واکسن «پاستوکووک» بهترین نتیجه همکاری ایران و کوبا/ اهمیت صادرات ۲ واکسن دیگر به کوبا
رئیس انستیتو پاستور ایران تولید واکسن پاستوکووک را از نتایج خوب همکاری ایران و کوبا دانست و گفت: باید راهبردهای تفاهم در راستای صادرات محصولات انستیتو پاستور را هم داشته باشیم تا ۲ واکسن سرطان مثانه و روتاویروس به کوبا صادر شود.
به گزارش مجله تفریحی زیباروز، رحیم سروری در مراسم بازدید رییس جمهور کوبا و هیئت همراه از انستیتو پاستور ایران، گفت: سابقه انستیتو پاستور ایران به ۱۰۳ سال قبل بازمیگردد و بعد از انقلاب ظرفیت مفیدی در حوزه های مختلف سلامت داشته است. نکته مهم این است که قبل از انقلاب به واسطه عدم توجه جدی دولت مرکزی، امکان رشد و توسعه در ایران فراهم نبود. فقر مطلقی در کشور حاکم بود و در موضوعات سلامت هم مشکلات عدیده وجود داشت که انستینو پاستور ایران علیرغم این مشکلات یک تنه در رابطه با پیشگیری از بیماریها و تولید واکسنها ایفای نقش کرد.
وی افزود: انستیتو پاستور در تولید واکسنهای آبله، طاعون، وبا و حصبه نقش مهمی داشت و حتی در پیشگیری از هاری موثر بود. در عین حال در تولید واکسنهای آبله، سیاه زخم هاری، ب ث ژ و هپاتیت B که با همکاری کوبا تولید مشترک شد، نقش داشتیم. از طرفی این روزها فرآوردههای تولیدی زیادی مانند کیتهای تشخیصی و… علاوه بر واکسنها در مجتمعهای تولیدی ما تولید میشود.
وی به همکاری انستیتو پاستور ایران با دانشمندان برتر اشاره کرد و گفت: امروزه مقالات اعضای هیئت علمی همکار ما بسیار شایان توجه بوده است که مورد تقدیرهای بینالمللی هم قرار گرفته است.
سروری ادامه داد: پس از وقوع انقلاب در ایران مهمترین شعار کشور «ما میتوانیم بود». در سال ۱۳۶۷ مقام معظم رهبری که آن زمان رییس جمهور بودند مجتمع تولیدی انستیتو پاستور ایران را افتتاح کردند و این یک سرآغاز برای تولیدات متعدد محصولات مرتبط با سلامت بود. در ادامه رهبر انقلاب تاکیدات زیادی بر موضوعات مرتبط با خودکفایی و همکاری با کشورهای دوست داشتند که اقداماتی در این زمینه صورت گرفت و بعد تر ۳۰ نفر از همکاران جوان را به کوبا اعزام کردیم و آموزشهای خوبی در این زمینه دیدند و ظرفیتهایی به کشور منتقل شد.
او تاکید کرد: در سال ۱۳۹۲ تولید واکسن هپاتیت B در انستیتو پاستور ایران به شکل خودکفا انجام شد. سپس در سال ۱۳۹۵ سازمان جهانی بهداشت برای وجود و استفاده از واکسن پنوموکوک در کشور ما را ملزم کرد و این بهانه دیگری برای تداوم همکاری با کشور کوبا برای انتقال تکنولوژی واکسن پنوموکوک شد.
سروری به شیوع پاندمی کرونا اشاره کرد و گفت: به دلیل تشابه ساختاری واکسن کرونا با پنوموکوک به سمت تولید این واکسن رفتیم که با استقاده از ظرفیتهای دو کشور آن را پیگیری کردیم که به نتیجه رسید و ۱۶ میلیون دز واکسن پاستوکووک تولید شد. همکاری ما اجرای تحقیقات بالینی مشترک برای اخذ مجوزهای تلقیح واکسن بود که در کنار این همکاری خوب، ۲۰ مقاله علمی طرح شد که در جهت تشریح کارایی واکسن در نوع خود بینظیر است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ انستیتو پاستور ایران یک جایزه ملی از کوبا در راستای موضوع کووید۱۹ اخذ کرد. اما آنچه امروزه سبب نگرانی ما میشود بروز بیماریهای نوپدید و بازپدید همچون کووید۱۹ است و البته هنوز هم با زیرسویههای کرونا مواجه هستیم که سبب میشود با کشورهای دوست و با اهداف مشترک به فکر ارتقای دانش خود باشیم.
وی افزود: موسسه فینلای کوبا در خلال این مدت مواجهه با کرونا با ایران متعهدانه و خوب همکاری کرد و مواد اولیه در اختیار ما قرار داد و در ادامه برای تولید سایر واکسنها هم در کنار هم خواهیم بود اما، اولویتهای اصلی انجام تحقیق و توسعه در رابطه با بیماریهای نوپدید و بازپدید است و نکته دوم تسریع در روند انتقال تکنولوژی واکسن پنوموکوک و ارتقای واکسن از ۷ ظرفیت به ۱۳ و حتی ۲۳ ظرفیت است. از طرفی باید همکاری در تولید واکسن مننژیت هم انجام شود و در نهایت باید راهبردهای تفاهم در راستای صادرات محصولات انستیتو پاستور را هم داشته باشیم که دو واکسن سرطان مثانه و واکسن روتاویروس به کشور کوبا صادر شود.
انتهای پیام