علمی و پزشکیکسب و کار ایرانی

طرز تهیه و ترکیبات ادویه پلویی + موارد کاربرد آن در پخت و پز

آموزش و نحوه استفاده ادویه پلویی

در نحو استفاده ادویه پلویی ادویه پلو یکی از مهم ترین مواد در پلو است و پلو بدون ادویه مانند پیتزا بدون پنیر است. یکی از پر طرفدار ترین غذا ها  در تبریز ادویه پلو است. در نحوه استفاده ادویه پلویی از ادویه های مختلفی استفاده می شود. همچنین از دیگر ویژگی های پلو طبع گرم آن است که برای بدن بسیار خوب است. اگر مشتاق درست کردن و یا خرید ادویه پلویی هستید، در ادامه به شما مواد لازم برای تهیه ادویه پلویی و دستور العمل آن و نحوه استفاده ادویه پلویی را نشان می دهیم:

نحوه استفاده ادویه پلویی

در نحوه استفاده ادویه پلویی ، ادویه پلویی را همراه برنج با مواد دیگر مخلوط کنید و به پلو خود عطر و طعم دهید.

نحوه استفاده ادویه پلویی

مواد لازم برای نحوه استفاده ادویه پلویی

گل محمدی

گل محمدی از محبوب ترین گل ها در ایران است. این گل عطر و طعم بسیار خوبی دارد. همچنین گل محمدی در بسیاری از غذا ها یا حتی نوشیدنی ها استفاده می شود و کاربرد های زیادی دارد. معمولا گل محمدی را خشک میکنند و در غذا ها می گذارند. برای تهیه ادویه پلو باید گل محمدی خشک باشد.

ادویه زنجبیل

زنجبیل گیاهی چند ساله است. دارای برگهای علف مانند است. ادویه زنجبیل از ریشه گیاه زنجبیل تهیه می شود. بیش از 2500 سال است که از آن استفاده می شود. ریشه حاوی اسانس و رزین است. اینها به زنجبیل بو و طعم تند می دهند.

زنجبیل دارای مواد فعالی به نام جینجرول است. این قسمت دارویی گیاه است. جینجرول ها در حیوانات کاردیوتونیک هستند. در انسان، زنجبیل به درمان حالت تهوع در دوران بارداری کمک می کند.

دارچین

دارچین یک ادویه مورد علاقه خانگی است ، که زمانی به عنوان ارز مبادله می شد. این ادویه دارای طعم مطبوع و بوی گرم است.

هل

این ادویه در کنار زعفران یکی از گران‌ترین ادویه‌های دنیاست.

این ادویه به طور گسترده ای در کشورهای هند، خاورمیانه و اسکاندیناوی استفاده می شود.

تولید اولیه غلاف هل سبز در جنوب هند بود. هر غلاف هل سبز حاوی یک ردیف دانه های سیاه کوچک است که می توان آنها را جدا و پودر کرد.

سه نوع هل برای پخت و پز استفاده می شود. هل سبز ، هل سیاه و هل ماداگاسکار که تقریباً مشابه هل سیاه است اما رنگ آن کمی روشن تر یا قهوه ای است.

زیره سیاه

ادویه سیاه دانه (دانه زیره سیاه) بیش از سه هزار سال است که برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. در متون باستانی و اسناد تاریخی، دانه زیره سیاه به دلیل ویژگی های درمانی و توانایی پشتیبانی از بدن در فرآیندهای درمانی طبیعی خود مورد توجه قرار گرفته است.

جوز هندی

ادویه جوز هندی حاصل از دانه درخت جوز هندی است و در اصل هسته میوه جوز هندی مانند زردآلو است (جوز هندی مانند خوراکی است و معمولا به مربا تبدیل می شود).

این ادویه کمی شیرین و با رایحه ای شبیه اکالیپتوس است. شما آن را در ترکیباتی مانند ادویه پای سیب، ادویه پای کدو تنبل و همچنین ترکیبات خوش طعمی مانند راس الحانوت، بهارات و گارام ماسالا خواهید یافت.

نحوه استفاده ادویه پلویی

میخک

ادویه میخک ضد باکتری، ضد قارچ و ضد عفونی کننده است و بیشتر مردم به آن علاقه دارند و معمولا در غذا های خورشتی استفاده میشود.

نحوه استفاده ادویه پلویی

در نحوه استفاده ادویه پلویی نیاز به ادویه ها و گیاهان خشک دارید. درست کردن ادویه پلویی بسیار کار آسانی است. اگر برای درست کردن این ادویه خوش طعم و عطر مشتاق هستید ادامه مطلب را بخوانید، همچنین می توانید خرید ادویه خود را از بی بی عطار انجام دهید.

مقدار مواد لازم در نحوه استفاده ادویه پلویی

پودر دارچین: یک قاشق غذاخوری

گل سرخ خشک شده : دو قاشق غذاخوری

زیره سیاه : یک قاشق غذاخوری

زنجبیل پودر شده : یک قاشق غذاخوری

هل سبز : یک قاشق غذا خوری

میخک : یک عدد

جوز هندی : به مقدار لازم

دستورالعمل

در نحوه استفاده ادویه پلویی در ابتدا مواد را خریداری کنید. شما میتوانید مواد را خودتان پودر کنید یا پودر آنها را از ابتدا تهیه کنید.

ابتدا مواد پودر نشده را پودر کنید. سپس تمام موادی که از قبل پودر کرده اید را دوباره داخل آسیاب بریزید تا باهم یکدست شوند.

سپس ادویه پلو خوری خود را در شیشه ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.

فواید ادویه در نحوه استفاده ادویه پلویی

ادویه جات نقش مهمی در نحوه طبخ و مصرف غذا در سراسر جهان ایفا می کند. هر ادویه ای طعم و اسانس مخصوص به خود را دارد و اضافه یا حذف آن می تواند به معنای واقعی کلمه باعث عوض شدن طعم یک غذا شود. ادویه های زیادی وجود دارد که ما در آشپزی روزانه از آن استفاده می کنیم، از جمله ادویه های محبوب مانند زیره، فلفل سیاه، زردچوبه و دانه های گشنیز شناخته شده است که ادویه ها دارای چندین فواید سلامتی هستند. ادویه ها دارای ارزش غذایی قابل توجهی هستند. و فواید عمده ای برای سلامتی دارند.

طرز تهیه پلو در نحوه استفاده ادویه پلویی

این پلو خوشمزه به راحتی درست می شود و هر بار عالی می شود! آنقدر ساده و خوش طعم است که حداقل هفته ای یک بار هوس آن را خواهید کرد!

مواد تشکیل دهنده

  • 1 پیاز کوچک، خرد شده (1/3 فنجان)
  • 1 قاشق غذاخوری روغن پخت و پز یا روغن زیتون
  • 1 فنجان برنج دانه بلند
  • ½ قاشق چایخوری هل آسیاب شده
  • ½ قاشق چایخوری پاپریکا
  • ¼ قاشق چایخوری گشنیز آسیاب شده
  • ¼ قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • ¼ قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
  • ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • ⅛ قاشق چایخوری جوز هندی آسیاب شده
  • 1 14 اونس قوطی آب سبزیجات (1-3/4 فنجان)
  • ¼ فنجان آب
  • 1 فنجان اسفناج تازه خرد شده
  • ¼ فنجان کشمش طلایی
  • ¼ فنجان خلال بادام
  • ¼ – ½ قاشق چایخوری گلاب (اختیاری)
  • برگ های اسفناج تازه کوچک (اختیاری)
نحوه استفاده ادویه پلویی

دستورالعمل

مرحله 1

در یک قابلمه متوسط ​​پیاز را در روغن داغ بپزید تا نرم شود اما قهوه ای نشود. برنج نپخته، هل، پاپریکا، گشنیز، دارچین، زیره، فلفل و جوز هندی را با هم مخلوط کنید. بپزید و روی حرارت متوسط ​​حدود 5 دقیقه یا تا زمانی که برنج طلایی شود بگذارید و هم بزنید. آب سبزیجات و آب را اضافه کنید حرارت را کم کنید و به مدت 15 دقیقه بجوشانید.

مرحله 2

از روی حرارت بردارید؛ اجازه دهید به مدت 5 دقیقه روی هم بماند. اسفناج خرد شده، کشمش طلایی و بادام را با هم مخلوط کنید. در صورت تمایل با گلاب بپاشید. در صورت تمایل با برگهای کوچک اسفناج تازه تزئین کنید.

ارزش غذایی

در هر وعده: 290 کالری؛ چربی 9 گرم؛ چربی اشباع 1 گرم؛ کربوهیدرات 51 گرم؛ فیبر نامحلول 2 گرم؛ پروتئین 6 گرم؛ ویتامین a 534.5IU؛ ویتامین C 4.7 میلی گرم؛ سدیم 437 میلی گرم؛ کلسیم 50.5 میلی گرم؛ آهن 4 میلی گرم

طرز تهیه پلو 2

این پلو بسیار خوشمزه است و مطمئن باشید همه مهمانانتان از شما دستور پخت این پلو را میخواهند. زیرا با اضافه کردن موادی خاص و ادویه میتوانید یک پلو خیلی خوشمزه و خوش عطر درست کنید.

عناصر

  • 1 ½ فنجان برنج باسماتی
  • 3 قاشق غذاخوری کره بدون نمک
  • ½ فنجان پیاز زرد ریز خرد شده، از یک پیاز کوچک
  • ½ قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
  • ½ قاشق چایخوری زردچوبه آسیاب شده
  • ¼ قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • 2 حبه سیر، خرد شده
  • 2 ¼ فنجان آب
  • ¼ قاشق چایخوری نمک
  • ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده
  • ⅓ فنجان میوه خشک، مانند مویز، کشمش یا زردآلو خشک ریز خرد شده
  • ¼ فنجان بادام خلال شده یا خلال شده، در یک ماهیتابه خشک کوچک برشته شده روی حرارت متوسط ​​تا طلایی شود، حدود 5 دقیقه

دستورالعمل ها

برنج را در یک کاسه متوسط ​​بریزید و به اندازه ای آب اضافه کنید که تا دو بند انگشت روی برنج بپوشد. با استفاده از دستان خود، دانه ها را به آرامی بچرخانید تا نشاسته اضافی آزاد شود. با احتیاط آب را بریزید و برنج را در ظرف بگذارید. چهار تا پنج بار تکرار کنید، تا زمانی که آب تقریباً شفاف شود. با استفاده از یک صافی ، آب برنج را تخلیه کنید. صافی را روی یک کاسه بگذارید و کنار بگذارید.

کره را در قابلمه ای روی حرارت متوسط ​​رو به پایین ذوب کنید. پیاز را اضافه کنید و حدود 4 دقیقه مرتب هم بزنید تا نرم شود اما قهوه ای نشود. زیره، زردچوبه، دارچین و سیر را اضافه کنید و با همزن مداوم تفت دهید تا معطر شود، حدود 30 ثانیه بیشتر برنج را به قابلمه اضافه کنید و حدود 3 دقیقه مدام هم بزنید تا بپزد. آب، نمک و فلفل را اضافه کنید و بگذارید بجوشد.

حرارت را کم کنید، روی آن را بپوشانید و بجوشانید تا تمام مایع جذب شود، 15 تا 18 دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید، درب آن را بردارید و میوه های خشک را روی برنج بپاشید (با آن مخلوط نکنید). درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید 10 دقیقه بماند. بادام های تفت داده شده را داخل آن بریزید و سرو کنید. نوش جان

در هر وعده از این غذا (4 وعده)

کالری:

  • 378

چربی:

  • 12 گرم

چربی های اشباع شده:

  • 6 گرم

کربوهیدرات ها:

  • 60 گرم

قند:

  • 2 گرم

فیبر:

  • 2 گرم

پروتئین:

  • 7 گرم

سدیم:

  • 740 میلی گرم

کلسترول:

  • 23 میلی گرم
دکمه بازگشت به بالا