شرایط پذیرش دانشگاه های ترکیه در مقطع دکتری
ترکیه برای دانشجویانی که به دنبال تحصیل در مقطع دکتری هستند، خدمات و فرصت های منحصر به فردی ارائه می دهد. دانشگاه های ترکیه دارای اعتبار بین المللی، هزینه های نسبتا پایین و کیفیت بالایی در دوره های آموزشی دکترا است. در صورت علاقه مندی به تحصیل در مقطع دکترا در ترکیه باید در مورد دانشگاه های ترکیه، طول دوره دکتری، هزینه ها، شرایط انصراف از دکتری، تحصیل در مقطع پسا دکتری، شرایط درخواست و ویزای دانشجویی اطلاعات کافی داشته باشید. کشور ترکیه به علت اینکه ارتباط خوبی با اروپا و آسیا دارد، نقشی محوری در تاریخ غرب و شرق بازی کرده است. این کشور مملو از مکانها و بناهای تاریخی است و فرهنگ های متنوع و غنی را در خود جای داده است.
چرا ترکیه برای تحصیل در مقطع دکتری مناسب است؟
بین المللی بودن دانشگاه های ترکیه به این معنی است که بسیاری از دوره های آموزشی دکتری به زبان انگلیسی تدریس می شوند. همچنین هزینه های زندگی و هزینه های تحصیل نسبتا پایین، ترکیه را به مکانی مناسب برای تحصیل در مقطع دکترا تبدیل کرده است. دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در ترکیه به موسسات دولتی و خصوصی تقسیم می شوند. بودجه دانشگاه های دولتی (Devlet Universiteleri) عمدتاً توسط دولت تامین می شود و در نتیجه شهریه نسبتا پایینی از دانشجویان دریافت می شود. استادان این دانشگاه ها ممکن است از زبان های ترکی، انگلیسی، آلمانی یا فرانسوی برای تدریس استفاده کنند. دانشگاه های خصوصی (Ozel / Vakif Universiteleri) معمولاً شهریه بالایی دریافت می کنند و معمولاً برای اکثر دوره های آموزشی از زبان انگلیسی استفاده می کنند.
شرایط پذیرش دانشگاه های ترکیه در مقطع دکتری چیست؟
دانشجویانی که مایل به تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه هستند باید برای اثبات تخصص و علم خود در آزمونی که در دانشگاه های ترکیه برگزار می شود، شرکت کنند.
آزمون های پذیرش در دانشگاه های ترکیه در مقطع دکترا عبارتند از:
- آزمون ALES: حداقل نمره لازم برای قبولی در این آزمون 50 تا 70 است و این آزمون سه بار در سال برگزار می شود.
- آزمون GMAT: حداقل نمره مورد نیاز برای پذیرش دکتری در دانشگاه های ترکیه 500 است که به مدت پنج سال اعتبار دارد.
- آزمون GRE: حداقل نمره لازم برای پذیرش دانشگاه های ترکیه در مقطع دکتری 685 است که برای مدت پنج سال اعتبار دارد.
دانشجویان برای تحصیل در مقطع دکترا در ترکیه بر اساس یکی از این آزمون ها مورد ارزیابی قرار می گیرند، این آزمون ها در دانشگاه های ترکیه به صورت کتبی و شفاهی انجام می شوند. پس از قبولی در آزمون، دانشجویان می توانند تحصیل در مقطع دکترا را آغاز کنند. هنگامی که دانشجویان مقطع دکترای خود را تکمیل کنند، پایان نامه نهایی آنها توسط هیئت داوران بررسی می شود. توجه داشته باشید که تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه شرط سنی خاصی ندارد، اما برای دریافت بورسیه تحصیلی دکترا در ترکیه باید سن دانشجو کمتر از 35 سال باشد.
دانشجویانی که مایل به دریافت بورسیه تحصیلی برای تحصیل در مقطع دکترا در ترکیه هستند، باید معدل بالای 15 را در دوره کارشناسی ارشد خود کسب کرده باشند.