استاندارد های لباس کار طبق اچ اس ای

لباس کار با استاندارد HSE چیست؟

درباره تولید جلیقه ایمنی و لباس کار مهندس HSE چه می‌دانید؟ شما برای کار در انواع فضاهای کارگاهی و پروژه‌های بزرگ ساختمانی باید به نکات ایمنی توجه داشته باشید. یکی از موارد ایمنی که رعایت آن الزامی است، استفاده از لباس کار مهندسی که به همراه آن کلاه ایمنی، عینک، دستکش و کفش‌های مخصوص وجود دارد. لباس کار مردانه مانند یک ابزار ایمنی و حفاظتی برای افراد عمل می‌کند و در انواع جنس‌ها و مدل‌های مختلف به مهندسان و کارگران به منظور استفاده در پروژه‌های ساختمانی ارائه می‌شود. کارفرما مسئولیت تهیه لباس‌های کار کارگران و مهندسان را بر عهده دارد. او با توجه به موقعیت کاری، باید بتواند با مراجعه به تولیدی لباس کار مردانه بهترین و با کیفیت‌ترین لباس‌های کار استاندارد را خریداری کند. تمامی بخش‌های لباس که شامل کلاه و کفش و … می‌شود باید از استانداردهای HSE برخوردار باشند.

تولید لباس کار مهندسی اچ اس ای (HSE) چه اهمیتی دارد؟

لباس‌های کار معمولاً برای حفاظت از افرادی که در معرض خطرات احتمالی قرار دارند، استفاده می‌شود. هر چقدر جنس دارای کیفیت بهتر و بالاتری باشد، امنیت و ایمنی بیشتری را برای کارگران و مهندسان فراهم می‌کند. البته این لباس‌ها با توجه به نقش مهمی که در تأمین امنیت و محافظت افراد در محیط‌های خطر آفرین دارد، برای موارد دیگر هم استفاده می‌شود. کارگران با پوشیدن این لباس از نظم، هماهنگی و یکپارچگی خاصی برخوردار خواهند شد. استفاده از این لباس به منظور آراستگی و مشخص شدن وظایف افراد در محل کار بسیار اهمیت دارد. در ادامه مقاله به بررسی استانداردهای لباس‌های کار مهندسی بر اساس HSE می‌پردازیم.

تولید لباس کار و استاندارد‌های تعریف شده بر اساس HSE

برای دوخت لباس کار مردانه، استانداردهایی در نظر گرفته شده است که شامل نشانه و علائم درج شده روی لباس، نوع جنس و چگونگی کیفیت لباس و عنوان سمت و رنگ و نوع لباس می‌شود. استاندارد HSE با در نظر گرفتن این موارد کامل می‌شود.

نشانه‌ها و علائم درج شده روی لباس باید چگونه باشند؟

در هنگامی که می‌خواهند نشانه‌ها و علائم را روی لباس قرار دهند باید با توجه به استانداردهای HSE مواردی را رعایت کنند: برند و آرم شرکت مورد نظر باید به شکل متساوی‌الاضلاع درج شود و اگر لازم باشد نام برند هم در زیر آن قرار بگیرد. رنگ زمینه در لباس‌های کار اهمیت زیادی دارد چرا که تعیین می‌کند هر کدام از واحدهای مختلف در کارگاه چه وظایفی دارند. اندازه و ابعاد آرم شرکت که به صورت مثلثی است باید نزدیک به 7 سانتی متر باشد. کیفیت بالا، رنگ‌های استفاده شده در نشان باید رنگ‌های پارچه همخوانی داشت باشد. توجه داشته باشید که نماد شرکت باید در سمت چپ لباس و قسمت بالای جیب نصب شود.

اهمیت نوع جنس و چگونگی کیفیت در تولیدی لباس کار مردانه

شرایط کاری و الزاماتی که باید در ظاهر لباس وجود داشته باشد که در نوع جنس لباس تأثیر مهمی دارند. لباس کار باید در مقابل چروک و خطرات احتمالی و عدم تولید الکتریسیته ساکن، کیفیت بسیار بالایی داشته باشد. یعنی جنس پارچه‌ای که برای تولید لباس کار انتخاب می‌شود، باید شامل 70 درصد پنبه و تنها 30 درصد پلی استر باشد. برای محیط‌های کاری که احتمال آتش سوزی و تماس با آتش وجود دارد، بهتر است جنس پارچه از 60 درصد پنبه تشکیل شود.

برای این که از مقاومت و چگونگی استحکام لباس کار ارزان مهندسی اطمینان حاصل شود، باید هنگام تولید آن از پارچه‌ای با بافت کج راه و متراکم نخ دولای رینگ استفاده شود. یکی از مواردی که باعث دوام بیشتر رنگ لباس‌های کار می‌شود، استفاده از رنگ‌های راکتیو در رنگ کاری پارچه است. در این صورت لباس کار دیگر هنگام شستشو رنگ نمی‌دهد.

دوخت با کیفیت و چرخ کاری مجدد محل دوخت‌ها تأثیر زیادی در تولید لباس کار با کیفیت و مقاومی دارد؛ بنابراین بهتر است هنگام دوخت لباس کار ارزان از چگونگی دوخت و نوع چرخ کاری آن اطمینان حاصل کنید. آخرین موردی که باید هنگام در فرآیند دوخت لباس کار به آن توجه شود تا ابعاد لباس استاندارد باشد، در نظر گرفتن الگوهای استاندارد است.

عنوان سمت، نوع و رنگ بندی در تولیدی لباس کار مردانه

رنگ بندی لباس کارمندان شرکت‌های مختلف به ویژه مهندسان با توجه به سمت و نوع وظایفی که در بخش‌های مختلف دارند بر اساس استانداردهای HSE تعیین می‌شود:

  • معمولاً مدیران و صاحب منصبان شرکت و یا یک پروژه لباس‌های سه تیکه می‌پوشند، کاپشن سرمه‌ای، شلوار طوسی و پیراهن طوسی روشن رنگ بندی این نوع لباس کار می‌باشد.
  • لباس‌های ایمنی برای آتش نشانان و مسئولان HSE شامل کاپشن و شلوار سرمه‌ای و پیراهن سفید می‌شود.
  • روسا و سرپرستان پروژه‌های عملیاتی، لباس‌های دو تکه با کاپشن و شلوار طوسی می‌پوشند.
  • لباس‌های دو تکه کاپشن و شلوار با رنگ آبی و یقه و سرآستین سفید مخصوص مهندسان خدمات فنی و مدیران کارگاه‌ها است.
  • برای کارکنان انبارها و بخش تدارکات شرکت، لباس کار مهندسی که شامل کاپشن و شلوار آبی با یقه و سرآستین طوسی می‌شود را در نظر گرفته‌اند.
  • تولید لباس کار مخصوص کارکنان خانم با توجه به فعالیتی که در واحدهای عملیاتی دارند، به صورت مانتو و شلوار با رنگ بندی استاندارد HSE ارائه می‌شود.

تولید لباس کار مهندسی چه انواعی دارد؟ (لباس کار ارزان)

لباس‌های کاری که برای مهندسان و کارگران تولید می‌شوند، دارای بخش‌های مختلفی است که هر یک از آن‌ها با بر اساس استانداردهای HSE باشد. بخش‌های مهم لباس کار مردانه دارای دو تکه بالا تنه و پایین تنه با توجه به استانداردهای HSE می‌باشد. یکی دیگر از بخش‌های مهم در تولید لباس کار، کلاه ایمنی است که باید بر اساس استاندارد HSE رنگ و اندازه مناسبی داشته باشد.

عینک‌های لباس‌های کار باید از کیفیت و مقاومت زیادی برخوردار باشند و هر سه تعویض شوند. کفش با کیفیت آخرین و پرکاربردترین بخش لباس‌های کار مهندسی است که با توجه به استانداردهای تعریف شده باید از کفی مناسب، ارتفاع ساق مناسب و مقاومت در قسمت بالای پنجه برخوردار باشد.

اهمیت لباس کار مهندسی ‌اچ‌اس‌ای (HSE)

لباس کار که عمدتاً به عنوان پوشش برای محافظت از افراد در برابر حوادث غیرمترقبه مختلفی شناخته‌ می‌شود. علاوه بر نقش حفاظتی که دارد به منظور‌های دیگری هم مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد. یکپارچگی و ایجاد نظم در محیط کار، آراستگی کارگران و مشخص کردن افراد مجاز در محیط کار از دیگر اهداف استفاده از لباس‌های کار است.

استاندارد‌های لباس کار مهندسی طبق ‌اچ‌اس‌ای (HSE)

استاندارهایی که توسط ‌اچ‌اس‌ای در خصوص لباس‌های کار مهندسی تعریف شده است به طور کلی شامل سه دسته زیر‌ می‌شود:

  • نشانه و علائم حک شده روی لباس
  • جنس و کیفیت لباس کار
  • نام سمت، نوع و رنگ لباس

انواع لباس کار مهندسی

لباس کار مهندس شامل بخش‌های مختلفی است که هر یک از آن‌ها باید مطابق با استاندارد ‌اچ‌اس‌ای باشند. بخش‌های مختلف یک لباس کار شامل موارد زیر‌ می‌شود:

  • لباس دو تکه بالا تنه و پایین‌تنه (سرهمی یک تکه) که در بالا به طور کامل به الزامات و استاندارد‌های آن اشاره شد.
  • کلاه، در استفاده از کلاه نیز باید یک سری استاندارد لباس کار مهندسی ‌اچ‌اس‌ای (HSE) را رعایت کرد که رنگ و اندازه مناسب از جمله مهم‌ترین آن‌ها است.
  • عینک، استفاده از عینک هم ملزم به یک سری الزامات است. عینک‌ها باید سالم باشند و هر سه سال یک بار تعویض گردند.
  • کفش، این پوشش از لباس کار مهندسی ‌اچ‌اس‌ای (HSE) نیز استاندارهایی برای آن تعریف شده است. کفش از کفی مناسب محیط برخوردار باشد، ارتفاع ساق آن مناسب باشد، مقاومت قسمت پنجه بالا باشد و در نهایت هم راحت و اندازه باشد.

سخن آخر

بدون شک استفاده از لباس‌های کار مهندسی با کیفیت که استاندارد‌های ‌اچ‌اس‌ای (HSE) را برآورده کنند، یکی از مهم‌ترین الزامات محیط‌های کار است. استاندارد‌های زیادی برای این لباس‌ها در نظر گرفته شده است که در بالا به آن‌ها پرداخته شد.

منبع: bendhsa.com

دکمه بازگشت به بالا