بازسازی نمای ساختمان با سنگ و کامپوزیت
در هنگام ، از عوامل مهم در زیبایی و ارزش ساختمان، نمای بیرونی و طراحی داخلی است. برای نمای خارجی مصالح و متریال های گوناگونی را می توان استفاده کرد، برای مثال، سنگ طبیعی از محبوب ترین مصالح برای بخش خارجی ساختمان است. با این حال، نمای سنگی از متریال های گران محسوب می شود، و از این رو، در سال های اخیر، طرح های ترکیبی رایج شده است، که هم بسیار خلاقانه بوده و هم از هزینه های بازسازی نما کاسته است. از جملهی این طرح های ترکیبی، استفاده از سنگ به همراه کامپوزیت است که انواع نماهای مدرن و امروزی در این قالب پیاده سازی می شود.در این مقاله، نکاتی را در مورد بازسازی نما با سنگ و کامپوزیت مرور می کنیم.
در هنگام ، از عوامل مهم در زیبایی و ارزش ساختمان، نمای بیرونی است. برای نمای خارجی مصالح و متریال های گوناگونی را می توان استفاده کرد، برای مثال، سنگ طبیعی از محبوب ترین مصالح برای بخش خارجی ساختمان است. با این حال، نمای سنگی از متریال های گران محسوب می شود، و از این رو، در سال های اخیر، طرح های ترکیبی رایج شده است، که هم بسیار خلاقانه بوده و هم از هزینه های بازسازی نما کاسته است. از جملهی این طرح های ترکیبی، استفاده از سنگ به همراه کامپوزیت است که انواع نماهای مدرن و امروزی در این قالب پیاده سازی می شود.در این مقاله، نکاتی را در مورد بازسازی نما با سنگ و کامپوزیت مرور می کنیم.
نمای ساختمان کامپوزیتی
کامپوزیت نوعی ورقه است که معمولا از آلومینیوم تهیه می شود. در ورقه های کامپوزیت، علاوه بر دو لایه آلومینیوم، مواد معدنی، پلی اتیلن و پلی استر نیز به کار می رود و عایقی حرارتی ایجاد می شود.
ورقه های کامپوزیت به ویژگی های زیر شناخته می شوند:
- سبک هستند
- نصب و مونتاژ آسانی دارند
- از تنوع رنگی مناسبی برخوردار می باشند
- قابلیت تعویض دارند
- ضد حریق هستند
- خاصیت آکوستیکی دارند
- قابل آب بندی اند
- در هنگام زلزله عملکرد قابل قبولی دارند
- شکل پذیر هستند
به دلیل ویژگی های ذکر شده، کامپوزیت از بهترین مصالح برای بازسازی نماهای قدیمی محسوب می شود، و برای بازسازی ساختمان هایی که نمای قبلی آنها سنگی بوده است، بدون نیاز به جدا کردنِ بافت قدیمی، می توان کامپوزیت را به طرح سنگی نما افزود.
البته اجرای طرح های کامپوزیتی اهمیت بسیار بالایی دارد و در صورتی که زیرسازی ورقه های کامپوزیتی به درستی انجام نشود، ممکن است در اثر باد شدید این ورقه ها جدا شده یا در باران های شدید آب بندی به درستی انجام نگیرد. بنابراین، پروژه های اجرای کامپوزیت را باید به استادکاران خبره سپرد.
با این حال، نمای کامپوزیت مزیت های بالقوه ای دارد. این متریال سبک است و فرآیند زیرسازی برای آن به سرعت انجام میگیرد، و علاوه بر این، از تنوع رنگ بالایی برخوردار می باشد.
پنل های کامپوزیتی در طرح های مختلف عرضه می شوند و می توان نمونه های طرح چوب و رنگی را نیز تهیه نمود.
به طور کلی، نمای کامپوزیتی برای آب و هوای گرم و خشک و سرد و خشک مناسب می باشد. با وجود این، در صورت اجرای صحیح از این متریال در شرایط آب و هوایی مرطوب نیز می توان استفاده نمود.
بازسازی نمای ساختمان با سنگ و کامپوزیت
در ترکیب سنگ و کامپوزیت، معمولا قسمت های برجسته و طرح دار نما با کامپوزیت اجرا می شود و بخش های مسطح با سنگ پوشیده می شود. در این ترکیب، با قیمتی مناسب، انواع طرح های مدرن قابل پیاده سازی است.
برای بخش سنگی از انواع سنگ گرانیت، تراورتن، مرمریت و غیره می توان استفاده کرد که رنگ بندی های مختلفی دارند و سطحی صاف و صیقلی را پدید می آورند. سنگ گرانیت یکی از انواع با دوام و شیک برای نمای خارجی است. سنگ تراورتن نیز به دلیل خلل و فرج هایی که دارد موجب نفوذ دوغآب در سنگ شده و اتصال بهتری را فراهم می کند. از این نظر، سنگ تراورتن برای نمای خارجی انتخاب بسیار مناسبی محسوب می شود.
از این گذشته، برای اینکه نمای سنگی ساختمان به بهترین شکل اجرا شود، باید مراحل نصب با دقت و صبر و حوصله انجام شود. برای اینکه سنگ در طولانی مدت فرو نریزد، ممکن است آن را به صورت قالب اسکوپ طراحی کنند و با بند و میخ یا پیچ و رولپلاک در جای خود محکم نمایند.