چگونه شبکه لینک سازی pbn بسازیم؟
چرا گوگل اینقدر روی PBN ها حساس است?
بک لینک چیست؟ میزان قدرت این روش لینک سازی و تاثیرگذاری آن بر رتبه بندی نتایج سرچ گوگل دلیل حساسیت زیاد گوگل بر روش لینک سازی PBN است. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم تا مفصل در مورد لینک بیلدینگ به روش PBN صحبت کنیم وبه شما نکات مفیدی در این رابطه آموزش دهیم. حالا ، با توجه به میزان تاثیرگذاری PBN ها (که هم ما در آکادمی فرین ، به صورت تجربی به آن پی بردیم و هم از طریق میزان حساسیت گوگل میشود به آن پی برد) قصد داریم به صورت قدم به قدم به آموزش PBN بپردازیم.
ما برای چه چیزی pbn میسازیم؟ چرا لینک بیلدینگ میکنیم؟ اصلا چرا سئو میکنیم؟! باید جواب سوال های بالا “ارتقاء رتبه در نتایج سرچ گوگل ، در کلمات کلیدی مرتبط” باشد. برای مثال ما زمانی که سئو سایت تیوان را انجام میدادیم ، قصد داشتیم افراد مرتبط در حوزه استارت آپ را جذب کنیم. به همین دلیل روی سئو عبارت استارت اپ کار میکردیم.
شما هم در ابتدا باید بدانید قصد دارید سایت خود را روی چه عبارتی رشد دهید تا PBN خود را بر این اساس بسازید. اگر هم فعلا وبسایتی ندارید ، یا مثل تیم آکادمی فرین قصد دارید یک سری PBN با موضوعات عام بسازید و سایت های مختلف را با آن افزایش رتبه دهید ، باز هم باید را انجام دهید. ما از میزان حساسیت گوگل روی لینک های PBN و البته قدرت این تکنیک لینک بیلدینگ آشنا هستیم. پس نیاز داریم که در لینک سازی خود ، طوری عمل کنیم که گوگل به هیچ وجه متوجه تکنیک ما نشود.
در این راستا ، به این نکته مهم توجه کنید:
برای گول زدن گوگل ما نیاز داریم سایت هایی داشته باشیم که واقعا کاربر وارد آنها شود، در این سایت ها کامنت گذاری کند و خلاصه اینکه مثل یک سایت واقعی و کامل با آن ارتباط بگیرد. پس نیاز داریم یک تحقیق کلمات کلیدی انجام دهیم.
چطور تحقیقات کلمات کلیدی انجام بدیم؟
برای انجام تحقیقات کلمات کلیدی:
- یک حوزه را انتخاب کنید (مثال همین حوزه )
- یک دانه یا seed keyword برای این حوزه انتخاب کنید (همین عبارت “دیجیتال مارکتینگ” یا عبارت “سئو” یا “کسب درآمد اینترنتی” میتواند مناسب باشد)
- این عبارت را داخل گوگل سرچ کنید
- به سمت پایین صفحه و بالای بخش صفحه بندی صفحه SERP گوگل (SERP به معنی: صفحه نتایج سرچ موتور جستجو) اسکرول کنید
- باید تصویری مشابه عکس زیر ببینید:
- اگر عبارتی ندیدید ، ترجیحا یک عبارت دیگر را سرچ کنید.
- اگر مثل عکس بالا چند عبارت دیدید، آنها را در جایی مثل نوت پد ویندوز کپی کنید و بعد با کلیک روی هر عبارت ، یک صفحه سرچ جدید باز میشود که مجدد شامل کلمات کلیدی مرتبط دیگری میشود
اولا : این تنها راه تحقیق کلمات کلیدی نیست ، ولی هم موثر است و هم آسان
دوما : عبارت هایی که میبینید سرچ هایی است که مردم انجام داده اند و به شدت برای ما مفید است
حالا با این عبارت ها چه کار کنیم؟
آسان ترین های آنها را جدا کنید! آسان ترین ها عبارات کلیدی هستند که طولانی تر هستند + عبارت هایی که رقبای کمتری در مورد آنها نوشته اند.
نکات مهم در زمان خرید هاست و دامنه مناسب برای PBN
منظور از عبارت “مناسب” در مرحله خرید هاست و دامنه مناسب ، این است که از نظر کار باسایت + سئو مشکلی پیش نیایید.به همین منظور باید عوامل زیر را رعایت کنید:
- هاست بالای 500 مگ بگیرید
- از سرویس های مطمئن با پشتیبانی خوب هاست بگیرید (متاسفانه سرویس های زیادی در ایران شروع خوب داشتند اما در ادامه به خصوص در بخش پشتیبانی خراب کاری کردند. طبق تجربه شخصی و گزارش دوستان ، در حال حاضر هاستینگ های و سرویس های خوبی را ارائه میکنند)
- برای هر گره از یک هاستینگ متفاوت استفاده کنید (در انتهای آموزش و وقتی که مقاله کامل شد ، موارد حیاتی که در گره های بعدی باید رعایت کنید را یادآور خواهیم شد)
- دامنه را با نام های مختلف و در TLD های مختلف بگیرید (یک گره com ، یکی ir و …) توصیه میکنم با ir شروع کنید که هزینه کمتری هم میبرد.
- دامنه را با نام افراد مختلف و ترجیحا به صورت Public ثبت کنید
حالا که شما سایت یا وبلاگ خود را راه اندازی کرده اید، باید محتوای مناسب تولید کنید… در واقع برای اینکه یک یک لینک بیلدینگ PBN عالی و بدون خطر انجام دهیم باید کاری کنیم که انگار این سایت خود ماست و برای لینک بیلدینگ ساخته نشده است. اما چطور این کار را بکنیم؟ خیلی ساده است…
- شما باید چند محتوای عالی و سئو شده داشته باشید تا در عبارات ساده ای که در اوایل همین مقاله آنها را به دست آورده اید، رتبه بگیرید
- بعد باید محتواهایی معمولی (نه چندان با کیفیت) بنویسید تا سایت شما دائما بروز باشد
حالا بریم سراغ قدم های عملی کار
بروزرسانی محتوای گره های PBN
ما 4-5 محتوای عالی نوشتیم و در بازه زمانی یک ماه در سایت خود منتشر کردیم… حالا باید ماهانه 2-3 محتوا دیگه هم منتشر کنیم و در این محتواها هم دائم به همان 4+5 محتوای عالی خود لینک بدیم. به عبارت خلاصه تر ما باید ماهانه حداقل برای 3 ماه سایت خود را با چند محتوا در ماه بروز کنیم. در اینده میتوانیم این تعداد را کاهش دهیم. برای این محتواها هم نگران نباشید.
اگر خودتان زمان کافی برای تولید محتوا نداریم میتوانید از سایت های مثل کمک بگیرید که محتوای ارزان قیمت (و البته نه خیلی با کیفیت) سفارش دهید. در این سایت با حدود 50 هزار تومان میتوانید محتواهای 2000 کلمه ای سفارش دهید. ما به هیچ عنوان این مجموعه را تایید یا رد نمیکنیم، صرفا برای تولید محتوای ارزان قیمت معرفی میکنیم. حتما خودتان تست های لازم جهت اطمینان را بگیرید.
روش های pbn
در رابطه با روش ها و مدل ها pbn صحبت های زیادی می شود، اما باید توجه کنید خیلی خود را گرفتار این مدل ها و روش ها نکنید.
نکته بسیار مهم: در سئو سعی کنید همیشه طبیعی کار کنید و بیاد داشته باشید که سئو یک پروسه ادامه داره. پیشنهاد میکنم مقاله را بخوانید و با روش های حل آن آشنا شوید.
آموزش راه اندازی شبکه PBN
لینکسازی خارجی یکی از روشهای کلاه سیاه به شمار میرود که اگر گوگل بفهمد که شما از لینکسازی خارجی استفاده کردید، قطعا سایت شما را در بهترین حالت جریمه و در بدترین حالت پنالتی میکند. معمولا برای استفاده از شبکه PBN دو راه دارید؛ یا باید از شخصی که شبکه اختصاصی خودش را دارد درخواست کنید تا برای شما لینکسازی کند و یا اینکه خودتان یک شبکه PBN برای خودتان بسازید. در ادامه قصد داریم تا مراحل راه اندازی شبکه PBN را با هم بررسی کنیم:
1. انتخاب دامنه و سرویس وبلاگدهی
همانطور که در بالا هم گفتیم، PBN تشکیل شده از تعداد زیاد سایت و وبلاگ است. برای همین اگر شما قصد راه اندازی شبکه PBN خودتان را دارید، باید تعداد زیادی وبلاگ در سرویس وبلاگدهی ایرانی و خارجی بسازید. علاوه بر وبلاگ، باید تعداد زیادی دامنه هم برای شبکه خودتان خریداری کنید. یادتان باشد که قبل از خرید دامنه، حتما تاریخچه آنها را چک کنید و دامنهای بخرید که یک اعتباری از قبل داشته باشد. این تاریخچه و اعتبار میتواند به کیفیت شبکه PBN شما کمک کند.
نکته بعدی که باید در طراحی سایت و وبلاگ مدنظرتان باشد این است که به هیچ وجه وبلاگها و سایتها را با یک اسم نویسنده ثبت نکنید. اگر در یک وبلاگ با نام X ثبت نام کردید، در وبلاگ بعدی با نام Y ثبت کنید. همچنین دامنههایی که خریداری میکنید باید از پسوندهای مختلف باشد. مثلا از .ir، .com، .net، .tk و ….
تمامی موارد بالا برای طبیعی سازی شبکه PBN شماست؛ پس اگر میخواهید که به چنگ گوگل نیافتید، حتما موارد بالا را رعایت کنید.
2. خرید هاست
خرید هاست در مرحله دوم آموزش PBN قرار دارد که مربوط میشود به سایتهایی که قرار است برای PBN طراحی کنید. بعد از خرید دامنه، حالا شما باید به همان اندازه، هاست خریداری کنید تا بتوانید سایتهای خودتان را راه اندازی کنید. یادتان باشد که به هیچ وجه نباید هاستهای خودتان را از یک شرکت هاستینگ خریداری کنید؛ سعی کنید همه هاستهای خودتان را از شرکتهای مختلف بخرید. اگر شما فقط از یک شرکت خریداری کنید، همه سایتهای شما با یک آیپی ثبت میشوند و همین موضوع باعث میشود تا گوگل فورا به شبکه مخفی PBN شما پی ببرد.
این بخش به همراه بخش خرید دامنه، میتواند هزینه زیادی برای شما به همراه داشته باشد؛ البته هزینه زیاد، همیشه جزو اصلیترین مشکلات PBN به شمار میرود که تازه این بحث ما فقط مربوط به خرید اولیه میشود که بحث هزینههای مربوط به تمدید، جداست.
3. راه اندازی سایت و وبلاگ
حالا نوبت به راه اندازی سایتها و وبلاگهایی است که تا به الان ساختید. همانطور که در بالا هم گفتیم، به هیچ وجه نباید اسم نویسنده سایت و وبلاگها شبیه به هم باشد؛ این شباهت باعث میشود تا گوگل فورا به شبکه مخفی PBN شما پی ببرد.مورد بعدی که باید در طراحی سایت و وبلاگ دقت کنید مربوط به قالب آنهاست؛ قالبها نباید به مانند اسامی نویسندگان، یکسان باشد. همه این موارد باعث میشود تا گوگل به شبکه PBN شما پی نبرد.
همه سرویسهای وبلاگدهی، تعداد زیادی قالب آماده در پنل خودشان دارند که میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. برای سایت هم میتوانید از مخزن قالب سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده کنید. در این مخزن تعداد بیشماری قالب رایگان وجود دارد.
5. تولید محتوا
بخش پنجم آموزش PBN مربوط میشود به تولید محتوا. شما با تولید محتوا باید سایتها و وبلاگهای خودتان را آماده لینکسازی کنید. شما نمیتوانید به محض راه اندازی شبکه PBN، اقدام به لینک سازی کنید. در مرحله اول شما باید تا حداقل 4 ماه، در داخل همه سایت و وبلاگها محتوا تولید کنید تا گوگل این سایت و وبلاگها را به عنوان یک سایت طبیعی بشناسد. سپس بعد از آن میتوانید با استفاده از روشهای مختلف، اقدام به لینکسازی کنید.
شاید تولید محتوا برای شما خیلی زمانبر باشد؛ به حدی که شاید از پروژه و سایت اصلی خودتان هم عقب بمانید. پیشنهاد میکنم که اگر خودتان وقت انتشار محتوا در این سایتها را ندارید، یک نفر را استخدام کنید تا کار تولید محتوا ار برای شما انجام دهد. البته استخدام تولید کننده محتوا هم میتواند برای شما هزینه بر باشد! اما اول ببینیم سئو محتوا چیست؟ غیر از صوت بالا به طور خلاصه همینجا هم قدم های تولید محتوای سئو شده برای شما قرار میدهم (توجه داشته باشید فقط برای عبارات کلیدی اصلی و در حد 4-5 محتوا را با این جزئیات سئو میکنیم):
11 مرحله تولید محتوای سئو شده:
- تحقیق کلمه کلیدی و انتخاب کلمات کلیدی مناسب
- نوشتن یک عنوان جذاب و حاوی کلمه کلیدی (جذاب یعنی مثلا شامل عدد – سال – عبارات جذاب مثل آموزش ، رایگان ، جامع ، دانلود ، ویدیو و …)
- ایجاد URL حاوی کلمه کلیدی (فارسی یا انگلیسی بودن یو ار ال تفاوتی ندارد. اگر هم انگلیسی مینویسید عبارت کلیدی را ترجمه شده قرار دهید.)
- داشتن تگ H1 و H2 جذاب و حاوی کلمات کلیدی (H1 میتواند با تگ تایتل یکی باشد. در پوسته های استاندارد وردپرس به صورت پیش فرض همین اتفاق میافتد)
- نوشتن پاراگراف اول به صورتی که حاوی عبارت کلیدی ، جواب خلاصه شده کاربر ، لیست سرفصل ها ، به صفحات مرتبط و مفید باشد
- نوشتن محتوای با کیفیت جامع و کامل شامل بخش های مختلف جواب کاربر (برای این منظور عبارت کلیدی خود را در گوگل سرچ کنید و صفحه سایت های صفحه اول را باز کنید. هرچیزی که رقبا در صفحه یک پوشش داده اند را پوشش دهید و ترجیحا یکی دو بخش هم اضافه تر قرار بدید)
- از لیست ها (مثل همین لیستی که الان میبینید) استفاده کنید
- استفاده از عکس ، ویدیو و پادکست مرتبط (محتوای متنی را کپی نکنید ولی ویدیو ، صوت و عکس کپی باشد ، از نظر سئو مشکلی نیست)
- از محتوای خود با عباراتی غیر از عبارت کلیدی خود صفحه ، به صفحات دیگر خود لینک دهید (مثلا در این صفحه )
- به دیگر سایت های معتبر و ترجیحا مرتبط لینک دهی کنید(اگر دوست ندارید به رقبا لینک دهید ، میتوانید به صفحه یک ویدیو مرتبط در آپارات و … لینک دهید ، یا به سایت های خبری لینک بدید و …)
- به پاراگراف آخر هم به اندازه پاراگرف اول توجه کنید
اگر در ابتدای یادگیری سئو هستید ، متن بالا را 3-4 بار بخوانید و به بخش های مختلف آن فکر کنید و در صورت نیاز در بخش کامنت ها سوال بپرسید
اعمال همین نکات سئو محتوا ، محتوای شمارا یک سر و گردن از اکثر محتواهای وب فارسی بهتر میکند
6. شروع لینکسازی
حالا نوبت رسیده به چیزی که خودتان را برایش آماده میکردید؛ لینکسازی! یادتان باشد این مرحله بسیار حساس است و کوچکترین اشتباه در این مرحله میتواند کل زحمات شما را از بین ببرد. البته این مرحله نیازمند این است که کلیه مراحل قبل را دقیق و بدون هیچ عیب و ایرادی انجام داده باشید؛ چون همانطور که گفتیم، کوچکترین اشتباه میتواند نه تنها سایت هدف، بلکه کل پروژه شما را نابود کند.
یک نکته مربوط به لینکسازی داخلی در وجود دارد و آن هم این است که به هیچ وجه از سایت و وبلاگهای داخل شبکه PBN به همدیگر لینک ندهید؛ بعضیها میگویند که لینکسازی بین سایتهای PBN میتواند اعتبار سایتها را به هم منتقل کند. این حرف درست است؛ ولی نه در داخل شبکه PBN! این کار باعث میشود تا شما یک ارتباطی در میان سایتها و وبلاگها ایجاد کنید که باعث تا گوگل به شبکه شما پی ببرد. آخرین خطای شما باشد.
برخی از سوالات رایج
روش لینک سازی PBN یا Private Blog Network به روشی گفته میشود که در طی آن یک مجموعه ای از وبسایت ها و وبلاگ ها ، با هدف ایجاد بک لینک برای سایت مرکزی ایجاد میشود. ایجاد بک لینک PBN به صورت کلی جزو روش های کلاه سیاه و کلاه خاکستری لینک بیلدینگ محسوب میشود.
چرا گوگل اینقدر روی PBN ها حساس است؟
میزان قدرت این روش لینک سازی و تاثیرگذاری آن بر رتبه بندی نتایج سرچ گوگل دلیل حساسیت زیاد گوگل بر روش لینک سازی PBN است.
فرق PBN با مزرعه لینک در چه چیزی است؟
لینک فارم یا Link Farm یک صفحه پر از لینک و PBN یک مجموعه سایت است. در واقع به جز اینکه لینک فارم و PBN هر دو جزو روش های لینک سازی کلاه سیاه هستند، هیچ ارتباطی دیگه ای با هم ندارند.
بهترین زمان برای قرار دادن لینک سایت اصلی در وبلاگ PBN چه زمانی هست؟
بهترین زمان بعد از حدود 2 ماه فعالیت هست. ولی توی همه سایت ها با هم از پایان ماه دوم شروع نکنید. یکی از سایت های PBN مثلا بعد 50 روز باشه یکی بعد 60 روز یکی 70 روز… یه جوری که مشخص نشود که اینها با هم متصل هستند.