آموزش آیلتس راهنمایی های کاربردی برای قبولی در آزمون

پاسخ به سوالات متداول در مورد آزمون آیلتس

 

آماده شدن برای آزمون آیلتس به زمان بسیار کمتری از آنچه که فکر می کنید نیاز دارد. منظور از مدت زمان مورد نیاز برای آمادگی در آزمون آیلتس این است که یاد گرفتن تکنیک های آزمون چقدر طول می کشد. بعبارت دیگر قبل از اینکه به فکر رزرو صندلی در سالن امتحان باشید، باید کاملاً بر زبان انگلیسی مسلط باشید.

تدریس خصوصی آیلتس: بیشتر امتحانات به آمادگی زیادی نیاز دارند اما آیلتس یک آزمون زبان انگلیسی است و اساساً مهارت های انگلیسی شما را نشان می دهد. شما می توانید در زمان نسبتا کمی، تکنیک های آزمون خود را بالا ببرید. اگر بر زبان انگلیسی تسلط کامل داشته باشید، آماده سازی برای آزمون حدود یک ماه طول می کشد. آمادگی در آزمون آیلتس در مدارس انگلیسی زبان (حتی بهترین مدارس لندن) بیش از هشت تا دوازده هفته طول نمی کشد و معمولا بین چهار تا هشت هفته می باشد.

اگر تمام وقت خود را به مطالعه اختصاص دهید و پشتکار زیادی داشته باشید، در عرض دو هفته می توانید برای آزمون آیلتس آماده شوید. اما برخی افراد به دلیل کار و تحصیل، نمی توانند تمام طول روز را تمرین کنند. به اینگونه افراد توصیه می کنیم که حداقل 30 دقیقه تا 1 ساعت در روز را به تمرین زبان اختصاص دهند.

به شما توصیه می کنیم که بجای اینکه بطور ناگهانی فشار زیادی به خود وارد کنید، بطور مداوم و پیوسته تمرین کنید. اما بطور کلی سعی کنید از یک ماه قبل، خود را برای آزمون آماده کنید.

آمارها نشان می دهد که اکثر داوطلبان کمترین نمره را از بخش رایتینگ دریافت می کنند. بنابراین می توان گفت که رایتینگ سخت ترین بخش آزمون است و پس از آن اسپیکینگ در رتبه ی دوم قرار می گیرد.

به همین دلیل توصیه می شود که مهارت های خود را در این دو بخش بالا ببرید. شما می توانید از تست های آزمایشی استفاده کنید و به نقاط ضعف خود در بخش های نوشتاری و گفتاری پی ببرید. سعی کنید نوشتن را هر روز تمرین کنید و پس از اتمام کار، اشتباهات تان را تصحیح کنید یا از فردی بخواهید که اینکار را برای شما انجام دهد. برای تقویت مهارت اسپیکینگ، صدای خود را ضبط کنید و بارها و بارها به آن گوش دهید تا به اشتباهات تان پی ببرید. همچنین می توانید از یک پارتنر یا شریک برای تسلط بیشتر در این بخش استفاده کنید. در قسمت زیر، نکات بیشتری در این مورد ارایه شده است.

17 نکته ی کلیدی برای موفقیت در آزمون آیلتس

1- حداقل نمره ی مورد نیاز در آزمون آیلتس را بدانید

اولین قدم این است که با توجه به دانشگاه مورد نظر یا هدفی که دارید، حداقل نمره ی مورد نیاز برای قبولی در آزمون را بدانید. گاهی اوقات کسب نیم نمره بالاتر یا پایین تر، تفاوت زیادی در وضعیت قبولی شما ایجاد می کند. بنابراین در مورد حداقل نمره ی مورد نیاز، از دانشگاه مورد نظر خود سوال کنید و خودتان را برای کسب آن نمره آماده کنید.

شما باید برای کسب نمره ی بالا، مهارت های چهارگانه ی خود را بصورت همزمان با هم تقویت کنید. برای مثال اگر در زمینه ی رایتینگ عالی باشید اما در اسپیکینگ خوب نباشید، نمی توانید نمره ی خوبی کسب کنید.

علاوه بر این توجه داشته باشید که برای قبولی در آیلتس، هیچ تضمینی وجود ندارد و تنها تضمین کننده ی قبولی شما، مطالعه ی زیاد و تلاش بی وقفه است. در این آزمون واژگان و دستور زبان، دو مورد از مواردی هستند که مورد ارزیابی قرار می گیرند. واژگان، 25 درصد نمره ی شما را تشکیل می دهند و برای کسب نمره ی کامل از این بخش، باید از واژگان پیچیده تر و صحیح استفاده کنید.

اگر از کلمات بسیار پیچیده اما اشتباه استفاده کنید، نمره ی بسیار پایینی خواهید گرفت. بنابراین برای کسب نمره ی مورد نظر، باید در این زمینه تعادل داشته باشید. علاوه بر این توجه داشته باشید که در قسمت رایتینگ، در هر پاراگراف یک ایده بدهید و بطور کامل آن را توضیح دهید. بعبارت دیگر انسجام متن را حفظ کنید و هرگز سعی نکنید که از یک موضوع به موضوع دیگر بپرید.

2- زمان خود را در طول آزمون مدیریت کنید

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که اکثر متقاضیان مدرک آیلتس مرتکب می شوند این است که زمانبندی درستی ندارند و بعبارت دیگر نمی توانند وقت خود را در این آزمون مدیریت کنند.

عدم تنظیم صحیح وقت می تواند نتایج فاجعه باری برای شما بهمراه داشته باشد. به عنوان مثال اگر وقت نکنید، جواب سوالات را به موقع در برگه ی پاسخ وارد کنید، نمره ی زیادی از دست خواهید داد. بنابراین می توان گفت که مدیریت زمان یکی از مهارت های کلیدی برای کسب نمره خوب در آزمون آیلتس است.

3- تست های آزمایشی زیادی انجام دهید

تست های تمرینی یکی از استراتژی های عالی برای آمادگی در آزمون آیلتس هستند. این تست ها به داوطلبان کمک می کنند که بتوانند وقت خود را در طول آزمون به راحتی مدیریت کنند تا از فشار و استرس امتحان کاسته شود. علاوه بر مبحث مدیریت زمان، دادن این تست ها موجب می شود که شما به شرایط و وقت آزمون عادت کنید و با آمادگی بسیار بیشتری سر جلسه حاضر شوید.

چهار وب سایت رسمی آیلتس وجود دارد که همگی تست های آزمایشی رایگان ارائه می دهند. برای دسترسی به تست های بیشتر، می توانید کتاب های حاوی این تست ها را نیز خریداری کنید.

چهار وب سایت رسمی آیلتس که می توانید از تست های رایگان آنها استفاده کنید عبارتند از:

4- رایتینگ خود را تقویت کنید

همانطور که در بالا هم اشاره شد، آمارها نشان می دهد که اکثر داوطلبان کمترین نمره را از بخش رایتینگ دریافت می کنند. برای موفقیت در این بخش باید در نوشتن متن های مخصوص آیلتس مهارت کافی پیدا کنید و به اشتباهات خود پی ببرید و آنها را تصحیح کنید.

اگر می خواهید از بخش رایتینگ نمره ی خوبی کسب کنید، حتما نوشتن مقالات آیلتس را تمرین کنید. تمرین اهمیت بسیار زیادی دارد. هرچه بیشتر بنویسید، بهتر خواهید شد. پس از نوشتن متن، مقالات خود را از نظر واژگان و دستور زبان بررسی کنید. برای اینکار می توانید از پلتفرم های مختلف استفاده کنید یا از یک معلم زبان خوب بخواهید که به شما کمک کند. یک معلم می تواند بگوید که چگونه اشتباهات تان را پیدا کنید و از چه طریق دیدگاه خود را بیان کنید. علاوه بر این، می تواند توصیه هایی برای بهبود مهارت رایتینگ به شما ارایه دهد.

5- اسپیکینگ را با یک پارتنر تمرین کنید

دومین مشکل داوطلبان آزمون آیلتس، بخش اسپیکینگ است چون این بخش دلهره ی زیادی برای آنها ایجاد می کند. بسته به محل آزمون، بخش اسپیکینگ بصورت جداگانه از آزمون اصلی یا همراه با آن برگزار می شود. شما می توانید دیگر مهارت های مورد نیاز زبان انگلیسی را به تنهایی تمرین کنید اما برای تقویت اسپیکینگ، به یک شریک یا پارتنر نیاز دارید.

بنابراین سعی کنید برای تقویت گفتار خود، از یک استاد زبان یا شریک استفاده کنید چون در کلاس های آموزشی، فرصت زیادی برای تمرین این بخش وجود ندارد. بسیار از داوطلبان معنی کلمات را می دانند، بر دستور زبان تسلط کامل دارند اما تمرین زیادی در بخش اسپیکینگ ندارند. صحبت کردن در خانه تا حدی می تواند به بهبود مهارت اسپیکینگ کمک کند اما تغییر واقعی زمانی ایجاد می شود که بتوانید یک پارتنر خوب و مسلط پیدا کنید تا با پرسیدن سوالات مختلف، به تقویت این مهارت در شما کمک کند. زمانبندی و مدیریت زمان نیز در بخش اسپیکینگ اهمیت زیادی دارد و شما باید سرعت صحبت کردن خود را با توجه به آن تنظیم کنید.

6- خود را برای چالش های پیش رو در بخش اسپیکینگ آماده کنید

همانطور که می دانید، بخش اسپیکینگ حدود 11 تا 14 دقیقه طول می کشد. مهارت های گفتاری داوطلب در این بخش توسط آزمونگر اسپیکینگ ارزیابی می شود و از آنجاییکه اینکار به صورت رو در رو انجام می گیرد، می تواند استرس برانگیز باشد. آزمونگر از راه های مختلف شما را به چالش می کشد بنابراین باید بدانید که چه اتفاقی قرار است بیفتد و خود را برای آن آماده کنید.

شما باید آماده باشید: ممتحن ممکن است حرف شما را قطع کند و موضوع را سریعا تغییر دهد زیرا آزمون آیلتس با محدودیت زمانی زیادی روبرو است. جدا از محدودیت زمانی، آزمونگر گاهی عمداً شما را به چالش می کشد و ممکن است در میان سخنرانی شما، سوالاتی مانند “Do you really think so?” یا “Is it always so? ” بپرسد.

دکمه بازگشت به بالا