وقتی چاه دستشویی میگیره چه باید کرد؟
علت بالا آمدن چاه دستشویی چیست ؟
1_ گرفتگی سیفون علت شایع بالا زدن چاه دستشویی
از علت بالا آمدن چاه دستشویی، می توان به گرفتگی سیفون اشاره کرد. گرفتگی سیفون به این صورت است که در هنگام استفاده از توالت یا سرویس بهداشتی اگر افراد از فلاش تانک یا آفتابه استفاده نکنند، بعد از مدتی فضولات و… روی هم جمع شده، در درون قسمت آبگیر سیفون ته نشین میشوند. در ادامه مقداری از آن در ته سیفون رسوب کرده و پس از فشرده شدن به مرور زمان، باعث گرفتگی سیفون و بالا آمدن چاه دستشویی می شوند. بعد از پر شدن ظرفیت سیفون، دیگر راه عبور به داخل لوله و چاه فاضلاب بسته خواهد شد، در نتیجه باعث بالا زدن چاه دستشویی می شود.که این مشکل را میتوانید با گروه تخصصی حالا سرویس رفع کنید.
2_ گرفتگی لوله فاضلاب اصلی ترین علت بالا آمدن چاه دستشویی
معمولا پیش می آید حتی افرادی که در نگهداری و استفاده از سرویس بهداشتی کاملا مراقبت میکنند و سیفون فاضلاب پر نمیشود، باز هم دچار بالا زدن چاه دستشویی می شوند.این بالا زدن چاه میتواند به علت وجود مشکل در لوله اصلی فاضلاب باشد. این مشکل بیشتر در آپارتمان ها و منازل چند واحده ای پیش میآید که لوله اصلی فاضلاب آنها گرفته و یا به آن فشار آمده باشد.که این مشکل به راحتی با چاه باز کنی حالا سرویس رفع میشود .
حال اگر لوله اصلی فاضلاب گرفته باشد نشانه این است که باید در دیگر منازل آپارتمان هم با بالا آمدن چاه دستشویی مواجه شده باشیم؛ ولی اگر این مشکل فقط در منزل شما رخ داده پس حتما لوله منزل شما بعد از سیفون تا قبل از وصل شدن به لوله اصلی فاضلاب گرفته است
3_ پر شدن چاه فاضلاب دستشویی
معمولا وقتی افراد به علائم پر شدن چاه فاضلاب دستشویی اهمیت نمیدهند و در زمان معین برای برطرف کردن آن اقدامی نمی کنند دست آخر میتواند همین پر شدن چاه فاضلاب باعث علت بالا آمدن چاه دستشویی باشد.
در این مواقع باید با تخلیه چاه مطمئن تماس بگیرید، توجه کنید که اگر علت بالا زدن چاه فاضلاب، پر شدن چاه فاضلاب باشد، در این صورت قبل از بالا آمدن چاه دستشویی معمولا اول کفشور ها و لوله های فاضلاب که نزدیک چاه هستند بالا می زنند و دچار گرفتگی میشوند که این خود یکی از علامت های پر شدن چاه فاضلاب است.
4_ شیب کم لوله علت بالا آمدن چاه دستشویی
تنظیم درست شیب لوله فاضلاب باعث می شود، فضولات، آب و آشغال ها به راحتی وارد چاه فاضلاب شود و مسیر خود را ادامه دهند. اما اگر این شیب به درستی تنظیم نشود گرفتگی ایجاد می کند که در نهایت باعث علت بالا آمدن فاضلاب می شود و همه آشغال ها برگردانده می شود.
راه های جلوگیری از بالا آمدن چاه دستشویی
1. استفاده از آب داغ و مواد شوینده
در مواقعی که علت بالا آمدن چاه دستشویی منزل به دلیل پر شدن سیفون و یا گرفتگی لوله باشد، شما میتوانید با مقداری آب گرم و هم چنین مقداری مواد شوینده مثل تاید و یا مایع دستشویی و چند بار استفاده از فلاش تانک علت بالا آمدن چاه فاضلاب که همان پر شدن سیفون است را به سادگی برطرف کنید.
2. استفاده مداوم از فلاش تانک
با استفاده مداوم از فلاش تانک، فضولات داخل چاه رسوب نکرده و این امر باعث می شود چاه دستشویی شما، دچار گرفتگی نشود. این گزینه، ساده ترین راه جلوگیری از زود پر شدن چاه فاضلاب دستشویی و گرفتگی آن است.
آموزش رفع گرفتگی چاه دستشویی
1.استفاده از تلمبه ی دستی :
استفاده از پمپ لوله بازکن دستی یا به زبانی ساه تر همان تلمبه لوله بازکن یکی از ساده ترین روش های رفع گرفتگی لوله فاضلاب است. استفاده از این وسیله از گذشته تا به امروزه بسیار کاربردی بوده است و برای گرفتگی هایی که به دلیل تجمع مو، تجمع مواد غذایی و آشغال ها و رسوب گرفتن لوله ها ایجاد شده است، بسیار مناسب است.
تلمبه چاه باز کن توالت فرنگی یا همان تلمبه چاه بازکن دستی، وسیله ای پلاستیکی با کارآیی ساده و راحت است که در تمام خانه ها پیدا می شود و از قدیمی ترین ابزار برای رفع گرفتگی چاه ها به شمار می رود. اجزای تشکیل دهنده تلمبه چاه بازکن، شامل یک کاسه پلاستیکی و یک دسته متصل به آن می شود برای باز کردن لوله با پمپ لوله بازکن دستی ابتدا کاسه پلاستیکی را بر روی دهانه لوله یا چاه قرار دهید به طوری که راه خروج هوا بسته شود؛ سپس دسته تلمبه چاه بازکن را چندین بار به سمت بالا و پایین فشار و حرکت دهید.
بر اثر این فشار، جریان هوای درون پمپ تلمبه چاه بازکن به داخل لوله رفته و مواد اضافی را به حرکت در می آورد. پس از انجام کار با باز کردن آب داغ می توانید چربی های جمع شده در دیواره لوله را نیز از بین ببرید.جهت عملکرد بهتر در تلمبه دستی برای چاه بازکنی، خوب است که مقداری پارافین دور لبه ی کاسه پلاستیکی تلمبه توالت یا سینک و… بمالید و کمی آب روی محل لوله فاضلاب بریزید؛
با این کار میزان چسبندگی لوله بازکن پلاستیکی یا لاستیکی بیشتر می شود.دقت داشته باشید؛ دهانه کاسه پلاستیکی تلمبه چاه دستی کاملا بر روی دهانه لوله قرار گرفته باشد تا در طی کار با تلمبه چاه دستی هوا به زیر پمپ نفوذ نکند. همچنین از لوله بازکن دستی پس از استفاده از محلول های شیمیایی، مخصوصا زمانی که مواد هنوز در لوله هستند، نباید استفاده کنید
.2 استفاده از لوله بازکن های شیمیایی
ممکن است با وجود تمام اقدامات پیشگیرانه، باز هم متوجه شوید که لولههای فاضلاب شما مسدود شدهاند. گرفتگی لولههای فاضلاب معمولاً با بوی بدی همراه است و باعث جمع شدن آب کثیف و آلوده در توالت، حمام یا آشپزخانه شما خواهد شد؛ به همین دلیل باید با استفاده از روشهای مختلفی مثل اسید لوله باز کن، این مشکل را حل کنید
نحوه استفاده از اسید لوله باز کن به این شکل است که شما باید مقداری از اسید را داخل ورودی فاضلاب بریزید. سپس به همان اندازه که روی بسته بندی اسید نوشته شده، صبر کنید تا اسید روی گرفتگیهای لوله اثر کند. بعد از این زمان باید مقدار زیادی آب داخل لولهها بریزید تا اسید کاملاً خارج شود و لولهها را تخریب نکند.
روش گفته شده برای استفاده از لوله باز کنهای مایع بود. اگر لوله باز کن شما از نوع جامد باشد، نحوه استفاده از آن کمی فرق خواهد داشت. بهترین روش باز كردن لوله فاضلاب با اسید لوله باز کن جامد به این صورت است که ابتدا باید لوله باز کن را دقیقاً روی ورودی فاضلاب بگذارید. سپس کم کم باید روی آن آب بریزید تا به تدریج به مسیر فاضلاب وارد شده و گرفتگی لولهها را برطرف کند. به هیچ عنوان سرتان را مستقیم روی لوله باز کن قرار ندهید.
نکات مهم برای باز کردن لوله با اسید به روش ایمن
اگر به هر دلیلی مجبور شدید از اسید برای باز کردن لولههای فاضلاب ساختمان خود استفاده کنید، لازم است نکات خاصی را رعایت نمایید تا عوارض گفته شده در بخش قبلی را به حداقل برسانید. به عبارت دقیقتر باید گفت بهترین روش باز كردن لوله فاضلاب با اسید به این صورت است که شما نکات زیر را در حین استفاده رعایت نمایید:
- حتما در زمان استفاده از محلولهای اسیدی لوله باز کن، از ماسک و دستکش استفاده کرده و یک عینک محافظ به چشم خود بزنید.
- اگر مقداری از محلول روی پوستتان ریخت، فوراً آن ناحیه را با آب فراوان شستشو داده و اگر احساس سوزش داشتید، به پزشک مراجعه کنید.
- حتما محلولهای اسیدی را از دسترس کودکان خود دور نگه دارید.
- این مواد نباید در محیطهایی با دمای بالا، یا در نزدیکی اجاق گاز یا بخاری قرار بگیرند؛ چرا که احتمال انفجار آنها وجود دارد.
- حتماً بعد از استفاده مقدار زیادی آب در لولهها بریزید تا دچار پوسیدگی نشوند.