علمی و پزشکیکسب و کار ایرانی

آیا ارتودنسی شامل بیمه تکمیلی میشود؟

هزینه ارتودنسی در بیمه تکمیلی چگونه است؟

دندانپزشکی به‌عنوان یکی از هزینه‌های سنگین خانوار شناخته می‌شود و معمولا بیمه‌های عادی آن را پوشش نمی‌دهند. ارتودنسی هم یکی از خدمات گران‌قیمت دندان‌پزشکی است. بسیاری از افراد به‌دلیل هزینه زیاد ارتودنسی ترجیح می‌دهند برای آن اقدام نکنند. اما در برخی موارد، ناهنجاری‌های دهان و دندان، از حوزه ارتودنسی برای زیبایی خارج شده و این روش نوعی درمان محسوب می‌شود. برای پوشش این هزینه‌ها نیاز به بیمه تکمیلی دارید، بنابراین در این مقاله به بررسی ارتودنسی در بیمه تکمیلی می‌پردازیم.

آیا بیمه تکمیلی شامل ارتودنسی می‌شود؟

سوالی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده، این است که آیا ارتودنسی جزء بیمه تکمیلی محسوب می‌شود یا خیر؟ در پاسخی صریح باید گفت که علاوه‌بر بیمه‌های عادی مانند بیمه تامین اجتماعی، ارتودنسی شامل بیمه تکمیلی انفرادی هم نمی‌شود.

ممکن است بپرسید که کدام بیمه تکمیلی هزینه ارتودنسی را می‌دهد؟ احتمالا سایت‌های تبلیغاتی را دیده باشید که به بعضی از بیمه‌های تکمیلی خاص اشاره دارند که هزینه‌های ارتودنسی را پوشش می‌دهد. لازم به ذکر است که طبق قوانین بیمه مرکزی ایران، بیمه تکمیلی ارتودنسی و زیبایی دندان در پوشش‌های بیمه انفرادی اکثر شرکت‌های بیمه‌گر قرار نمی‌گیرد.

کدام بیمه تکمیلی هزینه ارتودنسی را می‌دهد؟

با وجود بیمه تکمیلی می‌توان برای ارتودنسی اقدام کرد، اما فقط بعضی از شرکت‌های بیمه‌گر بخش اندکی از هزینه ارتودنسی در بیمه تکمیلی را پوشش می‌دهند که آن هم نیازمند ارائه مدارک و اثبات پرداخت هزینه‌ها است.

مدارک ارائه شده باید نشان دهند که ناهنجاری‌های دندانی زیاد بوده و این ناهنجاری‌ها مشکلاتی را برای دندان‌ها و فک فرد ایجاد کرده‌اند. از طرفی متخصص ارتودنسی هم باید این موارد را تایید کند. توجه داشته باشید که این مورد بسیار نادر است و بیمه تکمیلی شرایط خاص خود را در این خصوص دارد. در برخی مواد با وجود ارائه مدارک و تایید متخصص ارتودنسی در تهران هم مشخص نیست که هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی چقدر خواهد شد.

در حال حاضر بیمه تکمیلی گروهی هزینه ارتودنسی دندان را تنها برای افراد زیر ۱۴ سال پوشش می‌دهد. همان‌طور که می‌دانید بیمه تکمیلی گروهی را شرکت‌ها و سازمان‌ها تهیه می‌کنند و میزان پوشش‌های آن به توافق بین شرکت‌ها و بیمه‌گر بستگی دارد.

چرا ارتودنسی جزء هزینه پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد؟

بیمه تامین اجتماعی به‌عنوان یک بیمه پایه شناخته می‌شود، اما آیا بیمه تامین اجتماعی هزینه ارتودنسی را می‌دهد؟ سازمان تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی به دو دلیل اصلی چیزی به‌عنوان بیمه ارتودنسی تامین اجتماعی و ارتودنسی با بیمه تکمیلی را ندارند که در زیر به آنها اشاره کرده‌ایم:

هزینۀ زیاد ارتودنسی

هزینه ارتودنسی دندان بسیار زیاد است و همین موضوع می‌تواند دلیل اصلی مقرون‌به‌صرفه‌ نبودن پوشش هزینه‌ها توسط تامین اجتماعی و شرکت‌های بیمه‌گر دیگر باشد.

دسته‌بندی در حوزه جراحی زیبایی

افراد بعد از انجام ارتودنسی حالت ظاهری بهتری در صورت خود خواهند داشت به همین دلیل ارتودنسی به‌عنوان یک عمل زیبایی شناخته می‌شود. احتمالا برنامه‌های تبلیغاتی که لبخندی زیبا پس از ارتودنسی دندان‌ها را نشان می‌دهند، در این امر بی‌تاثیر نبوده‌ است.

کدام خدمات دندانپزشکی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار می‌گیرند؟

به صورت کلی خدمات ارائه شده در زمینه دندان پزشکی، تا حد زیادی گسترده هستند. بر این اساس در زمان تهیه بیمه تکمیلی باید به این نکته توجه داشته باشید که به سراغ بیمه‌ای بروید که پوشش دهی بیشتری در این زمینه داشته باشد و بتواند خدمات مختلف را به سادگی پوشش دهد. سقف پوشش دهی شرکت‌های مختلف بیمه در هزینه‌های دندانپزشکی، با یکدیگر متفاوت است. از این رو باید گزینه‌ای را انتخاب کنید که پوشش دهی بیشتری داشته باشد. به صورت کلی باید با خدماتی که تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند آشنا شوید تا بتوانید بهترین گزینه را در این زمینه انتخاب کنید.

  • خدمات ویزیت: خدمات مربوط به معاینه، تجویز دارو، درخواست آزمایش و اعزام به رادیولوژی همه مربوط به ویزیت بیمار بوده و تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند. در این حالت شما نیاز به پرداخت هزینه در این زمینه‌ها ندارید.
  • رادیوگرافی دندان: قبل از اینکه هر اقدامی بر روی دندان‌ها انجام شود، شما باید برای رادیوگرافی دندان اقدام کنید. برخی از کلینیک‌ها مجهز به رادیوگرافی هستند و در برخی از مواقع باید به مراکز دیگری برای عکس‌برداری از دندان مراجعه کنید. گرافی پری اپیکال یا بایت وینگ تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند.
  • کشیدن دندان: یکی دیگر از خدماتی که معمولا جزء هزینه‌های بیمه تکمیلی دندان پزشکی محسوب می‌شود، کشیدن دندان است. در این زمینه بیمه معمولا کشیدن دندان قدامی، خلفی و عقل را پوشش دهی می‌کند.
  • جراحی دندان: یکی از عارضه‌هایی که برای بسیاری از افراد معمولا پیش آمده و تا حدی می‌توانیم آن را رایج بدانیم، نیاز به جراحی دندان نهفته در نسج نرم است. در این حالت هم بیمه‌های تکمیلی معمولا پوشش دهی نسبتا خوبی را برای شما در نظر دارند.
  • جراحی دندان در نسج سخت: جراحی دندان نهفته در دو حالت نسج نرم و نسج سخت انجام می‌شود. از این رو می‌توانیم جراحی دندان نهفته در نسج سخت را نیز یکی دیگر از عارضه‌های رایج در این زمینه بدانیم که بیمه برای آن پوشش دهی دارد.
  • جرم‌گیری: جرم‌گیری لثه یکی از اقدامات مهم در این زمینه است که می‌تواند بر روی سلامت دندان‌ها و لثه و جلوگیری از التهاب در این نواحی، بسیار تأثیرگذار باشد. از این رو اغلب بیمه‌ها برای این دسته از هزینه‌های دندان پزشکی هم معمولا پوشش خوبی در نظر می‌گیرند.
  • ترمیم دندان: دندان‌ها را می‌توانیم یکی از آسیب‌پذیرترین بخش‌های بدن معرفی کنیم که در شرایط مختلف ممکن است دچار خرابی و آسیب‌های مختلف شوند. از این رو نیاز به ترمیم دندان بسیار شایع بوده و یکی دیگر از هزینه‌های تحت پوشش بیمه تکمیلی دندان پزشکی است.
  • پر کردن سطحی: یکی دیگر از عارضه‌ها و آسیب‌هایی که معمولا برای دندان‌ها به وجود می‌آید، آسیب‌ها و صدمات سطحی است. در این حالت دندان به پر کردن سطحی نیاز خواهد داشت. پس پر کردن سطحی هم یکی دیگر از هزینه‌های ارتودنسی است.

آیا بیمه تکمیلی با بیمه دندان پزشکی تفاوت دارد؟

میدانیم که بیمه‌های پایه، پوشش دهی خاصی برای خدمات دندان پزشکی در نظر ندارند. از طرفی، خدمات دندان پزشکی بعد از بستری، گران‌ترین خدمات در حوزه پزشکی محسوب می‌شوند و شما باید هزینه بالایی را در ازای آن‌ها پرداخت کنید. بر این اساس توصیه می‌کنیم که به سراغ بیمه‌های مکمل بروید تا بتوانید این خدمات را در ازای هزینه‌های کمتر، دریافت کنید. بیمه دندان پزشکی به تنهایی وجود نداشته و این بیمه درواقع به نوعی زیرمجموعه بیمه تکمیلی است که می‌تواند خدمات مربوط به دندان پزشکی را تا حدی پوشش دهد.

انواع خدمات پرکاربرد در حوزه دندان پزشکی، تحت پوشش بیمه تکمیلی یا همان بیمه دندان پزشکی قرار دارند و شما برای دریافت آن‌ها، می‌توانید از بیمه خود بهره ببرید. این بیمه‌ها به صورت انفرادی و یا مشارکتی قابل تهیه هستند.

کدام بیمه هزینه دندانپزشکی را می‌دهد؟

تقریبا می‌توان گفت که اکثر بیمه‌های تکمیلی بخشی از هزینه‌های دندانپزشکی را پرداخت می‌کنند. میزان پرداخت هزینه‌ها بستگی به سقف تعهدات، نوع پوشش‌ها و حق‌بیمه پرداختی توسط بیمه‌گذار دارد.

ارتودنسی با بیمه تامین اجتماعی

یکی از انواع متداول بیمه‌های پایه، بیمه تامین اجتماعی است. هر چند که هزینه‌های ارتودنسی با بیمه تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود، اما تعدادی از مراکز طرف قرارداد با این سازمان برخی از خدمات دندانپزشکی را به‌صورت رایگان به بیمه‌شدگان ارائه می‌کنند. این خدمات محدود هستند و شامل مواردی ابتدایی مانند کشیدن دندان، جرم‌گیری و پُر کردن بعضی دندان‌ها می‌شود.

ارتودنسی با بیمه تکمیلی دانا

بیمه تکمیلی خدمات دندانپزشکی بیمه دانا هزینه‌های درمان مشکلات دهان و دندان را پرداخت می‌کند. این خدمات شامل همان موارد پایۀ بیمه تامین اجتماعی است و ارتودنسی را شامل نمی‌شوند. از جمله موارد دندانپزشکی تحت پوشش بیمه تکمیلی دانا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • خدمات ویزیت (معاینه و تشخیص، تجویز دارو، درخواست آزمایش و رادیولوژی)؛
  • رادیوگرافی دندان‌ها؛
  • کشیدن دندان خلفی، عقل و قدامی؛
  • جراحی دندان نهفته در نسج نرم و سخت؛
  • جرم‌گیری شیار بالا و پایین لثه؛
  • بروساژ هر فک (نوعی جرم‌گیری)؛
  • ترمیم دندان‌ها؛
  • عصب‌کشی دندان‌ها؛
  • روکش‌ دندان‌ها
  • سایر هزینه‌ها به‌جر هزینه‌های مربوط به زیبایی دندان.

ارتودنسی با بیمه تکمیلی کوثر

بیمه تکمیلی کوثر هم مانند دیگر شرکت‌های بیمه‌گر، ایمپلنت و ارتودنسی را جزء پوشش‌های بیمه‌ای خود قرار نداده است. بنابراین هزینه‌های ارتودنسی در بیمه تکمیلی کوثر به متقاضیان پرداخت نخواهد شد. در عناوین پوشش این بیمه آمده که تنها هزینه‌های سرپایی یا بستری مربوط به خدمات دندانپزشکی و جراحی لثه جبران خواهد شد. حداکثر تعهدات سالانه بیمه تکمیلی کوثر در این نوع خدمات ۱۵٪ است.

آتوسا خوش خواهد

من آتوسا، خبرنگاری که تعهدی عمیق به خدمت به مردم دارم. در این سایت، با تمرکز بر مسائل مهم اجتماعی و اقتصادی، تلاش می‌کنم تا صدای گروه‌ه‌های نادیده گرفته شده را به گوش شما برسانم و برای ایجاد عدالت و برابری در جامعه تلاش کنم.
دکمه بازگشت به بالا