تفاوت فتوشاپ و ایلاستریتور

مهم‌ترین تفاوت‌های دو برنامه طراحی محبوب فتوشاپ و ایلوستریتور

در دنیای طراحی دیجیتال دو نام بیشتر از بقیه شناخته شده هستند: فتوشاپ و ایلوستریتور. این دو برنامه Adobe بسیار محبوب برای طرح بنر و طراحی های گرافیکی هستند. اما تفاوت این دو در چیست؟ کدام یک را باید بر دیگری ترجیح داد؟

این دو برنامه خارق‌العاده به شدت توسط هنرمندان مورد استفاده قرار می‌گیرند. علی رغم شباهت‌هایی که Photoshop و Illustrator که با هم دارند، تفاوت‌های آن‌ها بیشتر به چشم می‌آید. به عنوان اصلی‌ترین تفاوت این دو برنامه‌، می‌توان به این موضوع اشاره کرد که فتوشاپ بر اساس پیکسل کار می‌کند، در حالی که ایلوستریتور از بردار (وکتور) استفاده می‌کند.

در این مقاله از مجله طرح بنر سایت آسان پی اس دی قصد داریم به مهم‌ترین تفاوت‌های دو برنامه طراحی محبوب فتوشاپ و ایلوستریتور بپردازیم. اگر شما نیز در انتخاب یکی از این دو غول شرکت Adobe تردید دارید، حتما تا پایان با ما همراه باشید.

درباره ایلوستریتور و فتوشاپ

همان‌طور که اشاره شد، فتوشاپ یک برنامه ویرایش تصویر “مبتنی بر پیکسل  همانند طراحی بنر تسلیت یا گرامیداشت ایام مختلف” است. این در حالیست که ایلوستریتور، کاملا بر اساس بردار کار می‌کند. برنامه‌های پیکسلی، از پیکسل برای ایجاد تصاویر استفاده می‌کنند. در این شرایط، میلیون‌ها پیکسل رنگی برای ایجاد یک تصویر، با هم ترکیب می‌شوند. اگرچه این پیکسل‌ها از دور قابل مشاهده نیستند، اما اگر زوم کنید، می‌توانید تک تک آن‌‌ها را ببینید.

از طرف دیگر، بردارها خطوط یا اشکالی کاملا صاف هستند که از نقاط یا گره‌ها ایجاد می‎‌شوند. این گره‌ها می‌توانند در هر اندازه‌ای مقیاس‌بندی شوند، در حالی که خطوط، هم‌چنان کاملا صاف و تمیز باقی بمانند.

در مقایسه فتوشاپ و ایلوستریتور، این‌که ” چرا این دو برنامه متفاوت هستند” بسیار مهم‌تر از “چه تفاوت‌هایی دارند” است. به عبارتی دیگر، تفاوت اساسی این دو نرم افزار، در هدفی است که برای آن، طراحی شده‌اند.

تذکر: Adobe Illustrator  نمی‌تواند به راحتی برای اصلاح تصاویر از قبل ایجاد شده استفاده شود ، زیرا ابزارهای ویرایش تصویر محدودی دارد.

ایلوستریتور چیست؟ 

Illustrator یک نام شناخته شده در بین نرم افزارهای طراحی لوگو محسوب می‌شود. این ویرایش‌گر گرافیکی، ابتدا توسط شرکت Adobe و برای Apple Macintosh طراحی و به بازار عرضه شد. ایلوستریتور برای اولین بار در سال ۱۹۸۵ در اختیار کاربران قرار گرفت و تاکنون، ۲۳ به روز رسانی برای آن، ارائه شده است.

از ایلوستریتور برای طرح‌های گرافیکی مبتنی بر بردار مانند آرم‌ها و لوگوهای تجاری استفاده می‌شود. بردارها تصاویر مقیاس‌پذیری هستند که اندازه آن‌ها می‌تواند بزرگ‌تر یا کوچک‌تر شود، بدون این‌که وضوح خود را از دست بدهند.

وکتور (بردار) خطی تشکیل شده از دو نقطه متصل شده به جای خطی از پیکسل ها می باشد.  به دلیل برداری بودن Illustrator اغلب برای ایجاد آرم یا هر چیزی که ممکن است نیاز به چاپ یا نمایش در اندازه های مختلف داشته باشد، استفاده می شود.

ایلوستریتور به عنوان یک برنامه گرافیک برداری ، هیچگاه کیفیت خود را از دست نمی دهد اگر مقیاس، بالا یا پایین باشد Illustrator خروجی چاپ بهتری به شما خواهد داد زیرا این امر به رزولوشن وابسته نیست.

فتوشاپ چیست؟

Photoshop یک ویرایش‌گر گرافیگی مبتنی بر پیکسل (شطرنجی) است. این نرم افزار برای اولین بار در سال ۱۹۸۸ و توسط جان و توماس نول، برای استفاده در ویندوز و مک طراحی و روانه بازار شد. فتوشاپ در ابتدا توسط عکاسان مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما به مرور به کمک هنرمندان نیز آمد.

امروزه از فتوشاپ برای ایجاد طرح‌های رابط، صفحات وب، بنرهای تبلیغاتی، ویدئو‌های گرافیکی، ویرایش و ایجاد تصاویر برای چاپ و … استفاده می‎‌شود. از فتوشاپ به عنوان یک برنامه بسیار کاربردی یاد می‌شود که یادگیری آن نیز آسان است.

فوتوشاپ یک برنامه عالی برای اصلاح تصاویر یا گرافیک‌های از قبل ایجاد شده مانند عکس‌ها بوده و محبوب ترین برنامه Adobe نیز محسوب می‌شود. ویرایش عکس در فتوشاپ بسیار جذاب است، زیرا شامل تعداد زیادی از فیلترهای منحصر به فرد، جلوه‌های ویژه و ابزارهای مختلف است.

نرم افزار Adobe Photoshop همچنین یک انتخاب محبوب برای گرافیک وب، ویرایش عکس و طراحی است. زیرا این پروژه‌ها در اندازه ثابت باقی می‌مانند. یکی دیگر از مزایای بزرگ فتوشاپ این است که شما می‌توانید کنترل کامل پروژه‌های خود را داشته باشید؛ چون می‌توانید طرح گرافیکی خود را به صورت پیکسلی ویرایش کنید.

تذکر: اگر در فتوشاپ مقیاس را به بالا یا پایین بیاورید، خیلی سریع کیفیت را از دست می‌دهید.

عامل اصلی تفاوت ایلوستریتور و فتوشاپ در چیست؟

اگر در حال کار روی یک طرح یا پروژه گرافیکی هستید، به احتمال زیاد در انتخاب یکی از دو برنامه فتوشاپ یا ایلوستریتور به مشکل خواهید خورد. زیرا این دو نرم افزار، در ظاهر بسیار شبیه به هم هستند؛ اما در عمل تفاوت‌های فراوانی دارند. در ادامه و برای راحتی هرچه بیشتر شما عزیزان، به مهم‌ترین تفاوت‌های دو نرم افزار Photoshop و Illustrator خواهیم پرداخت.

ساختار درونی

تفاوت در ساختار درونی، مهم‌ترین عامل تمایز فتوشاپ از ایلوستریتور است. Illustrator به گونه‌ای برنامه‌نویسی شده است که می‌تواند تصاویری با کیفیت بهتر نسبت به رقیب قدرتمند خود ایجاد کند. به این ترتیب، تصویری که شما در نهایت از این نرم افزار استخراج می‌کنید، با واقعیت فاصله زیادی دارند.

این در حالیست که فتوشاپ به کاربران خود اجازه می‌دهد تصاویر طبیعی‌تری بسازند. تصویرهایی که شاید در نگاه اول، شباهت زیادی به یک عکس گرفته شده توسط دوربین‌های دیجیتال داشته باشد.

در ایلوستریتور، آن‌چه که اهمیت دارد، کیفیت و وضوح تصویر خروجی است. به همین دلیل است که معمولا لوگوها را با استفاده از این نرم افزار، طراحی می‌کنند. در طرف دیگر، فتوشاپ به طراحی تصاویر نزدیک به واقعیت اهمیت می‌دهد و در نتیجه، برای ایجاد پوستر‌ها و بنرهای گرافیکی از این برنامه استفاده می‌شود.

محیط کاری

محیط کار نیز یکی دیگر از تمایز‌های مهم فتوشاپ و ایلوستریتور محسوب می‌شود. زمانی که در فتوشاپ یک سایز مشخص را برای طراحی در نظر می‌گیرید، دیگر نمی‌توانید از آن خارج شده و المان‌های تصویری را خارج از این محیط قرار دهید. این در حالیست که ایلوستریتور به این محیط اهمیت چندانی نمی‌دهد و به کاربران اجازه می‌دهد در صورت تمایل، تغییرات مورد نظر خود را خارج از سایز تعیین شده نیز انجام دهند.

لایه ها

زمانی که از یک برنامه گرافیکی استفاده می‌کنید، لایه‌ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می‌شوند. پنل لایه‌ها در هر دو برنامه، شباهت بسیار زیادی به هم دارند. بسیاری از میانبرها و تابع‌هایی که می‌شناسید، در فتوشاپ و ایلوستریتور یکسان هستند. با این‌حال، هدف لایه‌ها در این دو ویرایش‌گر، تفاوت اساسی آن‌ها را رقم می‌زند.

در ایلوستریتور، کارها مبتنی بر اشیاء هستند و انتخاب لایه‌ها، کاملا اختیاری است. این در حالیست که فتوشاپ کاملا مبتنی بر همین لایه‌ها کار می‌کند و وجود آن‌ها، برای ویرایش تصاویر و ساخت بنرها، کاملا اجباری محسوب می‌شود.

در فتوشاپ، هر لایه فقط یک المان تصویری را می‌پذیرد، در حالی که ایلوستریتور به شما اجازه می‌دهد به تعداد دل‌خواه، از المان‌های مختلف در یک لایه استفاده کنید.

بوم

در نرم افزار فتوشاپ، کاربر ابتدا یک بوم ایجاد می‌کند و پس از آن، لایه‌های مختلف را روی آن قرار می‌دهد. به این ترتیب، اسناد و فایل‌های فتوشاپ، تنها یک بوم دارند که به عنوان میزبان لایه‌های مختلف شناخته می‌شود.

ایلوستریتور به کاربران اجازه می‌دهد از بوم‌های مختلف برای ساخت یا ویرایش فایل‌های گرافیکی خود استفاده کنند. به هر کدام از این بوم‌ها، یک آرتبورد (artboard) گفته می‌شود. به این ترتیب، هر فایل ایلوستریتور، به چندین آرتبورد جداگانه تقسیم‌بندی می‌شود.

بزرگ نمایی

همان‌طور که در قسمت‌های قبل نیز اشاره شد، این دو ویرایش‌گر گرافیکی، در بزرگ‌نمایی و وضوح تصاویر نیز یک تفاوت اساسی و شاخص دارند. به این ترتیب که در ایلوستریتور، بزرگ‌نمایی تاثیری روی کیفیت تصاویر ندارد. اما در فتوشاپ، هرچقدر که تصویر را بزرگ‌تر می‌کنیم، پیکس‌ها بیشتر خود را نشان می‌‌دهند و تصویر، کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهد.

تفاوت ایلوستریتور و فتوشاپ در کاربردهای متداول و قابل استفاده

حال که با تفاوت‌های ساختاری این دو ویرایش‌گر گرافیکی آشنا شدیم، زمان آن است که کاربردهای مختلف آن‌ها را نیز بررسی کنیم.

 طراحی لوگو

استفاده از Illustrator به این معنی است که لوگو یک شیء برداری خواهد بود که جزئی از bitmap نیست. هر دو برنامه ایلوستریتور و فتوشاپ، می‌توانند لوگو ایجاد کنند، اما باید در مورد قابلیت حفظ و استفاده از لوگوی خود فکر کنید. یک لوگو باید به راحتی قابلیت تغییر اندازه شکل دوباره را داشته باشد؛ زیرا احتمال دارد بارها در موارد مختلف، مورد استفاده قرار بگیرد.

یک  bitmap ایجاد شده در Photoshop بدون از بین رفتن کیفیت قابل تغییر نیست. با توجه به این نکته، استفاده از Illustrator به این معنی است که لوگوی شما یک شیء برداری خواهد بود و جزئی از bitmap نیست. به این معنی که می‌تواند در عین حفظ کیفیت، تغییر شکل و اندازه دهد. فتوشاپ جایگاهی در طراحی لوگو دارد، اما در اکثر موارد ، Illustrator همیشه باید اولین انتخاب شما باشد.

طراحی وب

برای بسیاری از طراحان، فتوشاپ معمولا اولین انتخاب در طراحی وب است. از آن‌جایی که گرافیک Photoshop بر روی بیت مپ مبتنی بر پیکسل قرار دارد، به نظر می‌رسد تنها انتخاب برای طراحی در رسانه باشد. با این حال، هنگام طراحی رابط‌های کاربر، Illustrator می‌تواند مزایای بسیاری را ارائه دهد.

طراحی پوستر

هر دو نرم افزار فتوشاپ و ایلوستریتور برای طراحی پوستر مورد استفاده قرار می‌گیرند. از یک طرف فتوشاپ به کاربران اجازه می‌دهد انواع افکت‌های مختلف را روی تصاویر ایجاد کنند و این موضوع، در نهایت منجر به طبیعی‌تر شدن پوستر می‌شود.

از طرف دیگر، ایلوستریتور با کیفیت بالای تصاویر و فایل‌های ایجاد شده، می‌تواند یک پوستر حرفه‌ای با رزولوشن فوق‌العاده را در اختیار کاربران قرار دهد. طراحان گرافیک حرفه‌ای توصیه می‌کنند که به صورت هم‌زمان از هر دو برنامه برای ساخت پوستر استفاده کنید. به این صورت که ابتدا تصاویر مورد نیاز خود را با فتوشاپ ویرایش کرده و سپس از آن‌ها در ایلوستریتور و برای ساخت پوستر نهایی استفاده کنید.

طراحی کاراکتر

از آن‌جایی که از کاراکترها در انیمیشن‌ها و بازی‌های گرافیکی استفاده می‌شود، کیفیت نهایی از اهمیت زیادی برخوردار است. بدیهی است که وقتی صحبت از کیفیت و وضوح باشد، ایلوستریتور حرف اول را خواهد زد. بنابراین اگر به دنبال طراحی کاراکترهای گرافیکی هستید، با فتوشاپ خداحافظی کنید.

تفاوت فتوشاپ و ایلوستریتور در معایب و مزایای هرکدام

در این قسمت قصد داریم به صورت خلاصه و بر اساس آن‌چه که تا الان مطرح شده است، به بررسی مزایا و معایب این دو برنامه گرافیکی محبوب بپردازیم.

مزایای ایلوستریتور

  1. ایلوستریتور این امکان را به شما می‌دهد که در هر مقیاسی (با هر بزرگ‌نمایی) روی پروژه خود کار کنید.
  2. در این برنامه می‌توانید از متن‌های طرح‌دار و زیبا نیز در کارهای گرافیکی خود استفاده کنید.
  3. ایلوستریتور از روش‌های داینامیک برای ایجاد تغییرات مختلف روی طرح‌ها استفاده می‌کند.
  4. این نرم افزار با سایر ابزارهای شرکت Adobe به خوبی سازگار است.
  5. باز کردن چند صفحه به صورت هم‌زمان و خلق چندین طرح

معایب ایلوستریتور 

  1. امکان ویرایش حرفه‌ای تصاویر را در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد.
  2. طرح‌های گرافیکی آن تفاوت زیادی با عکس‌ها و تصاویر واقعی دارند.
  3. با انتخاب هر ابزار، تنها یک قابلیت آن را مشاهده خواهید کرد.

مزایای فتوشاپ

  1. استفاده از این برنامه بسیار آسان است و حتی افراد مبتدی نیز می‌توانند با آن کار کنند.
  2. فتوشاپ ابزارهای بسیار زیادی را برای ویرایش حرفه‌ای تصاویر، در اختیار کاربران قرار می‌دهد.
  3. فتوشاپ دست کاربران برای اعمال خلاقیت در ایجاد تصاویر، کاملا باز می‌گذارد.
  4. این برنامه در طیف وسیعی از دستگاه‌ها قابل اجرا است.

معایب فتوشاپ

  1. در صورت زوم، از کیفیت تصاویر کاسته می‌شود.
  2. در باز کردن صفحات و طرح‌های مختلف، محدودیت دارد.
  3. برای طراحی و ساخت کاراکتر، مناسب نیست.

فتوشاپ (photoshop) چیست؟

فتوشاپ یک نرم افزار ویرایش عکس و طراحی گرافیک پیکسلی است که به کاربران امکان می‌دهد گرافیک‌های مختلف و همچنین هنرهای دیجیتال را خلق و ویرایش کنند. همچنین امکان ایجاد و ویرایش تصاویر پیکسلی با چندین لایه و وارد کردن تصاویر در فرمت‌های مختلف را فراهم می‌کند.
نرم‌افزار فتوشاپ توسط Adobe Systems برای Windows و MacOS ساخته شده و در دسترس می‌باشد.
شما علاقمندان می‌توانید از آموزشهای رایگان فتوشاپ در سایت آپادمی استفاده کنید.

ایلوستریتور (Illustrator) چیست؟

اسلاستریتور یک نرم افزار کاربردی برای ایجاد نقشه‌ها، تصاویر و کار‌های هنری با استفاده از سیستمعامل Windows یا MacOS می‌باشد. این نرم‌افزار برای اولین بار در سال 1987 منتشر شد و همچنان در فواصل منظم در حال به روز‌شدن می‌باشد.
امروزه طراحان گرافیک، طراحان وب، هنرمندان آثار تجسمی و تصویرگران حرفه‌ای در سراسر جهان برای خلق آثار هنری با کیفیت بالا، از ایلاستریتور استفاده می‌کنند. این برنامه مجهز به بسیاری از ابزارهای طراحی پیچیده است که استفاده از آنها می‌تواند زمان مورد‌نیاز برای خلق تصاویر را کاهش دهد.
شما با استفاده از می‌توانید کاملا بر این نرم‌افزار مسلط شوید.

حال که مقدمه‌ لازم از فتوشاپ و ایلاستریتور را می‌دانید، بیایید به بررسی تفاوت ایلوستریتور‌ و فتوشاپ و کارایی این دو برنامه جذاب بپردازیم.

•    تفاوت در Raster  و Vector:

همانطور که ذکر شد، فتوشاپ و ایلاستریتور دارای برخی موارد مشترک هستند، اما تفاوت عمده آنها در تکنیک ویرایش و تصویرسازی است.
فتوشاپ برنامه ای مبتنی بر تکنیک “Raster” (پیکسلی) می‌باشد، یعنی از پیکسل برای ایجاد تصویر استفاده می‌کند. در این تکنیک میلیون‌ها پیکسل از رنگ‌های مختلف برای تشکیل تصویر با هم ترکیب می‌شوند. این بدان معناست که وقتی شما در فتوشاپ تصویری را برای ایجاد تغییرات دلخواه زوم می‌کنید، کیفیت آن تغییر کرده و تصویری پیکسلی به شما تحویل می‌دهد.
اما در برنامه ایلاستریتور از تکنیک “Vector” (برداری)  استفاده می‌شود. بردار‌ها اشکالی با خطوط کاملاً صاف هستند که با استفاده از “points” یا “nodes” به وجود می‌آیند. آنها می‌توانند در هر اندازه‌ای که شما بخواهید مقیاس‌بندی شوند و در عین حال خطوط در آنها کاملا تمیز باقی بماند.
در واقع برنامه ایلاستریتور به شما این امکان را می‌دهد که تصاویر را تا هر اندازه بخواهید بزرگ و کوچک کنید بدون آنکه نگران پایین آمدن کیفیت و وضوح آن باشید.
در واقع می‌توان اینطور مقایسه کرد در این مورد تفاوت‌ فتوشاپ و ایلاستریتور اینگونه است که “Raster”  مانند نقاشی با قلم مو است که از دور تمیز به نظر می‌رسد اما وقتی نزدیک آن شوید، میتوانید بافت ها و بی نظمی های حرکت قلم مو را نیز مشاهده کنید. در حالی که “Vector”  مانند این است که عکس یا شکلی را که روی کاغذ است را برش داده و آن را روی بوم بچسبانید!

•    تفاوت در فرمت فایل خروجی فتوشاپ و ایلاستریتور

همانطور که انتظار می‌رود، فرمت فایل‌های پیکسلی و برداری با یکدیگر متفاوت است. پسوند فایل‌های پیکسلی معمولا JPG و PNG می‌باشد؛ در حالی که پسوند فایل‌های برداری غالباAI ، EPS و SVG هستند. اینجا جایی است که همه چیز کمی پیچیده می شود!
شما می توانید یک پروژه فتوشاپ در حال انجام که حاوی لایه‌های تصاویر و متن است را به عنوان PSD ذخیره کنید؛ همچنین شخص دیگری می تواند آن PSD را در فتوشاپ باز کرده و به ویرایش ادامه دهد و حتی برخی از تغییراتی که شما ایجاد کرده اید را لغو کند.
با این حال، برای رسیدن به شکل نهایی یک تصویر پیکسلی، باید به صورت JPG یا PNG خروجی گرفته شود. اینکار همه لایه‌ها را ادغام و آنها را نهایی می‌کند و دیگر نمی‌توان تغییرات را لغو کرد.
در برنامه ایلاستریتورفایل پروژه و محصول نهایی AI یا SVG است. در یک فایل برداری (vector) تمام لایه‌های جداگانه شکل و متن حفظ می‌شود. همینطور شخص دیگری می‌تواند فایل SVG را باز کند و به ویرایش ادامه دهد.
همانطور که گفته شد، شما می‌توانید یک پروژه در ایلاستریتور را به عنوان JPG یا PNG نیز ذخیره کنید که در این صورت همه چیز را در یک تصویر پیکسلی ادغام شده خواهید داشت.
در نهایت نتیجه هر دو برنامه می‌تواند یکسان باشد، اما راه رسیدن شما بسیار متفاوت است.

•    تفاوت در قدمت:

بر  خلاف تصور بیشتر افراد، نرم‌افزار ایلوستریتور زودتر از فتوشاپ متولد شد، در نتیجه قدمت بیشتری نیز دارد. اولین ورژن از نرم افزار فتوشاپ در سال 1990 توسط شرکت “ادوبی” ارائه شد، در حالی که نخستین ورژن نرم‌افزار ایلوستریتور در سال 1987 منتشر شده بود. در واقع ایلاستریتور 3 سال از فتوشاپ بزرگتر است!

•    تفاوت در محوطه کاری و لایه ها 

در نرم‌افزار ایلاستریتور شما به یک محیط کار نامحدود دسترسی دارید و قادر هستید آیتم‌های مورد نظرتان را به محدوده تعیین شده وارد یا از آن خارج کنید. اما در فتوشاپ شما نمیتوانید از محیط کاری تعریف شده خارج شوید و همه کار ها در همان قسمت انجام خواهد شد.
همچنین شما در هر لایه از نرم‌افزار فتوشاپ، تنها می‌توانید یک شی را قرار دهید؛ اما هر لایه در ایلاستریتور می‌تواند شامل چند شی متفاوت باشد.

•    تفاوت در میزان zoom  (بزرگنمایی)

بدون شک یکی از مهمترین تفاوت‌ها میان فتوشاپ و ایلوستریتور در میزان توانایی بزرگنمایی این دو است. همانطور که گفته شد سیستم فتوشاپ مبتنی بر پیکسل است، در نتیجه وقتی تصویری را در آن زوم می‌کنید کیفیت خود را از دست می‌دهد. اما پایه سیستم ایلوستریتور فرمولهای ریاضی است، یعنی هنگام بزرگنمایی، ابعاد تصویر را ثابت نگه می‌دارد و اندازه آن را با ضریب دلخواه شما بزرگ می‌کند. این ویژگی به شما امکان می‌دهد تصاویر را تا هر اندازه که میخواهید بدون ذره ای افت کیفیت بزرگنمایی کنید.

•    تفاوت در رنگبندی طبیعی (Natural) و دقیق (precision)

در برنامه فتوشاپ دست طراح برای ساخت و ویرایش تصاویر واقعی بسیار بازتر است. همچنین نرم‌افزار فتوشاپ با در اختیار گذاشتن امکانات طراحی روی کاغذ و نقاشی آنالوگ، باعث خلق تصاویری می‌شود که به دنیای حقیقی بسیار شباهت دارند.
پس برای مثال برای ساخت پوستر بهتر است از فتوشاپ استفاده کنید تا تصویری طبیعی داشته باشید؛ در عوض برنامه ایلاستریتور دقت بسیار بالایی دارد که برای کار‌هایی مانند ساخت لوگو که نیاز به طراحی حرفه‌ای و وضوح بیشتر دارد مناسب‌تر است.
به طور کلی در این زمینه می‌توانیم بگوییم که تفاوت فتوشاپ و ایلاستریتور به گونه‌ای است که کارایی فتوشاپ در ویرایش تصاویر از قبل خلق شده، بهتر است؛
این در حالی است که ایلاستریتور برای خلق تصاویر جدید و طراحی‌هایی مانند لوگو کارایی بالاتری دارد.

تفاوت در ماسکه کردن(clipping)  و  تعداد صفحات(artboard):

هنگام ماسک کردن یک شی در فتوشاپ، بخش پایینی آن و در ایلوستریتور بخش بالایی آن پنهان می‌شود.
همچنین شما در فتوشاپ یک صفحه دارید که همه لایه ها را شامل می‌شود؛ اما در ایلوستریتور چندین صفحه در اختیار دارید که می‌توانید فایل مورد نظرتان را در آنها تقسیم‌بندی کنید.

از کدام یک باید استفاده کنید؟

همانگونه که ذکر شد، فتوشاپ و ایلاستریتور هر کدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند. در بعضی شرایط، ممکن است بتوانید از هر دو نیز استفاده کنید، اما بیشتر اوقات، از آنها برای اهداف بسیار متفاوتی استفاده می‌شوند. حتی گاهی اولویت‌های شخصی طراحان نیز در این انتخاب دخیل است.
استفاده از فتوشاپ:

برنامه فتوشاپ همانطور که از نام آن پیداست، در درجه اول برای ویرایش عکس استفاده می شود. برای مثال برای مواردی مانند تنظیم تعادل رنگ سفید روی عکس، از بین بردن قرمزی چشم، پاک کردن چین از عکس اسکن شده، ویرایش یک شی از یک عکس و … کاربرد بالایی دارد.
اما به طور کلی، اگر نقطه شروع شما تصویری از قبل ایجاد شده باشد، فتوشاپ برنامه‌ای است که بهتر است از آن استفاده کنید.

استفاده از ایلوستریتور:

برنامه ایلاستریتور در درجه اول برای مواردی مانند طراحی لوگو و ایجاد تصویر استفاده می‌شود. در این موارد توانایی مقیاس گذاری یک تصویر و حفظ کیفیت آن حیاتی می‌باشد. به عنوان مثال، اگر بخواهند از یک لوگو در فایل‌های مختلف استفاده کنند، مهم است که هرکسی از لوگو استفاده می‌کند قادر باشد بدون تخریب آن، اندازه آن را تغییر دهد. بسیاری از طراحان هنگام ایجاد چیزی از ابتدا ایلاستریتور را ترجیح می دهند. زیرا اگر حتی بخواهند یک دایره بکشند و بعد متوجه شوند که باید کمی بزرگتر باشد؛ در فتوشاپ برای تغییر اندازه به مشکل می‌خورند و تصویر تار می‌شود.

در ایلاستریتور شما قادرید دسته‌های شی را بگیرید و آن را به طور تمیز مقیاس بندی کنید در حالی که لبه‌های شکل نیز تمیز باقی می‌ماند. این ویژگی هنگام طراحی از ابتدا انعطاف پذیری زیادی به شما می دهد.

مطمئناً همیشه استثنائاتی نیز در این موارد وجود دارد، اما در تفاوت فتوشاپ و ایلاستریتور ، یک قانون کلی وجود دارد که فتوشاپ برای ویرایش یا اصلاح و ایلاستریتور برای ایجاد، مناسب است.

دکمه بازگشت به بالا