عمومیکسب و کار ایرانی

نکات طلایی در انتخاب بهترین سنگ ساختمانی

مزایای استفاده از سنگ ساختمان + قیمت انواع سنگ نما کالاساخت

سنگ ساختمانی چیست؟

سنگ از مصالح اصلی و قدیمی برای ساختن سازه های متفاوت است که البته باید گفت در قدیم نقش اصلی را داشته ولی امروزه به خاطر استخراج و حمل و نقل مشکل آن ، به جای سنگ از مصالحی مانند آجر و فلز استفاده می کنند. حتی امروزه در بعضی از سازه ها که میخواهند استقامت بالایی داشته باشد هنوز هم از سنگ استفاده می کنند مانند پل ها ،بهمن گیر ها ، تونل ها و … . به طور کلی سنگ ساختمانی به سنگی گفته میشود که در ابعاد و اندازه های متفاوت بریده میشود و در ساختن ساختمان به کار میرود که این ابعاد از چند سانیمتر وجود دارد تا چند متر.

بررسی سنگ های ساختمانی:

همه انواع سنگ ها چه ساختمانی و چه غیره از سه نوع سنگ آذرین ، رسوبی و دگرگون تهیه و تولید می شوند. برای بررسی سنگ باید خواص عمومی آن را در نظر بگیریم مانند مقاومت بالای سنگ ، نفوذ پذیری ، انتشار امواج ، تحمل فشار و غیره . برای بررسی بیشتر سنگ این نکته قابل توجه است که سنگ ها دارای سطحی هستند که قابلیت چسبندگی و اتصال به لایه های دیگر کمتر از بقیه لایه هاست .

برای انتخاب سنگ ساختمانی به این مورد توجه کنید که سنگی انتخاب شود که بدون شیار و ترک باشد. به طور کلی سنگ های طبیعی که دارای رنگ زیبا و بدون ترک هستند و دارای مقاومت بالایی هستند را میتوان در ساختمان و یا وسایل و ظروف سنگی استفاده کرد. این نوع سنگ ها به نام های لاشه سنگ ، سنگ قواره ، سنگ پلاک ، سنگ درپوش و… هستند.

تهیه سنگ از معدن :

قطعات بزرگی از سنگ که از معدن به دست می آید را سنگ قله می نامند . این تکه سنگ ها را به وسیله ی دیلم ،انفجار و یا برش از معدن جدا کرده و با روشهای مختلف به سنگ های قابل استفاده تبدیل می کنند. این سنگ های برش خرده از معدن تا حد امکان باید بزرگ و قابل حمل باشند و همچنین نباید زیر تیغ برش خرد شوند. روش برش سنگ ها متفاوت است مثلا برای سنگ های خشن و سنگ مالون از تیشه و چکش برای برش استفاده می کنند و برای سنگ های تزئینی از برش های لطیف تری استفاده می کنند و همچنین حین برش آن را شستشو میدهند تا بتوانند سنگ را جلا دهند.

انواع سنگ های کاربردی در ساختمان:

1. سنگ لاشه ای :

همانطور که از اسم سنگ پیداست ، سنگ لاشه همان سنگی است که از معدن جدا می کنند و بدون هیچ برشی در ساختمان کاربرد دارد ولی بیشتر در زیر سازی و پر کردن مابین سنگ ها استفاده میشود.

2.سنگ قواره :

این سنگ هم همان سنگ لاشه ای است با این تفاوت ظاهر آن را با کمی تیشه کاری زیبا میکند ولی باز هم ظاهری خشن دارد که در دیوار باربر و جدول سازی و کف سازی استفاده میشود.

نکته: یکی از کاربرد های مهم این دو نوع سنگ ، استفاده در پل ها و تونل ها برای قوس دادن آن است.

3.سنگ مالون:

سنگ مالون که به سنگ بادبر معروف است با تیشه کاری ظاهری صاف و زیبا به خود میگیرد و شکلی منظم دارد . کاربرد این سنگ در تونل سازی ، پله ، پل سازی ، دیوار باربر و غیر باربر  استفاده میشود.

4.سنگ پلاک:

سنگ پلاک یک نوع سنگ تزئینی است ، که برای تهیه ی آن سنگ قله را در کارگاه های سنگبری در اندازه های متفاوت برش داده و آن را تا حد آینه شدن جلا و ساب میدهند. سنگ های تزئینی قیمت های متفاوتی دارند که ارزانترین آن از سنگ قله تراورتن به دست می آید و سنگ تزئینی گران قیمت از سنگ قله گرانیت و مرر تولید میشود . این سنگ ها را برای تهیه ظروف تزئینی مانند شمعدان و گلدان استفاده می کنند و همچنین برای زیبا سازی کف و دیوار ساختمان ، دیوار پله و زیر پنجره کاربرد دارد.

5. سنگ لاشه ورقه ای :

سنگ لاشه ورقه ای نوعی سنگ با کاربرد های فراوان می باشد که دارای ضخامتی در حدود 5 سانتی متر است و اشکال و اندازه های مختلف و اغلب نامنظمی دارد. این نوع سنگ به همان صورتی که استخراج می شود و با کمترین تغییرات مورد استفاده قرار می گیرد. در کارگاه های سنگبری ارزانترین و بهترین سنگ ،سنگ لاشه ورقه ای ست که بیشترین سود از فروش سنگ لاشه ورقه ای و لاشه بدست می آید.

سنگ ساختمانی چیست

همانطور که می دانید سنگ یکی از پر کاربرد ترین و رایج ترین مصالح ساختمانی است که از گذشته تا امروز بخش جدایی نا پذیر زندگی و ساخت و ساز ها به حساب می آید. امروزه مصالح ساختمانی بسیار مختلفی در صنعت ساخت و ساز موجود می باشد که هر کدام از ویژگی ها و کاربرد های مختلفی برخوردار می باشد. یکی از انواع مصالح ساختمانی که قدمتی چندین هزار ساله دارد و هم اکنون نیز دارای جایگاه بسیار بالایی در این صنعت می باش

مطلب مفید: راهنمای شناخت سنگ تراورتن عباس آباد

سنگ چیست

سنگ یا صخره به مواد جامدی از پوسته زمین گفته می شود که از یک یا چند کانی که با یکدیگر پیوند یافته اند، تشکیل شده است. در زمین شناسی سنگ تجمعی طبیعی و جامد از مواد معدنی یا شبه معدنی است. دانش شناختن سنگ ها را سنگ شناسی می نامند. عنصر اصلی تشکیل دهنده ی تمامی سنگ ها سیلیس است. سنگ ها و کانی ها در ساختمان سازی، صنایع ،پزشکی و… به کار می روند.

سنگ ساختمانی چیست

    سنگ ساختمانی به عنوان نوعی از مصالح ساختمانی سال هاست که در ساخت و ساز انواع بناها استفاده می شود. سنگ ساختمانی به عنوان یک ماده بسیار سخت و کیفیت برتر هنری شناخته شده است.

با توجه به نوع فعالیت فیزیکی و شیمیایی روی زمین چهار نوع سنگ از جمله آذین، رسوبی، دگرگونی و سنگ دست ساز بشر به وجود می آید. ویژگی های منحصر به فرد سنگ به علت فرآیند های زمین شناختی، مقوله ای است که بر روی آن تاثیر گذاشته و ساختار های متفاوتی از این سنگ ها را به وجود می آورد. برای استفاده از سنگ ساختمانی باید دوام ، جذابیت ، اقتصاد یا سایر خواص سنگ مد نظر گرفته شود

ویژگی های سنگ

از جمله ویژگی های سنگ می توان به دوام و مقاومت بسیار بالا، جلا پذیری مطلوب، مقاومت سایشی و ضربه ای بالا، قابلیت برش و صیقل خوردن، قابلیت شستشو، ثبات رنگ، مقاومت در برابر حرارت و رطوبت، مقاومت کششی و خمشی مناسب، غیر قابل نفوذ بودن، مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی، سختی و مقاومت فشاری بالا، پایداری در برابر مواد اسیدی و قلیایی و… اشاره نمود.

ویژگی های سنگ ساختمانی خوب

    بافت سنگ: سنگ باید ساختمانی سالم داشته باشد. یعنی شیار، ترک و رگه های سست نداشته باشد و بدون پوسیدگی و یکدست و یکنواخت باشد.

    جذب آن: سنگ ساختمانی نباید آب زیاد جذب کند بنابراین نباید در آب متلاشی و حل شود.

    پاکیزگی: سنگ ساختمانی نباید آلوده به مواد طبیعی و مصنوعی باشد.

    پایداری سنگ در برابر عوامل محیطی: سنگ طبیعی باید شرایط فیزیکی و شیمیایی محیط را تحمل نماید لذا باید در برابر باد ، یخبندان ، تغییرات دما و در صورت وجود جریان آب و همه عوامل فرسایش مقاومت کند.

    پایداری مکانیکی: تاب فشاری برای قطعات بابر نباید کمتر از 150 کیلوگرم بر سانتی مترمربع باشد.

انواع سنگ های ساختمانی:

سنگ گرانیت: سنگ گرانیت یکی از متداول ترین انواع سنگ های ساختمانی از دسته سنگ های آذرین است این سنگ به رنگ های قرمز، سیاه ، قهوه ای ، شکلاتی ، صورتی ، آبی و سبز وجود دارند. با استفاده از این سنگ به راحتی می توان در فضا هارمونی و هم خوانی ایجاد کرد. گرانیت بسیار سخت و بادوام با قابلیت صیقل پذیری بالا است. در برابر نفوذ آب و ضربه مقاوم است. از سنگ گرانیت در نمای ساختمان به خصوص در محیط های صنعتی، کف سازی، پیاده رو سازی، راه سازی و … استفاده می شود.

یکی از ویژگی های خاص سنگ گرانیت قابلیت استفاده در کنار سایر مصالح نظیر فولاد، چوب و شیشه است. این قابلیت سبب شده که از این نوع سنگ به راحتی برای بیشتر بخش های ساختمان استفاده شود. مقاومت در برابر حرارت و نفوذ آب ویژگی است که باعث می شود بتوانید به راحتی این سنگ را در دکوراسیون آشپزخانه، سینک روشویی، سینک آشپزخانه، کانترو کف پوش استفاده کنید. استفاده از گرانیت به عنوان یکی از انواع سنگ های ساختمانی که در برابر ساییدگی و خوردگی مقاوم است، برای راه پله انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.

سنگ تراورتن:

سنگ تراورتن از انواع سنگ های رسوبی آهکی است که در اثر ته نشینی سریع کربنات کلسیم در دهانه چشمه های آب معدنی به خصوص چشمه های آب گرم یا در غار های آهکی به وجود آمده اند. سنگ تراورتن معمولا به صورت طبیعی در رنگ های سفید ،کرم، برنزه تیره و روشن ، قرمز و خاکستری وجود دارد. هرچه این سنگ ها روشن تر و سفید باشد یعنی ناخالصی های ناشی از وجود اکسید آهن درآن کمتر است و از مرغوبیت بهتری برخورداراست.

از سنگ تراورتن برای نماکاری ساختمان و دکوراسیون داخلی استفاده می شود. این سنگ ها در مناطق گرمسیر برای تزئین خارجی ساختمان به کار می روند. از انواع سنگ تراورتن می توان به استالاکتیت و استالاگمیت اشاره نمود. از جمله معروف ترین سنگ های تراورتن، سنگ تراورتن حاجی آباد است که در کل دنیا شناخته شده است. این سنگ دارای طرح ابر و بادی و موج دار است و از قابلیت برشکاری فوق العاده ای برخوردار می باشد. سنگ حاجی آباد برای استفاده در نماکاری ساختمان و لابی هتل ها گزینه ایده آل می باشد.

از جمله خصوصیات سنگ تراورتن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    تراورتن دارای خلل و فرج طبیعی در سطح آن است که باعث زیبایی ظاهری آن شده است.

    تراورتن با توجه با داشتن خلل و فرج طبیعی، چسبندگی خوبی به ملات و دیوار زیر آن دارد که برای نمای ساختمان بسیار مناسب است.

    تراورتن مقاومت خوبی در برابر سرما، گرما، اشعه UV و رطوبت هوا دارد.

    تراورتن در تنوع زیادی در رنگ و طرح است و سلیقه های زیادی را پوشش می دهد.

    تراورتن در مقایسه با سایر سنگ ها، ارزان تر است و گزینه خوبی برای نمای ساختمان به شمار می آید.

سنگ مرمر:

سنگ مرمر نوعی سنگ دگرگونی آهکی به رنگ سفید و شفاف است که در برابر شرایط جوی تا حد خوبی مقاوم است، ولی به دلیل امکان هوا زدگی در برابر شرایط آب و هوایی و احتمال کدر شدن تحت تابش نور عمدتا در داخل ساختمان به کار می رود. به طول معمول برش این سنگ در جهت موازی و عمود بر لایه ها می باشد که زیبایی چشم نوازی ایجاد می کند. همچنین تنوع رنگ، قابلیت سابش و صیقل فوق العاده از ویژگی های منحصر به فرد این سنگ است که آن را جزء سنگ های گران قیمت دسته بندی کرده است.

این نوع سنگ هم به صورت یکدست و هم با رگه هایی به رنگ های متنوع یافت می شود. این رگه ها به دلیل ناخالصی هایی است که در سنگ آهک اولیه وجود داشته است. مرمر با رنگ هایی متمایز از دیگر سنگ های طبیعی دیده می شود. رنگ هایی مانند قرمز، زرد ، سفید ، خاکستری ، ارغوانی و سبز. سنگ مرمریت قابلیت صیقل پذیری بالایی و سطحی آینه ای دارد. به دلیل جلای بالا و رنگ های زیبا از انواع سنگ های ساختمانی است که برای دکوراسیون داخلی، کف پوش، ستون ها ، پله ها و تزئینات داخل ساختمان استفاده می شود. سطح درخشان و نگهداری و تمیز کردن آسان سنگ مرمر آن را مناسب کاربرد در آشپزخانه می کند.

ماسه سنگ:

ماسه سنگ حاصل تجمع ماسه ها در کف جویبارها می باشد و به همین دلیل است که این سنگ جزء سنگ های رسوبی در نظر گرفته می شود. به طور کلی می توان ماسه سنگ را به رنگ های سفید، خاکستری ، قهوه ای مایل به قرمز، زرد ، قرمز و قهوه ای در بازار مشاهده کرد و همین تنوع رنگ عاملی برای تطبیق پذیری بالای این نوع سنگ در صنعت ساخت و ساز می باشد. از ماسه سنگ می توان در کف پوش، دیوار پوش، پوشش سقف، بالکن ها و استخر ها استفاده کرد.

سنگ مرمریت:

این سنگ ، سنگی آهکی رسوبی است. مرمریت گاهی با مرمر اشتباه گرفته می شود اما در واقع هیچ شباهتی به سنگ مرمر ندارد چون سنگ مرمر از دگرگونی سنگ آهک به وجود آمده ولی مرمریت رسوبی است. این سنگ نسبت به سایر سنگ ها سبک تر اما پایدار تراست. سنگ مرمریت آب را جذب نمی کند اما در برابر هوازدگی و باران های اسیدی مقاومت کمی دارد.

همین مقاومت کم باعث شده که این سنگ بیشتر در داخل ساختمان مثل کف پوش و دیوار پوش استفاده شود. مرمریت همچنین برای استفاده در دیوار پارکینگ و دیوار های راه پله مناسب هستند. این سنگ به سه دست سنگ چینی ، کریستال و سنگ ابری تقسیم می شود. از انواع سنگ مرمریت می توان به مرمریت خوی، کوه سفید، دهیبد ، کویر کاشان، کاوش کرمان و… اشاره کرد.

دکمه بازگشت به بالا