اقتصادی

آیا اتریوم کلاسیک می‌تواند از اتریوم پیشی بگیرد؟

ارز دیجیتال اتریوم (ETH) دومین رمزارز با ارزش بازار است که به لطف قراردادهای هوشمند و خدماتی که بر بستر بلاک‌چین قدرتمندش به کاربران ارائه می‌دهد، یکی از ارزهای دیجیتال پراستفاده است. این ارز دیجیتال در اوایل سال 2023 بالاخره از الگوریتم اجماع اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) مهاجرت کرد و استخراج‌کنندگان اتریوم را برای همیشه از چرخه اعتبارسنجی شبکه بیرون راند. با این حال، بلاک‌چین اتریوم کلاسیک (ETC) که اولین بار در سال 2016 ایجاد شد، همچنان از الگوریتم اجماع اثبات کار پشتیبانی می‌کند که با تغییر شبکه اتریوم به اثبات سهام، ویژگی تغییرناپذیری اتریوم کلاسیک و الگوریتم اثبات کار آن پیش از پیش برجسته شده است.

آینده اتریوم |اتریوم چیست

مقدمه‌ای بر اتریوم کلاسیک

بلاک‌چین اتریوم در سال 2015 میلادی درست پس از دو سال توسعه توسط بنیان‌گذاران آن به رهبری ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) راه‌اندازی شد. در ژوئن سال 2016، جامعه اتریوم پس از هک یک سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) که در بلاک‌چین اتریوم میزبانی می‌شد و منجر به سرقت 3.6 میلیون توکن اتر شد، بر سر ارتقا نرم‌افزاری (هارد فورک) اتریوم و تقسیم بالقوه آن بحث‌های قابل توجهی به راه انداختند. در انتهای این مجادله‌ها، تصمیم بر این شد تا هارد فورک اتریوم اجرا شود و اتریوم کنونی با نماد ETH به وجود آید.

پس از راه‌اندازی هارد فورک مورد بحث، تعداد قابل توجهی از ماینرها به مخالفت با این ارتقا نرم‌افزاری پرداختند که این مخالفت‌ آن‌ها منجر به ایجاد اتریوم کلاسیک شد، ارز دیجیتالی که ادامه‌دهنده‌ی حیات بلاک‌چین پیشین شبکه اتریوم است. استخراج‌کنندگان سابق اتریوم و حاضر اتریوم کلاسیک بر این اصل اعتقاد دارند که کد برنامه‌نویسی شده‌ی یک بلاک‌چین حکم قانون را دارد و کسی نباید اجازه تغییر یا سانسور آن را داشته باشد. علیرغم هک بزرگ سازمان خودگردان غیرمتمرکز در شبکه اتریوم کلاسیک، صرافی‌های ارز دیجیتال همراه با شبکه جدید اتریوم به پشتیبانی از شبکه پیشین اتریوم یعنی اتریوم کلاسیک نیز پرداختند.

در ابتدا تفاوت چندانی میان اتریوم و اتریوم کلاسیک وجود نداشت، اما اکنون با تغییر الگوریتم اجماع شبکه اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام و کنار گذاشتن استخراج‌کنندگان از اعتبارسنجی تراکنش‌ها، می‌توان با جدیت گفت که اتریوم و اتریوم کلاسیک اکنون در دو مسیر کاملاً متفاوت از یکدیگر قرار دارند. همان‌طور که گفته شد، جامعه اتریوم کلاسیک به تغییرناپذیری بلاک‌چین اعتقاد دارد که بر همین اساس، اتریوم کلاسیک هیچ برنامه یا هدفی برای تبدیل الگوریتم اجماع شبکه به اثبات سهام ندارد.

به طور کلی، ارتقا ادغام اتریوم و تغییر آن به اثبات سهام فرصتی را برای درخشیدن اتریوم کلاسیک فراهم کرد، زیرا اکنون کاربرانی که نسخه اثبات کار اتریوم را ترجیح می‌دهند می‌توانند به سمت ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک بروند. در واقع، اکنون بسیاری از کاربران جامعه اتریوم که اثبات کار و رویکرد امنیتی قدرتمند آن را به اثبات سهام ترجیح می‌دهند، می‌توانند به اتریوم کلاسیک که جایگزینی کاملاً مناسب است، مهاجرت کنند؛ مانند اتریوم، اتریوم کلاسیک به عنوان یک بلاک‌چین قرارداد‌های هوشمند عمل می‌کند که امکان توسعه و میزبانی برنامه‌های غیرمتمرکز در آن وجود دارد.

با افزایش هجوم کاربران به سمت اتریوم کلاسیک و افزایش قیمت توکن آن، پاداش‌هایی که ماینرها برای تأیید بلوک‌ها دریافت می‌کنند نیز افزایش می‌یابد و ماینرهای بیشتری به ملحق شدن به شبکه تشویق می‌شوند. علاوه بر این، با افزایش ماینرها امنیت شبکه نیز بهتر از هر زمان دیگری می‌شود.

تاریخچه قیمت توکن اتریوم کلاسیک

با بررسی عملکرد قیمتی توکن اتریوم کلاسیک در گذشته، می‌توان به بینش خوبی در زمینه‌ی اینکه قیمت اتریوم کلاسیک در آینده چه مقداری می‌تواند باشد دست پیدا کرد، البته نباید فراموش کرد که عملکرد گذشته‌ی یک ارز دیجیتال، هرگز نمی‌تواند به عنوان شاخصی از عملکرد آن ارز دیجیتال در آینده در نظر گرفته شود، این بدان معنی است که یک ارز دیجیتال بر اساس عملکرد قیمتی‌اش قابل پیش‌بینی نیست و هر چیزی می‌تواند بر قیمت یک ارز دیجیتال تأثیرگذار باشد.

ارزش توکن اتریوم کلاسیک پس از تقسیم شدن و جدایی از اتریوم در جولای سال 2016، در قیمت 2.08 دلار معامله می‌شد. با این حال، قیمت اتریوم کلاسیک تا نوامبر همان سال به 0.75 دلار نزول پیدا کرد و به پایین‌ترین قیمت خود رسید. سپس در اواخر همان سال، قیمت توکن اتریوم کلاسیم افزایش یافت و تا دسامبر سال 2017 به قیمت قابل توجه 47 دلار رسید. اگرچه پس از آن اتریوم کلاسیک یک نزول قیمتی بزرگ دیگر را نیز تجربه کرد و قیمت اتریوم کلاسیک تا دسامبر سال 2018 به 3.76 دلار نزول پیدا کرد.

قیمت توکن اتریوم کلاسیک در فوریه سال 2020 به 12.34 دلار افزایش یافت که نسبت به سال 2018 در بالاترین سطح قیمتی خود قرار داشت. پس از آن در ماه مارس سال 2020، بازار با کاهش قیمت بزرگی که در نتیجه همه‌گیری ویروس کرونا بود مواجه شد و قیمت توکن اتریوم کلاسیک نیز مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال کاهش یافت. توکن اتریوم کلاسیک در آن ماه به قیمت 4.51 دلار نزول پیدا کرد و باقی سال 2020 را بین 4 تا 6 دلار در نوسان بود.

بازار در شروع سال 2021 میلادی روندی صعودی به خود گرفت و توکن اتریوم کلاسیک موفق شد در 6 می سال 2021 میلادی به بالاترین قیمت خود در 176 دلار برسد. با این حال، در اواخر همان سال بازار با سقوط شدیدی همراه شد و تمامی ارزهای دیجیتال از جمله اتریوم کلاسیک با کاهش شدید قیمتی مواجه شدند. این ارز دیجیتال در 22 ژوئن همان سال به پایین‌ترین سطح خود یعنی 32.51 دلار رسید. سپس در 15 آگوست سال 2021 به 76.94 دلار رسید که بالاترین سطح آن از دوره‌های نزولی بود. با این حال، اتریوم کلاسیک پس از آن با کاهش مجدد قیمت مواجه شد و سال 2021 را با قیمت 34 دلار به پایان رساند.

سال 2022 میلادی سال ضعیفی برای ارزهای دیجیتال بود و اتریوم کلاسیک نیز مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر نتوانست قیمت خودش را حفظ کند. قیمت اتریوم کلاسیک در بیشتر ماه ژانویه 2022 در اطراف محدوده 30 دلار قرار داشت، اما در ماه مارس مجدداً رشد کرد و به بالاترین سطح خود در 52.17 دلار رسید. پس از آن مجموعه‌ای از روندهای نزولی بازار را تحت تأثیر قرار داد و قیمت اتریوم کلاسیک به پایین‌ترین سطح خود در 12.60 دلار رسید. به طور کلی، سال 2022 چندان سال صعودی‌ای برای اتریوم کلاسیک نبود و اکنون در زمان نگارش این مقاله، اتریوم کلاسیک در قیمت 21 دلار معامله می‌شود، ارزش بازار 2.97 میلیارد دلاری دارد و در رتبه بیست و سومین ارز دیجیتال برتر بازار قرار دارد.

جمع‌بندی

هنگام پیش‌بینی قیمت اتریوم کلاسیک دراز مدت و پیشی گرفتن آن از اتریوم، بهتر است فراموش نکنیم که بازار ارزهای دیجیتال یک بازار پر نوسان است و اتریوم کلاسیک در مسیری کاملاً متفاوت از اتریوم قدم برمی‌دارد. تحلیلگران بازار ارزهای دیجیتال بر این باورند که اتریوم کلاسیک به لطف تغییرناپذیری و پشتیبانی از الگوریتم اجماع اثبات کار، می‌تواند دراز مدت رشد کند و افزایش‌های قیمت قابل توجهی را نیز تجربه کند. با این حال، آن‌ها معتقدند که پیشی گرفتن اتریوم کلاسیک از اتریوم امری چندان ممکن نیست چرا که اتریوم فراگیر‌تر است و کاربران شبکه اصلی اتریوم را برای انجام تراکنش‌های مالی ترجیح می‌دهند.

دکمه بازگشت به بالا