اقتصادیکسب و کار ایرانی

اتریوم کلاسیک با ارز دیجیتال اتریوم چه تفاوت‌هایی دارد؟

برای بسیاری از کاربران بازار ارزهای دیجیتال، این سؤال به وجود آمده است که چه تفاوتی بین ارزهای دیجیتال اتریوم (ETH) و اتریوم کلاسیک (ETC) وجود دارد. اتریوم کلاسیک یک ارز دیجیتال با عرضه ثابت است که استخراج‌کنندگان اعتبارسنج آن بر تغییرناپذیری بلاک‌چین تأکید دارند. اتریوم در طرفی دیگر، نسخه محبوب‌تر و پذیرفته شده‌تر در بازار ارزهای دیجیتال است که عرضه ثابتی ندارد و میزان تراکنش روزانه آن بالا است. هر دو شبکه اتریوم و اتریوم کلاسیک، نتیجه یک ارتقا نرم‌افزاری (هارد فورک) هستند که در سال 2016 میلادی به دنبال هک شدن سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) شبکه اتریوم کلاسیک رخ داد.

آینده اتریوم |اتریوم چیست

معرفی اتریوم کلاسیک و اتریوم

اتریوم کلاسیک یک بلاک‌چین متن‌باز است که در سال 2016 میلادی پس از حمله هکرها به یک سازمان خودگردان غیرمتمرکز به وجود آمد. اتریوم کلاسیک در واقع شبکه پیشین اتریوم است که همان‌طور که گفته شد، به دنبال این حمله به شبکه‌ای جدا از اتریوم تبدیل شد و اتریوم کلاسیک نام گرفت. در حال حاضر، اتریوم کلاسیک از یک ارز بومی اختصاصی برای تأمین تراکنش‌ها و تسهیل قراردادهای هوشمند در شبکه استفاده می‌کند. لازم به ذکر است که فارغ از ایمن‌سازی شبکه با تقسیم بلاک‌چین‌ها، این ارتقا نرم‌افزاری همچنین منجر به بازگشت تمامی وجوه به سرقت رفته به صاحبان اصلی آن‌ها شد.

اتریوم کلاسیک بر خلاف شبکه اصلی اتریوم که در حال حاضر از الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) پشتیبانی می‌کند، همچنان از الگوریتم اجماع کار (PoW) استفاده می‌کند. در اوایل سال 2023 میلادی، شبکه اتریوم سرانجام از الگوریتم اجماع اثبات کار به اثبات سهام مهاجرت کرد. به دنبال آن، استخراج‌کنندگان اتریوم که وظیفه اعتبارسنجی تراکنش‌ها را بر عهده داشتند از شبکه اتریوم خارج شدند و به اتریوم کلاسیک و دیگر شبکه‌های اثبات کار روی آوردند. همان‌طور که گفته شد، جامعه اتریوم کلاسیک بر تغییرناپذیری بلاک‌چین تأکید دارد و بر همین اساس، از هیچ یک از تغییرات و ارتقاهای نرم‌افزاری شبکه اصلی اتریوم پیروی نمی‌کند.

ارز دیجیتال اتریوم یک پلتفرم برای انجام تراکنش‌های مالی است که هر کسی می‌تواند از سراسر جهان از خدمات آن بهره‌مند شود. اتریوم همچنین یک پلتفرم جامعه‌محور است که امروزه از هزاران برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز در بلاک‌چین خود پشتیبانی می‌کند. به طور کلی، اتریوم یک فناوری خاص است که استفاده‌های گسترده‌ای دارد که شامل پرداخت‌های جهانی، راه‌اندازی برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز و دیگر موارد می‌شود. شبکه فعلی اتریوم در واقع فورکی از بلاک‌چین اتریوم کلاسیک است و از این جهت بسیاری از کدهای برنامه‌نویسی این دو شبکه با یکدیگر مشابه است.

با این حال، اتریوم بر خلاف اتریوم کلاسیک رشد کرده است و خدمات گوناگونی را به کاربران خود ارائه می‌دهد. سامانه‌های حوزه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) اتریوم بی‌وقفه فعال هستند و کاربران می‌توانند هر زمان که خواستند، از هر نقطه از جهان پول ارسال یا دریافت کنند و یا وام بگیرند و درآمد کسب کنند. اتریوم همچنین صرفاً یک ارز دیجیتال نیست و از توکن‌های غیرقابل معاوضه (NFT) نیز پشتیبانی می‌کند.

چه تفاوتی بین اتریوم و اتریوم کلاسیک وجود دارد؟

همان‌طور که در طول مقاله به آن اشاره شد، مهم‌ترین تفاوت این دو شبکه بلاک‌چینی در الگوریتم اجماع آن‌ها است. اتریوم در اوایل سال جاری میلادی از الگوریتم اجماع اثبات کار به اثبات سهام مهاجرت کرد. این در حالی است که اتریوم کلاسیک از این تغییر اتریوم پیروی نکرده است و قصد دارد به پشتیبانی از الگوریتم اجماع اثبات کار و استخراج سنتی توکن در بلاک‌چین ادامه دهد. شبکه اتریوم به اعتبارسنج‌ها در بلاک‌چین اثبات سهام خود، توکن اتریوم پاداش می‌دهد. اتریوم کلاسیک نیز مشابه با اتریوم، به استخراج‌کنندگان برای اعتبارسنجی تراکنش‌ها در شبکه توکن اتریوم کلاسیک پاداش می‌دهد.

همان‌طور که گفته شد، عرضه اتریوم کلاسیک بر خلاف اتریوم اندازه مشخصی دارد و می‌توان گفت که ارزش توکن اتریوم کلاسیک در دراز مدت، با کمیاب شدن توکن افزایش خواهد یافت. بلاک‌چین اتریوم در ابتدا به عنوان یک بلاک‌چین واحد در سال 2015 ایجاد شد، اما در ژوئن سال 2016، بلاک‌چین اتریوم هک شد و 60 میلیون دلار ارز دیجیتال اتریوم از دارایی سرمایه‌گذاران به سرقت رفت. در نتیجه این حمله، یک هارد فورک برای ایمن‌سازی شبکه منتشر شد که باعث خلق شبکه جدید اتریوم و تبدیل آن به دو نسخه مجزا شد.

آیا اتریوم کلاسیک آینده‌ای دارد؟

در حال حاضر، جامعه اتریوم کلاسیک بر این باور است که کد برنامه‌نویسی شده‌ی یک بلاک‌چین نباید تغییر کند و کد در واقع از دیدگاه آن‌ها یک مفهوم قانونی است که هیچ‌کس حق تغییر یا سانسور آن را ندارد. به طور خلاصه، جامعه اتریوم کلاسیک بر مفهوم تغییرناپذیری یک بلاک‌چین تأکید دارد و معتقد است که بلاک‌چین باید به همان شکلی که در ابتدا برنامه‌نویسی شده است باقی بماند و تغییر نکند. از دیگر ویژگی‌های اتریوم کلاسیک، می‌توان به حاکمیت غیرمتمرکز و تسهیل قراردادهای هوشمند برای کاربران اشاره کرد.

با این حال، علیرغم تمام ویژگی‌ها و فوایدی که اتریوم کلاسیک دارد، کاربران در نهایت شبکه اصلی اتریوم را به عنوان بلاک‌چین بهتر برای خرید، فروش، انجام معاملات در حوزه امور مالی غیرمتمرکز و ایجاد توکن‌های غیرقابل معاوضه ترجیح می‌دهند. با این حال، این بدان معنا نیست که اتریوم کلاسیک هیچ آینده‌ای ندارد و خرید اتریوم کلاسیک روند نزولی خواهد داشت، بلکه فقط به این معنی است که اتریوم کلاسیک هرگز نمی‌تواند از اتریوم بهتر شود یا جای آن را بگیرد، اما به لطف تغییرناپذیری و پشتیبانی از الگوریتم اجماع اثبات کار، می‌تواند محبوبیتش را بین طرفدارانش حفظ کند.

جمع‌بندی

اتریوم و اتریوم کلاسیک هر دو در حال طی کردن مسیری کاملاً متفاوت هستند و نمی‌توان دیگر آن‌ها را دو ارز دیجیتال با دو بلاک‌چین مشابه به یکدیگر معرفی کرد. توسعه‌دهندگان اتریوم دیگر از الگوریتم اجماع اثبات سهام برای اعتبارسنجی تراکنش‌ها استفاده می‌کنند و به فعالیت ماینرها در شبکه پایان داده‌اند. از سوی دیگر، اتریوم کلاسیک همچنان به پشتیبانی از الگوریتم اثبات کار ادامه داده و به بهشت ماینرها تبدیل شده است. هر دو نقاط قوت خود را دارند، اما سرمایه‌گذاران باید به خوبی این دو ارز دیجیتال را بشناسند تا دچار سردرگمی و در نهایت زیان نشوند.

علیرضا اصیلی

علیرضا اصیلی فعال حوزه دیجیتال مارکتینگ و علاقمند به حوزه کریپتو کارنسی است. مقالات اون در زمینه کریپتو کارنسی در وبسایت سرمایکس و بسیاری از خبرگزاری‌ها منتشر شده است.
دکمه بازگشت به بالا