راهنمای خرید بازی فکری
موضوع و مکانیزم های بازی
شناخت سبک و مکانیزم بردگیمها از جمله عواملی است که آموزش بازی فکری را برای بازیکنان ملموستر میکند.
سبک و موضوع بردگیم یکی از تاثیر گذارترین عواملی است که باعث میشود یک بازی رومیزی را دوست داشته باشید و از آن لذت ببرید. البته تنها اکتفا به موضوع بردگیم کافی نیست، در نظر گرفتن مکانیزمهای بازی نیز اهمیت بسیاری دارد.
بازی های رومیزی با توجه به سبکی که دارند دارای موضوعات و مکانیزمهای متفاوتی هستند. هنگام خرید اسباب بازی چوبی موضوعات و سبک مورد علاقۀ خود را در نظر بگیرید. اغلب بازی های فکری دورهمی و استراتژیک با تمهای جنگی، جاسوسی- معمایی، اقتصادی- تجاری، فرهنگی و داستانهای قرون وسطایی و … منتشر میشوند.
بسیاری از افراد بازی های رومیزی را بر اساس مکانیزمها و روش بازی آنها مورد ارزیابی قرار میدهند. از جمله مکانیزمهای بازی های رومیزی می توان موارد زیر را نام برد:
- تاس انداختن (Dice Rolling)
- انتخاب و برداشت کارت (Card Drafting)
- شناسایی الگو (Pattern Recognition)
- ساخت الگو (Pattern Building )
- نقش آفرینی (Role playing)
- مذاکره (Negotiation)
- همکاری (Co-operative Play)
- بازی همزمان / بدون نوبت ( Simultaneous Action Selection)
- پیش بینی / ذهن خوانی
- حافظه (Memory)
- حرکت نقطه به نقطه ( Point to Point Movement)
- حرکت شبکه ای (Grid Movement)
- شبکه سازی (Network Building)
- رای گیری (Voting)
- قصه گویی (Storytelling)
- شانس ( Luck)
- استقرار کارگر (Worker Placement)
- مدیریت کارتها، دردست داشتن با ارزش ترین کارتها ( Hand Management)
- جمع آوری مجموعه ( Set Collection)
- حذف بازیکن (Player Elimination)
بردگیم دورهمی: بازی های دورهمی از سری بازیهایی هستند که عنصر شانس به شدت در آنها مشاهده میشود و بازیکنان در هر لحظه با چالشها و رویدادهای جدید مواجه میشوند.
از جمله مکانیزمهای اصلی این دسته از بازیها تاس ریختن و رو کردن کارتهای تصادفی میباشد. انواع بازی های دورهمی تقریبا تمام مکانیزمهای بردگیم را در بر میگیرند.
بردگیم استراتژیک: بازی های استراتژیک دارای یک خط داستانی هستند و بیشتر دارای تم جنگی و تجاری میباشند، مکانیزم اصلی بازی های استراتژیک مدیریت کارتها، جمع کردن مجموعه و برنامه ریزی استراتژیک میباشد.
بردگیم انتراعی: بازی های رومیزی انتزاعی هیچ تم و داستانی ندارند و در کل یک مفهوم ذهنی هستند. مکانیزم اصلی بازی انتزاعی تفکر استراتژیک می باشد و فاکتور شانس هیچ نقشی در بُرد و پیروزی بازیکنان ندارد.
همینطور این دسته از بازی های رومیزی المانهایی چون کارت، تاس، ژتون و توکن را در مجموعه خود ندارند.
زمان یکی از فاکتورهایی است که برای همه افراد اهمیت خاصی دارد، حتی افرادی که هیچ محدودیت زمانی ندارند حداقلهایی را برای زمان خود در نظر میگیرند.
هنگام انتخاب یک بازی رومیزی خیلی مهم است که بدانید چه مدت از وقت خود را میتوانید صرف بازی کنید و از همه مهم تر افرادی که قرار است با آنها بازی کنید، چه مدت از تایمشان را میتوانند در اختیار شما قرار دهند.
یک بازی رومیزی با کیفیت به طور طبیعی ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به زمان نیاز دارد. البته مدت زمان یک بازی را علاوه بر قوانین و روش کلی بازی ،تعداد بازیکنان ،تواناییها و سطح بازی آنها مشخص میکند که یک بازی چه مدت زمان طول میکشد.
بازی های رومیزی استراتژیک مدت زمان بازی بیشتر را به خود اختصاص میدهند، در بازی های انتزاعی مدت زمان بازی به مهارت بازیکنان بستگی دارد، به صورتی که ممکن است در همان ده دقیقه اول بازی تمام شود.
مدت زمان بازی مورد نیاز برای هر بازی فکری به طور معمول روی جلد و بسته بندی بازی درج می شود. اما این امکان وجود دارد که بازی زودتر از زمان مشخص شده تمام شود.
هنگام خرید اسباب بازی چوبی این نکته را فراموش نکنید که قرار است بازی مورد نظر خود را در جمعهای خانوادگی و دوستانه در تعطیلات اخر هفته بازی کنید یا تصمیم دارید در تایم استراحت در محل کارتان این بازی را انجام دهید.
برای آشنایی و دسترسی به بازی های رومیزی کودکان بر روی لینک کلیک نمایید.