انتخاب مناسبترین روش آرماتوربندی
آرماتوربندی چیست: آرماتوربندی یا قالب بندی عملیاتی است که با هدف استحکام بخشی به بتن صورت می پذیرد. در صورتی که اصول آرماتوربندی به درستی رعایت شود، افزایش استحکام کششی بتن را در پی دارد و ما در این زمان شاهد بالا رفتن مقاومت بتن در برابر تنش های محیطی خواهیم بود. صفر تا صد قیمت سیم آرماتوربندی از حساس ترین مراحل ساخت به شمار می آید و انجام آن به دقت و صرف زمان کافی نیازمند است. با این حال آرماتوربندی ساختمان همیشه به یک صورت نیست و اجرای آن می تواند در پروژه های مختلف، متفاوت باشد. در این مقاله از سری مقالات سایت ثامن تجارت به بررسی دقیق این موضوع می پردازیم و انواع آرماتوربندی را نیز به شما معرفی می نماییم.
: آرماتوربندی عبارت است از فرایندی که در آن محصولات فولادی و همچنین میلگردها پس از قرار گرفتن در جای مخصوص به خود، با استفاده از دستگاه جوش سرد به یکدیگر متصل می شوند. این اتصال می تواند توسط بست فلزی نیز صورت گیرد. در برخی از موارد آرماتوربندی تنها با اتصال میلگردهای ساده به یکدیگر انجام می شود که این مدل، بیشتر برای سقف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. اگر قرار باشد که آرماتوربندی برای ستون ها و فونداسیون به کار گرفته شود، برای انجام آن از میلگردهای به هم تنیده و خمیده استفاده می گردد. بنابراین در پاسخ به سوال آرماتوربندی چیست؟ باید بگوئیم که آرماتوربندی عبارت است فرایند اتصال میلگردها و اجزای ساختمان به یکدیگر با هدف افزایش بتن یک ساختمان.
مزایای آرماتوربندی چیست؟
عملیات آرماتوربندی دارای مزایای زیادی است که ما در این بخش از مقاله به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم. این مزایا عبارت اند از:
- آرماتوربندی به شکل دهی بتن کمک می کند
- بتنی که دارای آراماتور است، هزینه نگهداری کمتری را به صاحبان پروژه تحمیل خواهد کرد
- در صورت رعایت اصول آرماتوربندی، شاهد انحراف ساختمان نخواهیم بود
- بتنی که آرماتوربندی شده، قدرت متراکم سازی بیشتری در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی خواهد داشت. در نتیجه می توان گفت که میزان پایداری سیستم ساختمان دارای آرماتور پایدارتر از سایر ساختمان ها است.
- با انجام آرماتور بندی مقاومت سازه در برابر عوامل طبیعی مانند سیل و همچنین آتش سوزی، چندین برابر می گردد.
صفر تا صد آرماتوربندی شامل مراحل پشت سر هم و مرتبطی است که برای دریافت نتیجه مناسب باید انجام شوند. در این بخش از مقاله “آرماتوربندی چیست” مراحل انجام کار به شکل خلاصه و با توجه به ترتیب انجام، به شما معرفی می گردد.
طراحی ساختمان
در مرحله اول آرماتوربندی، طراحی ساختمان و تهیه نقشه آن انجام می شود. با طراحی نقشه و رسم قسمت های مختلف ساختمان، اجزا و قسمت های مختلف آن مشخص شده و مصالح مورد نیاز آن تهیه می گردد.
تشخیص نوع میلگرد و تهیه آن
در صورتی که قصد انجام یک پروژه ساختمانی بزرگ را دارید، باید لیستی از میلگردهای مختلف را تهیه کرده و با توجه به نیاز خود برای خرید انواع میلگرد اقدام نمایید. اما این کار در پروژه های کوچ به شکل ساده ترب انجام می شود. در چنین پروژه هایی معمولا از میلگردهای فولادی آجدار استفاده می شود.
انتخاب روش آرماتوربندی
در این مرحله باید بدانید که مناسب ترین روش آرماتوربندی چیست؟ معمولا برای آرماتوربندی ساختمان ها روش های مختلفی وجود دارد که شما باید با توجه به شرایط و اندازه پروژه و همچنین مصالح در دسترس، روش مناسبی را برای انجام آرماتوربندی انتخاب نمایید. با توجه به شکل میلگرد و سایر عاومل روش هایی با نام های کراواتی و گره زدن به کار گرفته می شود که پرداختن به آن ها نیاز به نوشتن یک مقاله جداگانه دارد.
تعیین نحوه قرارگیری آرماتور
تعیین نحوه قرارگیری آرماتور و همچنین چک کردن مجدد کار، از مهم ترین مراحل کار است. زمانی که ستون ها بزرگ است باید از میلگردهای بزرگ استفاده شود و به همین دلیل است تا آرماتور و قالب آن فضای بیشتری داشته باشند. در این صورت باید دقت کنید که بتن به همه نقاط آرماتور رسیده باشد.
بتن ریزی و قالب بندی
این مرحله به عنوان آخرین مرحله از آرماتوربندی است. حال منظور از قابلب بندی آرماتور چیست؟ قالب بندی آرماتور به عملیات قرار دادن قالب در اطراف آرماتور و بتن ریزی آن قالب گفته می شود. در این مرحله تلاش می شود تا از قالب فلزی استفاده شود. چرا که به ممانعت از خروج سیمان کمک می کند.
درآمد آرماتوربندی
در این مقاله از وب سایت ثامن تجارت در مورد این که آرماتوربندی چیست صحبت کردیم. اما سوالی که ممکن است در این جا مطرح شود، این است که در آمد حاصل از چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر رعایت اصول آرماتوربندی در یک ساختمان و پروژه بزرگ به درستی انجام شود، به طوری که رضایت صاحبان پروژه را از لحاظ حفظ ایمنی، تمیزی و دوام کار به همراه داشته باشد، می توان درآمد بالایی را از این کار انتظار داشت. به همین دلیل است که ما بر درستی انجام کار تاکید داریم و به شما توصیه می کنیم تا از مصالح مرغوب برای انجام این کار استفاده نمایید.
مراحل آرماتوربندی سازه بتنی
آرماتوربندی-فونداسیون
آرماتوربندی و بتنریزی یک ساختمان شامل چند مرحله است که هر کدام از این مراحل آرماتوربندی باید تحت نظر کارشناس انجام گیرد. استفاده از سازه بتنی همراه با آرماتوربندی نسبت به سازه فولادی دارای مزایا و معایبی است. اما با توجه به مزایای قابل توجه بتن آرمه از آن بصورت گسترده در ساخت و سازه ها استفاده می شود. مراحل آرماتور بندی و بتن ریزی ساختمان به شرح زیر است:
۱- طراحی ساختمان و مشخص کردن اجزاء آن
قبل از تهیه مصالح و شروع ساخت و ساز باید نقشه کلی سازه طراحی شود
۲- خرید میلگرد
برای ساختمانهای معمولی، از میلگردهای فولادی آجدار برای آرماتوربندی استفاده میشود. برای مجتمعهای مسکونی یا تجاری بزرگ، مخازن و سایر پروژههای عظیم، معمولاً فرم مخصوص برای خرید انواع میلگرد با توجه به نیاز ساختمان تهیه می شود.
۳- مشاوره با طراح آرماتوربندی در پروژه های بزرگ
برای ساختمانهای کوچکتر و سادهتر فاصله میلگردها و تغییر شکل آنها اهمیت چندانی ندارد و نیازی به حضور مداوم مهندس نیست. در این سازهها میتوانید در فاصلههای زمانی مختلف از مهندس ناظر مشورت بگیرید و از وی بخواهید که کیفیت آرماتوربندی را مورد بررسی قرار دهد. برای پروژههای پیچیده معمولاً مهندس طراح به صورت کامل در محل کار حضور دارد و اندازه و نوع میلگردها را بررسی میکند و آنها را با جزئیات کامل با نقشه ساختمان مقایسه میکند.
۴- انتخاب روش مناسب برای آرماتوربندی
روشهای مختلفی همچون منظم، کراواتی و گره زدن برای خم کردن میلگرد و ایجاد آرماتور وجود دارد که هر کدام از آنها برای یک نوع خاص از سازههای بتنی مناسب است. اما برای آرماتوربندی نمیتوان از جوشکاری استفاده کرد، زیرا جوش در صورت اعمال فشار میشکند و استحکام کششی را کاهش میدهد.
۵- تصمیم گیری در مورد نحوه قرارگیری آرماتورها و میلگردها
نحوه قرارگیری آرماتور نقش مهمی در رسیدن بتن به نقاط مختلف سازه بتنی دارد. برای ستونهای بزرگ که با میلگردهای بزرگ ایجاد شده است، فضای بیشتری در اختیار آرماتور و قالب آن قرار دهید تا بتن به تمام نقاط آرماتور برسد. میتوانید از میلگردهای کمکی برای ایجاد فضای در اطراف قالب استفاده کنید. برای فونداسیون و قسمتهای زیرین آرماتوربندی از لایههای عایق استفاده کنید تا از رسیدن رطوبت و خرابی سازه بهمرور زمان جلوگیری کنید