وظایف یک طراح سایت! طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟
طراحی سایت یا وب دیزاین Web-Design به مراحل طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی جهت اطلاعرسانی، معرفی شرکت و ارائه محصولات آن گفته میشود. طراحی وب سایت یک پروسه است که از لایهسازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو تشکیل شده است. پیش از بررسی مراحل طراحی وب سایت، به مختصری از تاریخچه طراحی آن میپردازیم.
وظایف طراح سایت چیست؟
وظایف یک طراح سایت به این بستگی دارد که مسئولیت طراحی و ساخت کدام قسمت سایت را بر عهده دارد. برای راهاندازی یک سایت حرفهای، به دو تیم یا دو شخص نیاز است. یک تیم برای طراحی شکل و ظاهر سایت و یک تیم برای طراحی کدهای سرور و کدهایی که برای کاربران قابل دیدن نیستند.
مطلب مرتبط: دوره جامع آموزش طراحی سایت همراه با استخدام
یک طراح سایت چه وظایفی دارد؟
وظایفی که در یک پروژه طراحی سایت وجود دارد، بستگی به مرحلهای دارد که طراح سایت موظف است آن را انجام دهد. برای درک این موضوع، بهتر است این طور بیان کنیم که یک سایت حرفهای زمانی حاصل میشود که دو تیم و یا دو شخص در ساختن آن دخیل باشند. بدین منظور، حضور یک شخص حرفهای در زمینه فرانت اند (Front-End) و شخص دیگری با عنوان متخصص بک-اند (Back-End)، در تیم طراحی لازم است.
وظایف یک فرانت اند کار چیست؟
فرانت اند سایت شامل تمامی کدهایی از سایت است که در معرض دید مخاطب قرار میگیرد. تمامی ویژگیهای مربوط به ظاهر سایت که پس از ورود به هر سایتی آن را مشاهده میکنید، شامل این موضوع میشود. برای طراحی و توسعه فرانت اند یک سایت، نیاز به تسلط به زبان های برنامه نویسی نظیر: HTML ،CSS و جاوا اسکریپت دارید.
لازم به ذکر است که به منظور طراحی پروژههای بزرگ و حرفهای، نیاز به همکاری یک گرافیست نیز وجود دارد تا ابتدا به وسیله نرم افزارهای گرافیکی بخشهای مختلف سایت طراحی شود و سپس متخصص فرانت اند آنها را به کدهای قابل فهم برای سیستم تبدیل کند.
وظایف یک بک اند کار چیست؟
بک اند سایت در واقع همان کدهای سمت سرور و کدهایی است که کاربران سایت آنها را مشاهده نمیکنند. متخصص بک اند که در قالب یک تیم یا به صورت فردی فعالیت میکند، مسئولیت کدنویسی ساختار و ستونهای اصلی سایت را بر عهده دارد. به بیانی دیگر تمامی امکانات و عملکردهای سایت در این بخش کدنویسی میشوند و معمولا بدین منظور از زبانهای برنامه نویسی Python، ASP و PHP استفاده میشود.
انواع طراحی سایت
در قسمت قبل با مفهوم Frontend (فرانتاند) و Backend (بکاند) سایت آشنا شدیم. اکنون به بررسی انواع طراحی وب سایت میپردازیم.
مطلب مرتبط : دوره جامع آموزش ادمینی همراه با استخدام
سایتها به دو دسته کلی ایستاتیک (Static Website) و دینامیک (Dynamic Website) تقسیم میشوند.
در سایتهای ایستاتیک یا ایستا:
تنها قسمت فرانتاند انجام میشود، یعنی مطالب و محتویات سایت تنها یک بار جمعآوری شده و هرکدام از صفحات سایت، جداگانه طراحی و بارگذاری میشوند. در این سایتها هرگونه تغییر باید توسط طراح و کارشناس سایت انجام شود. از این مدل معمولا برای طراحی وب سایتهای معرفی (که تا مدتها محتوای آن تغییر نمیکند) استفاده میشود.
سایت دینامیک یا پویا:
در طراحی این سایتها هر دو بخش فرانتاند و بکاند برنامهنویسی میشوند. سایتهای پویا نیاز به تغییر مداوم محتوا دارند و باتوجه به کاربرد سایت، طراحی شده و توسعه پیدا میکنند. در سایتهای داینامیک برنامهنویس بکاند، وظیفه پویاسازی وبسایت را بر عهده دارد و باید اسکریپتی را طراحی کند که سایت بهطور کامل پویا باشد.
اما آنچه در ادامه به آن میپردازیم، بررسی این موضوع است که بهطور کلی « طراحی وب به چه دردی میخورد و هدف از طراحی آن چه میتواند باشد؟»
در دنیای امروز تقریبا برای هر هدف، یک سایت طراحی میشود تا بهعنوان پایگاه اطلاعرسانی، فروش و… مورد استفاده قرار گیرد. موفقترین این سایتها آنهایی هستند که اصول طراحی و بهینهسازی سایت را بهدرستی رعایت کردهاند تا محتوا را به مخاطبان خود نمایش دهند. طراحی و ساخت یک وب سایت کارآمد و موفق، این امکان را فراهم میکند که در کمترین زمان، جدیدترین محصولات بههمراه مشخصات کامل آن، در اختیار مخاطبان قرار گیرد، این موضوع، رشد مشتریان و افزایش سود فعالیت اقتصادی را بهدنبال خواهد داشت.
برای طراحی وبسایت از کجا شروع کنیم؟
مهمترین عامل در تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفهای، فراگیری مفاهیم اولیه و سپس کسب تجربه است. بهترین مرجع در زمینه یادگیری طراحی وب، میتواند آموزشهای پروژه محور در زمینه طراحی وب سایت باشد. با انجام پروژههای مختلف حین آموزش، میتوانید تجربه اولیه در زمینه توسعه و آنلاین کردن یک سایت را بهدست آورید.
همچنین شما می توانید با شرکت در دوره های آموزش جامع طراحی سایت این علم را به صورت یکجا و معتبر تر کسب کنید.
برای آموزش طراحی سایت یا سفارش طراحی سایت یا انجام امور گرافیکی خود دنبال یک فرد یا مجموعه معتبر هستید ، پیشنهاد ما باتیس گرفی می باشد که با مجرب ترین تیم خود بهترین خدمات را به ارزان ترین قیمت ممکن ارائه می دهند.
مطلبتون خیلی کمککننده بود! توضیح وظایف یه طراح سایت و اینکه از کجا شروع کنیم، برام خیلی مفید بود. حالا با خیال راحتتری میتونم به این مسیر وارد بشم!
چه نکات خوبی! همیشه فکر میکردم طراحی سایت خیلی سخته، ولی این مطلب راه رو نشون داد که از کجا شروع کنم و چه چیزایی رو یاد بگیرم. مرسی!
دمتون گرم! منم به طراحی سایت علاقه دارم و با خوندن این مقاله دید خوبی نسبت به وظایف یه طراح سایت پیدا کردم. خیلی مفید و کاربردی بود.
عالی بود! دنبال یه راهنمای ساده برای شروع طراحی سایت بودم و این مقاله دقیقاً همون چیزی بود که نیاز داشتم. حالا دیگه میدونم باید از کجا شروع کنم.
خیلی جالب بود! همیشه برام سوال بود یه طراح سایت دقیقاً چه کارهایی باید انجام بده. این مطلب کمک کرد که بفهمم باید از کجا شروع کنم. مرسی از توضیحات خوبتون!