بهترین دستگاه تصفیه هوا برای منزل کدام است؟

 پرفروش ترین دستگاههای تصفیه هوا را بشناسید

برندهای معروف در جهان اقدام به تولید و عرضه دستگاه تصفیه هوا در کشورهای مختلف کرده اند. از جمله دستگاه های تصفیه هوایی که در گذشته در ایران پرطرفدار بوده اند می توان به دستگاه های برندهای کره ای ال جی و سامسونگ اشاره کرد. با این حال پس از خروج این شرکت ها از ایران و عدم خدمات دهی به محصولات آنها، سایر برندها در کشورمان فروش محصولات تصفیه هوا را انجام می دهند. در این مقاله از پارس شیائومی برندهای مطرح دستگاههای تصفیه هوا را معرفی کرده ایم. در انتها نیز  نکاتی درباره خرید و قیمت تصفیه کننده هوا آورده ایم. با ما تا انتها همراه باشید.

۱. دستگاه تصفیه هوا کووی مدل AP-1511FHE

یکی از برندهای مطرح تولیدکننده دستگاه‌های تصفیه هوا، برند کره‌ای کووی «coway» است.مدل AP-1511FHE این شرکت مجهز به ۶عدد فیلتر است. هر کدام از این فیلترها کاربردهای متنوعی دارند. فیلتر HEPA برای حذف بوی سیگار، ویروس‌ها و ریزگردها به کار می‌رود. از فیلتر لژیونا می‌توان برای از بین بردن ویروس لژیونا و بالا بردن سیستم دفاعی بدن استفاده کرد. همچنین فیلتر اولیه برای حذف گرد و غبارهای درشت، موی انسان و موی حیوانات به کار می‌رود.

برای رفع بوهای بد و گازهای مضر از فیلتر بو استفاده می‌شود. این دستگاه می‌تواند ۵۰ مترمربع از مساحت را پوشش دهد. از دیگر ویژگی‌های مثبت این مدل می‌توان به صدای کم آن اشاره کرد که استفاده کردن از آن را در شرایط مختلف از جمله زمانی‌که خواب هستید مناسب می‎‌سازد. این دستگاه مجهز به سیستم ECO است؛ بدین معنی که در صورت وجود نداشتن آلودگی در طی ۳۰دقیقه پس از کارکرد، فن دستگاه برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی خاموش می‌شود. فن این دستگاه می‌تواند در ۵ سطح از سرعت تنظیم شود.

۲-دستگاه تصفیه هوا شارپ مدل KC-G50SA-W

اگر با هزینه کردن برای خرید یک دستگاه تصفیه هوای خوب مشکلی ندارید این مدل از شرکت شارپ «SHARP» مدل قابل توجهی است. این دستگاه می‌تواند هوای محیطی تا شعاع ۳۸ متر را به خوبی پاکسازی کند. نکته قابل توجه در مورد این دستگاه این است که قابلیت بخور دادن هم دارد و می‌توان از آن برای تنظیم رطوبت محیط هم استفاده کرد. این دستگاه از قابلیت تولید یون منفی برخوردار است.

همچنین حالت مخصوص تصفیه گرد و غبار هم دارد که برای محیط‌های پر گردوغبار به ویژه در استان‌هایی که با مشکل ریزگردها مواجه‌ هستند بسیار کاربرد دارد. میزان دما و رطوبت هوای روی صفحه نمایش دستگاه قابل مشاهده است و حالت خواب دستگاه هم به شما این اجازه را می‌دهد که با کمترین صدای ممکن از این دستگاه استفاده کنید تا مزاحم خوابتان نشود.

۳- دستگاه تصفیه هوا هانی‌ول «Honeywell» مدل Air Touch A5

شرکت چندملیتی هانی‌ول یکی از مهمترین و مطرح ‌ترین شرکت‌های فعال در صنعت تاسیسات است که دستگاه‌های تصفیه هوای این شرکت از بهترین دستگاه‌های موجود در بازار هستند. جریان هوا در این مدل تا  ۲۵۰ مترمکعب در ساعت است و می‌تواند هوای محیطی با مساحت ۳۰ متر مربع را به صورت بهینه و در عرض ۱۵دقیقه تصفیه کند. نکته قابل توجه در مورد این دستگاه مصرف پایین برق است که باعث می‌شود استفاده از آن از نظر هزینه‌ برق نسبت به دستگاه‌های مشابه به صرفه باشد.

سیستم فیلتر سه مرحله‌ای پیشرفته این دستگاه می‌تواند ذرات معلق و آلودگی‌های هوا را با کارایی بیش از ۹۹ درصد از بین ببرد. عمر مفید فیلتر این دستگاه بیش از ۳۰۰۰ ساعت است و می‌توانید به مدت یک سال، روزانه ۸ ساعت از دستگاه استفاده کنید. همه این ویژگی‌های مثبت در حالی است که قیمت این دستگاه میان دستگاه‌های مرغوب موجود در بازار معقول و متوسط است و با اندکی هزینه کردن می‌توانید صاحب آن شوید.

۴- دستگاه تصفیه هوا سامسونگ سه مرحله ای مدل AC-G42

حتما شما هم شرکت سامسونگ را با محصولات صوتی و تصویری و لوازم خانگی می‌شناسید. اما این شرکت در صنعت تهویه هم دستی دارد! دستگاه تصفیه هوای سامسونگ مدل AC-G42 با استفاده از سیستم پاکسازی سه مرحله‌ای هوا را پاکسازی و بوزدایی می‌کند و بیش از ۹۹ درصد از آلاینده‌‌ها هوا را از بین می‌برد.

این دستگاه ویژگی‌های جذابی دارد که شاید برایتان جالب باشد! با اپلیکیشن گوشی هوشمند خود می‌توانید به‌راحتی از راه دور دستگاه تصفیه هوا G42 را روشن و آن را کنترل کنید. همچنین می‌توانید وضعیت فیلتر را بررسی و یا شرایط محلی آب و هوا را ردیابی کنید. همچنین سنسورهای تشخیص گاز و گرد و غبار این دستگاه، کیفیت هوا را در چهار رنگ مختلف نور LED نمایش می‌دهند تا بتوانید به خوبی از کیفیت هوا آگاه باشید.

دستگاه تصفیه هوا AC-G42 با حالت خودکار «Auto Mode» درجه آلودگی هوا را تشخیص می‌دهد و به صورت خودکار قدرت تصفیه هوا را برای حفظ کیفیت مطلوب هوا تنظیم می‌کند. این دستگاه هم دارای حالت خواب است که علاوه بر خاموش کردن نور حسگرهای هوا، جریان هوا را به آرامی پخش می کند تا مزاحم خواب شما نشود.

۵- دستگاه تصفیه هوا آستین ایر «Austin Air» مدل HM-400

اگر در محیطی زندگی می‌کنید که علاوه بر آلودگی‌های ناشی از ذرات معلق در معرض آلودگی‌های مولکولی یا ترکیبات گازی سمی و غیر سمی هستید (مثلا شهرهای صنعتی که در مجاورت پالایشگاه‌ها یا نیروگاه‌ها هستند) این دستگاه شرکت آستین ایر را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

نکته مهم در مورد این دستگاه این است که بهترین عملکرد را در حذف آلودگی‌های مولکولی و ترکیبی را دارد. این در حالی است که اکثر دستگاه‌های تصفیه هوا از فیلترهای کوچک کربنی استفاده می‌کنند و برای از بین بردن آلودگی‌های مولکولی عملا کاربرد چندانی ندارند. این دستگاه مساحت ۱۴۰ مترمربع را پوشش می‌دهد که مساحت قابل توجهی است. همچنین حجم هوای خروجی این دستگاه حدود ۷۰۰ متر مکعب است! همان‌طور که انتظار می‌رود در مقابل امکانات ویژه این دستگاه هزینه بیشتری هم باید بپردازید. اما اگر در معرض گازهای سمی و آلودگی‌های صنعتی قرار دارید هزینه کردن مبلغی حدود ۸ الی ۹ میلیون تومان توجیه پیدا می‌کند!

۶- دستگاه تصفیه هوا 3M مدل FAP04

اگر می‌خواهید برای خرید دستگاه تصفیه هوا هزینه‌ کمتری بکنید، مدل FAP04 شرکت آمریکایی 3M گزینه‌ خوبی است. قیمت این دستگاه چندان بالا نیست در حالی که امکاناتی که به شما می‌دهد نسبت به قیمت آن قابل قبول به نظر می رسد. اما توجه داشته باشید که این دستگاه محیط کوچک‌تری را تحت پوشش قرار می‌دهد.حجم هوای خروجی این دستگاه ۱۸۶ مترمکعب بر ساعت است که محیطی برابر با ۱۶ متر مربع را پوشش می‌دهد. اما لازم است بدانید که این دستگاه ۱ فیلتر دارد و توان مصرفی آن حدود ۹۰ وات است که نسبت به بیشتر مدل‌هایی که معرفی کردیم مقدار بالاتری است.

۷- دستگاه تصفیه هوا ایستکول «Eastcool»مدل TM-TW209

ایستکول معمولا به خاطر محصولات سرمایشی باکیفیتش شناخته می‌شود اما دستگاه‌های تهویه این شرکت نیز جای خود را در بازار باز کرده‌اند. این دستگاه هم کمتر از ۱ میلیون تومان قیمت دارد. اما نسبت به دستگاه قبل مساحت بیشتری را پوشش می‌دهد. این دستگاه برای پالایش و تصفیه هوای مساحت ۳۰تا ۵۵ مترمربعی کارآمد است و حجم هوای خروجی این دستگاه ۲۰۹ مترمکعب بر ساعت است. دقت داشته باشید که این دستگاه در محیط بسته بهترین نتیجه را می‌دهند پس هنگام استفاده از آن باید منافذ ورود هوا به اتاق را مسدود کنید. به این معنی که دریچه‌ها و کانال کولر باید بسته باشد.

۸- دستگاه تصفیه هوا پارس خزر مدلBLUE SKY

محصولات ایرانی را هم فراموش نکرده‌ایم! یکی از شرکت‌های خوش‌نام ایرانی که در صنعت تهویه هم فعالیت دارد پارس‌خزر است که مدل بلو اسکای «BLUE SKY» را برای تصفیه‌ هوای محیط‌های نسبتا بزرگ با مساحت ۹۵ متر مربع ارائه کرده‌ است. قیمت این دستگاه با توجه به حجم هوای خروجی بیش از ۵۰۰ مترمکعبی و مساحتی که پوشش می‌دهد معقول به نظر می‌رسد. البته باید دقت داشته باشید که مساحت تحت پوشش برای دستگاه تصفیه هوا پارس خزر بر مبنای ارتفاع (سقف تا کف) حدود ۳ متر در نظر گرفته شده است.

این دستگاه دارای ۵ فیلتر است؛ پیش فیلتر که برای جذب ذرات درشت و گرد و غبار موجود در هوا استفاده می‌شود، فیلتر هپا که ذرات معلق در هوا را بیش از ۹۸ درصد به خود جذب می‌کند، فیلتر کربن اکتیو که برای جذب گازهای سمی و بوهای نامطبوع به کار می‌رود؛ فیلتر کلد کاتالیست و یونایزر که ذرات درشت و انواع باکتری ها را جذب می‌کند و لامپ UV که باعث از بین رفتن قارچ‌ها، میکروب‌ها، ویروس‌ها و سایر آلاینده‌ها می‌شود. اگر از آن دسته خریداران هستید که خدمات پس از فروش برایتان اهمیت ویژه دارد خوب است بدانید این دستگاه به مدت ۲۵ ماه توسط شرکت تولیدکننده گارانتی دارد!

ویژگی های دستگاه تصفیه هوای خوب

پیش از خرید دستگاه تصفیه هوا لازم است تا اطلاعات مربوط به این محصول را بدانیم تا بتوانیم بهترین انتخاب را داشته باشیم. باید به این نکته توجه شود که دستگاه تهویه هوا یا کولر گازی کارکرد متفاوتی با دستگاه تصفیه هوا دارند و صرفا برای به کار گرفته می شوند و نه برای از بین بردن آلودگی هوا.

فضای تحت پوشش

انواع دستگاه‌ های تصفیه هوا برای متراژهای مختلف عرضه شده‌اند. اتاق‌ها و سالن‌هایی از حدود 30 مترمربع تا 70 مترمربع را می‌توان توسط دستگاه‌ های مختلف تصفیه هوا پوشش داد. اما به صورت دقیق‌تر باید گفت مشخصات محدوده‌ی پوشش این دستگاه‌ ها براساس مترمکعب بیان می‌شود. این بدان معناست که هر چه میزان دبی هوای دستگاه بالاتر باشد می‌تواند حجم هوای بیشتری را تصفیه کند.

نکته‌ی بعدی در انتخاب دستگاه تصفیه هوا ، افت فشار استاتیکی فن دستگاه است. توجه داشته باشید فقط دستگاهی می‌تواند 100 مترمربع مساحت را پوشش دهد که هوا را از فاصله‌ی حداقل 10 متری مکش کند و پس از تصفیه به فاصله‌ی 10 متری دهش انجام دهد که این امر نیازمند دستگاهی با فن بسیار قوی و افت فشار استاتیکی خارجی بالاست. هرچه افت فشار استاتیکی دستگاه بالاتر رود، توان، مصرف برق و صدای آن افزایش می‌یابد. در صورتی که قصد دارید محصولی را برای اتاق خانه خریداری کنید، بهتر است مدلی را انتخاب کنید که میزان هوادهی بیشتری به فضای اتاق داشته باشد. البته در غیر این صورت نیز دستگاه باز هم قادر است هوا را تصفیه کند اما میزان فعالیت آن بیشتر می‌شود.

فناوری فیلتراسیون

فیلتر و شیوه فیلتراسیون دستگاه تصفیه هوا از مهم‌ترین مواردی است که پیش از خرید باید به آن توجه داشت. اساسا تکنولوژی مورد استفاده در بخش فیلتر تصفیه کننده‌های هوا به دو نوع تقسیم می‌شود:

فیلتراسیون فعال (Active)

این فناوری فیلتراسیون، آلاینده های هوا را با استفاده از یونیزه کردن آن‌ها از بین می‌برد و باعث رسوب آلودگی می‌شود. هرچند شاید در نگاه اول این نوع فیلتراسیون بتواند کارایی بهتری داشته باشد اما باید دقت داشت که معمولا این فناوری با تولید اُزون همراه است. گاز ازون به شدت برای دستگاه تنفسی و ریه‌ها خطرناک است بنابراین توصیه می‌شود از خرید دستگاه‌های تصفیه هوا با فناوری فیلتراسیون فعال خودداری شود.

فیلتراسیون غیر فعال (Passive)

این فناوری به این صورت است که جریان هوای آلوده توسط فن های قدرتمند دستگاه به داخل آن مکش شده و با گذر از فیلترهای مختلف و جذب آلاینده ها، هوای پاک از سمت دیگر دستگاه خارج می‌شود. از آنجا که دستگاه‌های دارای این تکنولوژی Ozone Free هستند و هیچ‌گونه گاز مضری تولید نمی‌کنند، برای استفاده‌ی خانگی توصیه می‌شوند.

انواع فیلترهای تصفیه هوا

در دستگاه های تصفیه هوا از فیلترهای مختلفی استفاده می‌شود. به این دلیل که از پاک‌سازی کامل هوا اطمینان حاصل شود. این دستگاه ها معمولا از و کربن اکتیو استفاده می‌کنند. دستگاه تصفیه هوای هانیول مدل اِیرتاچ از یک فیلتر اولیه برای تصفیه ذرات معلق درشت‌تر بهره می‌گیرد تا عمر دو فیلتر دیگر افزایش یابد. ابداعی و منحصربه‌فرد هانیول با نام HiSiv از جمله فیلترهایی است که در فضاپیماهای شاتل ناسا (سازمان فضایی آمریکا) استفاده می‌شود.

فیلتر اولیه قابل شستشو است اما فیلتر هپا و فیلتر کربن اکتیو را بعد از حدود 4 ماه استفاده شبانه‌روزی از دستگاه در هوای آلوده باید تعویض کرد. نصب و تعویض فیلترها به راحتی و بدون نیاز به حضور متخصص قابل انجام است. طول عمر فیلترهای دستگاه تصفیه هوای ایرتاچ تا 3000 ساعت برآورد می‌شود. ضمنا تمام دستگاه‌های تصفیه هوای هانیول مدل ایرتاچ دارای نشانگر تعویض فیلتر هستند و زمانی که نیاز به تعویض یکی از فیلترها باشد، نشانگر آن روی پنل لمسی دستگاه روشن می‌شود.

جدول زیر مشخصات فیلترهای تصفیه هوا را نشان می‌دهد.

فیلتر اولیه (پیش فیلتر) فیلتر HEPA فیلتر HiSiv
قطر ذرات تصفیه‌شده 10 PM 0/3 میکرون کمتر از 0/3 میکرون
مواد فیلتر شده گردوغبار، مو و شوره حیوانات، ذرات معلق جامد و مایع در هوا آلاینده‌های موجود در هوا ترکیبات آلی فرّار، بوهای نامطبوع و فرمالدهید
قابلیت شستشو دارد ندارد ندارد
امکان تعویض توسط کاربر دارد دارد دارد

فیلتر UV

بهره گیری از فیلتر UV کمک می کند تا با استفاده از نور فرابنفش با موج کوتاه، عوامل بیماری زا در هوا مانند میکروب ها، قارچ ها، ویروس ها از جمله ویروس های کرونا و آنفولانزای H1N1، باکتری ها و سایر میکروارگانیسم ها از بین بروند.

فیلتر UV با ضدعفونی کردن هوای محیط باعث کاهش ابتلای ساکنین خانه به انواع بیماری ها می شود.

نحوه کار این فیلتر به این صورت است که هوا با عبور از لامپ های UV تعبیه شده داخل دستگاه تصفیه هوا، پاکسازی و ضد عفونی می شود.

فیلتر UV دستگاه تصفیه هوای هانیول هیچ‌گونه عوارض و آسیبی برای بدن انسان ندارد.

عوارض دستگاه تصفیه هوا چیست؟

پیش از آن که به عوارض دستگاه های تصفیه کننده هوا بپردازیم، باید مکانسیم عملکرد آن ها را بدانیم. نحوه عملکرد دستگاه های غیرفعال یا پسیو این‌گونه است که هوای آلوده را از قسمتی از دستگاه با استفاده از فن های مکنده قدرتمند به داخل خود می‌کشند. سپس این جریان هوا از فیلترهای مختلفی عبور می‌کند و آلاینده های آن پالایش می‌شود.

در مرحله بعد هوای بدون آلودگی از قسمت دیگر دستگاه خارج می‌شود. در نتیجه کاملا مشاهده می شود که دستگاه تصفیه هوای پسیو عملکرد ساده و قابل فهمی دارد و چه به لحاظ علمی و چه عقلی نمی‌تواند هیچ گونه عوارض و آسیبی در پی داشته باشد. اما مطمئنا دستگاه های اکتیوی که از فناوری یونیزاسیون بهره می‌گیرند ممکن است گاز اُزون تولید کنند. این گاز به شدت برای سلامت دستگاه تنفسی خطرناک است. بنابراین توصیه می‌شود از دستگاه هایی که برای رفع آلودگی هوا، آن را یونیزه می کنند استفاده نکنید.

آلودگی ازون چیست؟

ازون گازی است که از سه اتم اکسیژن تشکیل شده است و وجود آن در اتمسفر باعث می شود تا میزان ورودی نور فرابنفش خورشید که برای حیات انسان مضر است بسیار کاهش یابد. اما نوعی دیگر از ازون در سطح زمین وجود دارد که به عنوان آلاینده شناخته می شود. این ترکیب از واکنش های شیمیایی ترکیبات آلی فرّار و اکسیدهای نیتروژن در حضور نور خورشید بوجود می آید.

از آنجا که این گاز تاثیرات مخربی بر سیستم تنفسی انسان و جانوران و همچنین بافت گیاهان دارد، به عنوان یک آلاینده ی خطرناک شناخته می شود. باید توجه داشت که در چگالی های پایین بدون بو و رنگ است و معمولا در تابستان ها امکان تشکیل آنها بیشتر است. هرچه گرما و شدت تابش نور خورشید بیشتر باشد، ازون بیشتری تولید خواهد شد. به همین علت ظهرهای تابستان از جمله مواقعی است که میزان غلظت ازون افزایش می یابد.

 

منبع مقاله: پارس شیائومی مرکز فروش محصولات شیائومی

دکمه بازگشت به بالا