علمی و پزشکیکسب و کار ایرانی

ایمپلنت برای دندان مصنوعی

یا دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت اعم از ثابت و متحرک یک جایگزین مناسب برای دندان های از دست رفته هستند. که افراد با توجه به شرایط جسمی و وضعیت لثه و فک از مدل های مختلف دندان مصنوعی ثابت و متحرک استفاده می کند. در این میان دندان ثابت مصنوعی به لحاظ داشتن ویژگی های منحصر به فرد و همچنین برتری نسبت به دندان مصنوعی متحرک از محبوبیت بیشتر برخوردار است. اگر می خواهید مدت زمان طولانی تر از Dental implant تهیه شده استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم دندان مصنوعی ثابت با پایه های ایمپلنت توپی را انتخاب نمایید. قبل از بررسی نکات لازم برای گذاشتن دندان مصنوعی ثابت از شما دعوت می کنیم به مقاله هم سر بزنید.

به نحوی که شاهد افزایش موارد استفاده از آن هستیم. اکنون سؤال این است که دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت چیست؟ و گذاشتن دندان مصنوعی ثابت چه مزایای را برای بیمار به همراه دارد؟ در ادامه برای آشنایی بیشتر با دندان مصنوعی ثابت و پاسخ به این سؤالات با ما همراه باشید.

دندان مصنوعی ثابت یا دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت دندان چیست؟

به طور کلی گذاشتن دندان مصنوعی با ایمپلنت یک مدل خاص و ویژه از دندان های مصنوعی می باشد، که بر پایه ایمپلنت قرار می گیرد. در واقع باید گفت دندان ثابت مصنوعی به واسطه ایمپلنت روی لثه متصل می شود. از این رو ضمن داشتن استحکام بالا، هنگام صحبت کردن، غذا خوردن و سایر فعالیت ها از دهان خارج نمی گردد. تمامی اتصالات دندان مصنوعی ثابت روی پایه ایمپلنت قرار داده شده و سپس آن را روی لثه نصب می کنند.

شایان ذکر است که دندان های مصنوعی از نوع ثابت به راحتی روی فک بالا و پایین نصب شده و هیچگونه از مشکلات دندان مصنوعی متحرک را برای بیمار ایجاد نمی کند. به عقیده بسیاری از دندانپزشکان دندان مصنوعی ثابت یک تحول عظیم در عرصه خدمات زیبایی دندانپزشکی ایجاد کرده و امروزه بسیاری از افراد میانسال و سالمند این نوع از دندان مصنوعی را برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته شان انتخاب می کنند.

چند نوع دندان ثابت مصنوعی داریم؟

با ایمپلنت در دو نوع توپی و میله ای ساخته شده است. تا افراد براساس نیاز و شرایط فک و لثه از مناسب ترین نوع دندان ثابت استفاده نمایند. البته باید توجه داشته باشید که این دو نوع دندان ثابت بر پایه ایمپلنت تا حدود زیادی مشابه دندان های مصنوعی آکریلیک هستند. به لحاظ اینکه هر دوی آنها به واسطه پایه های ایمپلنت در دهان قرار می گیرند و هیچگونه ارتباط مستقیمی با لثه ندارند.

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت میله ای

این مدل از دندان مصنوعی به وسیله یک نوار نازک میله ای مانند به ۲ الی ۵ ایمپلنت متصل شده و سپس روی استخوان فک قرار می گیرد. در واقع این نوار میله ای از حالت فک و لثه پیروی می کند و بدین ترتیب دندان مصنوعی روی آن متصل می گردد.

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت توپی

در این نوع دندان مصنوعی ثابت به ازای هر ایمپلنت یک اتصال فلزی وجود دارد. که به اتصال دندان مصنوعی متصل شده و بدین نحو روی فک و لثه تعبیه می شود. از آنجایی که اتصال روی ایمپلنت به شکل توپ است، به آن دندان ثابت با پایه ایمپلنت توپی می گویند. به نظر بعضی از دندانپزشکان این نوع از دندان های ثابت مصنوعی استحکام و طول عمر بیشتری دارد.

مراقبت های لازم و ضروری هنگام استفاده از دندان ثابت مصنوعی

در صورتی که از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت استفاده می کنید، باید یک سری مراقبت ها را انجام دهید. تا ضمن افزایش کارایی و ماندگاری دندان ثابت، از بروز هرگونه آسیب به آن جلوگیری به عمل آید. بدین ترتیب مراقبت های اصلی و مهم هنگام استفاده از دندان ثابت به شرح زیر است:

  • برای تمیز کردن مستمر هر شب دندان ثابت را بردارید. بدین ترتیب تمیز کردن اطراف دندان ها و اتصالات آن راحت تر خواهد بود.
  • از تمیز شدن همه قسمت های دندان ثابت و اتصالات مرتبط با آن اطمینان حاصل کنید.
  • اتصالات دندان ثابت مصنوعی با پایه ایمپلنت میله ای هر ۶ ماه تا یک سال باید تعویض شود. در غیر این صورت دندان ثابت روی فک و لثه لق می زند و ممکن است مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند.
  • از وارد کردن ضربه به دندان ثابت یا شکستن مواد غذایی سخت و سفت خودداری کنید. این کار موجب شکستن دندان ثابت مصنوعی یا لق شدن زود هنگام آن می شود.
  • در صورت مشاهده هرگونه مشکل برای دندان ثابت مصنوعی، سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید.

همچنین در این رابطه در یکی از منابع انگلیسی زبان دندانپزشکی گفته شده:

«دکتر امیرحسین روان بخش» یکی از بهترین دندانپزشکی اصفهان است که می تواند سلامت دهان و دندان شما را تضمین کند.

مراحل کاشت دندان مصنوعی ثابت

مراحل کاشت دندان مصنوعی ثابت به شرح زیر است:

  1. بررسی اولیه: دندانپزشک شما ابتدا دندان های شما را معاینه می کند تا مطمئن شود که برای مصنوعی ثابت مناسب هستید.
  2. طرح درمان: دندانپزشک شما سپس یک طرح درمان برای شما تهیه می کند که شامل تعداد ایمپلنت هایی است که نیاز دارید، محل قرارگیری ایمپلنت ها و نوع دندان مصنوعی ثابتی است که برای شما مناسب است.
  3. جراحی کاشت: در جراحی کاشت، ایمپلنت های فلزی در فک شما قرار می گیرند. این جراحی معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام می شود.
  4. حین بهبودی: پس از جراحی، باید برای چند هفته از جویدن غذاهای سفت خودداری کنید. ایمپلنت ها طی چند ماه در استخوان فک شما ادغام می شوند.
  5. قرار دادن دندان مصنوعی ثابت: پس از اینکه ایمپلنت ها در استخوان فک شما ادغام شدند، دندانپزشک شما دندان مصنوعی ثابت را روی آن ها قرار می دهد. دندان مصنوعی ثابت معمولاً از چند روز تا چند هفته پس از جراحی قرار داده می شود.

کاشت دندان مصنوعی ثابت یک روش ایمن و موثر برای است. این روش می تواند به شما کمک کند تا لبخند زیبا و سالمی داشته باشید و از زندگی خود لذت ببرید.

مزایای استفاده از دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت

همان گونه که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم استفاده از دندان های مصنوعی ثابت مزایای متعددی را برای افراد به همراه دارد. ضمن اینکه بسیاری از مشکلات دندان مصنوعی متحرک در این مدل از دندان های مصنوعی رفع شده است. در این خصوص مزایای استفاده از دندان ثابت بر پایه ایمپلنت شامل موارد زیر می شود:

  • افزایش قدرت جویدن مواد غذایی
  • کمک به بهبود فرآیند بلعیدن و هضم مواد خوراکی
  • و بازیابی زیبایی چهره
  • مقاوم، مستحکم و با دوام
  • داشتن ظاهری مشابه دندان های طبیعی
  • جلوگیری از

در تکمیل همین موارد در سایت آمده است که :

قیمت دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت چقدر است؟

قیمت دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت ()به عوامل مختلفی وابسته است و با توجه به آنها محاسبه می گردد. از بین مهمترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت دندان ثابت بر پایه ایمپلنت می توان به تعداد پایه، برند، جنس و کیفیت ایمپلنت های مصرفی اشاره کرد. علاوه بر این ابعاد، اندازه و کیفیت ساخت دندان مصنوعی نیز تا حد زیادی بر قیمت این نوع از دندان های ثابت تأثیر می گذارد. بنابراین در حال حاضر نمی توان یک قیمت ثابت و مشخص را برای آن تعیین کرد. با این توصیف اگر قصد گذاشتن دندان مصنوعی ثابت دارید، به این موارد توجه ویژه داشته باشید و سپس اقدام به تهیه و استفاده از دندان ثابت بر پایه ایمپلنت کنید.

سوالات متداول:

۱.کاشت دندان مصنوعی ثابت چگونه انجام می شود؟

در حال حاضر کاشت دندان ثابت بر پایه ایمپلنت به سه صورت انجام می گردد. که عبارتند از: کاشت دندان بر پایه ۴ ایمپلنت، بر پایه ۶ ایمپلنت و بر پایه ۸ ایمپلنت.

۲.آیا دندان ثابت مصنوعی قدرت تکلم را بهبود می بخشد؟

بله، یکی از مزایای منحصر به فرد دندان های ثابت بر پایه ایمپلنت اولین چیزی که با شنیدن کلمه‌ی «دندان مصنوعی» به ذهنتان می‌رسد چیست؟ آیا هنوز هم فکر می‌کنید که دندان مصنوعی، همان دندان یک سره‌ای است که وقتی از دهان خارج می‌شود باید در یک لیوان آب گذاشته شود؟ اگرچه که این نوع از دندان‌ها هنوز هم وجود دارند. اما این روزها، یک جایگزین به مراتب بهتر برای آن ساخته شده است: دندان‌ مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت.

ما قصد داریم تا در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، شما را با انواع دندان مصنوعی ثابت بر پایه آشنا کنیم و توضیحات لازم را درباره این به شما ارائه دهیم.

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت چیست؟

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت یک مجموعه از دندان‌های مصنوعی است که با استفاده از پایه ایمپلنت (پیچ) به استخوان فک شما جوش می‌خورد و برای همیشه در دهان شما باقی می‌ماند. این دندان مصنوعی به راحتی با چند ایمپلنت دندانی محکم می‌شود و به مرور زمان به بخشی از استخوان فک شما تبدیل خواهد شد.

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت بر خلاف دندان مصنوعی‌های قدیمی (که روی لثه قرار می‌گرفتند و قابل حرکت بودند)، از طریق پیچ به استخوان فک شما متصل می‌شوند. یعنی عملا همان دندان مصنوعی، اما بدون قابلیت جابه‌جایی و کاملا شبیه به یک دندان واقعی.

چرا باید از این روش استفاده کنیم؟

استخوان یک بافت زنده است که برای حفظ حجم و تراکم خود به تحریک مداوم نیاز دارد. این تحریک به طور معمول از دندان‌ها ناشی می‌شود. وقتی دندان‌ها از دست می‌روند، استخوانی که قبلا آن‌ها را احاطه و از آنها پشتیبانی می‌کرد، خرد می‌شود. اگر این مشکل همچنان ادامه پیدا کند، ممکن است صورت شما شروع به آویزان شدن کند که در نتیجه این اتفاق، ظاهر شما پیرتر خواهد شد. (نمونه‌ی زیر را مشاهده کنید).

متاسفانه، استفاده از دندان مصنوعی متحرک در واقع این روند را تسریع می‌کند. اما استفاده از دندان مصنوعی ثابت آن را متوقف می‌کند. زیرا این روش جدید در دندانپزشکی با پشتیبانی از ویژگی‌های صورت (گونه‌ها و لب‌ها)،ساختار استخوان فک شما را باز می‌گرداند. در نتیجه، این امر باعث می‌شود تا شما جوان‌تر به نظر برسید.

مزایای استفاده از دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت

همانطور که در ابتدای این مقاله نیز به آن اشاره کردیم، دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت مزایای بسیار زیادی نسبت به دندان مصنوعی متحرک دارد. یعنی عملا، تمام مزایای ایمپلنت دندان در این روش قابل مشاهده است. تعدادی از برجسته‌ترین مزایای ایمپلنت دندان شامل موارد زیر هستند:

  • دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت در دهان شما ثبات است. پس فرایند جویدن غذا و صحبت کردن برای شما ساده تر از مواقعی است که دندان مصنوعی متحرک داشته باشید.
  • این روش بسیار زیباتر از پروتز متحرک دندان است.
  • دندان مصنوعی ثابت بسیار طبیعی است و شبیه به یک دندان واقعی به نظر می‌رسد.
  • این روش از تحلیل استخوان فک جلوگیری خواهد کرد.

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت چگونه کار می‌کند؟

ایمپلنت دندان یک پست کوچک و پیچ مانند است که به عنوان ریشه‌ دندان جایگزین عمل می‌کند. این پیچ مانند ریشه‌ی دندان طبیعی، در استخوان زیر لثه قرار دارد. ایمپلنت‌ها از تیتانیومی ساخته شدند که توانایی منحصر به فرد جوش خوردن با استخوان را در فرآیندی به نام استخوان‌سازی دارد. این همان چیزی است که ایمپلنت‌ها را بسیار محکم و قابل‎‌اطمینان می‌کند.

سیستم‌های پیشرفته‌ی ایمپلنت امروزی حداقل تعداد ایمپلنت‌ها را برای پشتیبانی از حداکثر تعداد دندان‌ها امکان‌پذیر می‌کنند. این بدان معنا است که می‌توان از چهار ایمپلنت برای پشتیبانی از قوس کامل (فک بالا یا پایین) دندان‌های جایگزینِ ثابت و غیرمتحرک استفاده کرد. علاوه بر این، انجام این روند چشمگیر که زندگی فرد را دستخوش تغییر می‌کند تنها در یک روز ممکن است!

با قسطی بودن ایمپلنت دندان اصفهان دیگر نیازی نیست نگران پرداخت هزینه های دندانپزشکی زیبایی خود باشید و می توانید با خیال راحت برای زیبایی لبخند خود اقدام کنید.

دکمه بازگشت به بالا