وکیل کیفری در چه زمینه های میتواند به شما کمک کند؟
تفاوت پرونده های حقوقی و کیفری
هنگامی که در مورد وکیل کیفری در تهران صحبت می کنیم باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که تفاوت میان پرونده های کیفری و حقوقی چیست و اصلا چگونه می توانیم متوجه شویم که پرونده ای که درگیر آن هستیم از نوع کیفری است یا حقوقی به حساب می آید. بنابراین قبل از آنکه به وکیل کیفری تهران مراجعه کنید در ابتدا بهتر است اطلاعات لازم را در مورد پرونده ای که با ان درگیر هستید، بدست آورید. اکنون این سوال بسیار مهم ذهن ما را مشغول می کند که تفاوت پرونده های حقوقی و کیفری چیست؟
اولین و مهمترین تفاوتی که میان پرونده های کیفری و حقوقی وجود دارد، مرجع صالح به رسیدگی این پرونده ها است. بنابراین کاملا واضح است که برای پیگیری پرونده های کیفری نمی توان به همان مرجعی مراجعه کرد که برای پرونده های حقوقی معمولا به سراغ آن می رویم.
برای طرح شکایت حقوقی باید در ابتدا به سراغ دادگستری رفت و در صورتی که بخواهیم یک پرونده کیفری را آغاز کنیم باید به سراغ دادسرا رفت. تنظیم شکواییه توسط وکیل کیفری تهران به بهترین نحو انجام می شود و سپس به دادسرا تحویل داده می شود. وکیل کیفری به خوبی از نحوه تنظیم شکوائیه برای آغاز دعاوی کیفری مختلف آگاهی دارد و آن را در کوتاهترین زمان ممکن انجام می دهد.
معمولا موضوع پرونده های حقوقی به مواردی مانند تعهدات، قراردادها و امور مالی وابسته است. هنگامی که قراردادهای مختلفی منعقد می شوند و تعهداتی بر عهده افراد قرار می گیرد، انان وظیفه دارند تا تمامی این تعهدات را به طور کامل انجام دهند تا قرارداد از لحاظ قانونی پابرجا بماند، اما در مواردی که یکی از طرفین قرارداد نتواند به تعهد خود عمل کند یا انکه از انجام وظایف خود سرباز زند، می توان موضوع را از لحاظ قانونی پیگیری کرد. در چنین مواقعی معمولا وکیل حقوقی وظیفه رسیدگی به پرونده را بر عهده دارد. توجه داشته باشید که در بیشتر پرونده های حقوقی، فردی که از تعهدات خود سپریچی کرده است باید مبلغی را برای جبران خسارت به فرد آسیب دیده بپردازد.
موضوع پرونده های کیفری مربوط به اعمال مجرمانه است. اعمال مجرمانه به اعمالی گفته میشود که در قانون برای آنان مجازات در نظر گرفته شده است و در اصطلاح حقوقی به چنین اعمالی، جرم گفته می شود. در برخی از مواقع نیز ممکن است موضوع پرونده های کیفری مربوط به تخلفاتی باشد که در جریان موضوعات حقوقی اتفاق می افتد.
لزوم مراجعه به وکیل کیفری تهران
برخی از افراد به اشتباه با خود فکر می کنند که هنگام مواجه شدن با پرونده های کیفری می توانند به هر وکیل دادگستری که میخواهند مراجعه کنند و هیچ تفاوتی میان وکیل کیفری یا وکیل حقوقی نمی باشد. اما شما باید بدانید که این تصور کاملا اشتباه است و دارای نتایج بسیار زیانباری است.
همانطور که اشاره کردیم، تخصصی شدن کارها در هر امری باعث پیشرفت بسیار زیادی در آن کار می شود و امکان موفقیت در آن را هم افزایش می دهد، در نتیجه بهتر است این واقعیت را قبول کنید که تمام وکلای دادگستری دارای مهارت و تخصص یکسانی نمی باشند و هر یک از آنها معمولا دارای تجربه بیشتری در جریان پرونده های مختلف می باشند. بنابراین بهتر است برای آنکه بتوانید از حقوق خود در جریان پرونده های کیفری دفاع کنید و از ادله اثبات مناسب در روند دادرسی استفاده کنید، وکیل کیفری تهران بهترین گزینه انتخابی شما خواهد بود.
مسئله دیگری که باید بدانی آن است که در جریان پرونده های کیفری هم فرد متهم و هم فرد شاکی حق کمک گرفتن از وکیل کیفری تهران را دارند. هنگامی که فرد شاکی می خواهد دعوای کیفری را آغاز کند، وکیل کیفری این توانایی را دارد که در کوتاهترین زمان ممکن و با استفاده از مدارک و شواهد کافی، پرونده را به جریان بیندازد.
در چنین مواردی معمولا در اکثر جلسات دادرسی و قانونی، وکیل تضمینی کیفری میتواند به جای موکل خود شرکت کند. این موضوع باعث می شود تا دیگر شاکی درگیر روند دادرسی نشود و پیگیری پرونده کیفری را به طور کامل به وکیل خود واگذار می کند و نگرانی او از بابت بسیاری از موارد مربوط به پرونده برطرف می شود، چرا که میداند که وکیل کیفری تهران بهترین عملکرد را در رابطه با موضوع پرونده خواهد داشت.
اهمیت وکیل کیفری تهران
از آنجایی که تهران یک کلانشهر به حساب می آید، وکیل کیفری تهران معمولا دارای مهارت و تجربه بیشتری در مقایسه با وکلای دیگر شهرستان ها و استان ها است؛ چرا که وکالت تعداد پرونده های کیفری بیشتری را پذیرفته است و با انواع آن به خوبی آشنایی دارد و میتواند آنها را در مراجع قانونی پیگیری کند.
یکی از اصول مهمی که در علم حقوق وجود دارد آن است که اصل بر بی گناهی تمام افراد است. در صورتی که شما ادعا دارید فردی مرتکب جرمی شده است باید بتوانید آن را به اثبات برسانید در غیر اینصورت صرفا نمی توان بر اساس ادعا، فردی را متهم به جرمی کرد و انتظار مجازات نیز داشت. وکیل کیفری تهران به افراد شاکی کمک می کند تا در محضر دادگاه ادعاهای کیفری خود را به اثبات برسانند.
یک وکیل کیفری خوب در تهران می تواند به متهم پرونده های کیفری نیز کمک کند. همانطور که میدانید افرادی که مرتکب جرم میشوند باید مجازات شوند، در چنین شرایطی نقش وکیل کیفری تهران بسیار مهم و پر رنگ است؛ چرا که چنین وکیلی وظیفه دارد تا با استفاده از تخصص و ادله کافی، که مجازاتی را که در انتظار مجرم است را به حداقل برساند.
مشاوره حقوقی با وکیل کیفری تهران
تهران یکی از پرجمعیت ترین شهرهایی است که افراد زیادی در آن زندگی می کنند؛ از طرفی دیگر این شهر بزرگ و پرجمعیت مرکز کشور ما به حساب می آید و به همین دلیل نیز بیشتر امور مهم هر فردی ممکن است به این شهر وابسته باشد. بهترین وکیل کیفری تهران کسی است که خدمات حقوقی مختلفی را به افراد زیادی ارائه می دهد. از مهم ترین خدمات حقوقی که وکیل کیفری تهران ارائه می دهد، مشاوره حقوقی کیفری است. پس حتی با وجود اینکه بسیاری از افراد نمی توانند وکالت پرونده کیفری را به وکیل خبره در این زمینه بسپارند ، آنان می توانند از مشاوره حقوقی با وکیل کیفری تهران برای رفع ابهامات خود استفاده کنند.
قانون مجازات کشور ما و تمامی مفاد مربوط به آیین دادرسی کیفری این مسئله را به خوبی نشان می دهند که پرونده های کیفری دارای پیچیدگی های خاصی هستند و نمی توان به راحتی آنها را پشت سرگذاشت، اما با استفاده از خدمات حقوقی وکیل کیفری تهران می توان به راحتی از پیچیدگی های چنین پرونده هایی گذر کرد و بهترین نتایج ممکن را بدست آورد. معمولا یکی از چالش های اساسی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول میکند آن است که چه کسانی می توانند به وکیل کیفری تهران مراجعه کنند؟ آیا برای مراجعه به بهترین وکیل کیفری در تهران لازم است تا به مسائل خاصی توجه کرد؟
در حالت کلی باید گفت که همه افراد میتوانند بدون محدودیت خاصی به وکیل کیفری تهران مراجعه کرد، فرقی ندارد افراد در چه سن و سالی باشند یا چه جنسیتی داشته باشند، عموم افرادی که درگیر موضوعات کیفری می شوند به راحتی می توانند از خدمات حقوقی کیفری استفاده کنند که توسط وکلای متخصص ارائه می شود.
هزینه وکیل کیفری در تهران در مقایسه با خدمات حقوقی که ارائه می دهد، بسیار مقرون به صرفه است. این احتمال وجود دارد که بسیاری از افراد دستمزد وکیل کیفری را زیاد بدانند و با خود فکر کنند که بهتر است از خدمات حقوقی چنین وکیلی استفاده نکنند و خود به تنهایی به سراغ رسیدگی پرونده کیفری بروند اما حقیقت آن است که بدون کمک گرفتن از وکیل دادگستری احتمال موفقیت در پرونده های کیفری بسیار کم است. دلیل اصلی آن نیز، قوانین مختلف و مهمی است که در رابطه با مجازات مجرمان طراحی شده است.
هرگونه خطا و اشتباه در جریان دادرسی پرونده های کیفری باعث بوجود آمدن آسیب ها و خطرات جانی برای فرد متهم می شوند و در برخی از مواقع نیز این آسیب ها تا حدی جدی هستند که خانواده و اطرافیان فرد متهم را نیز تحت تاثیر قرار می دهند. وکیل کیفری تهران به فرد متهم کمک می کند تا به حداقل مجازات محکوم شود. در صورتی که احساس می کنید نیاز دارید تا اطلاعات نسبتا بیشتری را در رابطه با پرونده های کیفری بدست آورید به شما توصیه می کنیم که از خدمات مشاوره حقوقی وکیل کیفری تهران استفاده کنید.
انواع مشاوره حقوقی با وکیل کیفری تهران
وقتی که در مورد مشاوره حقوقی با وکیل کیفری تهران صحبت می کنیم، بسیاری از افراد کنجکاو می شوند که بدانند اصلا از طریق چه راه هایی می توان با وکیل کیفری تهران مشاوره کرد؟ در حالت کلی انواع مشاوره حقوقی کیفری با وکیل به موارد زیر تقسیم می شوند:
*مشاوره حقوقی کیفری حضوری
*مشاوره حقوقی کیفری غیر حضوری
اگر احساس میکنید که نمیتوانید یا فرصت آن را ندارید که از جلسات حضوری وکیل کیفری تهران استفاده کنید، به شما توصیه می کنیم که از جلسات مشاوره غیر حضوری به صورت اینترنتی و تلفنی استفاده نمایید. در رابطه با انتخاب نوع مشاوره حقوقی کیفری، بهتر است مسئله را به وکیل کیفری تهران ارجاع دهید. او بهتر از هر شخصی از شرایط پرونده آگاهی دارد و موکل خود را راهنمایی می کند.
از مزایای مهمی که روش مشاوره حقوقی کیفری غیر حضوری دارد آن است که افراد می توانند در هر زمان و مکانی که هستند با وکیل کیفری تهران ارتباط برقرار کنند و پاسخ تمامی سوالات کیفری خود را با دقت اخذ کنند. از طرفی دیگر هزینه مشاوره حقوقی کیفری غیر حضوری در مقایسه با حضوری، نسبتا کمتر است و همین مساله باعث شده است تا در سال های اخیر، طرفداران مشاوره حقوقی کیفری حضوری دوچندان شود.
شکواییه؛ آغاز دعاوی کیفری
تنظیم شکواییه توسط وکیل کیفری تهران دارای شرایط خاصی است و از قوانین آیین دادرسی کیفری تبعیت می کند. بر اساس مفاد 69 الی قانون آیین دادرسی کیفری 75 قانون آیین دادرسی کیفری می توان در رابطه این موضوع به موارد زیر اشاره کرد:
شاکی و مدعی خصوصی میتواند شخصاً یا توسط وکیل شکایت کند. در شکوائیه موارد زیر باید قید شود:
الف – نام ، نام خانوادگی ، نام پدر و نشانی دقیق شاکی.
ب – موضوع شکایت و ذکر تاریخ و محل وقوع جرم.
ج – ضرر و زیان مالی که به مدعی وارد شده و مورد مطالبه است.
د – مشخصات و نشانی مشتکی عنه یا مظنون در صورت امکان.
ه- ادله و اسامی و مشخصات و نشانی شهود و مطلعین در صورت امکان.
درکه شعب دادگاه متعدد باشد عرض حال شاکی در دفتر کل ثبت و توسط رئیس حوزه قضایی به یکی از شعب ارجاعمیشود.
چنانچه عرض حال ناقص یا شفاهی باشد مراتب در صورتجلسه تنظیمی توسط دفتر دادگاه منعکس و به امضا یا اثر انگشت شاکیمیرسد.
هرگاه شاکی نتواند متهم را معین نماید یا دلایل اقامه دعوی کافی نباشد و یا شاکی از شکایت خود صرفنظر نموده ولی موضوع از جرائمغیر قابل گذشت باشد، دادگاه تحقیقات لازم را انجام میدهد.
قضات ذی ربط و ضابطین دادگستری موظفند شکایت کتبی یا شفاهی را همه وقت قبول نمایند. شکایت شفاهی در صورت مجلس قیدو به امضای شاکی میرسد، اگر شاکی نتواند امضا کند یا سواد نداشته باشد مراتب در صورت مجلس قید و انطباق شکایت شفاهی با مندرجات صورتمجلس تصدیق میشود.
طرح شکایت در امور جزایی
در مواردی که تعقیب امر جزایی منوط به شکایت شاکی خصوصی است و متضرر از جرم محجور ( صغیر، غیر رشید یا مجنون) بوده ودسترسی به ولی یا قیم او نباشد یا مجنی علیه ولی یا قیم نداشته باشد و نصب قیم موجب فوت وقت یا توجه ضرر به محجور شود، تا حضور و مداخلهولی یا قیم یا نصب قیم و همچنین در صورتی که ولی یا قیم، خود مرتکب جرم شده یا مداخله در آن داشته باشد، دادگاه شخص دیگری را به عنوان قیمموقت تعیین میکند و یا خود امر جزایی را تعقیب نموده و اقدامات ضروری را برای حفظ و جمعآوری دلایل جرم و جلوگیری از فرار متهم به عملمیآورد..
شاکی حق دارد هنگام تحقیقات، شهود خود را معرفی و دلایل خود را اظهار نماید و نیز از صورت جلسه تحقیقات مقدماتی که منافی بامحرمانه بودن تحقیقات نباشد پس از پرداخت هزینه، رونوشت بگیرد.
شاکی میتواند تامین ضرر و زیان خود را از دادگاه تقاضا کند، در صورتی که تقاضای شاکی مبتنی بر دلایل قابل قبول باشد دادگاه قرارتأمین خواسته را صادر مینماید، این قرار قطعی و غیرقابل اعتراض است. در صورتی که خواسته شاکی عین معینی نبوده و یا عین معین بوده لکن توقیف آن ممکن نباشد، دادگاه معادل مبلغ ضرر و زیان شاکی ازسایر اموال و دارایی متهم توقیف میکند و اگر تقاضای تبدیل توقیف اموال متهم به ضامن بشود، دادگاه طب مقررات آیین دادرسی مدنی عمل مینماید.قرار تأمین به محض ابلاغ به موقع اجرا گذاشته میشود.
در صورتی که ثابت شود شاکی تعمداً اقدام به طرح شکایت خلاف واقع نموده به پرداخت خسارات طرف شکایت طبق نظر دادگاهمحکوم خواهد شد.
چنانچه ضمن تحقیق، قاضی دادگاه جرم دیگری را کشف نماید که به جرم اول مربوط نیست در صورتی که شعبه دادگاه منحصر به فردباشد به آن جرم نیز رسیدگی مینماید و چنانچه شعب دادگاه متعدد باشد اقدامات لازم را موافق قوانین برای حفظ آثار و امارات جرم مکشوف وجلوگیری از فرار متهم به عمل آورده و مراتب را به رئیس حوزه قضائی اطلاع میدهد.
نقش قانونی وکیل در پرونده های کیفری
جایگاه وکیل کیفری تهران تا حدی در جامعه ما پر رنگ است که قانونگذار کشور نیز در قانون آیین دادرسی کیفری به ان اشاره کرده است و برخی از وظایف وکیل کیفری را به خوبی شرح داده است. برای آشنایی با نقش قانونی وکیل کیفری تهران به قانون آیین دادرسی استناد می کنیم:
هرگاه متهم نوشتههای خود را که مؤثر در کشف جرم است به وکیل خود یا شخص دیگری سپرده باشد قاضی میتواند آنها را حسبمورد در حضور وکیل یا آن شخص بررسی نماید و در صورت استنکاف از ارائه آنها، مستنکف به مجازات مقرر برای خلاصی متهم از محاکمه محکومخواهد شد.
متهم میتواند یک نفر وکیل همراه خود داشته باشد. وکیل متهم میتواند بدون مداخله در امر تحقیق پس از خاتمه تحقیقات مطالبی راکه برای کشف حقیقت و دفاع از متهم یا اجرای قوانین لازم بداند به قاضی اعلام نماید. اظهارات وکیل در صورت جلسه منعکس میشود. در مواردی که موضوع جنبه مجرمانه دارد یا حضور غیر متهم به تشخیص قاضی موجب فساد گردد و همچنین در خصوص جرائم علیهامنیت کشور حضور وکیل در مرحله تحقیق با اجازه دادگاه خواهد بود.
در مواردی که به متهم دسترسی نبوده و یا به علت شناخته نشدن در محل اقامت احضار و جلب مقدور نباشد وقت رسیدگی با ذکرنوع اتهام (در صورت مصلحت و عدم وجود منع شرعی) در یکی از روزنامههای کثیرالانتشار یا محلی برای یک نوبت درج میشود. تاریخ انتشار آگهیتا روز محاکمه نباید کمتر از یک ماه باشد. در صورت عدم حضور متهم در وقت مقرر و یا عدم ارسال لایحه دفاعیه و یا عدم معرفی وکیل، دادگاه درحقوق الناس و حقوق عمومی به صورت غیابی اقدام به رسیدگی نموده و رای مقتضی صادر مینماید. در مواردی که تحقیقات تکمیل و برای انجام محاکمه وقت تعیین شده باشد متهم یا وکیل او حق دارند پیش از شروع محاکمه به دفتردادگاه مراجعه و از محتویات پرونده اطلاعات لازم را تحصیل کنند.
وکیل کیفری تهران در جریان پرونده های اطفال
وکیل کیفری تهران در جریان دادرسی پرونده های کیفری اطفال نیز نقش مهم و موثری دارد، به موارد زیر دقت کنید:
در هنگام رسیدگی به جرائم اطفال، دادگاه مکلف است به ولی یا سرپرست قانونی طفل اعلام نماید در دادگاه شخصاً” حضور یابد یابرای او وکیل تعیین کند. چنانچه ولی یا سرپرست قانونی اقدام به تعیین وکیل ننماید و خود نیز حضور نیابد، دادگاه برای طفل وکیل تسخیری تعیینخواهد کرد.
رسیدگی به جرائم اطفال علنی نخواهد بود، در دادگاه فقط اولیاء و سرپرست قانونی طفل و وکیل مدافع و شهود و مطلعین و نمایندهکانون اصلاح و تربیت که دادگاه حضور آنان را لازم بداند حاضر خواهند شد.
در مواردی که رأی دادگاه تجدیدنظر بر محکومیت متهم باشد و متهم یا وکیل او در هیچ یک از مراحل دادرسی حاضر نبوده و لایحهدفاعیه یا اعتراضیه هم نداده باشند رأی دادگاه تجدیدنظر ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ واقعی به متهم یا وکیل او، قابل واخواهی و رسیدگی در هماندادگاه تجدید نظر میباشد، رای صادره قطعی است.
قانون آیین دادرسی در مربوط به وکالت پرونده های کیفری
در کلیه امور جزایی طرفین دعوا میتوانند وکیل یا وکلای مدافع خود را انتخاب و معرفی نمایند، وقت دادرسی به متهم، شاکی، مدعیخصوصی و وکلای مدافع آنان ابلاغ خواهد شد در صورت تعدد وکیل حضور یکی از وکلای هریک از طرفین برای تشکیل دادگاه و رسیدگی کافیاست.
متهم میتواند از دادگاه تقاضا کند وکیلی برای او تعیین نماید، چنانچه دادگاه تشخیص دهد متهم توانائی انتخاب وکیل را ندارد از بینوکلای حوزه قضائی و در صورت عدم امکان از نزدیکترین حوزه مجاور وکیلی برای متهم تعیین خواهد نمود و در صورتی که وکیل درخواستحقالوکاله نماید دادگاه حقالزحمه را متناسب با کار تعیین خواهد کرد و در هر حال حقالوکاله تعیینی نباید از تعرفه قانونی تجاوز کند.
در جرائمی که مجازات آن به حسب قانون، قصاص نفس، اعدام، رجم و حبس ابد میباشد چنانچه متهم شخصاً وکیل معرفی ننمایدتعیین وکیل تسخیری برای او الزامی است مگر در خصوص جرائم منافی عفت که متهم از حضور یا معرفی وکیل امتناع ورزد.
تقاضای تغییر وکیل تسخیری از طرف متهم جز در موارد زیر پذیرفته نیست:
الف – قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم از هر طبقه بین وکیل تسخیری با یکی از اصحاب دعوا وجود داشته باشد.
ب – وکیل تسخیری قیم یا مخدوم یکی از طرفین باشد و یا یکی از طرفین مباشر و متکفل امور وی یا همسر او باشد.
ج – وکیل تسخیری یا همسر یا فرزند او وارث یکی از اصحاب دعوا باشد.
د – وکیل تسخیری سابقاً در موضوع دعوای اقامه شده به عنوان دادرس یا داور یا کارشناس یا گواه اظهارنظر کرده باشد.
ه- بین وکیل تسخیری و یکی از طرفین و یا همسر یا فرزند او دعوا حقوقی یا جزایی مطرح باشد و یا در سابق مطرح بوده و از تاریخ صدور حکمقطعی دو سال نگذشته باشد.
و – وکیل تسخیری یا همسر یا فرزند او دارای نفع شخصی در موضوع مطروح باشند.