کارشناس برق مشورت کرد. کارشناس برق با ارزیابی محیط کاری و بررسی بارهای مختلف تاسیسات یا عملیات مورد نیاز و با در نظر گرفتن ولتاژ لازم برای ساختمان، حداکثر شدت جریان برق، برق خروجی از موتور و غیره، دیزل ژنراتور مناسب را برای نیاز شما انتخاب می کند.

  • اولین فاکتور، قبل از انتخاب دیزل ژنراتور، مشخص کردن نوع کاربرد دیزل ژنراتور است. برای این کار باید پیش از انتخاب، لیستی از موارد و اقلامی که به دیزل ژنراتور و برق تولیدی از مولد برق نیاز دارند، تهیه شود.
  • دومين فاکتور، تعیین میزان توان شروع به کار دستگاه و همچنین مقدار آن در حین کار است. برای این کار باید بر اساس کاربرد مورد نیاز، توان لازم را بر حسب KVA از روی جداول مربوطه استخراج و مشخص کرد.
  • فاکتور سوم هم در نظر گرفتن طول عمر مورد نیاز دستگاه است.
دکمه بازگشت به بالا