آنچه که باید در مورد انواع سنگ ساختمانی و کاربرد هر یک بدانید

راهنمای خرید سنگ ساختمانی متناسب با کاربرد و ویژگی ها

سنگ‌های ساختمانی | گروه کالاساخت

در فهرست زیر تعدادی از سنگ‌های ساختمانی گروه کالا ساخت که شامل انواع تم رنگی مرمریت و همچنین انواع سنگ چینی نی‌ریز قرار دارد. این سنگ‌ها با توجه به درخواست مشتری می‌توانند در ابعاد، ضخامت و فراوری های مختلف به عنوان کاربری متفاوت مورد استفاده قرار گیرند. در بخش فروشگاه تمامی محصولات به صورت دوره‌ای بروز شده و نمایی از محصولات گروه کالا ساخت را می‌توانید مشاهده کنید. گروه کالا ساخت این امکان را فراهم کرده که مشتریان گرامی علاوه بر بازدید از شوروم می‌توانند در مجموعه‌های فراوری پیشرفته کالاساخت حضور پیدا کنند و نحوه فراوری و کیفیت محصولات را از نزدیک مشاهده کنند. برای مشاهده توضیحات، راهنمایی در مورد انواع سنگ ساختمانی به توضیحات پایین صفحه مراجعه نمایید.

مقدمه سنگ های ساختمانی

از دیرباز تا به امروز سنگ به عنوان یکی از پراهمیت ترین مصالح ساختمانی شناخته شده است. از نمای ساختمان، پله، پوشش کف و دیوار گرفته تا مجسمه های تزیینی و آنتیک، همگی ساخته شده از سنگ هستند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع سنگ ساختمانی، کاربرد، ویژگی و مزایای هر یک از آن ها آشنا سازیم. تا بتوانیم شما را در انتخاب و خرید سنگ ساختمانی مناسب برای منزل یا پروژه ساختمانی خود به درستی راهنمایی کنیم. پس با ما همراه باشید.

همان طور که گفته شد، سنگ ساختمانی جزو پرکاربردترین مصالح ساختمانی به شمار می آید. عمده فرآوری سنگ های ساختمانی در ایران، متعلق به استان اصفهان و فارس می باشد. اکثر تولیدات این استان ها به سنگ های مرمریت، چینی، گرانیت و تراورتن اختصاص یافته است. بخش اعظمی از این تولیدات جذب بازارهای داخلی به ویژه استان تهران میشوند آن هم به این دلیل که حجم زیادی از ساخت و سازهای کشور در پایتخت صورت می گیرد. متاسفانه به دلایل مختلف اعم از نبود ماشین آلات و تجهیزات به روز و عدم رعایت استانداردهای کیفی بین المللی، بخش صادرات سنگ های ساختمانی با مشکل مواجه شده است.

جالب است بدانید که ایران حدود 15 درصد از کل معادن جهان سنگ جهان را به خود اختصاص داده و با وجود بیش از شش هزار کارخانه سنگبری، اما تنها یک درصد از سهم صادرات سنگ در جهان را دراختیار دارد. بنابراین اتخاذ راهکارهایی جهت رفع این مشکل ضروری است. امروزه سنگ های ساختمانی با توجه به ویژگی های مطلوب فراوانی که دارند به صورت گسترده‌ای در بخش های مختلف ساختمان به کار گرفته می شوند. موثرترین عوامل در انتخاب سنگ برای نمای بیرونی و کف ساختمان ها به چهار دسته جنبه های زیباشناختی، ویژگی های فیزیکی، مهندسی و دوام تقسیم می شوند. قبل از انتخاب سنگ برای کار در ساختمان ها ضروری است این عوامل بررسی شوند و مناسب ترین سنگ ها پیشنهاد شوند. ​​​​​​​

روش تولید و فرآوری سنگ های ساختمانی

قطعات بزرگ سنگ قبل از فرآوری که عمدتا با نام سنگ قله یا کوپ شناخته می شود، توسط سیم برش و ماشین آلات مجهز از معدن جدا شده و برای فرآوری به کارخانه سنگبری منتقل می شود. بسته به کاربرد سنگ مورد نظر، در ابعاد مختلف اسلب، تایل، پله و … برش داده شده و سطح آن به وسیله دستگاه ساب، جلا می دهند. سپس به عنوان سنگ پله، سنگ نما، سنگ کف و … در مکان مورد نظر نصب می شود.

مقایسه سنگ های ساختمانی نسبت به مصالح ساختمانی دیگر

امروزه سنگ های ساختمانی به دلیل ویژگی های متعدد مورد استقبال بسیاری از طراحان و سازندگان ساختمان قرار گرفته است. اگر چه امروزه سنگ های ساختمانی به دلیل قیمت بالا، وزن سنگین، مشکلات حمل و نقل و استخراج در برخی از کاربردها، جای خود را به مصالح ساختمانی دیگر نظیر آجر، کامپوزیت و … داده است. اما به دلیل ویژگی های متعدد خود نسبت به سایر متریال ها، همچنان مورد استقبال و محبوبیت نزد مردم قرار دارد.

​​​​​- سنگ ها به عنوان یکی از مستحکم ترین مصالح ساختمانی، در مقاوم سازی بنا نقش بسزایی دارند.

​​​​​​​- به دلیل تنوع در طرح و رنگ سنگ های ساختمانی، طیف گسترده ای از سلیقه ها را شامل می شوند.

– سنگ های ساختمانی به دلیل جلاپذیری فوق العاده آن ها، یکی از بهترین گزینه ها برای پوشش کف، پله و نمای ساختمان است.

​​​​​​​- سنگ ساختمانی بر خلاف مصالح ساختمانی دیگر همانند کامپوزیت، در برابر اشتعال مقاومت بالایی داشته لذا در مکان های مستعد آتش سوزی مناسب می باشند.

– به کارگیری مصالحی همچون آجر، کامپوزیت و … در نمای ساختمان ها به ویژه در شهرهای بزرگ باعث شده تا به مرور زمان این مصالح به دلیل آلودگی و گرد و غبار، زیبایی و جلوه خود را از دست داده و تغییر رنگ دهند. اما استفاده از سنگ در نمای ساختمان به دلیل قابلیت شستشو راحت، هیچ گونه آلودگی و کثیفی را جذب نمی کنند و در نتیجه رنگ آن سالیان سال ثابت باقی می ماند.

– سنگ های ساختمانی در برابر رطوبت، حرارت، تغییرات آب و هوایی، خمش، کشش و سایش مقاوم است و همین ویژگی آن ها سبب شده تا کاربرد فراوانی در فضای داخلی و خارجی ساختمان ها داشته باشند.

– سنگ ساختمانی نسبت به سایر مصالح ساختمانی، دوام و طول عمر بیشتری داشته و به دلیل مقاومت بالای آن در برابر فشار، ضربه و سایش، در مکان های پرتردد و شلوغ به عنوان سنگ پله و کف مناسب می باشد. همچنین به دلیل ویژگی های نام برده، کاربرد سنگ های ساختمانی در محیط های صنعتی متداول می باشد.

​​​​​​​- یکی از ویژگی های منحصر به فرد سنگ ساختمانی که آن را از سایر مصالح متمایز نموده، غیرقابل نفوذ بودن آن است. عدم نفوذ رطوبت و همچنین پایداری در برابر مواد اسیدی و قلیایی سبب شده است تا از سنگ های ساختمانی به عنوان کفپوش و دیوارپوش سرویس بهداشتی و حمام استفاده گسترده ای شود.

کاربرد و کاربری مناسب انواع سنگ ساختمانی

​​​​​​​کاربرد مناسب سنگ های ساختمانی با توجه به کاربری آن ها نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد. استفاده نامناسب از سنگ های ساختمانی باعث می شود که به مرور زمان شاهد از بین رفتن زیبایی سنگ، فرسودگی، شکستن، تغییر رنگ، زنگ زدن و آهکی شدن سنگ باشیم. دقت نکردن به این امر باعث می شود که هم زیبایی نما از بین برود و هم متحمل هزینه های سنگین خواهیم شد.

به عنوان مثال استفاده از انواع سنگ های مرمریت مانند مرمریت صلصالی یا مرمریت دهبید به عنوان نمای خارجی ساختمان به جهت زیبایی آن، کاربردی بسیار نامناسب است و با گذشت زمان بسیار اندک باعث می شود که نمای شما زیبایی خود را از دست داده و سنگ دچار فرسودگی می شود.

یا با مثالی دیگر برای روشن شدن این موضوع بپردازیم استفاده از سنگ گرانیت در نمای خارجی است البته که سنگ گرانیت مانند مرمریت دچار فرسودگی نمی شود اما زنگ زدگی آهن موجود در سنگ گرانیت باعث می شود که نمای ساختمان زیبایی خود را از دست بدهد و همچینین به دلیل وزن بالای سنگ گرانیت و چسبندگی کم این سنگ به سیمان باعث سقوط این سنگ از بنا می شود.

کاربرد استاندارد انواع سنگ در ساختمان

با توجه به موارد مطرح شده حال سوال این است که کاربرد مناسب هریک از سنگ ها کجاست؟

قانون مطلقی برای این امر وجود ندارد چون سلیقه ی شما بسیار تاثیر گذار است حتی گاها به خاطر کیفیت از زیبایی سنگ چشم پوشی می شود یا بالعکس یا حتی فاکتورهای دیگری مانند ضخامت سنگ، سورت سنگ، فراوری های انجام شده بر روی سنگ، ساب خوردگی، مقاومت سنگ، شفافیت و براقیت و… میتواند بر طول عمر و انتخاب سنگ مورد نظر تاثیر گذار باشد. اما با توجه به تمامی این مسائل و با در نظر گرفتن نظرات متخصصان این صنعت در زیر ما به به صورت مفصل به این امر پرداخته ایم تا شما انتخاب بهتری در سنگ نمای خود داشته باشید.

انواع سنگ های ساختمانی

سنگ ها بر اساس علم زمین شناسی، خواص عمومی و کاربردی، به سه دسته سنگ های رسوبی، دگرگونی و آذرین طبقه بندی می شوند. سنگ های ساختمانی به دلیل مقاومت و پایداری در برابر عوامل مختلف در صنعت ساختمان سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. در بازار سنگ ایران، سنگ های ساختمانی عمدتا در انواع مختلفی نظیر سنگ مرمریت، سنگ مرمر، سنگ گرانیت، سنگ تراورتن، سنگ چینی، سنگ کوارتزیت، ماسه سنگ، لایم استون، سنگ گابرو، سنگ دیوریت، سنگ توف، آگات عقیق و سنگ تراونیکس یافت می شوند.

هر یک از این سنگ های ساختمانی به دلیل تفاوت در نوع ساختار، بافت و مقاومت در کاربردهای مختلفی استفاده می شوند. آشنایی با انواع سنگ های ساختمانی، مزایا و معایب استفاده از هر کدام، باعث می شود تا در انتخاب و خرید سنگ ساختمانی، متناسب با کاربرد و نوع آب و هوای منطقه خود، هوشمندانه تر گام بردارید.

1- سنگ ساختمانی مرمر

سنگ مرمر نوعی سنگ دگرگونی آهکی است که به دلیل تنوع در طرح و رنگ، صیقل پذیری فوق العاده آن، جزو سنگ های گران قیمت ساختمانی محسوب می شود. قابلیت ساب و صیقل پذیری آن به گونه ای است که تا حدودی می تواند نور را منعکس کند. برش سنگ مرمر معمولا به صورت سنگ های یک تکه بزرگ (اسلب) می باشد. طیف رنگی سنگ مرمر شامل رنگ های سفید، زرد، سبز، قرمز، ارغوانی و خاکستری است که زیبایی و جلوه خاصی به ساختمان می بخشد.

معایب سنگ ساختمانی مرمر

یکی از معایب سنگ مرمر، مقاومت کم آن در برابر شرایط آب و هوایی، هوازدگی و تابش نور خورشید می باشد. به گونه ای که در طولانی مدت در اثر عوامل محیطی کمرنگ می شود. لذا استفاده از آن در فضای بیرونی ساختمان توصیه نمی شود.

کاربردهای سنگ ساختمانی مرمر

از سنگ مرمر می توان به عنوان سنگفرش تزیینی، سنگ پله، ستون ها و نمای داخلی ساختمان های بزرگ، هتل ها و مجتمع های لوکس استفاده کرد. علاوه بر این، سنگ مرمر به دلیل ویژگی عبوردهی نور از خود، گزینه مناسبی برای دیوارپوش های داخلی ساختمان ها می باشد. چرا که می توانید با یک نورپردازی مناسب در پشت سنگ مرمر، جلوه بسیار زیبایی در خانه خود ایجاد کنید.

با این حال سهولت در نظافت، ظاهری زیبا و درخشان، تنوع در طرح و رنگ از ویژگی های بارز سنگ مرمر است که آن را به یکی از محبوب ترین سنگ های ساختمانی برای دکوراسیون داخلی تبدیل کرده است. به دلیل عدم جذب گرما توسط سنگ مرمر، استفاده از آن برای سنگفرش ساختمان باعث خنک شدن فضا می شود.

بهترین ذخایر سنگ مرمر در ایران واقع در هرات می باشد. امروزه به دلیل زیبایی و کیفیت بالای سنگ مرمر ایرانی، تقضای خرید این سنگ ساختمانی در اروپا بیش از پیش احساس می شود. سنگ مرمر بر خلاف سنگ های ساختمانی دیگر، دارای خواص آرامش بخش و ضد آلرژی است. شاید علت کاربرد این سنگ در اماکن مذهبی همین مسئله باشد. استحکام سنگ مرمر حد واسط بین سنگ گرانیت و تراورتن می باشد به طوری که از گرانیت ضعیف تر و نسبت به تراورتن مستحکم تر است. علاوه بر این ها، در برابر رطوبت و آلودگی دوام کمی داشته و به مرور زمان تمامی این عوامل سبب تخریب و فرسایش سنگ می شوند.

پرفروش ترین سنگ های ساختمانی مرمر در بازار ایران

از پرفروش ترین سنگ های مرمر می توان به مرمر سبز آذرشهر، مرمر سفید خط دار، مرمر صورتی نقده، مرمر آبی، مرمر کاپوچینو، مرمر پرتقالی کاشمر، مرمر رفسنجان، مرمر سبز هرات، مرمر سبز عباس آباد جلفا، مرمر سفید کرمان، مرمر عسلی کرمان، مرمر چاه زرد ایرانشهر، مرمر سبز توران، مرمر سفید کوه، مرمر قروه، مرمر سبز سردستان، مرمر مروارید، مرمر سبز بورق، مرمر عسلی مشهد، مرمر سنندج اشاره کرد.

2- سنگ ساختمانی تراورتن

سنگ تراورتن از دسته سنگ های آهکی متخلخل است که از رسوب دو کانی استالاگتیت و استالاگمیت تشکیل شده است. تفاوت در مقادیر کانی های معدنی همچون اکسیدآهن، منگنز و سیلیس سبب ایجاد سنگ های تراورتن در طیف های مختلف رنگی شامل رنگ قرمز، سفید، شکلاتی، لیمویی، کرم، قهوه ای و سیلور می شود.

هرچه رنگ سنگ روشن تر و دارای ناخالصی و رگه های کمتری باشد، قیمت آن بیشتر است. سنگ تراورتن ساختاری متخلخل و نواری شکل دارد و همین ویژگی سنگ های تراورتن باعث شده تا این سنگ ساختمانی به خوبی به دوغاب سیمان بچسبد. همچنین، وجود تخلخل در این سنگ سبب شده تا در برابر انبساط و انقباضات ناشی از تغییر شرایط آب و هوایی، سرما و گرما مقاوم باشد.

ویژگی ها و کاربردهای سنگ  ساختمانی تراورتن

از ویژگی های دیگر سنگ تراورتن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت صیقل پذیری و برشکاری بالای سنگ تراورتن سبب شده تا از این سنگ در نماهای حجیم و نماهای رومی استفاده گسترده شود.
  • تراورتن نسبت به سنگ گرانیت و مرمریت از سختی کمتری برخوردار است.
  • مقاومت سنگ تراورتن در برابر رطوبت و شرایط جوی بالا است. به همین دلیل از آن در فضای بیرونی ساختمان به ویژه نمای بیرونی استفاده می شود.
  • تنوع رنگ و طرح بسیار زیاد به همراه قیمت مناسب سنگ تراورتن، آن را به گزینه مناسبی برای نمای داخلی ساختمان ها، کفپوش، دیوارپوش، سنگ پله، سرویس بهداشتی و … تبدیل کرده است.
  • برای استفاده از سنگ تراورتن در مناطق سردسیر، سطح سنگ را با رزین و بتونه پوشش می دهند تا در اثر یخ زدگی دچار ترک و شکستگی نشوند.
  • با توجه به تخلخل بالای سنگ تراورتن می توان از آن به عنوان عایق صوتی و حرارتی استفاده کرد.
  • سنگ تراورتن دارای محدوده وسیع قیمتی است که همین خصوصیت باعث شده تا افراد با بودجه های متفاوت بتوانند آن را خریداری کنند.

یکی از بهترین و پرکاربردترین سنگ برای کاربرد نمای داخلی و خارجی ساختمان، سنگ تراورتن حاجی آباد است. ازجمله ویژگی های این سنگ ساختمانی می توان به ابزار خوری عالی، مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی اشاره کرد. از این سنگ در ساخت نمای خارجی ساختمان به ویژه نمای رومی و  کلاسیک، نمای داخلی، سنگ پله، سنگفرش هتل ها، مراکز تجاری و اداری و پیاده روها استفاده می شود.

از دیگر سنگ های تراورتن پرفروش در بازار ایران، سنگ تراورتن عباس آباد، تراورتن آتشکوه، تراورتن دره بخاری، تراورتن قرمز آذرشهر، تراورتن ابیانه، تراورتن سیلور کاشان، تراورتن همدان و تراورتن تکاب نام برد.

3- سنگ ساختمانی گرانیت

سنگ گرانیت از دسته سنگ های آذرین با دانه بندی متوسط تا درشت است که به دلیل سختی و استحکام بالا جزو بادوام ترین مصالح ساختمانی به شمار می آید. تنوع رنگی سنگ گرانیت بسیار زیاد بوده و بسته به کانی و شیمی سنگ به رنگ های صورتی، خاکستری، مشکی، طوسی، سبز، قهوه ای و آبی وجود دارد.

ویژگی ها و کاربردهای سنگ ساختمانی گرانیت

سنگ گرانیت به دلیل ساختار خود، به راحتی با سایر مصالح ساختمانی نظیر چوب، شیشه و فولاد سازگار بوده و هماهنگی و هارمونی خوبی در فضا ایجاد می کند. سطح سنگ گرانیت بسته به کاربرد آن می تواند چکشی، تیشه ای، کلنگی و یا صیقلی باشد. مقاومت بالای سنگ گرانیت در برابر نفوذ آب، ضربه سبب شده تا از آن به عنوان یکی از بهترین کفپوش های ساختمانی یاد می شود. همچنین سنگ گرانیت در برابر ساییدگی و خوردگی مقاوم است. در نتیجه می توان از آن ها در مکان های پرتردد و شلوغ به عنوان سنگ پله بهره برد.

سنگ گرانیت بر خلاف سنگ های ساختمانی دیگر در برابر مواد شیمیایی به خصوص مواد اسیدی و قلیایی مستحکم تر است و به همین دلیل گزینه مناسبی برای محیط های صنعتی و آزمایشگاهی می باشد. تخلخل و جذب رطوبت پایین سنگ گرانیت باعث شده تا گرانیت یکی از بهترین سنگ های نمای بیرونی ساختمان به ویژه در مناطق سردسیر باشد. اما در استفاده از سنگ گرانیت به عنوان نمای بیرونی ساختمان دقت کافی داشته باشید. چرا که وزن سنگین به همراه تخلخل کم سنگ گرانیت، سبب شده تا به خوبی به ملات نچسبد و احتمال سقوط سنگ افزایش یابد. بنابراین برای نصب سنگ بر روی نمای ساختمان از اسکوپ کردن سنگ غافل نشوید.

اگر قصد استفاده از گرانیت در مکان های در معرض رطوبت شامل حمام و سرویس بهداشتی را دارید، توصیه می‌شود که از سنگ گرانیت با حداقل مقدار آهن استفاده کنید. چرا که رطوبت به مرور زمان سبب اکسید شدن آهن و تغییر رنگ بخشی از سنگ می شود.

معایب سنگ ساختمانی گرانیت

طبق مطالعات زمین شناختی به دلیل وجود برخی کانی های مضر در سنگ گرانیت، در طولانی مدت آثار منفی بر سلامت انسان باقی می گذارد. بنابراین حدالامکان از گرانیت در دکوراسیون داخلی به عنوان کانتر آشپزخانه استفاده نکنید.

قیمت سنگ های ساختمانی گرانیت

معمولا قیمت سنگ گرانیت به دلیل استخراج و فرآوری دشوار آن، نسبت به سنگ هایی همچون تراورتن و مرمریت بیشتر بوده و بسته به ضخامت، ابعاد و نوع فرآوری سنگ متغیر است.

بهترین سنگ های گرانیت در بازار سنگ ساختمانی

از جمله سنگ های گرانیت بنام در بازار سنگ ساختمانی می توان به گرانیت آبی نروژ، گرانیت ماگماگلد، گرانیت بلک کازمیک، گرانیت نهبندان، گرانیت خرمدره، گرانیت گل پنبه ای همدان، گرانیت صورتی زنجان، گرانیت سبز جنگلی بیرجند، گرانیت سبز کاهویی بیرجند و گرانیت مروارید مشهد اشاره کرد.

سنگ مرمریت دهبید پرکاربردترین و زیباترین سنگ ساختمانی مرمریت

فروش بهترین سنگ ساختمانی مرمریت پرشین سیلک برای کاربردهای نما دیوارپوش و کفپوش

مرمریت آباده بهترین نوع سنگ ساختمانی با کیفیت ممتاز

مرمریت پرطاووسی معروف ترین سنگ ساختمانی

4- سنگ ساختمانی مرمریت

سنگ مرمریت گونه ای از سنگ های آهکی رسوبی است که به دلیل زیبایی و ساب پذیری فوق العاده آن، یکی از محبوبترین سنگ های ساختمانی به حساب می آید.

ویژگی ها و کاربردهای سنگ ساختمانی مرمریت

اگر قصد خرید سنگ ساختمانی مناسب برای فضای داخلی ساختمان خود مثل کفپوش، نمای داخلی، دیوارپوش، پارکینگ و راه پله ها هستید، به طوری که علاوه بر زیبایی، استحکام لازم را داشته باشد، بی شک سنگ مرمریت بهترین انتخاب برای شماست. این سنگ در برابر حرارت و مواد اسیدی بسیار مقاوم بوده و در رنگ های مختلف سفید، قرمز، خاکستری، مشکی، سبز، ارغوانی، کرم و قهوه ای به بازار عرضه می شود.

به دلیل نرم بودن بافت سنگ مرمریت، غالبا از آن در کارهای هنری و ابزار زنی استفاده می شود. بر خلاف تصور عام، سنگ مرمریت هیچ شباهتی به سنگ مرمر ندارد. سنگ مرمریت نسبت به سنگ تراورتن دارای خلل و فرج کمتری است و به همین دلیل آب را جذب نمی کند. از سنگ مرمریت اکثرا در فضای داخلی ساختمان به دور از نور خورشید، باران و تغییرات جوی استفاده می شود. چرا که برخی از انواع سنگ مرمریت در اثر تغییرات آب و هوایی، باران های اسیدی و هوازدگی، ظاهر اولیه خود را از دست داده و احتمال تغییر رنگ، شکستگی و ترک بر روی سطح آن وجود دارد.

یکی از اشتباهات رایج خریداران سنگ ساختمانی، استفاده از مرمریت درجه دو برای سنگ پله و نمای بیرونی ساختمان است. چرا که به دلیل مقاومت پایین مرمریت درجه دو، تخریب و فرسایش سنگ به سرعت اتفاق می افتد. بنابراین برای کاربرد سنگ پله و نمای ساختمان از سنگ مرمریت ممتاز، تراورتن و یا گرانیت استفاده کنید. استفاده از اسلب سنگ مرمریت به صورت بوک مچ و فورمچ به عنوان کفپوش یا دیوارپوش داخلی هتل ها، مراکز تجاری و ساختمان های لوکس، زیبایی محیط را چند برابر می کند.

قیمت سنگ ساختمانی مرمریت

قیمت سنگ مرمریت به پارامترهای مختلفی از جمله کیفیت فرآوری، شکل ظاهری و خواص سنگ مرمریت وابسته است. سنگ مرمریت مرغوب عاری از هر گونه شکستگی، ترک و رگه های سست می باشد. به خاطر داشته باشید که استفاده از مواد پوششی همچون رزین برای پوشش خلل و فرج سطح سنگ سبب می شود که علاوه بر عدم جذب رطوبت، آلودگی و مواد شیمیایی، مقاومت و استحکام سنگ مرمریت افزایش یابد. بنابراین به کارگیری این تکنولوژی در فرآوری سنگ های ساختمانی، امری مهم در جهت تولید سنگی با کیفیت مناسب است که در نتیجه آن، باعث افزایش قیمت سنگ ساختمانی می شود.

محبوب ترین سنگ های ساختمانی مرمریت

ایران دارای معادن غنی و گسترده ای از سنگ مرمریت است. از محبوب ترین سنگ های مرمریت، مرمریت دهبید، مرمریت آباده، مرمریت جوشقان شهیادی، مرمریت صلصالی، مرمریت اداوی، مرمریت پرشین سیلک، مرمریت قرمز و صورتی بجستان، مرمریت پرطاووسی، مرمریت کرم خوی، مرمریت قهوه ای مهکام، مرمریت نمین، مرمریت مشکی نجف آباد، مرمریت لاشتر، مرمریت گلدن رز، مرمریت گلدن بلک، مرمریت هرسین، مرمریت شیراز و مرمریت کویر کاشان به شمار می آیند.

سنگ مرمریت پرشین سیلک، سنگی فوق العاده زیبا در دو رنگ با زمینه طوسی روشن و تیره توسط گروه کالاساخت به بازار عرضه می گردد. استفاده از توری و رزین در تولید و فرآوری سنگ مرمریت پرشین سیلک سبب شده تا یکی از مقاوم ترین سنگ های ساختمانی با جذب آب ناچیز باشد. از سنگ مرمریت پرشین سیلک در ابعاد مختلف اسلب، تایل، پله، بوک مچ و فورمچ متناسب با نیاز مشتری به عنوان سنگ پله، کفپوش داخلی ساختمان، کفپوش واحدهای تجاری، اداری، لابی هتل ها، دیوارهای داخلی ساختمان، کابینت و کانتر آشپزخانه استفاده گسترده ای می شود.

از معایب سنگ پرشین سیلک بازی رنگ زیاد آن است اما بسیاری از سازندگان وطراحان ساختمانی از این بازی رنگ به عنوان یک امتیاز ویژه یاد می کنند. چرا که سنگ مرمریت پرشین سیلک پس از نصب و اجرا به معنای واقعی زیبایی یک سنگ طبیعی را نمایان می کند. از مزیت های دیگر سنگ پرشین سیلک،ساب پذیری بالا، جذب آب ناچیز، سطح صاف و یکدستی رنگ نام برد. برای سفارش سنگ مرمریت پرشین سیلک با ما تماس بگیرید.​​​​​​​

5- سنگ ساختمانی کوارتزیت

سنگ کوارتزیت از دگرگونی ماسه سنگ تحت فشار و دمای بالا تشکیل می شود. در اثر  دگرگونی ماسه سنگ و تبدیل آن به کوارتزیت، دانه های کوارتز موجود در ماسه سنگ دوباره متبلور شده و در اثر فشار به یک دیگر می چسبند. در طی این فرایند، مقدار کمی از ناخالصی های سنگ مثل اکسید آهن، کربنات و رس درون سنگ باقی می ماند.

علت تشکیل سنگ کوارتزیت با طیف رنگی قرمز، زرد و قهوه ای سوخته همین مسئله می باشد. در حالی که اکثر سنگ های کوارتزیت به رنگ سفید تا خاکستری دیده می شوند. سطح این سنگ سخت و بلوری شکل بوده و ظاهری شبیه گرانیت دارد. با این تفاوت که در عین داشتن قیمت مناسب، از سختی بیشتری نسبت به گرانیت برخوردار است.

ویژگی ها و کاربرد سنگ ساختمانی کوارتزیت

برخی از ویژگی های سنگ کوارتزیت عبارتند از:

  • مقاومت بالای سنگ کوارتزیت در برابر هوازدگی، سرما، گرما و ساییدگی سبب شده تا از این سنگ ساختمانی در کاربردهای مختلف به عنوان پوشش دیوارها، پله، کف و نمای ساختمان یا کاشی بام استفاده شود.
  • از کوارتزیت خرد شده به دلیل سختی بالا در راه سازی و کف راه آهن ها استفاده می شوند.
  • یکی از ویژگی های برتر سنگ کوارتزیت نسبت به سنگ های ساختمانی دیگر، قیمت مناسب و پایین آن است. به طوری که در اکثر منازل و ساختمان های روستایی استفاده از این سنگ کاربرد دارد.
  • علاوه بر این ها، سنگ کوارتزیت در برابر تابش نور خورشید نیز مقاوم بوده و گرما را به خود جذب نمی کند. به همین دلیل استفاده از آن در کاشی های اطراف استخر گسترش یافته است.
  • از سنگ کوارتزیت می توان در دکوراسیون داخلی منزل مانند دیوارپوش اتاق نشیمن یا دکوراسیون آشپزخانه بهره برد. چرا که در برابر لکه و آلودگی مقاوم بوده و به دلیل نبود منافذ در این سنگ، میکروب و باکتری را به خود جذب نمی کند.

6- ماسه سنگ (سند استون)

ماسه سنگ نوعی سنگ رسوبی حاصل از ته نشینی و فشردن دانه های سیلیس به یک دیگر می باشد. ماده تشکیل دهنده اصلی این سنگ سیلیس، خاک رس و در برخی موارد اکسیدآهن می باشد. استحکام و سختی ماسه سنگ بسته به نوع مواد چسباننده آن می باشد. نوع کوارتزیت آن جزو ماسه سنگ ها با درجه سختی بالاست. تم رنگی ماسه سنگ بسیار گسترده بوده و شامل رنگ های کرم، قهوه ای، آجری، سرخ، خاکستری، ارغوانی می باشد.

ویژگی ها و کاربردهای ماسه سنگ

از این سنگ عموما برای نمای بیرونی ساختمان و در برخی از مواد به عنوان دیوارپوش تزیینی داخل ساختمان استفاده می کنند. بافت خشن و زبر این سنگ و در تزیین شومینه و دیوارهای داخلی، زیبایی و جلوه خاصی به فضا می بخشد. از ماسه سنگ خرد شده معمولا برای زیرسازی و پی ریزی بنا نیز استفاده می شود. مقاومت فشاری این سنگ مناسب بوده و می تواند وزن های سنگین را تحمل نماید.

در کاربرد سنگفرش و نمای بیرونی ساختمان بایستی از ماسه سنگ های مرغوب و مقاوم در برابر نفوذ آب و هوازدگی استفاده کنید. اصولا ماسه سنگ های انتخابی برای چنین کاربردی، حتی در مقایسه با بتن و خاک رس، می توانند در برابر شرایط آب و هوایی، سرما و گرما مقاوم باشند. همچنین سهولت در مراقب و نگهداری از این سنگ در کنار قیمت مناسب آن سبب شده تا یکی از مصالح عالی برای نصابان سنگ به شمار آید.

7- سنگ ساختمانی لایم استون (سنگ آهک)

سنگ لایم استون نوعی سنگ رسوبی است که اکثرا در طی فرایند های بیولوژیکی در محیط های دریایی تشکیل می شود. این سنگ عمدتا از کانی کلسیت و برخی مواد معدنی همچون آراگونیت، کوارتز، فلدسپار، هماتیت و دولومیت ساخته شده است.

ویژگی ها و کاربردهای سنگ ساختمانی لایم استون

از معایب سنگ لایم استون می توان به مقاومت پایین آن در برابر فرسایش و نفوذ آب، به دلیل وجود مقادیر آهک زیاد، اشاره کرد.

بنابراین توصیه می شود که از این سنگ در مکان های مرطوب همچون سرویس بهداشتی و حمام، نمای بیرونی ساختمان استفاده نشود. همچنین سنگ لایم استون برای کفپوش و سنگ پله نیز مناسب نیست. چرا که سطح آن به راحتی خراش برداشته و در برابر سایش و خوردگی مقاوم نمی باشد. طیف رنگی روشن متمایل به سفید این سنگ به بزرگتر نشان دادن فضای ساختمان کمک می کند. بهترین کاربرد سنگ لایم استون در مناطق خشک به دور از رطوبت به ویژه نمای داخلی ساختمان، دیوارهای داخلی، بدنه راه پله می باشد.

از ویژگی های دیگر سنگ لایم استون، یکدستی در رنگ، نرم بودن و قیمت مناسب می باشد. ناگفته نماند امروزه با پیشرفت تکنولوژی، برای از بین بردن ضعف این سنگ در برابر جذب آب، از مواد پوششی نانو بر روی سطح آن استفاده می کنند که تا حدی می تواند معایب سنگ لایم استون را پوشش دهد.

معروف ترین سنگ های ساختمانی لایم استون

از معروف ترین سنگ های لایم استون، سنگ لایم استون اسلام آباد، لایم استون بوژان، لایم استون سمیرم، لایم استون سیلورگوهره، لایم استون کرمانشاه، لایم استون کوه سفید قم، لایم استون مرودشت، لایم استون مهاباد اشاره کرد.

8- سنگ ساختمانی چینی

سنگ چینی یا سنگ کریستال گونه ای از سنگ های آهکی است که در اثر تحمل فشار و حرارت، دوباره متبلور شده است. ماده اصلی سازنده  کلسیت می باشد ولی در برخی از آن ها کانی های دیگری نظیر کوارتز هم وجود دارد. هر چه میزان کوارتز موجود در سنگ چینی بیشتر باشد، سختی سنگ افزایش می یابد. اغلب این سنگ‌ها دارای تم رنگی روشن مثل سفید، خاکستری روشن و کرم هستند. علت نامگذاری این سنگ، صدای ساطع شده از ضربه به سنگ است که شباهت زیادی به صدای ظروف چینی دارد.

ویژگی ها و کاربردهای سنگ چینی (کریستال)

اگر اقدام به خرید سنگ نازک و در عین حال مقاوم و سخت هستید، بی شک بهترین انتخاب، سنگ چینی است. سنگ کریستال علاوه بر سختی بالا، مقاومت بالایی در برابر هوازدگی، سایش، شرایط آب و هوایی به خصوص سرما، گرما، برف و باران دارد. این سنگ میزان تخلخل کمی داشته ولی با این حال چسبندگی خوبی به دوغاب دارد. در قدیم کاربرد سنگ چینی برای فضای بیرونی ساختمان به ویژه نمای بیرونی ساختمان رایج بوده است. اما امروزه به دلیل تنوع رنگی کم این سنگ، استفاده از آن در نمای ساختمان کمتر به چشم میخورد.

اما اگر در مناطق گرمسیر زندگی می کنید گزینه مناسبی برای سنگفرش فضای داخلی، نمای خارجی و داخلی، راه پله می باشد. چرا که رنگ روشن این سنگ سبب می شود تا گرمای زیادی توسط سنگ جذب نشود و در نتیجه حس خنگی و تازگی به فضا می بخشد. همچنین این سنگ به دلیل جذب آب ناچیز آن می توانید به راحتی در دکوراسیون آشپزخانه و سرویس بهداشتی و حمام استفاده کنید. درخشندگی فوق العاده این سنگ به دلیل ساب پذیری بالای آن، زیبایی محیط خانه شما را دوچندان می کند. این سنگ از نظر مقاومت و استحکام، قابل رقابت با سایر سنگ های ساختمانی نظیر گرانیت و تراورتن می باشد.

پرفروش ترین سنگ های چینی

 از جمله پرفروش ترین سنگ های چینی در بازار سنگ، سنگ چینی ازنا، سنگ چینی نیریز، سنگ چینی سایمان، سنگ چینی سفید الیگودرز، سنگ چینی مشکی الیگودرز، سنگ چینی سفید لایبید، سنگ چینی کریستال لایبید، سنگ چینی قروه، سنگ چینی سیرجان، سنگ چینی ابری بروجرد، سنگ چینی اسپرلوس، سنگ چینی پرشین اسکاتو، سنگ چینی جلبر، سنگ چینی هرات، سنگ چینی ولوکاس می باشد.

قیمت سنگ چینی

قیمت سنگ چینی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. معدن سنگ یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده قیمت سنگ چینی می باشد. به طوری که برخی از معادن همانند معدن نیریز، به دلیل کیفیت بالای محصول خود، تبدیل به یک برند نام در صنعت سنگ ساختمانی آشنا شده اند. علاوه بر این، رنگ و طرح سنگ، میزان ساب سنگ، عدم وجود رگه های ناخالص، ابعاد سنگ، ضخامت سنگ، بوک مچ یا فورمچ بودن سنگ، همگی باعث افزایش قیمت سنگ چینی شده اند.

سنگ چینی نیریز فرآوری شده توسط گروه کالاساخت دارای طرح های بوک مچ بسیاری می باشد. بوک مچ و فورمچ سنگ چینی نیریز برای استفاده به عنوان سنگفرش و دیواره های لابی هتل ها، مجتمع های تجاری و سالن های لوکس کاربرد دارد که همین عامل سبب تغییر قیمت سنگ چینی می شود. برای مشاهده و سفارش سنگ چینی نیریز، بوک مچ و فورمچ آن به فروشگاه مراجعه فرمایید.

9- سنگ ساختمانی تراونیکس

سنگ تراونیکس از دسته سنگ های رسوبی نسبتا دگرگون شده است که از کانی های آراگونیت، کربنات آهن و کلسیت ساخته شده است. در واقع سنگ تراونیکس، مخلوطی از سنگ تراورتن و مرمر است که در طیف رنگی متنوع همچون قرمز، سفید، شکلاتی، زرد، سبز روشن و تیره، خاکستری، لیمویی، گردویی و بژ یافت می شود. سنگ تراونیکس می تواند دارای طرح موج دار یا بدون موج، ساده یا نقش دار باشد.

ویژگی ها و کاربرد سنگ ساختمانی تراونیکس

سنگ تراونیکس همانند سنگ تراورتن سنگی متخلخل است اما جذب آب پایینی دارد. به همین دلیل در کاربردهای مختلف مثل نمای داخلی و خارجی ساختمان، کفپوش، دیوارپوش، پله، ستون ها استفاده گسترده ای دارد. بخش هایی از سنگ تراونیکس به دلیل دارا بودن خواص سنگ مرمر، می توانند نور را از خود عبور دهند. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که علاقه فراوانی به استفاده از سنگ مرمر در فضای داخلی خانه خود را دارید اما بودجه کافی برای خرید آن را در دسترس ندارید، می توانید از سنگ تراونیکس استفاده کنید.

این سنگ علاوه بر قیمت مناسب تر از سنگ مرمر، مقاومت بالا، جذب آب کم گزینه خوبی برای دکوراسیون آشپزخانه به عنوان دیوار بین کابینت ها، کانتر آشپزخانه می باشد. با به کار بردن پنل های LED در پشت سنگ تراونیکس می توانید جلوه خاصی به منزل خود ببخشید. سنگ تراونیکس به صورت چرمی، آنتیک و صیقلی فرآوری شده و در بازار سنگ موجود می باشد.

10- سنگ ساختمانی گابرو

سنگ گابرو، سنگ آذرین سنگین با بافت درشت است که از انباشت مواد مذاب تشکیل شده است. برخی از سنگ های گابرو دارای فلزات کمیابی همچون نیکل، کروم یا پلاتین هستند. سنگ گابرو به دلیل استحکام و سختی بالا، مقاومت در برابر هوازدگی، به عنوان نمای ساختمان، سنگ کف و سنگ قبر استفاده می شود. رنگ سنگ گابرو غالبا تیره و به رنگ های خاکستری مایل به سبز، سبز و مشکی می باشد. علاوه بر این از لاشه سنگ گابرو در راه سازی، ساخت تونل و پل سازی استفاده می گردد.

11- سنگ ساختمانی دیوریت

سنگ دیوریت، سنگی آذرین متشکل از فلدسپات، بیوتیت، هورنبلند یا پیروکسن می باشد. دیوریت دارای طیف رنگی تیره معمولا به رنگ خاکستری و مشکی است. بافت سنگ دیوریت، دانه ای با دانه بندی درشت است. این سنگ، سنگی بادوام با ماندگاری بالاست که اکثرا در ساخت جاده، کفسازی داخل، راه پله و نماکاری کاربرد دارد. اغلب این سنگ را با گرانیت اشتباه می گیرند. اما بارزترین تفاوت سنگ دیوریت و سنگ گرانیت در وجود کوارتز می باشد. سنگ دیوریت معمولا دارای کوارتز نمی باشد در حالی که گرانیت عمدتا از کانی کوارتز تشکیل شده است.

انواع سنگ‌های ساختمانی

در این بخش نمونه‌هایی از انواع سنگ‌ها و کاربرد آن‌ها در ساختمان را شرح می‌دهیم. نمونه‌هایی از این سنگ‌ها عبارت‌اند از:

سنگ‌های گرانیت (Granite)

سنگ‌های گرانیت یکی متداول‌ترین انواع سنگ‌های ساختمانی از دسته سنگ‌های آذرین است که چگالی و سختی بالایی دارد و به همین دلیل، جزو سنگ‌های بادوام محسوب می‌شود. این سنگ‌ها به دلیل هزینه بالای مراحل استخراج، برش و صیقل، قیمت بالایی دارند و معمولاً از آن‌ها به‌منظور زیربنای ساختمان، کف ساختمان، نما و همچنین تزئینات داخل ساختمان استفاده می‌کنند.

گرانیت‌ها بسیار سخت، بادوام و باقابلیت صیقل پذیری بالا هستند و در برابر نفوذ آب و ضربه مقاومت بالایی دارند. یکی از ویژگی‌های خاص سنگ‌های گرانیت قابلیت استفاده برکنار سایر مصالح نظیر فولاد، چوب و شیشه است. مقاومت در برابر حرارت و نفوذ آب باعث می‌شود بتوانید به‌راحتی از این سنگ‌ها در دکوراسیون آشپزخانه، سینک روشویی، سینک آشپزخانه، کانتر وکف‌پوش استفاده کنید. استفاده از گرانیت به‌عنوان یکی از انواع سنگ‌های ساختمانی که در برابر ساییدگی واخوردگی مقاوم است، برای راه‌پله انتخاب بسیار مناسبی می‌تواند باشد.

ظاهر گرانيت با توجه به كارانجام شده بر روی سطح نهايي آن ممكن است چكشي، كلنگي، تیشه‌ای يا صيقلي باشد. بهترين نماي سنگ‌های گرانيت، حالت صيقلي آن است كه زيبايي رنگ و انعكاس کریستال‌های آن را نمايش می‌دهد. سطح گرانيت براثر حرارت و تفاوت ضريب انبساط و انقباض بين اجزاي كريستالي مختلف آن به‌صورت سوخته درمی‌آید. استفاده تلفيقي از گرانیت صيقلي و سوخته در ساختمان به علت تضاد، زيبايي جالبي به وجود می‌آورد.

سنگ‌های گرانیت به رنگ‌های قرمز، سیاه، قهوه‌ای، شکلاتی، صورتی، آبی و سبز وجود دارند و با استفاده از این سنگ‌ها می‌توان به‌راحتی در فضا هارمونی هم‌خوانی ایجاد کرد. از سنگ‌های گرانیت براي كف سازي، پیاده‌روسازی و راه‌سازی نيز استفاده می‌شود.

سنگ‌های آهک (Limestone)

جزو سنگ‌های رسوبی است و دارای تنوع زیادی هست. سنگ‌های آهکی در رنگ‌ها، شکل‌ها و حتی اندازه‌های مختلف یافت می‌شوند. از این سنگ‌ها برای کف ساختمان‌ها، پوشش دیوارها و همچنین ساخت ستون و نمای مجسمه‌ها استفاده می‌شود.

سنگ‌های تراورتن (Travertine)

این سنگ‌ها معمولاً در مناطق گرمسیر بیشتر از سایر مناطق مورداستفاده قرار می‌گیرند. سنگ‌های تراورتن به دلیل قابلیت برشکاری و زیبایی خاصی که دارند می‌توان از آن‌ها در موارد مختلفی مانند نماکاری و دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها استفاده کرد. سنگ تراورتن نوعی سنگ رسوبی ساخته‌شده از کلسیت کریستال است و در رنگ‌های کرم، سفید و خاکستری برای دکوراسیون داخلی و خارجی کاربرد دارد. تراورتن‌ها دارای بافتی متخلخل و رنگ‌های متنوع و نواری شکل هستند که تنوع رنگی آن به علت اختلاف در ترکیباتی است که در زمان رسوب‌گذاری در عناصر سنگ وجود دارند.

وجود تخلخل در این سنگ‌ها باعث شده مقاومت آن‌ها در برابرعواملی مانند انبساط، یخ‌زدگی، انقباض، گرما و… بالا باشد. به علت تخلخل بالای سنگ تراورتن این سنگ از انواع سنگ‌های ساختمانی مناسب برای کف‌پوش ساختمانی است زیرا مانع از سرخوردن می‌شود. سنگ‌های تراورتن در مقایسه با سنگ‌های گرانیت قیمت مناسب‌تری دارد ازاین‌رو استفاده از آن بسیار رایج ‌است.

تراورتن از ته‌نشین شدن مواد براثر آب داغ یا آب سرد دربارها ایجادشده است. در حال حاضر 52 معدن فعال تراورتن در کشور موجود می‌باشد. تراورتن سنگي کلسیم‌دار است و ازنظر رنگ از سفید تا خاکستری، نقره‌ای، زرد، قرمز، قهوه‌ای تيره موجود می‌باشد. سطح تراورتن مناسب جهت بتونه و پُرنمودن، پوليش وآنتيك نمودن می‌باشد. درعين حال در شرایط آب‌وهوایی گرم جهت مصارف خارجي می‌توان از این سنگ‌ها استفاده نمود.

تراورتن چرمی میاندوآب/تراورتن کرم چرمی میاندوآب:

Miandoab leather travertine / Low leather travertine

تراورتن از ته‌نشین شدن موادمعدنی براثر جریان آب داغ یا آب سرد در غارها ایجادشده است‌. که شامل استالاکتیت و استالاگمیتاست. تراورتن سنگی کلسیم‌دار است که ازنظر رنگ از سفید تا خاکستری‌، نقره‌ای‌، زرد‌، قرمز، قهوه‌ای تیره موجود است. تراورتن کرم چرمی از رنگ‌های موردتوجه خریداران است. سطح تراورتن چرمی مناسب آنتیک نمودن است. درعین‌حال در شرایط آب و هوائی گرم می‌توان جهت مصارف خارجی نیز از آن استفاده نمود‌.

سنگ تراورتن چرمی میاندو‌آب دارای مقاومت سطحی قابل‌قبول و استحکام مثال‌زدنی در بین سنگ‌های تراورتن است نکته قابل‌توجه در خصوص این سنگ گمنانی آن است و به همین دلیل افرادی به سراغ این سنگ می‌روند که دارای شرایطی چون حرفه‌ای بودن در ساخت‌، داشتن چشمان تیزبین و مدیران هزینه هستند‌. به دلیل عدم پوشش خلل و فرج در سنگ‌های تراورتن چرمی‌(آن‌هم به علت نوع ساب این نوع سنگ‌ها‌) این حفره‌ها به‌مانند عایق صوتی عمل کرده و مانع از انعکاس مستقیم صوت به‌ویژه در راهروها و راه‌پله‌های ساختمان‌های بلند می‌شود.

همچنین وجود حفره در تراورتن چرمی باعث می‌شود در هنگام نصب سنگ، ملات سیمانی داخل این حفرات نفوذ کرده و از سقوط سنگ جلوگیری کند. تراورتن  چرمی در نماهای بیرونی و داخلی قابل‌استفاده است و به دلیل زیبایی طبیعی که این نوع صاب دارد هرروز جلوه‌ای تازه برای مصرف‌کنندگان و خریداران محترم این نوع سنگ به ارمغان می‌آورد‌. همه سنگ‌های تراورتن به‌ویژه سنگ‌های چرمی (حتی نوع میاندوآب آن) برای کف ساختمان به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود و به همه خریداران و مصرف‌کنندگان سفارش می‌شود از استفاده این سنگ در کف سالن‌ها و ساختمان‌های خود پرهیز نمایند.

سنگ‌های آنتیک (antique)

سنگ های آنتیک ازکنارهم قراردادن خرده‌سنگ‌های تراورتن با مواد چسبنده ساخته می‌شوند. سنگ‌های تراورتن بطورطبیعی و یا در حین فرآیند استخراج از معدن ممکن است شکسته و خرد شوند. معماران و طراحان از این ضایعات بانام سنگ آنتیک برای زیباسازی نمای داخلی و بیرونی ساختمان، کف‌پوش‌ها، محوطه‌سازی اماکن تفریحی، باغ‌ها و ویلاها استفاده می‌کنند. سنگ‌های آنتیک در مقایسه با سایرانواع سنگ‌های ساختمانی نرم‌تر و انعطاف‌پذیرتر هستند.

وجود تخلخل در سنگ‌های آنتیک امکان چسبندگی این سنگ‌ها بر روی هر نوع دیواری (گچی، سیمانی، سرامیکی و…) ممکن می‌سازد. سنگ‌های آنتیک نسبت به تغییرات محیطی، یخ‌زدگی، رطوبت، فشار، خراش، سائیدگی و آتش مقاوم هستند. به علت مقاومت بالا در برابر گرما از آن برای زیباسازی فضای خارجی شومینه‌ها استفاده می‌شود.

سنگ‌های کوارتزیت  (Quartzite)

سنگ‌های کوارتزیت نوعی سنگ دگرگونی بسیار سخت هستند که براثر دگرگونی ماسه‌سنگ‌ها در فشار و گرمای بسیار زیادی در لایه‌های زمین به وجود آمده‌اند. این سنگ سطحی زبر و سخت بلوری دارد و در رنگ‌های قرمز، خاکستری و قهوه‌ای موجود است. سنگ‌های کوارتزیت از انواع سنگ‌های ساختمانی با ظاهری شبیه به سنگ‌های مرمریت ولی مقاوم‌تر و مشابه سنگ‌های گرانیت ولی سخت‌تر هستند. قیمت سنگ‌های کوارتزیت نسبت به سایر سنگ‌ها پایین‌تر است. این سنگ‌ها به علت مقاومت در برابر هوازدگی برای پوشش دیوارها، نماکاری ساختمان، مرمت دیوارها و کف‌پوش‌ها گزینه مناسبی هستند. همچنین در دکوراسیون داخل خانه مثل آشپزخانه، پذیرایی و سرویس بهداشتی نیز کاربرد دارند.

سنگ‌های مرمر (onyx)

سنگ‌های مرمر نوعی سنگ آهکی هستند که تحت‌فشار و حرارت به‌واسطه تبلور مجدد هنگام دگرگونی سنگ‌های آهکی ایجاد می‌شوند. این نوع سنگ‌ها، هم به‌صورت یکدست و هم بارگه ‌(به دلیل ناخالصی‌هایی که در سنگ‌آهک اولیه وجود داشته) و در رنگ‌های متنوع یافت می‌شوند. سنگ‌های مرمر در رنگ‌هایی مانند قرمز، زرد، سفید، خاکستری، ارغوانی، سبز و… وجود دارند. سنگ‌های مرمر صیقل پذیری بالایی دارند و به دلیل جلای بالا و رنگ‌های زیبا مناسب برای دکوراسیون داخلی، کف‌پوش، ستون‌ها، پله‌ها و تزئینات داخل ساختمان می‌باشند.

سطح درخشان و نگهداری و شستشوی آسان سنگ‌های مرمر، آن را مناسب کاربرد در آشپزخانه می‌کند. البته قیمت سنگ مرمر در مقایسه با سایر سنگ‌هایی که در دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها بکار می‌روند بالاتر است. مقاومت اين سنگ‌ها در برابر هوازدگي، گازها و باران‌های اسيدي كم است.

سنگ‌های مرمریت (Marbel)

یکی دیگر از انواع سنگ‌های ساختمانی سنگ مرمریت یا ماربل است. این سنگ‌ها، سنگی آهکی رسوبی هستند آگاهی با سنگ‌های مرمر اشتباه گرفته می‌شوند اما درواقع هیچ شباهتی به سنگ مرمر ندارند چون سنگ مرمر از دگرگونی سنگ‌آهک بوجود آمده ولی مرمریت رسوبی است. سنگ‌های مرمریت به سه دسته سنگ چینی، سنگ کریستال و سنگ ابری دسته‌بندی می‌شوند. سنگ‌های مرمریت چینی بافتی ریزدانه و بلورین دارند و به سه نوع چینی سفید، چینی کریستال و چینی خاکستری تقسیم می‌شوند.

سنگ‌های مرمریت کریستال بافتی دانه‌درشت و بلورین دارند و سنگ‌های مرمریت ابری نیز از نوارهای غیر موازی حاصل از تجمع کانی‌های روشن و تیره تشکیل‌شده‌اند. این نوع سنگ‌ها به نسبت سنگ‌های دیگر سبک‌تر هستند اما دارای دوام بالاتری می‌باشند. سنگ‌های مرمریت، مقاومت بالایی در برابر هوازدگی و باران‌های اسیدی ندارند وبه همین دلیل برای ساخت نمای ساختمان و یا استفاده در خارج ساختمان توصیه نمی‌شوند. اما به دلیل تنوع و زیبایی خاصی که دارند می‌توانند در قسمت‌های مختلف داخلی ساختمان مثل کف‌پوش، دیوار پوش، دیوار پارکینگ و دیوار‌های راه‌پله مورداستفاده قرار بگیرند. از رایج‌ترین انواع سنگ‌های مرمریت ساختمانی، سنگ مرمریت دهبید است. سنگ مرمریت دهبید با طرح یکدست، رنگ زیبا و سطحی بسیار براق و ساب خورده طرفداران زیادی دارد.

مطلب مفید بخوانید: چرا لاشتر یک سنگ جذاب و پر طرفدار است؟

سنگ‌های کنگلومرا

سنگ‌های مرمریت کنگلومرا به سنگ‌هایی هستند که از به هم چسبیدن ذرات ریزودرشت سنگ به وجود می‌آیند و عموماً این سنگ‌ها به رنگ قرمز یا ترکیبی از رنگ قرمز در طبیعت یافت می‌شوند. تفاوت سنگ‌های کنگلومرا در میزان پُررنگی و کمرنگی رنگ قرمز و درشتی و ریزی سنگ‌های تشکیل‌دهنده آن‌ها است.

سنگ‌های کنگلومرا بسیار سخت بوده و جذب آب پایینی دارند و معمولاً در کارخانه‌های سنگ‌بری از دیسک‌های مخصوص جهت بریدن این سنگ‌ها استفاده می‌شود که غالباً دیسک‌های گرانیت بُر، توان بریدن این سنگ‌ها رادارند. سنگ‌های کنگلومرا به دلیل داشتن رنگ گرم قرمز خود برای پوشش کف ساختمان‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و هتل‌ها و لابی برج‌های بلند، ‌بسیار زیبا و مناسب هستند.

ازجمله موارد استفاده از سنگ‌های کنگلومرا در صنعت ساختمان‌سازی و شهرسازی: سنگفرش کاری‌های درونی ساختمان، نماسازی داخل ساختمان، پلکان سازی، هنرهای مذهبی، سنگفرش اماکن متبرکه، نماسازی‌های شهری (مانند سنگفرش میدان‌ها، خیابان‌ها، پروژه‌های شهرسازی)، مبلمان کاری مراکزتجاری و اماکن اقامتی، مجتمع‌های معماری تزئینی، گالری‌ها، پله‌ها، گلدان‌ها، سنگفرش‌ها، آبخوری‌ها، یادواره‌ها، نیمکت‌ها و انواع سنگفرش‌های سنتی را می‌توان نام برد.

ماسه‌سنگ‌ها (Sand Stone)

ماسه‌سنگ‌ها حاصل ته‌نشینی ماسه‌ها درکل رودخانه‌ها یا جویبارها هستند. این سنگ‌ها جزء سنگ‌های رسوبی هستند و از پیوند دانه‌های سیلیسی حاصل می‌شوند. ماسه‌سنگ‌ها به رنگ‌های سفید، خاکستری، قرمز، قهوه‌ای، زرد و قهوه‌ای مایل به قرمز وجود دارند و به دلیل تطبیق‌پذیری بالا یکی از انواع سنگ‌های ساختمانی هستند که در داخل و خارج ساختمان مورداستفاده قرار می‌گیرند. کاربرد عمده ماسه‌سنگ‌ها در ساخت استخرها، پاسیوها و بالکن‌ها می‌باشد اما می‌توان از آن‌ها در پوشش کف‌ها، دیوارها و حتی سقف استفاده کرد.

سنگ‌های گابرو (Gabro)

سنگ‌های گابرو نوعی سنگ آذرین درونی هستند که غالباً رنگ تیره و بافت درشتی دارند. و بهرنگ‌های خاكستري مايل به سبز، سبز و گاهي سیاه‌رنگ وجود دارد. این نوع سنگ‌ها در برابر هوازدگی مقاوم هستند و به همین دلیل می‌توان از آن‌ها برای پوشش نما و کف ساختمان‌ها، پل‌ها و تونل‌ها استفاده کرد. همچنین این نوع سنگ‌ها به‌منظور ساخت کانترکابینت و یا تزئینات درون ساختمان نیز مورداستفاده قرار می‌گیرند.

سنگ‌های دیوریت (Diorite)

سنگ‌های دیوریت نوعی سنگ آذرین درشت‌دانه هستند که غالباً دارای بافت هم‌شکل و هم‌اندازه می‌باشند. از سنگ‌های ديوريت براي سنگ نما، سنگ پله و پوشش كف ساختمان‌ها و نیز در جاده‌سازی استفاده می‌کنند. رنگ اين سنگ‌ها اغلب خاكستري، خاكستري تيره و گاهی خاكستري مايل به سبز است.

سنگ اِزاره Plinth stone))

از سنگ اِزاره پاسنگ تیشه یا مثنی به دلیل قابلیت نفوذپذیری پایینی که دارد به‌عنوان روکش حفاظتی دیوار از کف ساختمان تا ارتفاع یک متری در صنعت ساختمان‌سازی استفاده می‌شود.

این سنگ‌ها عنصری تزیینی و ساختمانی هستند که در اکثر بناهای تاریخی ایران مشاهده و گونه‌های مختلف آن با سبک معماری و عناصر تزیینی متداول در هر دوره هماهنگ بوده است. امروزه قرنیز جایگزین اِزاره‌های قدیمی شده است. درمعماری گذشته ایران توجه به فایده‌مندی حتی در ظاهر اشیاء، موجب شده بود که قسمت­هایی چون اِزاره که جنبه عایق­سازی دیوار را داشت با تزییناتی از قبیل کاشی­های رنگارنگ و حجاری‌های زیبا در قالب اثری فرهنگی و هویت‌بخش جلوه‌نمایی کنند.

*در نصب سنگ‌های اِزاره، بند سنگ‌ها باید در کنار یکدیگر اصطلاحاً درز شوند یعنی سنگ بایستی 90 درجه کامل باشد به‌طوری‌که نتوان تیغی را دربند سنگ‌ها جای داد.

سطح نمای سنگ اِزاره به دو صورت صیقلی و یا ناهموار است. سنگ اِزاره مسطح معمولاً در یک رج به کار می‌روند و گاهی هم در 2 یا 3 رج با رعایت پیوند روی یکدیگر نصب می‌شوند. معمولاً ارتفاع سنگ اِزاره تا 20 سانتی‌متر انتخاب می‌شود. پس از نصب پشت آن‌ها دوغاب ماسه سیمان ریخته می‌شود تا این سنگ‌ها کاملاً پر شوند و پس‌ازآن دیوار با پیش‌آمدگی یا تورفتگی و یا حتی هم‌سطح از سنگ اِزاره بنا می‌گردد.

سنگ گیوتین یا قیچی (Guillotine stone)

از این نوع سنگ‌ها به علت زیبایی خاصی که دارند، معمولاً در نما و طراحی‌های داخلی ساختمان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند. سنگ گیوتین (قیچی) جزء سنگ‌های دکوراتیو و آنتیکی است که از قطعات پروفیل شکل سنگ‌های تراورتن، مرمریت و یا ترا اونیکس با تنوع طرح و رنگ‌بندی‌های مختلف تولید می‌شود. سطح خارجی این سنگ‌ها صاف بوده که برای نصب روی دیوار توسط چسب سنگ بکار می‌رود و بخش داخلی آن‌که حالت نامنظم و ناصافی طبیعی خود را دارد در نمای داخلی و خارجی ساختمان بکار می‌رود.

سنگ گیوتین از پرکاربردترین مصالحی است که به دلیل زیبایی، قیمت مناسب، توانایی قرارگرفتن درکنار مصالح دیگر (مانند سنگ‌های صیقلی، چوب (ترموود)، کاغذدیواری و غیره) و کوتاه بودن زمان اجرا، موردتوجه معماران و مجریان قرارگرفته است. این سنگ‌ها قابل‌نصب بر روی کاشی، دیوارهای گچی و سیمانی به‌وسیله چسب سنگ و یا ملات ماسه سیمان می‌باشند.

موارد مصرف سنگ‌های گیوتین:

  • استفاده در نماسازی خارجی ساختمان
  • طراحی دکوراسیون داخلی منزل، دفتر کار، مغازه (ویترین اماکن تجاری)
  • نصب بر روی دیوار پشت تلویزیون جهت نمای تزئینی داخل ساختمان

سنگ اسلب طبیعی (Natural slab stone)

سنگ اسلب طبیعی محصولی طبیعی است که مشخصه آن نوع و ترکیب موادمعدنی تشکیل‌دهنده آن است. این سنگ یکی از انواع سنگ‌های ساختمانی است که هیچ‌گونه آلاینده‌ مضر برای سلامتی ندارد. به همین دلیل از آن می‌توان در محیط‌هایی مانند آشپزخانه به‌راحتی استفاده کرد. سنگ اسلب آتش‌زا نیست و بهنگام آتش‌سوزی هیچ ماده خطرناک مضر برای سلامتی تولید نمی‌کند و ازاین‌رو نیازی به پوشش‌های شیمیایی، مواد اشباع کننده و یا انواع روکش‌ها ندارد.

این سنگ ساختمانی در انواع رنگ‌ها، ساختارها و بافت‌های مختلف در دسترس است؛ بنابراین معماران با طیف وسیعی از انتخاب روبرو هستند تا از آن برای هر نوع فضا و نمایی استفاده کنند. از موارد کاربرد و استفاده این نوع سنگ‌ها می‌توان به‌عنوان سنگ تزئینی در دیوارها و پوشش کف‌ ساختمان‌ها را نام برد.

سنگ تووف (Tuff)

این سنگ‌ها از انواع سنگ‌های خاکسترآتشفشان بوده که به علت چسبندگی کم ذرات آن در اثر هوازدگی پوسته‌پوسته می‌شوند و به‌صورت دانه‌های ریز جدا می‌شوند. سنگ‌های تووف را به علت سبزی چشم‌نوازی که دارد برای دیوار سازی، پارک سازی و ديوارهای حائل استفاده می‌کنند.

سنگ لاشه (Carcass)

سنگ لاشه‌سنگی است که شکل خاصی نداشته و به همان صورتی که از معدن آورده می‌شود بکار می‌رود و کاربرد آن در زیرسازی‌ها، پر کردن فاصله بين سنگ‌ها و کف‌سازی‌های خشن محدود می‌شود.

سنگ قواره (Slate)

سنگ قواره سنگی است که از سنگ لاشه به دست می‌آید و در کارگاه‌های ساختمانی باکمی تیشه‌کاری ابعاد و گوشه‌های منظمی به آن می‌دهند.از سنگ قواره برای ساخت ديوارهای باربر، جدول‌سازی و کف سازی‌هایی که نياز به کمی نماسازی دارند استفاده می‌شود.

سنگ بادبُر (malon)

سنگ بادبُر یا مالون سنگی است که با تیشه‌کاری کاملاً شکل منظمی يافته و به‌ویژه یک‌طرف آن شکل صاف به خود می‌گیرد. سنگ‌های بادبُر را در تونل سازی، پل‌سازی، جدول‌سازی، ديوارهای باربر و غیر باربر، فرش کف و پله و پوشش نمای خارجی ساختمان استفاده می‌کنند. ويکی از عمده‌ترین کاربردهای مهندسی سنگ لاشه ومالون به‌ویژه در نقاط کوهستانی اجرای قوس‌های سنگی است که در پل‌ها، درگاه‌ها و طاق زيرين دالان‌های سنگی مورد مصرف قرار می‌گیرند.

سنگ پلاک (plaque)

برای نماسازی در سطوح از سنگ پلاک استفاده می‌شود. برای تهيه سنگ پلاک سنگ قله را در کارگاه سنگ‌بری به ضخامت‌های موردنظر برش داده و سپس آن را تا حد آينه شدن ساب می‌دهند. سنگ‌های پلاک تزئيناتی ارزان را از تراورتن و سنگ‌های گران‌قیمت را از گرانیت و مرمر انتخاب می‌کنند. سنگ پلاک را برای تزئينات داخل و خارج ساختمان و برای پوشش کف، ديوار و پله، کف پنجره، کنار و زير دیوار گچی، ساخت وسايل تزئيناتی مانند گلدان، شمعدان و غیره استفاده می‌کنند.

دکمه بازگشت به بالا