موتور برق بنزینی چیست؟ + قیمت موتور برق در بازار ایران
موتور برق بنزینی چیست؟ مصرف بنزین موتور برق بنزینی چهقدر است؟
در مواقع قطعی برق، موتور برق ها میتوانند وسیلهای عالی و پرکاربرد برای تامین برق ضروری ساختمانها و مراکز باشند. همچنین در نقاطی که به شبکه برق دسترسی ندارند میتوان از موتور برق استفاده کرد.
تماس با شرکت گذرگاه | |
ادرس: | تهران ضلع شمالی میدان هفتم تیر ساختمان تجاری ادری نگین ابی طبقه اول واحد ۱۰۲ |
تلفن: | ۰۲۱۸۸۸۲۰۰۸۹ |
همراه1: | 09353234729 |
همراه2: | 09122039983 |
همراه3: | 09123505979 |
یکی از انواع پرکاربرد موتور برق، موتور برق بنزینی هستند. موتور برق بنزینی یکی از انواع پرکاربرد موتور برقها است و سوخت مورد استفاده در آن به دلیل قابل حمل بودن، محبوبیت بسیار زیادی دارد. این دستگاه وسیلهای است که انرژی مکانیکی که از سوخت بنزین به دست می آید را تبدیل به انرژی الکتریسیته کرده و در خروجی برق تولید میکند. این نوع موتور برقها را می توان برای تامین برق خانگی و برخی مشاغل کوچک مانند کلینیک دندانپزشکی، ساختمان های اداری کوچک و … مورد استفاده قرار داد.
موتور برق بنزینی چیست؟
پراستفادهترین موتور برق، نوع بنزینی آن میباشد. به این دلیل که سوخت مصرفی آن به راحتی در دسترس است و کارکرد و بازدهی خوبی را در طولانی مدت نشان میدهد. همچنین استحکام موتور آن نیز بیشتر است. در موتور برق بنزینی شمع احتراقی تعبیه شده است که با ایجاد شوک برای شروع کار موتور ، هوا همراه با بنزین فشرده میشود و به کمک جرقه شمع ، سوخت مشتعل شده و به این ترتیب در موتور بنزینی نیرو گشتاور برای چرخش ژنراتور تولید میکند.
این موتورها توانایی ارائه قدرتی بین ۱ الی ۱۵ کیلو وات را دارا هستند اما راندمان سوخت آن ها نسبت به موتور های دیزلی پایین تر است. در استفاده از موتور برق بنزینی باید همواره توجه داشت که به علت نوع سوخت مصرفی آن که گازهای مضر و سمی همچون کربن دی اکسید و.. را تولید میکند، بهتر است در مکانهای سر پوشیده مورد استفاده قرار نگیرد و در صورت ضرورت نیز میتوان از دودکش کمک گرفت.
موتور برق بنزینی چه کاربردی دارد؟
کاربرد موتور برق در صنعت، بهطور کلی به عنوان یک انقلاب صنعتی به شمار می رود. همچنین استفاده خانگی از موتورهای برق کارهای سنگین در خانه را کاهش داده و استانداردهای بالاتر از راحتی، آسایش و امنیت را فراهم کرده است.بیشترین کاربردی که موتور برق بنزینی دارد تامین برق خانگی و مورد استفاده در منازل و مشاغل کوچک مانند جوشکاری، مطب دندان پزشکی، ساختمان های اداری کوچک که در زمان قطع برق نیاز به برق اضطراری دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
نحوه عملکرد موتور برق های بنزینی
موتور برق های بنزینی، موتورهای درون سوز یا موتورهای احتراق داخلی هستند که در حالی که پیستون به سمت پایین حرکت می کند مخلوط سوخت و هوا یا اکسیژن در داخل محفظه احتراق جمع شده و برای اشتعال آن از جرقه شمع استفاده می کند که این گاز های داغ با دما و فشار بالا بر اثر احتراقی که به وجود آمده و انبساط حاصل از گرما پیستون موتور را به حرکت در آورده و نیروی محرکه لازم جهت چرخش ژنراتور را تامین می نماید و دود حاصل از انفجار توسط دریچه خروجی به بیرون می رود.
در واقع میتوان مکانیزم عملکرد موتور برق بنزینی را به این صورت عنوان کرد که در مرحله اول هوا به داخل محفظه احتراق وارد میشود و عمل مکش صورت میگیرد. سپس در حالی که پیستون در پایین ترین حالت خود قرار دارد، هوای وارد شده به محفظه احتراق متراکم شده و با سوخت ترکیب میشود و پس از بالا آمدن پیستون، موجب جرقه یا انفجار درون فضای محفظه احتراق میشود.
این گاز های داغ با فشار و دما بالا بر اثر احتراقی که در محفظه احتراق به وجود آمده باعث انبساط بیش از حد شده و همین امر باعث به حرکت در آوردن و پایین کشاندن پیستون شده است. با این عمل سیلندر به سمت پایین حرکت کرده و دود حاصل شده از انفجار تخلیه میشود.
قسمت های تشکیل دهنده موتور برق بنزینی
موتور برق بنزینی از بخشهای گوناگونی تشکیل شده اند که در کنار هم باعث تولید نیروی الکتریکی می شوند. در ادامه به معرفی قسمت های مهم موتورهای برق پرداختهایم.
· موتور
این قسمت از موتور برق انرژی مکانیکی اصلی دستگاه را تامین می کند. به عبارتی می توان بیان داشت که موتور بخش اصلی یک موتور برق است و در این قسمت است که انرژی مکانیکی دستگاه تبدیل به انرژی الکتریکی می شود. هر چه توان موتور بالاتر باشد، میزان برق تولیدی توسط آن نیز بیشتر خواهد بود.
· سیستم سوخت
این قسمت از موتور برق وظیفه رساندن سوخت به موتور جهت تولید نیروی برق را دارد.
· آلترناتور
این بخش در واقع سهم اصلی را در تامین انرژی الکتریکی بر عهده دارد.
· پنل برق
این پنل تجهیزات خروجی برق AC و DC به علاوه کنترل و حفاظت از موتور و ژنراتور را بر عهده دارد.
· روغن
از آن جایی که موتورهای برق ممکن است به طور ممتد و به مدت ساعت ها یا حتی چند روز مورد استفاده قرار بگیرند، امکان ساییده شدن اجزا دستگاه وجود دارد. با استفاده از سیستم روغن کاری می توان از این مشکل پیشگیری کرده و طول عمر دستگاه را در طولانی مدت افزایش داد.
کم کردن صدای موتور برق بنزینی
عمدتا موتور برق های بنزینی دارای صدای کمی میباشند، اما هر چه توان موتور برق بالاتر رفته میزان صدای آن هم نسبتا بالاتر می رود ولی برای به حداقل رساندن صدای آنها و داشتن موتور برق کم صدا می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.
موتور برق را در فاصله ای مناسب قرار دهید:
برای رهایی از صدای اضافه موتور برق می توانید آن را دور تر از محل مورد استفاده در یک اتاقک مخصوص قرار دهید و به وسلیه یک کابل، برق مورد نیاز خود را از موتور برق بگیرید.
موتور برق را روی سطح مناسبی قرار دهید:
بعد از اینکه موتور برق را در فاصله ای مناسب قرار دادید حتما به این موضوع توجه کنید که سطح قرار گیری موتور برق از چه جنسی است. تغییر این سطح گاهی میتواند موتور برق کم صدا را برای شما فراهم کند؛ پس آن را جدی بگیرید.
آسفالت، ایزوگام، آهن و بتن باعث افزایش لرزش و صدای موتور برق میشود. به جای قرار دادن موتور برق روی این سطوح، بهتر است از سطوح نرمی که باعث کاهش صدای موتور برق می شود استفاده کنید. برای مثال میتوانید از سطوحی مانند خاک و چمن و پوشش لاستیکی برای کم صدا کردن موتور برق بنزینی بهرهمند شوید.
در صورتی دسترسی به خاک و چمن نداشتید، از تشکهای لرزه گیر و عایق صدا استفاده کنید. جنس این تشک ها از پلاستیک فشرده است و باعث کاهش صدای موتور برق می شود.
استفاده از کانوپی مخصوص موتور برق
در صورتی که صدای موتور برق باعث آزار و اذیت شما میگردد، در ابتدای خرید به این نکته توجه کنید که موتور برقهای کانوپیدار تهیه کنید. کانوپی یا اتاق سایلنت باعث کاهش صدای موتور برق شده و موتور برق را از هر گونه حوادث طبیعی مانند باران و گرد وغبار در امان نگه میدارد و در نتیجه باعث طول عمر موتور برق می شود.
اما اگر موتور برقی را که قبلا تهیه کردید، بدون کانوپی است، میتوانید با فلز یا چوب باکسی بزرگتر از موتور برق برای آن درست کنید و سطح داخلی آن را با پشم شیشه یا پشم سنگ پوشش دهید. این کار باعث جلوگیری از خروج صدای زیاد موتور برق شود. اما به این نکته توجه کنید در زمان ساخت باکس مسیر جریان هوا برای آن قرار دهید تا از داغ شدن موتور برق جلوگیری کند.
مزایای استفاده از موتور برق بنزینی چیست؟
در مقاله ای دیگر از مزایا و معایب ژنراتور های گازی صحبت کردیم و قابل به ذکر است که موتور برقهای بنزینی در مقایسه با موتور برقهایی که سوخت مصرفی دیگری دارند نیز فواید و مزایایی دارند. این فواید و مزیتهای موتور برق های بنزینی عبارتند از:
سوخت این موتور برق به راحتی در دسترس است.
یکی از مزایای استفاده از موتور برق هایی از نوع بنزینی این است که در کشور ما بنزین سوختی در دسترس بوده و در هر شرایطی قابل تهیه است.
دوام و استحکام موتور برق بنزینی بالا است.
به دلیل استحکام آلیاژی که در بدنه این دسته از موتور برق ها به کار رفته است، باعث شده که این موتور برق ها از لحاظ استحکام طول عمر بالایی داشته باشند.
موتور برقهای بنزینی هزینه بسیار پایینی برای تعمیر و نگهداری دارند.
موتور برق های بنزینی استحکام بالایی دارند و همچنین تعمیر آن ها بسیار ساده است. لوازم آن در بازار در دسترس بوده و می توان با هزینه بسیار مناسبی آنها را تهیه کرد.
این نوع از موتور برقها قیمت منطقی و مقرون به صرفه ای دارند.
این نوع موتور از برق ها به نسبت انواع دیگر دارای قیمت مقرون به صرفهتری هستند. به صرفه بودن آن ها سبب شده است تا از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و بسیار پرفروش باشند.
موتور برقهای بنزینی ابعاد کوچک و قابل حملی دارند.
این نوع موتور برقها دور بالایی از موتور های احتراقی دارند و به همین دلیل با ابعاد کوچک خود می توانند توان بالایی را تولید نمایند. در واقع یکی از مزیت های اصلی و مهم موتور برق های بنزینی، ابعاد کوچک آن هاست که قابلیت جابهجایی دارند.
برای کارگاه های صنعتی کوچک و مصارف خانگی بسیار مناسب میباشند.
موتور برقهای بنزینی پرقدرت و کوچک میباشند و قابل استفاده در کارگاههای صنعتی کوچک و ساختمانها هستند.